Kopirajte strategije trgovanja

Kopirajte strategije trgovanja

Iako trgovanje kopijama čini se da se sastoji od predaje trgovačkih odluka drugim trgovcima, još uvijek ostavlja dovoljno prostora za donošenje strateških izbora kada je riječ o odabiru trgovaca koje želite kopirati, određivanju iznosa kapitala koji će se dodijeliti svakom kopiranom trgovcu, stavljanju zaustavljanja, znajući kada treba prestati kopirati trgovca, i tako dalje i tako dalje. Stoga je pametno ući u arenu za trgovinu kopijama naoružan s nekoliko strategija trgovine kopijama u svom arsenalu, da biste je zaposlili ako i kada se pojave određene situacije.

Udarite kad je glačalo vruće

Slično kao i kod bilo koje druge vrste trgovanja, ključ uspješne strategije trgovanja kopijama je znati kada treba ući u odnos kopiranja i kada izaći iz njega. Kao i na raznim financijskim tržištima, trgovci doživljavaju uspone i padove, a vi ih želite kopirati na početku prvog, a ne potonjeg.

Udarite kad je glačalo vruće

Kako možete znati u kojoj je fazi trgovac? Ne može se znati s punim povjerenjem, jer su trgovci nepredvidivi kao i tržišta na kojima trguju, ali postoji nekoliko znakova upozorenja. Dobro mjesto za početak traženja tih znakova nalazi se na popisu otvorenih trgovina trgovaca. Mnogo će puta statistika u profilu trgovca odražavati samo njihovu izvedbu na temelju obavljenih poslova, ali ne uzima u obzir pozicije koje trenutno zauzimaju.

Ako trgovac ima puno takvih pozicija, pogotovo ako su mnogi od njih u minusu i to već neko vrijeme, zabranjujući naglo okretanje tržišta, ovaj trgovac ide prema padu. Nema svrhe sada ih kopirati. No, možda biste ih željeli pripaziti u budućnosti, jer, nakon što se konačno izgube poslovi, trgovac je možda spreman za novu uzlaznu fazu.

Suprotno tome, trgovac koji je nedavno pretrpio nekoliko nerešenih rezultata, ali ima dobar ukupan rekord uspješnosti i malo otvorenih trgovina sazrio je s potencijalom da dobro posluje sada kada je njegov list izbrisan. Zapamtite, dobra strategija trgovanja kopijama uključuje ne samo prethodne performanse već i trenutnu situaciju trgovca, s fokusom na budućnost.

Znajte kada trebate pustiti

Jednako je važno kao i znati kada početi kopirati trgovac, znati i kada se zaustaviti. To može biti teže nego što mislite, zbog različitih psiholoških čimbenika koji su uključeni. Uz zabludu s pogrešnim troškovima koja muči svakog financijskog trgovca (što više novca uložite u investiciju, to je teže napustiti je), trgovinom kopija ljudi imaju tendenciju da se emocionalno vežu za trgovce koje kopiraju. I s dobrim razlogom: većina će imati barem neku vrstu interakcije s tim trgovcima, možda čak i upoznati ih na osobnoj razini.

zna kad treba pustiti

Bez obzira na to, neprestano kopiranje trgovca zbog kojeg gubite novac jednostavno nema smisla kao strategija trgovanja kopijama. Stoga je jedini logičan potez, nakon što trgovac krene nizbrdo, pustiti ga. Dobar način da provjeravate sebe i da budete sigurni da vaša lojalnost trgovcu ne umanjuje vaše ulaganje je korištenje alata Kopiraj Stop Loss koji neki socijalno trgovanje platforme pružaju. Na taj način unaprijed definirate koliko ste novca spremni izgubiti na zadanom odnosu kopiranja, a vaša emocionalna prekidanja neće priječiti solidnom upravljanju investicijama.

Raznolikost je ključna

Trgovanje kopijama može se bitno razlikovati od tradicionalnog trgovanja na tržištu, ali neke stvari ostaju istinite za svaku strategiju financijskog trgovanja, naime činjenica da je diverzifikacija portfelja najsigurniji način za smanjenje rizika i osiguravanje dugoročne profitabilnosti. Međutim, kod trgovanja kopijama postizanje raznolikosti može zahtijevati malo više istraživanja i pažljivog strateškog planiranja od tradicionalnog tržišnog trgovanja, gdje je raznolikost prilično samorazumljiva.

Da bismo demonstrirali, pogledajmo primjer kako se lako može završiti s neraznovrsnim portfeljem za trgovanje kopijama. Recimo da ste započeli trgovanje novom platformom za društveno trgovanje, a što se tiče strategija trgovanja kopijama, niste mogli smisliti ništa originalnije od kopiranja pet trgovaca na mreži koji su pokazali najveći postotak dobitka prošle godine. Međutim, nakon što se uspostave vaši odnosi s kopiranjem, ispada da svih pet trgovaca trguje isključivo na tržištu EUR / USD. Stoga, iako ste tobože uložili u pet različitih trgovaca, završili ste s vrlo neuravnoteženim portfeljem, ili da se poslužimo kolokvijalnošću, sa svim svojim jajima u jednoj košarici.

Raznolikost je ključ

Da biste izbjegli takav košmarni scenarij, vaša strategija trgovanja kopijama mora se sastojati od pažljive provjere portfelja trgovaca koje razmišljate o kopiranju. Najsigurniji način je odabrati trgovce čija ulaganja pokrivaju razne klase instrumenata – tj. Dionice, indekse, valute, robu itd..

Uzmite u obzir naravno da trgovci mogu mijenjati svoje strategije trgovanja dok ih kopirate. Napokon, oni nisu obvezni ostati dosljedni u odabiru ulaganja i mogu se odlučiti za razgranavanje na tržišta koja prije nisu razmatrali. Stoga se preporučuje da pažljivo pratite svoj portfelj kopija u cjelini kako biste bili sigurni da se nijedan prethodno “kompatibilni” trgovac – tj. Trgovac čija ulaganja stvaraju uravnotežen portfelj – ne počnu sukobljavati ili da ne postanete prejaki uložio u bilo koji instrument. U takvom slučaju poželjno je zaustaviti kopiranje jednog od trgovaca koji izbacuju saldo vašeg portfelja i pronaći trgovca koji se bolje uklapa u vašu strategiju trgovanja kopijama.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map