6 legjobb, több kriptovalutával rendelkező hardvertárca felülvizsgálva

A pénztárcák a kriptográfia-ökoszisztéma fontos részét képezik, mivel ezek tartalmazzák az összes kulcsot, legyen az magán- vagy nyilvános, amelyet a befektetők tartanak. Emiatt gyakran a hackerek és támadók célpontjai. Ezért a befektetői közösség mindig olyan lehetőségeket keres, amelyek biztonságosak, és biztonságban tartják zsetonjaikat és érmeiket. Mivel ilyen fontos szempont, meg kell értenünk, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, és melyik a legalkalmasabb számukra.

Mik azok a kriptovaluta pénztárcák?

Formális meghatározás szerint, a kriptovaluta pénztárca olyan szoftverprogram, amely magán- és nyilvános kulcsokat tart és összekapcsol más blokkláncokkal, hogy segítse a felhasználókat digitális valuta küldésében és fogadásában, valamint az egyenlegük ellenőrzésében.. Ha egy felhasználó Bitcoin-t vagy bármilyen más kriptovalutát szeretne kapni vagy küldeni, akkor a tranzakció végrehajtásához digitális pénztárcával kell rendelkeznie.

Több mint egymillió ember használja a kriptovalutát pénztárcák napi rendszerességgel, de még mindig van egy nagy tudásbeli hiányosság, amely több félreértést okoz a pénztárcák működésével kapcsolatban. A régi stílusú „zsebes” pénztárcákkal ellentétben a digitális pénztárcák nem tárolják a valutát. Valójában a pénznemeket nem tárolják sehol, egyetlen helyen sem, és nem léteznek sehol, semmilyen fizikai formában. Csak a blokkláncon tárolt tranzakciók rekordjai léteznek.

Hogyan pénztárcák utalják át a kriptovalutát

Amikor egy személy bitcoinokat vagy bármilyen más típusú digitális valutát küld egy másik személynek, lényegében áthelyezi az érmék tulajdonjogát a másik személy pénztárca címére. Ahhoz, hogy a befogadó felhasználó megkapja ezeket az érméket és felszabadítsa a pénzeszközöket, a felhasználó pénztárcájában tárolt magánkulcsnak meg kell egyeznie azzal a nyilvános címmel, amelyhez a pénznemet rendelték. Ha a nyilvános és a magánkulcs megegyezik, akkor a fogadó digitális pénztárcájában az egyenleg növekszik, és ennek megfelelően csökken a küldő pénztárcájához képest. A mai hagyományos világtól eltérően nincs valós valódi érmék cseréje. A tranzakciót pusztán a blokklánc tranzakciórekordja és a küldők és a vevők kriptovaluta pénztárcájának egyensúlyának változása jelzi..

A kriptovaluta pénztárcák típusai

Számos típusú pénztárca létezik, amelyek különböző módon tárolják és elérhetik a digitális pénznemet. Széles körben osztályozva a kriptovaluta pénztárcákat három külön kategóriába sorolhatjuk – szoftver, hardver és papír. A szoftver pénztárcákat tovább osztják asztali, mobil vagy online.

Asztali pénztárcák:

Ezek olyan pénztárcák, amelyeket a felhasználók letöltenek és telepítenek a számítógépükre vagy laptopjukra. Ezek a pénztárcák csak arról az egyetlen számítógépről érhetők el, amelyre letöltötték és telepítették őket. Az egypontos hozzáféréssel rendelkező asztali pénztárcák az egyik legmagasabb szintet kínálják Biztonság azonban ha a számítógép, amelyben a pénztárcák találhatók, feltört vagy vírus támadja meg, akkor a felhasználó elveszítheti az összes pénzét.

Az asztali pénztárcák pozitívuma az, hogy a privát kulcsokat nem tárolják harmadik fél szerverein, és azok zökkenőmentesen működnek a TOR szoftverrel, amely hozzáad egy réteg adatvédelmet. Az egyetlen negatívum, amelyet az asztali pénztárcákból levonhat, az, hogy ezeknek a pénztárcáknak szükségük lehet az operációs rendszer időben történő frissítésére, mivel a működéshez a legújabb operációs rendszerre van szükség.

Online pénztárcák:

Az online pénztárcák általában a felhőn futnak, és hozzáférést biztosítanak a felhasználóhoz bármely számítástechnikai eszközről és bárhonnan. Noha kényelmesebb hozzáférésük van hozzájuk, az online pénztárcák online tárolják a magánkulcsokat, és egy harmadik fél ellenőrzi őket, ami kiszolgáltatottabbá teszi őket a hackelési támadások és lopások ellen. Az online pénztárca egyértelmű pozitívuma, hogy ideális kis mennyiségű kriptopénz tárolására, mivel gyors tranzakciós idővel könnyebb hozzáférést biztosít, míg a hátrányában ezek a pénztárcák a leginkább hajlamosak a hackelésre és a lopásokra, nagy a kártékony programok kockázata.

Mobiltárcák:

Ezek a pénztárcák alapvetően olyan alkalmazások, amelyek a felhasználó telefonján futnak. Ezek a pénztárcák megadják a felhasználók számára a szükséges mozgékonyságot, mert bárhová és bárhová magával vihetik, lehetővé téve a felhasználók számára az értékesítés bármely pontján, beleértve a kiskereskedelmi üzleteket is. A mobil pénztárcák általában sokkal kisebbek és egyszerűbb funkciókkal rendelkeznek, mint az asztali pénztárcák, a mobilon rendelkezésre álló korlátozott hely miatt. A legjobb ezekben a mobil pénztárcákban az, hogy ez a legjobb a napi tranzakciókhoz, mert könnyebben használhatók útközben is. Ezenkívül sok ilyen alkalmazáshoz QR-kód beolvasási lehetőség tartozik, ami gyorsabbá teszi a kriptovalutában történő fizetést.

Papír pénztárcák:

Ezek a pénztárcák könnyen használhatóak, és nagyon magas szintű biztonságot nyújtanak. Alapvetően hídnak tekinthető a hagyományőrző papírlábak és a digitális kriptográfia között. Míg a papír pénztárca kifejezés egyszerűen a nyilvános és magánkulcsok fizikai másolatára vagy kinyomtatására utalhat, egy szoftverre is utalhat, amelyet biztonságosan előállítanak egy pár kulcsot, amelyet aztán kinyomtatnak. A papír pénztárca használata viszonylag egyszerű. A Bitcoin vagy bármely más valuta papírpénztárcába történő átvitelét a szoftver pénztárcájából a papír pénztárca.

Alternatív megoldásként, ha valaki valutát szeretne felvenni vagy kiadni, akkor csak annyit kell tennie, hogy átutalja a pénzt pénztárcájából a szoftver pénztárcájába. Ezt a folyamatot úgy hívják, hogy „söpörés”, és vagy manuálisan beírja a saját kulcsait, vagy beolvassa a QR-kódot a papír tárcán. A papír pénztárca előnyei a szintszabályozás, amelyet a felhasználó számára biztosít, mivel nincs tárolva egyetlen eszközön sem. Ezenkívül szinte lehetetlenné válik a digitális feltörés. Míg a biztonság a legnagyobb, hátránya, hogy egyes befektetők úgy gondolják, hogy elég nehézkes a digitális valutákat papír pénztárcával mozgatni.

Hardver pénztárcák:

A hardvertárcák a felhasználó magánkulcsait olyan hardvereszközön tárolják, mint az USB. Bár a hardvertárcák online tranzakciókat hajtanak végre, csakúgy, mint a szoftveres pénztárcák, offline állapotban tárolják őket, ami biztosítja az elvárt fokozott biztonságot. A hardvertárcák általában kompatibilisek számos webes felülettel, és más és más érméket és pénznemeket támogatnak; csak attól függ, hogy melyiket választja a felhasználó. Ráadásul a tranzakció lebonyolítása egyszerű. A felhasználók egyszerűen csatlakoztatják eszközüket bármely internetet támogató számítógéphez vagy eszközhöz, megadnak egy PIN-kódot, elküldik a pénznemet és megerősítik. A hardvertárcák lehetővé teszik a könnyű tranzakciókat, miközben pénzét offline állapotban tartják, és távol tartják a hackerek és a digitális tolvajok veszélyétől. A hardveres pénztárca pozitívumai nagyobb biztonságot nyújtanak, mint az összes többi pénztárca. A biztonságon kívül ezek a pénztárcák hordozható eszközök, amelyeket könnyen össze lehet hajtani és hordozni. A legtöbb hardvertárca különféle érméket támogat. Ezeknek a pénztárcáknak az egyetlen hátránya, hogy a felhasználónak szüksége lehet némi technikai know-how-ra a használatához.

Mivel a hardver pénztárcák nyújtják a legátfogóbb megoldást a felhasználók számára, meg kell látni a piacon elérhető lehetőségeket.

Ledger Nano S

Ledger Nano S

A Ledger Nano S több mint 25 kriptovalutát támogat, köztük a Bitcoin, az Ethereum, a Ripple és az Altcoins, így a felhasználó több eszközt is kezelhet ugyanazon hardver pénztárcával. A Ledger Nano S magánkulcsa soha nincs kitéve. Biztonságos chipben van védve, amelyet PIN-kód zár, ugyanaz a chip, mint amelyet útlevelekhez és hitelkártyákhoz használnak.

Az eszköz egyszerű, és csak 2 gomb vezérli, és minden művelet ellenőrizhető a képernyőn. A Ledger kísérőalkalmazások pedig lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyedén kezeljék a titkosítási tranzakcióikat.

A Ledger Nano S kettős chip architektúrán (ST31 CC EAL5 +, STM32) alapul, és a firmware integritását titkosítási igazolás biztosítja. A biztonságos chip minden alkalommal ellenőrzi az eszköz integritását, amikor bekapcsol, és beavatkozás elleni matricát készít, amely megvédi az eszközt.

Csakúgy, mint más főkönyvi pénztárcák, a Ledger Nano S-t is a BOLOS hajtja, amely a Ledger által kifejlesztett egyedi, saját operációs rendszer. Ez a rendszer egy egyedi pajzsot hoz létre a Ledger pénztárca minden egyes alkalmazásához, hogy megvédje őket az alkalmazások támadóitól.

Akár ez is tetszhet: A Sumsung befektet a népszerű Bitcoin hardver pénztárca gyártóba, a főkönyvbe

Ledger Blue

Ledger Blue

Ledger Blue egy prémium hardver pénztárca, fejlett felhasználói élményt nyújt a nagy érintőképernyős felületnek köszönhetően. A Secure Element köré épül, és minden olyan biztonsági funkciót tartalmaz, amelyet a felhasználó elvár egy Ledger eszköztől.

A Ledger Blue több mint 30 kriptovalutát támogat, köztük a Bitcoin, az Ethereum, az XRP és az Altcoins, így akár 11 eszközt is kezelhet egyszerre ugyanazzal a hardveres pénztárcával. Ez a hardver pénztárca színes kijelzőt és nagyméretű, karcolásmentes üveggel ellátott érintőképernyőt tartalmaz, robusztus borítással.

A Nano S-hez hasonlóan a Ledger Blue to is egy robusztus, biztonságos chip köré van tervezve, amely ellenáll a kifinomult támadásoknak: a magánkulcsok biztonságosan el vannak szigetelve a készülék belsejében.

Trezor One

Trazor One

Trezor egy nyomástesztes hardver pénztárca, amely sokféle kriptovalutát támogat megfizethető áron. A TREZOR One mögött álló céget (Satoshi Labs) úttörőnek tartják a Bitcoin iparban, és ez valóban megjelenik a termékben. További biztonsági intézkedések, például PIN-kódok és jelszavak teszik ezt a hardvertárcát a lehető legközelebb a “hackbiztoshoz”..

A Ledgerrel ellentétben a TREZOR pénztárcák általában 700 érmét és ERC-20 tokent támogatnak. A fő támogatott érmék a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Dash (DASH), Zcash (ZCH), Stellar (XLM). A pénztárca jelenleg nem támogatja a Ripple (XRP), a Monero (XMR) és a Cardano (ADA)

Trezor T

Trazor T

A Trezor T-modellje stílusos fekete kivitelben, szép méretű 240 x 240 LCD-vel. Az LCD-n keresztül a felhasználó szükség szerint manipulálhatja és konfigurálhatja a pénztárcát. A Model T elegáns kialakítása vonzóbbá teszi, mint társa, mivel kész és kifinomult hangulatot áraszt. Ezenkívül a T modellhez elérhető érintőképernyő egy újabb biztonsági réteget hoz létre.

Összefüggő: A TREZOR pénztárca támogatási listája [LSK], decred [DCR] & Bitcoin Private [BTCP]

Csakúgy, mint a Trezor One, a Trezor T is képes kezelni több mint 500 kriptovalutát, amelyek közé tartozik a Bitcoin, az Ethereum, a Litecoin, a Dash, a Zcash és még sok más.

Keepkey

Tartsa kulcsot

KeepKey Darin Stanchfield alapította 2015-ben, székhelye az Egyesült Államokban található. A KeepKey 2016-ban szerezte meg a Bitcoin pénztárcát, amelyet később a Shapeshift szerzett be 2017. augusztusában. A cég élén Darin vezérigazgatóként, Ken Hodler (igen, Hodler a tényleges neve) pedig CTO-ként működik..

Míg a pénztárca állítása szerint a legfejlettebb a biztonság szempontjából, a valutatámogatás terén elmarad versenytársaitól. A KeepKey csak 40 különböző digitális eszközt támogat.

A fő támogatott érmék: Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, DASH, Dogecoin, Ethereum, Litecoin. A Keepkey különlegessé teszi, hogy a PIN-kódot védi az illetéktelen használattól, további jelszóvédelmet, testreszabható tranzakciós sebességeket és korlátlan pénztárca címeket egy eszközön. A Shapeshift támogatásával a hardvertárca egy kicsit hozzáadott hitelességet is kínál.

Archos Safe T mini hardver pénztárca

Archos Safe T mini hardver pénztárcaArchos Safe T mini hardver pénztárca

Archos egy francia vállalat, amelynek fő célja eddig a táblagépek, telefonok, Android-eszközök és hordozható adattároló eszközök gyártása volt. A kriptók iránti növekvő igény miatt a vállalat Archos SafeT márkanevű hardvertárcájával lépett be a kriptotérbe. Úgy működik, mint egy tipikus hardveres tároló pénztárca, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonságos, offline módon tárolják kriptovalutájukat.

Mint a neve is mutatja, a termék az Archos zászlóshajó hardver pénztárcájának egy kisebb változata, az Archos Safe-T Touch néven. A pénztárca egy STM32 STMicroelectronics ARM Cortex-M3 120 MHz-es chipet használ, titkosított chipset-memóriával, négy 256 bites AES kulccsal. Az Archos Safe-T Mini olvasható, de egyszerű, 128x64p felbontású OLED képernyővel rendelkezik, amelynek átlója 0,96 hüvelyk. Az EEPROM (elektromosan törölhető, programozható, csak olvasható memória) nevű biztonságos funkciót használja..

Ennek az írásvédett memóriának a tartalma csak pulzáló feszültséggel törölhető és programozható át. Az Archos Safe-T Mini megfelelő mennyiségű piaci kriptovalutát támogat. Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), Litecoin (LTC), Dash (DSH), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC) és sokféle ERC-20 token tárolható a pénztárcán. Noha számos nagy kriptovaluta van, amelyet a pénztárca nem támogat, a projekt azt állította, hogy bővíteni kívánják tárolási kínálatukat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map