Helyreállítják-e a DeFi projektek a segédjelzők hírnevét?

A segédprogram-zsetonok elvesztették fényük nagy részét a 2017-es ICO-őrületet követően, mivel számos, szilárd értékű javaslat hiányában álló zseton végül elhalványult. Ahelyett, hogy valódi értéket nyújtanának a token-tulajdonosoknak, sokukat egyszerűen a projektcsoportok számára történő pénzgyűjtés céljából tervezték, rövid életű készpénz-megragadással.

A rossz rap ellenére a segédprogram-jelzők még mindig elképesztő lehetőségeket rejtenek magukban – amire a DeFi ökoszisztéma úgy tűnik, hogy gyorsan újjáéled.

A DeFi platformok, a decentralizált irányítás és kontrollok eredendő igényével, bemutatják a segédprogramok végső felhasználási lehetőségét. Ennek eredményeként a közelmúltban emelkedett DeFi tokenek gondosan megtervezett közgazdaságtan, használati esetek és kibocsátás révén, oly módon, hogy hosszú távon értéket teremtsen mind a token tulajdonosok, mind a projekt csapatai számára.

Tehát mi az, ami elválasztja a jó segédprogram tokent a rossztól?

Tisztességes és fenntartható token terjesztés

A segédprogram-token értékesítés végrehajtásának módja rendkívül fontos a projekt sikeréhez.

A token értékesítés közgazdaságtanát gondosan kell kialakítani, a token vásárlókat a vállalt kockázat arányában jutalmazni. Az ösztönzőket is figyelembe kell venni, hogy ösztönözzék a zsetonok hosszú távú birtoklását vagy használatát a befektetők számára. 

Íme néhány módszer a segédprogram-token terjesztés hatékonyabb kezelésére:

Tokenek zárolása

A tokenek lezárása meglehetősen magától értetődő – a projektalapítók és a korai befektetők tulajdonában lévő tokenek meghatározott időtartamra „zárva” vannak, általában okos szerződés útján. Ez megakadályozza, hogy a tokenek a projekt korai szakaszában a szabad piacra kerüljenek. 

Híddíjak

A jelképes áthidaló díjat legjobban a korai befektetőknek felszámított díjként lehet leírni, ha egy meghatározott időkereten belül próbálnak értékesíteni. Ez természeténél fogva hasonlít a token zároláshoz, abban az értelemben, hogy visszatartja a korai befektetőket és a csapattagokat a zsetonjaik eladásától. A teljes zárolás helyett azonban díjatól elzárkózik.   

Ragasztási görbék

A kötvénygörbéket általában arra használják, hogy eladják a zsetonokat alacsonyabb árakért a korai befektetőknek, és fokozatosan magasabb árakat a későbbi befektetőknek. 


Ez kárpótolja a korai befektetőket extra kockázatukért, valamint ösztönzi az eladásban való részvételt.

Hibrid modell

A közüzemi token eladás ideális megvalósítási módja a fenti mechanizmusok kombinációjának megvalósítása lenne. Plutus DeFi – a DeFi hitelezési platformok adatvédelemre összpontosító összesítője – pontosan ezt tette, amit úgy hívnak, hogyhibrid hídkötési görbe”. Ez azzal kezdődik, hogy az áthidaló díjak függvényét alkalmazzák a kezdő befektetők számára, majd beépítenek egy exponenciális kötési görbét a későbbi befektetők számára.

A híddíj és a kötési görbe jellemzőinek kombinálásával a Plutus DeFi PLT token árát úgy állítják be, hogy a projekt korai szakaszában a lehető legstabilabb maradjon, míg a későbbi befektetők védve vannak a korai stádiumban lévő befektetőktől.

Kézzelfogható hasznosság és érték

A segédprogramok legelső iterációinak némelyikének egyetlen funkciója volt: a platformhoz vagy szolgáltatáshoz való hozzáférésért és használatáért fizetésként kellett megadni.. 

Ez az egydimenziós jelleg akadályokat vet fel a platform használatában mindenki előtt, aki nem tudja könnyen megszerezni a tokent, és más értéket nem biztosít a tokenek tulajdonosainak.

A DeFi révén kezdjük látni, hogy a segédprogramok tokenjei többdimenziósabbá válnak, és nemcsak a platformhoz való hozzáférésnél nagyobb értéket kínálnak. 

Íme néhány értékjavaslat, amelyek hozzáadhatók egy szokásos segédprogram-tokenhez:

Irányítás és szavazás

A DeFi platformok decentralizált irányítást igényelnek, ha folytatni akarják az alkalmazkodást és az idő előrehaladtával fejlődnek. A decentralizált irányításhoz szavazati jogokkal rendelkező tokenekre van szükség, hogy tisztességesen lehessen végrehajtani a protokoll változásait, például a támogatott eszközöket, szolgáltatásokat és paramétereket, például díjakat..

A szavazati jogok rendkívül fontosak a fő felhasználók vagy érdekelt felek számára, mivel ezeket a döntéseket közvetlenül érintik. A kormányzási jogokkal rendelkező jelzők legmegalapozottabb példája az Maker MKR tokenje, amely a Maker protokoll változásainak szavazására szolgál.

Az ellátás ellenőrzése égési sérülésekkel

A segédeszköz token értékének növelésének másik módja az, hogy a token égésekkel csökkentik a kínálatot. Aave – nagyon népszerű DeFi hitelezés platform – jó példa egy olyan platformra, amely token égéseket végez, amelyeket annak díjai finanszíroznak. 

Által kiosztása A natív LEND tokenek megvásárlásához és elégetéséhez szükséges platformdíj 80% -a, az Aave lassan csökkenti a tokenek teljes kínálatát, emelve a fennmaradó tokenek értékét. 

Nyereség megosztása a token tulajdonosokkal

A nyereség megosztása a token tulajdonosokkal kiváló módszer arra, hogy értéket teremtsen a segédeszköz token számára. Ennek egyszerű módja a platformdíjak egy részének visszautalása a token tulajdonosok számára, tétmechanizmuson keresztül.

A fent említett Aave hamarosan áttér a token-burn modellről a nyereség közvetlen megosztására a token-tulajdonosok számára, tétmechanizmuson keresztül. 

Kedvezmények biztosítása token fizetéssel

Ugyancsak nagyon hasznos lépés az áttérés a tokennel teljesítendő MINDEN fizetés érvényesítéséről a token használatának ösztönzésére azáltal, hogy kedvezményt biztosít az adott tokenben teljesített fizetésekre.

Ez megszünteti a platform vagy szolgáltatás használatának akadályait, lehetővé téve a könnyebb hozzáférést és szélesebb körű alkalmazást. A token még mindig rengeteg felhasználással rendelkezik, azonban ezt a felhasználást inkább ösztönzik, mint kényszerítik. 

Következtetés

Lehet, hogy a DeFi tokenek megtalálták a segédjelzők „édes pontját”, végül a kézzelfogható felhasználási eseteket erős gazdasági modellekkel ötvözték a tokenek értékesítéséhez. Azáltal, hogy megkönnyíti az értékteremtést a token tulajdonosok és a projekt csapatok számára, a segédprogram token visszatérhet a DeFi-nek köszönhetően – és jobb, mint valaha.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map