Visszapillantás a papírlapra és a kripto telen keresztüli előre vezető útra

Szia CoinFi rajongók,

Ebben a frissítésben visszatekintünk a CoinFi Whitepaperre és az utunkra a kriptotélen keresztül.

Visszatekintés a CoinFi Whitepaperre

Még akkor, amikor a CoinFi fehérlap 2017 októberében a következőket mondtuk el üzleti modellünkről:

Abban az időben piacot láttunk, amelyet hatalmas kiskereskedelmi spekulációk vezéreltek. Hosszú távon az intézményi kereskedőket láttuk platformunk elsődleges piacaként.

Ma ott állunk. Láttunk egy buborékot jönni és menni, és a buborék kipukkadásával láttuk, hogy a legtöbb kiskereskedelmi spekuláns kilépett a kriptóból.

Noha nem történt és szinte biztosan nem is következik be az intézményi pénz hirtelen tömeges beáramlása az űrbe (az egyik fő narratíva, amely elősegítette a buborék felhalmozását), az intézményi kereskedelem folyamatosan növekedett, miközben eluralkodó lakossági spekulációk voltak elhalt.

Hogyan hatott ez a CoinFi-ra?

A kezdeti folyóiratban nagy részt szenteltünk a kereskedési jeleknek (amelyeknek egy bétáját 2018 októberében adtuk ki), valamint nagy részt az intézményi fokozatú kereskedési algoritmusoknak..

Hatalmas lehetőséget láttunk olyan kereskedési algók biztosítására, amelyek nagy volumenű vevőknek és eladóknak segítettek minimalizálni a kereskedési költségeket és megtartani a hozamuk nagyobb részét.

2018 közepén felvettünk egy csapatot, hogy dolgozzon a kereskedési algo fejlesztésen. A havi frissítéseink során nem sok figyelmet fordítottunk munkájukra, mivel főként a kiskereskedelmi piac kiszolgálása céljából épített termékekről adtunk frissítéseket..


2017 decemberében / 2018 januárjában, amikor befejeztük a token értékesítésünket, a kripta iránti kiskereskedelmi érdeklődés minden idők csúcsán volt. Ennek eredményeként volt értelme azokra a termékekre és jelképes közgazdaságtanra összpontosítani, amelyek elsősorban a kiskereskedelmi kriptográfiai befektetőt szolgálták.

2019 februárjában a táj teljesen megváltozott. Jelentős kriptográfiai befolyásolók videomegtekintése 90-95% -kal csökkent 2018. január óta. Az ETH ára 90% -kal csökkent, és az ERC-20 tokenek többsége 95-99% -kal csökkent az ATH-hoz képest. Tehát míg a lakossági kriptográf befektetők 90% -a elhagyta a piacot, a maradék befektethető eszközei szintén 90% -kal csökkentek. Beszéljen egy exponenciálisan szűkülő piacról.

Ugyanakkor, bár az intézményi tőke nem áradhat be a piacra, amint azt sokan előre jelezték a legutóbbi buborék során, lassan és folyamatosan, az intézményi kereskedelem tovább nőtt a kiskereskedelmi forgalomhoz képest.

Azok a kripto tőzsdék, mint a Bittrex, a Binance, a Coinbase, a Kraken mind nemrégiben megnyitott OTC asztalok nagymértékű tranzakciók blokkolására. Az OTC pultok továbbra is kereskedési volumen növekedése 2018-ig még akkor is, amikor az általános kereskedési volumenek zsugorodtak.

A CoinSuperhez hasonló cserék az intézményi befektetőkre való összpontosítás ahogy új szabályozás lép életbe. Nagy nevek, mint Hűség és Interkontinentális csere intézményi ajánlatokkal lépett a piacra.

A Genesis Capital, amely csak intézményi pártokat szolgál fel, 1,1 milliárd dollárból származik a kriptohiteleknél 2018-ban, annak ellenére, hogy szolgáltatásukat 2018 márciusában kezdték meg, ezekből a hitelekből 500 millió dollár csak 2018 negyedik negyedévében származik, elsősorban a kereskedők vezetésével, akik pozícióikat rövidre vagy fedezetre vágyják.

Kereskedési algoritmusok intézményi kereskedők számára

Jelenleg teszteljük kereskedési algosaink különféle alkalmazásait, hogy segítsük a projektfejlesztőket, alapítókat, kockázatkezelő cégeket, kriptopénztárakat és családi irodákat költséghatékonyabban kereskedni kriptográfiai eszközeikkel.

A 90-es években, ha egy nagy részvénycsomagot szeretett volna kibontani, ennek egyetlen módja az volt, hogy felhívta barátságos brókerét, és bízott abban, hogy ő lassan kikapcsolja, anélkül, hogy kiszivárogtatná az információkat, és lehetőséget adna másoknak, hogy elébe ugorjanak. eladni. Ezt a 2000-es években megszakították a legjobb végrehajtási algoritmusok és darkpoolok bevezetésével.

Manapság, ha a nagy részvénytulajdonosok kikapcsolódni akarnak, mindezt algoritmikusan, korlátozott piaci hatással végzik.

Másrészt, ha el akar adni egy nagy blokkot a kriptográfiáról, az még mindig sokkal inkább hasonlít a 90-es évekbeli brókerének felhívására, az önkiszolgáló, olcsó, algoritmikusan végrehajtott megközelítés helyett, amely szerint a részvény kereskedők most jöttek készpénznek venni. Továbbra is szükségünk van egy olyan platformra, amely közvetlen hozzáférést biztosít az intézményi szintű kereskedési algokhoz a kriptóban, lehetővé téve a vevőknek és az eladóknak, hogy a lehető legjobban teljesítsék és nagy megrendeléseket vásárolhassanak, minimális piaci hatással.

Szerencsére ezen dolgozott az algo csapatunk.

Hipotézisünk az, hogy ki tudunk elégíteni egy piaci igényt azáltal, hogy közvetlen hozzáférést kínálunk a legjobb végrehajtási algóinkhoz, amelyek minimalizálják a csúszást azoknak a kereskedőknek, akik kevésbé likvid eszközökben szeretnének kikapcsolni / megszerezni a nagy pozíciókat.

Hogyan működnek algoritmusaink?

Két fő szempontja van annak, amit kifejlesztettünk – figyelembe véve a részvényekben működő algo logikát és alkalmazkodva a kriptopiac igényeihez, valamint robusztus infrastruktúra fejlesztésével a kereskedések lebonyolításához és a lehető legnagyobb költségmegtakarításhoz az ügyfelek számára.

Például, ha egy nagy token birtokos nagy mennyiségű Cardano-t (ADA) kíván USD-ba tekerni, minimális piaci hatással és a legjobb áron, akkor az algoritmus folyamatosan ellenőrzi az összes token-tőzsdét, és a megbízásokat továbbítja, annak szükségességében, hogy:

a) Adjon el a legjobb áron, azaz az akkori legolcsóbb tőzsdén

b) Aktívan vegyen részt az összes ADA likviditási poolban

c) Maszkolja az eladó szándékát nagy pozíció eladására

Eladás a legjobb áron

Az ADA ADA / USDT, ADA / BTC és ADA / ETH párokban szerepel, de célunk az USD-be való lazítás. Az ADA / USDT figyelése során az USDT / USD árfolyam algo tényezői az ADA / USD árfolyamra utalnak. Hasonlóképpen az ADA / BTC esetében, a BTC / USD árfolyam valós idejű algo tényezői az ADA / USD árfolyamra utalnak. Végrehajtási algónk dinamikusan kiszámítja a nettó ADA / USD árfolyamot mind a 3 pár esetében, és a legmagasabb ADA / USD árfolyammal irányítja a megbízásokat..

Aktívan vegyen részt az összes ADA likviditási poolban

A nagy, illikvid pozíció elhúzásakor az algónak biztosítania kell azt is, hogy maximalizálja a piacon forgalmazott mennyiségben való részvételt, mivel az ár mozgatása nélkül értékesít. Az algó dinamikusan mérlegeli ezt a tényezőt, hogy egyensúlyban legyen a legjobb ár iránti igény és a piaci részvétel maximalizálása iránti igény..

Maszkolja az eladó szándékát

A végrehajtási algó véletlenszerűen randomizálja a megrendelés nagyságát és a teljesítés idejét is, így úgy tűnik, hogy 1 nagy eladó helyett kis egyéni eladók vannak, annak elkerülése érdekében, hogy a piaci jelölők és a kvantum algosok elrugaszkodják a nagy eladók létét..

Ez csak azt a felületet karcolja meg, amire a végrehajtási algoritmusaink képesek. A kereskedelem végrehajtásának automatizálása minimalizálja a csúszást, és az önkiszolgáló hozzáférés biztosítása költségmegtakarítást jelent az eladó számára.

Egyéni csere-kapcsolatok kiépítése a megbízhatóság növelése és a csere késésének minimalizálása érdekében

A gyorsaság számít a végrehajtási algo esetében, mert azt szeretné, hogy elérje a megbízási könyvben licitáló megbízásokat, mielőtt azokat törölnék, és elkerülheti, hogy megrendeléseit a piac mozgása közben vegyék fel..

Bár bárki, aki ki akarja építeni a csere-összeköttetést, kihasználhatja a nyílt forráskódú könyvtárakat, a kínálat még mindig túl éretlen ahhoz, hogy versenyképes kereskedelemre ki lehessen használni a dobozból. A sebességelőny fenntartása érdekében egyedi kapcsolatra van szükség. Ezenkívül a kriptográfiai tőzsdék egyszerűen nem rendelkeznek olyan robusztus technikai infrastruktúrával, amelyet az érettebb eszközosztályok élveznek – ennek eredményeként a cserék gyakran elhagyják a kapcsolatokat.

Ahhoz, hogy a megrendelés teljes egészében 24/7 működjön, átfogó megoldásokra, tesztelésre és karbantartásra van szükség az egyes cserék sajátosságainak kezeléséhez és a maximális üzemidő biztosításához.

E kihívások leküzdése érdekében csapatunk jelentős időt és erőfeszítést töltött el az egyedi csere-összekapcsolási könyvtárak megvalósításával, hogy az összes olyan éles esetet kezelhesse, amelyet a cserék jelenthetnek.

Ha többet szeretne megtudni a kereskedési algoritmusokról, nézze meg a The CoinFi Podcast 9. epizódját, ahol csapatunk egy szép kis bevezetőt ad a kereskedési algoritmusok világának.

Az epizódban megvitattuk az algo kereskedelem két elsődleges típusát is, azt, hogy az algo kereskedelem hogyan alkalmazható a mai kriptopiacokra, hogyan profitálnak a nagyfrekvenciás kereskedők az algókból, és hogy a nagy frekvenciájú algo kereskedelem miért hozhat hasznot az átlagos, mindennapi kereskedők számára hosszú távon fuss.

Kereskedési jelek frissítése

2018 októberében kereskedési jelek bétáját tettük közzé a kiskereskedelmi kriptovaluta kereskedők számára.

A kezdeti visszajelzések alapján úgy döntöttünk, hogy a projekt értékelése során a jeleket bétaverzióban tartjuk. Bár a jövőben több erőforrást fordíthatunk új jelek kifejlesztésére, a kereskedelem algoritmusa platformjának előremozdítása jelenleg a csapat legnagyobb hangsúlya.

Bár arra ösztönözzük a felhasználókat, hogy folytassák a tétet, mivel várhatóan további token segédprogramok beépítését tervezzük a jövőben, a felhasználók, akik részt vettek a bétában, és akik szeretnének tétet hagyni, ezt 90 nap elteltével megtehetik, ha itt kérelmet nyújtanak be..

Az ingyenes segédprogram kínálatának folytatása

Folyóiratunk kijelentette:

Mindig része volt a tervünknek, hogy egy ingyenes szintet szállítsunk a CoinFi platformhoz, és továbbra is ezt tesszük.

Amióta 2018 végén elindítottuk a CoinFi News-t, látogatók tízezrei érkeztek a CoinFi News-ba, hogy kövessék a kriptográfia legújabb fejleményeit.

Míg eredeti elképzelésünk az volt, hogy a CoinFi News a kriptográfiai befektetőknek felajánlja a mozgó hírek piacra juttatásának lehetőségét, a táj drámai módon megváltozott.

Csökkent a piaci mozgó hírek iránti kereslet a medvepiacon, a hírek tényleges hatása a kriptopiacokra jelentősen csökkent. Míg a 2017-es bikafutás során sokféle bejelentés, az eseményektől a partnerségeken át a tőzsdei jegyzésekig gyakran mozog a piacon, az ilyen típusú híreknek minimális piaci hatása volt a medvepiac alatt.

Legutóbbi példa erre a XRP a Coinbase-en. Míg a Coinbase tőzsdei bevezetéséről szóló puszta pletykák klasszikus példája volt a hírnek, amely a buborék alatt mozgatta meg a piacot, a „Coinbase effektus” viszonylag csekély hatással volt a jelenlegi piaci körülmények között..

Ennek ellenére folytatjuk a CoinFi News fokozatos fejlesztéseit, hogy kiszolgáljuk a rendszeres felhasználóinkat Sötét mód.

Ha javaslata van a CoinFi News vagy a CoinFi platform egyéb ingyenes szintjeinek fejlesztésére, megteheti itt küldje el javaslatait és funkciókéréseit.

Az ERC-20 fejlett token-mutatói már elérhetőek a CoinFi webhelyén

A felhasználók mostantól az ERC-20 jelzőket számos egyedi token mutatóval kutathatják, amelyek csak a CoinFi.com oldalon érhetők el.

Noha mindezek a mutatók a kriptográfiai befektetők közvetlen visszajelzései eredményeként jöttek létre, szerintünk a legérdekesebb mutató a „Token Supply on Exchange”. Amikor a felhasználók egy tokenre költöztetik tokenjeiket, az általában hajlandó bizonyítani az eladási szándékot, vagy legalábbis magasabb eladási szándékot, mint amikor a tokenek nem cserélhetők.

Ezek az adatok a saját, átfogó adatbázisunkra támaszkodnak a pénztárca-címekről.

Mondja el nekünk, hogyan használja ezeket a mutatókat a kriptográfiai befektetések során, vagy hogyan tudnánk ezeket jobbá tenni. Szeretnénk hallani felőled!

Csapat átalakítása

Egy tavalyi frissítésben megemlítettük, hogy túl sok projekten túl elterjedt. Lényegében két külön csapatot működtettünk, az egyik olyan kereskedési algoritmusok fejlesztését folytatta, amelyek elsősorban az intézményi kereskedők javát szolgálják, egy másik csapat pedig az adatok elemzésére és elsősorban a kiskereskedelmi piacot megcélzó jelzésre összpontosított..

Mint sok kriptográfiai vállalat ezen a medvepiacon, mi is kemény döntést hoztunk a csapatunk méretének csökkentése érdekében. Sajnos ez azt jelentette, hogy számos olyan nagyra értékelt csapattaggal kellett elválnunk, akik értékes hozzájárulást tettek a CoinFi projekthez. Természetesen nem volt könnyű meghozni a döntést, de szükséges volt ahhoz, hogy a kriptotélen tovább haladhassunk.

A fennmaradó csapat egyértelmű prioritása a kereskedési algo platformunk forgalmazása lesz. A kiskereskedelmi termékek fejlesztése, beleértve a jeleket, híreket és adatelemzéseket, folytatódik, de alacsonyabb prioritás lesz.

Előre menni

Projektként bizonyos mértékig profitáltunk az ICO-buborékból. De ez egy kétélű kard – a buborék következetes várakozással élt a gyors megtérülés iránt a kriptopiac egy bizonyos szegmensétől, amely arra számít, hogy a dolgok gyorsan és egyszerűen jönnek.

De ez a mánia elmúlt, és nem tér vissza. Valódi értékteremtésre van szükség a hype alátámasztására, és ez nem egyik napról a másikra fog történni.

Az út hosszú lesz. Még mindig nagyon kialakulóban vagyunk a piacon, és sok a munka. A piac gyorsan változik, és nekünk is alkalmazkodnunk kell. Továbbra is biztosítjuk az infrastruktúrát és az adatokat, hogy segítsük a kriptográf kereskedőket jobb kereskedelemben, de ez a külseje tovább fog fejlődni.

Alexis Ohanian, a Reddit társalapítója nemrégiben kijelentette, hogy a kriptotél jót tesz az építőknek. Bár a medvepiac rövid távon fájdalmas lehet, úgy gondoljuk, hogy ez az az idő, amikor kiépül a kriptopiacok hosszú távú infrastruktúrája.

Azoknak, akik továbbra is támogatják a CoinFi-t, nagyra értékeljük erőfeszítéseit és a belénk vetett bizalmat.

-A CoinFi csapata

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map