WTI sirova nafta klizi niže, na 47 USD – Podržava trend trend

Tijekom azijske trgovačke sesije u utorak, WTI Cijene sirove nafte nisu uspjele zaustaviti seriju gubitaka prethodnog dana, krećući se nesigurno u rasponu između 47,50 i 48,00 američkih dolara, jer je brzo širenje novog soja novog koronavirusa u Velikoj Britaniji podstaklo nekoliko zemalja da zatvore svoje granice za britanske putnike i tereta, što je zauzvrat izazvalo zabrinutost zbog potražnje za gorivom i pridonijelo gubicima u sirovoj nafti. Razlog velikih gubitaka cijena nafte mogao bi se pripisati i slabom tržišnom raspoloženju, koje podriva cijene prinosa sirove nafte s većim prinosom.

Međutim, raspoloženje na tržištu također je bilo pod pritiskom zbog nesigurnosti Brexita i strahova izazvanih novom varijantom koronavirusa (COVID-19).

U međuvremenu, široko utemeljeni američki dolar uspio je zadržati bikovsku pristranost prethodnog dana, nastavljajući bljeskati zeleno, što je također viđeno kao jedan od ključnih čimbenika koji je cijenu sirove nafte držao pod pritiskom, jer je cijena nafte obrnuto vezano za cijenu američkog dolara.

Trenutno se sirova nafta trguje po cijeni od 47,66 dolara i konsolidira se u rasponu između 47,59 i 47,97. Tržišni sentiment trgovanja nije uspio zaustaviti svoje medvjeđe poteze prethodnog dana, ostajući depresivan tijekom ranog azijskog zasjedanja, jer je novi soj COVID-19 koji se sve više širi u Velikoj Britaniji, gurnuo zemlje da uvedu nove blokade i ograničena putovanja, što je, naravno, izazvalo zabrinutost za svježu potražnju goriva. Prema najnovijem izvješću, novi soj virusa COVID-19 već je zabilježen kod talijanskih pacijenata, dok guverner New Yorka Andrew Cuomo vjeruje da već cirkulira u New Yorku, što bi moglo dovesti do dodatnih ograničenja kretanja. Također treba napomenuti da su neke azijske zemlje, poput Indije, Pakistana, Rusije, Jordana i Hong Konga, također obustavile putovanja iz Velike Britanije, što je izazvalo daljnju zabrinutost zbog potražnje za gorivom. Ovi su koraci uslijedili nakon što je britanska vlada upozorila da se čini da se ova mutacija virusa COVID-19 širi mnogo brže od prethodnih.

Razmatrajući trenutačno stanje naftnog tržišta, ruski potpredsjednik vlade i bivši ministar energetike, Aleksandar Novak, rekao je: „Sastajemo se mjesečno, jer vjerujemo da se tržište još uvijek nije oporavilo i da je još uvijek izuzetno nestabilno. Moramo usvojiti praktični pristup i moći brže reagirati. “

Osim toga, rasprostranjeni strahovi od Brexita bez dogovora i dugotrajne kinesko-američke borbe također su utjecali na raspoloženje za rizik, što je na kraju potkopalo cijene sirove nafte s većim prinosom. Vrijedno je podsjetiti da je američki predsjednik Donald Trump odlučio dodati na desetke kineskih tvrtki, uključujući vrhunskog proizvođača čipova SMIC, na crnu listu odjela trgovine..

Zauzvrat, široko utemeljeni američki dolar uspio je zadržati svoj rastući niz od prethodnog dana, uzimajući neke daljnje ponude tijekom azijske sesije, budući da ulagači i dalje preferiraju sigurnu imovinu nakon rizičnog raspoloženja na tržištu. Međutim, čini se da na dobitke u američkom dolaru prilično ne utječe napredak na američkom računu za poticaje koji nastoji potkopati američku valutu. Kao što je već spomenuto, napredak u paketu poticaja potvrđen je nakon što je predsjednica američkog doma Nancy Pelosi rekla: „Kongresni demokrati postigli su sporazum s republikancima i Bijelom kućom o hitnom paketu pomoći za pomoć protiv koronavirusa i omnibusu koji donosi hitno potrebna sredstva za spašavanje života i sredstva za život američkog naroda. ” Stoga su dobitci od zelenih novčanih cijena smanjili cijenu sirove nafte, jer je cijena nafte obrnuto povezana s cijenom američkog dolara. U međuvremenu, indeks američkog dolara, koji prati povraćaj novca u odnosu na skup drugih valuta, popeo se na 90,145.

S bikovske strane, članovi američkog Kongresa trenutačno glasaju o paketu pomoći od 900 milijardi dolara i vladinom trošku državnih potpora za 1,4 trilijuna dolara, pri čemu većina kreatora politike favorizira neometan prolazak. Međutim, sve jače nade u paketu pomoći pomažu u ograničavanju dubljih gubitaka u smislu tržišnog raspoloženja. Nadalje, gubitke su također ograničili komentari Europske agencije za lijekove, sugerirajući da nema dokaza da nedavno razvijena cjepiva neće raditi s novom inačicom koronavirusa. Osim toga, britanski premijer Boris Johnson također je pokazao spremnost zalagati se za napore oko Brexita od 11. sata.

Svakodnevna podrška i otpor

S1 46,68

S2 47,83

S3 48,54

Točka okretanja 48,99

R1 49,7

R2 50,14

R3 51,29

Američka nafta trguje na razini 46,75 i dobiva potporu na 46,25, proširenu uzlaznom linijom trenda. U četverosatnom vremenskom okviru, američka nafta suočava se s teškim vremenom u smislu nastavka svog bikovskog trenda; stoga možemo očekivati ​​oštru rasprodaju nakon medvjedastog izbijanja potpore od 46,30, što bi je moglo voditi prema sljedećim razinama potpore od 45,80 i 45,11. Suprotno tome, otpor ostaje na 47,95. Sretno!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map