Changelly Review: A Changelly Safe & Legit 2021-ben

Ha van egy dolog, amit a kriptovaluta ökoszisztéma nem szenved, az a cserék hiánya.

Gyors pillantás a piaci párok szakasz a CoinMarketCap-on elég ahhoz, hogy megerősítse a kriptovaluta-kereskedők számára elérhető elképesztően sok választási lehetőséget.

Ezeknek a cseréknek a többsége valamilyen regisztrációt igényel, és a KYC követelményektől függően több nap is eltelhet az első regisztráció és az idő között, amikor a felhasználó megteheti első kereskedését.

Changelly más. Ez egy regisztráció nélküli csere, amelynek célja, hogy a felhasználók azonnal váltsanak a különböző kriptovaluták között.

Ebben a cikkben átfogóan foglalkozunk Changelly szolgáltatásával. Először azonban hasznos lenne megvizsgálni a csere használatának néhány előnyét és hátrányát.

Előnyök

  1. Halott egyszerű felhasználói felület. A Changellyt a lehető legegyszerűbbnek tervezték, még azoknak a kereskedőknek is, akik újak a kriptóban. Felejtse el a rendetlen elrendezéseket és az összetett kereskedési nézeteket, a Changelly egyszerű és gyönyörű.
  2. Alacsony kereskedési díjak. Changelly csak 0,25% -ot számít fel változó kamatú tőzsdéiken. Ez alacsonyabb, mint sok más népszerű tőzsde. Például a Coinbase Pro, díjak 0,5% ügyleteiken.
  3. Changellynek több mint 100 kereskedési párja van. Szinte az összes legnépszerűbb kriptovalutát támogatják.
  4. A Changelly lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptot vásároljanak hitelkártyával.

Hátrányok

  1. A Changelly-árak eltérhetnek az eredetileg idézettől. Lebegő árfolyamukkal nem tudod, milyen áron fog kereskedni a kereskedésed. Ez különösen rossz lehet a kriptóban, ahol a rövid távú volatilitás hatalmas lehet.
  2. Lehetséges, hogy jobb árfolyamot érjen el, ha közvetlenül egy kriptovaluta tőzsdére megy. Binance például, kereskedési díja van mindössze 0,10%, ami jóval alacsonyabb, mint a Changelly 0,25% -os aránya.

Mi az a Changelly?

A Changelly története Konstantin Gladych 2015-ben történt megalapításával kezdődik. Konstantin három évig a Changelly vezérigazgatója volt. Aztán 2018-ban lelépett és helyébe a következő lépett: Ilya Bere.

Eredetileg Changelly központja Prágában, a Cseh Köztársaságban volt. A tőzsde azonban később Máltára költözött az ország kriptobarát szabályozásának és más blockchain-cégek jelenléte miatt. Bere vonatkozóan Málta as, "a kriptovaluta világ központja."

Alapján Crunchbase, Changellynek 51 és 100 alkalmazottja van.

Kereskedés a Changelly-n

Changelly közvetítőként jár el a kriptovaluta kereskedők és a nagy tőzsdék között, azaz Binance, Coinbase Pro, Kraken stb. Így működik: a felhasználó meglátogatja Changellyt, és kiválasztja a kereskedést, amely érdekli őket. Például cseréljen két Ethereumot megfelelő mennyiségű bitcoinért.

Changelly átveszi ezeket az információkat, és lekérdezi az összes nagy tőzsdét, és keresi a lehető legjobb árfolyamot ehhez a kereskedelemhez. Amint a Changelly protokoll megtalálja a legjobb ajánlatot, visszaadja ezt az árfolyamot a kereskedőnek.

Ha a felhasználó ezt az árfolyamot kedvezőnek találja, folytathatja a kereskedést. Changelly megadja a betéti címet, amelyre a kereskedőnek el kell küldenie a kriptóját. A kereskedőnek meg kell adnia egy betéti címet is, ahová el szeretné küldeni a kicserélt kriptot. Miután a felhasználó elküldte a titkosítást, Changelly automatikusan befejezi a kereskedést és elküldi a kicserélt kriptot a kereskedő számlájára.

Ez tényleg ilyen egyszerű. A felhasználók legfőbb előnye, hogy akárhány főbb tőzsdéről a legjobb árat érhetik el anélkül, hogy ténylegesen regisztrálniuk kellene rájuk.

Changelly díjak

A Changelly két különböző típusú kereskedési szolgáltatást kínál. Az első egy változó kamatú csere. Az ilyen típusú csereügyletre a Changelly kereskedő kriptovalutát cserél, függetlenül attól, hogy mekkora az ár a tranzakció elszámolásakor..

Például egy kriptokereskedőnek árajánlatot adhat Changelly, azonban ha elküldi a Bitcoin-t, húsz vagy harminc percbe telhet a megerősítés, és addigra az árfolyam eltérő lesz.

Ennek a lebegő árfolyamnak az a hátránya, hogy lehetetlen megmondani, mi lesz a végső kereskedelem. A fejjel az, hogy a kereskedési díjak alacsonyak. Changelly csak 0,25% -os jutalékot számít fel a változó kamatláb cseréjéért.

A Changelly által kínált második típusú tőzsde egy fix kamatozású kereskedés. Ebben az esetben a Changelly átváltási árfolyamot biztosít a felhasználónak, és garantálja, hogy pénzeszközeik pontosan ezen az áron fognak kereskedni. Előnye, hogy mindent előre tudnak, nem lesznek volatilitási meglepetések. Hátránya, hogy a díjak magasabbak, mint egy változó kamatú árfolyam.

Ezeket a tényezőket figyelembe véve a lebegő kamatcserének valószínűleg van értelme alacsony volatilitás idején. A fix árfolyamú csere akkor lehet jobb, ha a kriptopiac különösen ingatag.

Névtelen Changelly?

Igen! Changelly egyike azon kevés névtelen cseréknek, amelyek megmaradtak a kriptovaluta ökoszisztémában. A szabályozók egyre inkább szorgalmazzák a cseréket, hogy kötelezővé tegyék a KYC-t, és sokan a törvény betartását választják.

Ha például a Changelly vs Alakváltás elemzését nézzük, akkor Alakváltás engedett a nyomásnak és igényelni kezdett KYC minden kereskedőjétől. Ezt különösen a kriptográfiai közösség árulásnak tekintette Erik Voorhees, A Shapeshift vezérigazgatója kriptográfiai úttörő és a közösség megbecsült tagja.

A KYC Voorhees végrehajtására vonatkozó döntésük védelme azt állította, hogy előbb-utóbb kötelező lesz, és csak a szabályozók előtt akartak maradni.

Changelly azonban nem engedett a nyomásnak. Jelenleg csak egy e-mail címet követelnek meg kereskedőiktől. Mivel névtelen e-mail címeket lehet létrehozni, névtelenül lehet kereskedni a Changelly-en. Bár mindig aggodalomra ad okot, hogy a Changelly tárolhat IP-címeket, a VPN használata megoldhatja ezt a problémát.

Szükség van-e Changelly azonosító igazolásra?

Changelly nem igényel azonosító igazolást a kriptográfia közötti kereskedelemhez. Mint már említettük, az egyetlen szükséges információ egy e-mail cím.

Changellynek azonban érvényes igazolványra van szüksége hitelkártya és fiat valuta kereskedelemhez. Leginkább azért történik, hogy valaki ne használhasson ellopott hitelkártyát kriptovaluta vásárlásához.

Vásárlás hitelkártyával

Annak érdekében, hogy a Changelly tőzsdét hitel- vagy betéti kártyával vásárolhassa, a kereskedőnek először meg kell tennie egy számlát. Ehhez érvényes e-mail címre van szükség.

Miután a kereskedő létrehozott egy fiókot, ki kell választania, hogy melyik fiat valutát szeretné használni. Jelenleg a Changelly elfogadja az USD-t, GBP-t és EUR-t. Sajnos még nem fogadják el a PayPalt.

A következő lépés a betéti kártya vásárlásának megkezdése. Ehhez Changellynek meg kell vizsgálnia a vezetői engedélyt vagy az útlevelet. Szelfit is kérhetnek, bár a szükséges dokumentumok eltérőek lehetnek attól függően, hogy a kriptovaluta kereskedő hol lakik.

Érdemes megjegyezni, hogy az összes hitel- és terhelési vásárlást valóban egy harmadik fél végzi el, nem Changelly. A Changelly tőzsde csupán összekapcsolja a kripto kereskedőt egy megbízható fizetési processzorral. Kérjük, olvassa el a teljes útmutatót a hitelkártyával történő vásárlásról ellenőrizze Changelly weboldalát.

fizetési módok

A Changelly-i kereskedések túlnyomó része kriptográfia. Például a Changelly vs Coinbase szempontból a legnagyobb különbség az, hogy a Coinbase-t bankszámla-integrációjukkal és elektronikus átutalások fogadásának képességével fiat tranzakciókra tervezték, míg a Changelly nem.

Ennek ellenére Changelly többféle fiat fizetési módot is elfogad. A hitelkártya mellett a Bitcoin eladása a SEPA banki átutalás.

Changelly biztonságos?

Sok kriptovaluta-kereskedő tudni akarja: jogos-e Changelly? A válasz igen, Changelly nemcsak legit, hanem rendkívül biztonságos is.

Changelly-nek nincs pénztárcája és nem őrizetbe veszi az alapokat. E beállítás miatt a hackerek alig lophatnak el. Lehet, hogy rövid időre át tudják terelni a pénzeszközöket, de Changelly gyorsan leállítaná a betéteket, és bármi, amit a hackerek bevettek, jelentéktelen lenne ahhoz képest, amit ellophatnak egy őrizetbeli tőzsdéből..

2015-ös alapítása óta soha nem hackelték a Changellyt. Néha azonban más problémák is felmerülnek. Például néhány kereskedő véletlenül rossz érmét küldött egy címre, azaz Ethereum egy Ethereum Classic címre.

Amikor ez megtörténik, az alapok elakadhatnak, és a tranzakció nem megy végbe. Szerencsére Changelly jó ügyfélszolgálattal rendelkezik, és ügyfélszolgálati szakembereik általában képesek megoldani a problémát. Néha azonban a kereskedő nem kap teljes visszatérítést. Mivel a hiba a kereskedő hibája volt, bár nehéz hibáztatni a kriptovaluta tőzsdét.

Míg a legtöbb ember inkább anonim módon, csak e-mail címmel használja a Changellyt, egyes felhasználók élvezhetik a Changelly használatával járó fokozott biztonságot és nyugalmat. a mobilalkalmazást. Az alkalmazás használatával egyszerű nyomon követni a tranzakciókat és megőrizni a kereskedelem előzményeit.

Hol található Changelly?

Mint említettük, Changelly Máltán található, ahol a titkosítási előírások érvényesek nagyon barátságosak. E barátságos előírások ellenére a Changelly továbbra is tiltja a felhasználókat bizonyos országokból.

Szerint weboldalukra, A Changellyt nem használhatják a következő országok kereskedői: Kuba, Irán, Észak-Korea, Krím, Szudán, Szíria, Amerikai Egyesült Államok (beleértve az USA összes területét, például Puerto Rico, Amerikai Szamoa, Guam, Északi Mariana-sziget és az Egyesült Államok Virgin Szigetek (St. Croix, Szent János és Szent Tamás), Banglades és Bolívia.

Természetesen az innovatív felhasználók lehetségesnek találják a Changelly VPN-nel való elérését akár egy korlátozott országból is. Ha azonban Changelly megtudja, hogy a tranzakciók tiltott országból származnak, befagyaszthatja az alapokat.

Van-e Changelly-nek pénztárca?

Nem, Changellynek nincs pénztárcája. A tőzsde mögött az az ötlet áll, hogy nem őrizetbe vettek és nem tárolnak felhasználói forrásokat.

Ha összehasonlítjuk a Changellyt egy másik kriptovaluta-cserével, ez valóban az a tulajdonság, amely megkülönbözteti őket. Azzal, hogy nem tárolja el az alapokat, Changellynek nem kell aggódnia a feltörés miatt. Ez nekik jó, mint kriptográfia milliárdokat nettósítottak dollárnyi érme az elmúlt években.

A Changelly azonban több kriptovaluta pénztárcával integrálva van, és ennek az integrációnak néhány előnye van. Először is megkönnyíti a kereskedést. A felhasználóknak nem kell átutalniuk pénzüket Changellynek, közvetlenül a pénztárcájukból kezdeményezhetik a kereskedelmet. Másodszor, biztonságosabb. Mivel a kereskedelem a pénztárcában történik, nincs esély arra, hogy a felhasználó rosszul írja be a pénztárca címét, és véletlenül elveszítse az összes pénzt.

Ardor pénztárca és Exodus pénztárca mindkettő integrálva van a Changelly-vel, akárcsak egy tucat más népszerű pénztárca. A Changellyt támogató pénztárcák teljes listája itt érhető el.

Kereskedés a Changelly-n

Ebben a Changelly-beszámolóban sok témát foglalkoztunk, a Changelly díjak meghatározásának módjától kezdve az anonim kereskedésekre vonatkozó politikájukig. A legtöbb beszámoló szerint a Changelly legnagyobb eladási pontja a könnyű használat. Megkönnyítik a kriptovaluta kereskedelmét anélkül, hogy regisztrálniuk kellene egy tőzsdén. Ez különösen hasznos lehet, mivel Changelly több mint 100 kereskedési pár.

Changelly kompetens ügyfélszolgálatáról is ismert. Abban az esetben, ha a kereskedőknek problémája van a platformon, kapcsolatba léphetnek az ügyfélszolgálattal és gyorsan megoldják a problémát.

A Changelly alkalmazás megkönnyíti a kriptovaluta kereskedelmét és a tranzakciók nyomon követését. Ez hasznos lehet az adóügyi jelentésekben, különösen azokban az országokban, ahol szigorú kriptovaluta-adók vannak, például az Egyesült Királyságban.

Összességében a Changelly az egyik jobb csere a kriptovaluta ökoszisztémában. Néhány más központosított tőzsdétől eltérően ezt soha nem hekkelték meg, és egyedülálló, nem őrizetbe vett modelljével valószínűtlen, hogy valaha is az legyen. Tekintettel arra, hogy a Changelly könnyen kezelhető és lehetővé teszi a kriptovaluta bankkártyával történő vásárlását, valószínű, hogy kereskedési volumenük a jövőben csak emelkedni fog.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map