Naučite blokchain pametnih ugovora iz osnova

Razumijevanje blockchaina pametnih ugovora kao osnova 

Računalni protokol koji je dizajniran ili je predviđen za digitalno omogućavanje, provjeru vjerodostojnosti ili provedbu mirenja ili prezentacije sporazuma. U pametnim ugovorima nisu potrebne treće strane za izvršavanje zadatka pouzdanih transakcija koje se mogu pratiti, ali su nepovratne.

Prvo ga je predstavio Nick Szabo 1994. godine, pristaše pametnih ugovora kažu da, iako se pametni ugovor može u potpunosti izvršiti i samoizvršiti, isti se također može djelomično napraviti. Također, sigurnost pružena tijekom korištenja istog puno je bolja u usporedbi s tradicionalnim ugovornim pravom.

I da ne zaboravimo, pametni ugovori imaju skraćeni trošak rada.

Također pročitajte … Probijanje 5 najčešćih mitova o bitcoinima

Pametni ugovori u blockchainu 

The blockchain je nedvojbeno jedan od najbolje decentraliziranih sustava koji danas postoji. Kako isti omogućuje svim stranama da uštede vrijeme i bitke, i to bez plaćanja posrednika. Iako ova tehnologija blockchaina ima svojih problema, ipak neće biti pogrešno reći da je ista brža, jeftinija i sigurnija od većine starih trgovačkih načina poslovanja.

Kao što već znamo, pametni ugovori pomažu u razmjeni novca, imovine i svega što vrijedi na transparentan i bez sukoba način. Uz to, za postizanje istog nije potreban i srednji čovjek. Odatle, neće biti pogrešno reći da su pametni ugovori poput automata. Međutim, isti to može lako podržati u vođenju višestranih problema.

Zapravo se Nick Szabo nakon analize slučaja upotrebe pametnih ugovora osjećao decentraliziranim sustavom poznatim kao blockchain i pametni ugovori korektno surađivali.  

Međutim, u ovoj bi se suradnji aranžmani promijenili u PC kod, uklonili i duplicirali na okviru i upravljali sustavom računala koja pokreću blockchain. To bi također dovelo do unosa zapisa, na primjer, razmjene gotovine i prihvaćanja predmeta ili administracije.

Riječima stručnjaka 

Vitalik Buterin, 22-godišnji programer Ethereuma, objasnio je pametni ugovor,

„Kako se sredstvo ili valuta prenose u program“, a program pokreće ovaj kôd i u određenom trenutku automatski potvrđuje stanje i automatski određuje treba li sredstvo ići jednoj osobi ili natrag drugoj osobi ili treba li treba odmah vratiti osobi koja ga je poslala ili nekoj njihovoj kombinaciji. U međuvremenu, decentralizirana knjiga također pohranjuje i replicira dokument što mu daje određenu sigurnost i nepromjenjivost. “.

Shvatimo to bolje – Recimo, hipotetski ste unajmili stan, što se brzo može učiniti pomoću blockchaina i digitalne valute kao načina plaćanja. Dobit ćete virtualni ugovor, a druga strana dobiti računalni ključ za prolaz koji dolazi do unaprijed određenog datuma.

Sada, u slučaju da ključ ne ide unaprijed, blockchain ispušta popust. Dok, u slučaju da je ključ poslan prije razdoblja najma, kapacitet ga zadržava, on ispunjava i naknadu i ključan za vas i za drugu stranu koja je uključena u ugovor kada datum stigne.

U osnovi, okvir puca u “Ako-onda predgovor” i vidi ga nekoliko pojedinaca tako da možete očekivati ​​savršen prijenos. Znači, sigurno je da ćete biti plaćeni za predaju ključa. A druga strana bit će optužena kad dobiju ključ. Arhiva se prema tome spušta nakon vremena i obojica se ne možemo miješati u kôd, a da drugi ne znamo, jer su svi članovi istovremeno alarmirani.

Jednostavnim riječima – Pametni ugovor može se učinkovito koristiti u svim vrstama okolnosti koje se kreću od podružnica povezanih s novcem do premija za zaštitu, ugovora o puknuću, imovinskog prava, odobrenja za kredit, monetarnih uprava, uspostavljenih postupaka i tvrdnji o crowdfundingu.

Različite metode korištenja pametnog ugovora 

Prikupljanje sredstava – Slučajevi stvarne upotrebe pametnih ugovora mogu biti u aplikacijama gdje postoji potreba za transparentnošću u prijenosu sredstava. Organizacije koje mogu podnijeti prijavu na temelju ovih ugovora su neprofitne organizacije (NPO), nevladine organizacije (NVO), platforme za prikupljanje sredstava za pokretanje poduzeća itd..

Vlada – Nema sumnje u činjenicu da se okvir za sustav glasanja ne može popraviti. Međutim, moramo se složiti do te mjere da bi isti (pametni ugovor) ublažio sve brige davanjem bezgranično sigurnijeg okvira. Napokon, decentralizirani glasovi zaštićeni glavnom knjigom trebali bi preko vrha registrirajuće energije da bi se ona dešifrirala.

Upravljanje – Iako se pojedinačni zapisi mogu navesti kao jedan od vodećih razloga za upotrebu pametnih ugovora i blockchaina u upravljanju. Uklanjanje mogućih podsmijeha u komunikaciji i tijeku rada zbog njegovih značajki poput transparentnosti, automatiziranog sustava i točnosti ne smije se propustiti.

Automobil – Uz sve robotizirane pametne naočale i briljantne automobile, na popisu činjenica možemo brzo ustvrditi da napredujemo od neradnih predčovječanskih kralježnjaka do super pametnih robota. Pa, takva je situacija kada bi nam pametni ugovori bolje pomagali.

Na primjer, koristeći pametne ugovore, organizacije za zaštitu od nesreća mogu različito naplaćivati ​​stope u svjetlu gdje i pod kojim uvjetima klijenti rade svoja vozila.

Zdravstvo – Pojedinačni zapisi o blagostanju mogu se kodirati i odložiti na blockchain s privatnim ključem koji bi omogućio pristup previše određenim ljudima. Potvrde o operacijama mogu se smjestiti negdje drugdje na blockchain i posljedično poslati dobavljačima zaštite kao dokaz o prijenosu. Također, zapis bi se mogao koristiti i za opću administraciju ljudskih usluga, na primjer, davanje lijekova, dosljednost smjera, testiranje i nadzor nad opskrbom socijalnog osiguranja.

Prednosti pametnih ugovora 

Autonomija – Uklanjanje potrebe za posrednikom jedna je od najboljih pozicija pametni ugovori služi s, kao što se isti rizik od manipulacija treće strane može smanjiti ili donekle potpuno zanemariti.

Povjerenje – Ni dokument se ne može izgubiti ili dovesti u zabludu jer su šifrirani na zajedničkoj knjizi.

Sigurnosna kopija – Na blockchainu, kada svaki vaš suputnik ima leđa, neće postojati šansa da izgubite svoj investicijski račun. Zapravo se vaša izvješća kopiraju u mnogim okolnostima.

Sigurnost – Uz šifriranje web mjesta i zaštićenih izvješća, gotovo da i nema mogućnosti hakiranja. Trebao bi neobično zagrižen programer da shvati kod i prodre.

Brzina – Kod pametnih ugovora sve što trebate bili bi programski kodovi, što znači da biste uštedjeli sate izvan opsega poslovnog oblika.

Investicijski fondovi – Pametni ugovori štede vas u gotovini jer odbijaju blizinu srednje osobe. Na primjer, trebali biste platiti javnom knjigovođi da svjedoči vašoj razmjeni.

Točnost – Pametni ugovori su brži, ali jeftiniji, kao i održavaju stratešku distancu od grešaka koje proizlaze iz fizičkog zaokruživanja gomila građevina.

Mane pametnih ugovora 

Ništa u ovom tehnološkom svijetu nije savršeno, a isti je slučaj i s pametnim ugovorom. Na primjer, što biste učinili ako greška uđe u vaš kôd? Dok su ovi pametni ugovori blockchain su prepuni popisa prednosti, definitivno je malo mana koje tek treba riješiti.

Nekoliko primjera blockchaina, koji trenutno radi sa pametnim ugovorima

Bitcoin – S ograničenom sposobnošću obrade dokumenata, Bitcoin čini čuda u obradi Bitcoin transakcija.

Bočni lanci – Dok se izvodi uz Bitcoin, isti nosi više prostora za obradu ugovora.

NXT – Javni blockchain radi s ograničenim predlošcima pametnih ugovora.

Ethereum – Jedan od najnaprednijih javnih blockchaina u pogledu obrade pametnih ugovora. Sve što trebate učiniti je izvršiti plaćanje u etu i možete se nositi sa svime što želite transformirati.

Koja su vaša razmišljanja o blokchainu pametnih ugovora? Javite nam u komentarima ispod!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map