Što je socijalno trgovanje?

Što je socijalno trgovanje?

Kao i mnoge internetske modne riječi, izraz “socijalno trgovanje”Se baca prilično često (i prilično labavo). Iako neki vani brzo nazivaju “socijalno trgovanje” on-line i sve-na-kraju online trgovanja, još uvijek postoji mnogo trgovaca koji se pitaju “što je to socijalno trgovanje?”

Osnove socijalnog trgovanja

Prijeđimo na osnove: u svojoj srži, socijalno trgovanje radi o razmjeni informacija. Iako svaki trgovac u mreži za trgovanje društvenim mrežama zadržava svoj privatni račun za trgovanje, kako bi sudjelovali u okruženju društvene trgovine, pristaju podijeliti određene detalje o svojoj trgovačkoj aktivnosti.

Što je socijalno trgovanje?

Ovi detalji mogu uključivati ​​instrumente kojima trguju (valuta, roba, indeks, dionice itd.), Stope ulaska i izlaska po kojima su instrument / instrument kupili, postotak dobitka / gubitka itd. Ne brinite, što se tiče znamo da niti jedno web mjesto za društveno trgovanje ne otkriva stvarne novčane iznose ulaganja u svaku trgovinu. Ako naletite na onu koja to čini, preporučljivo je kloniti se jer ne želite riskirati da postanete meta.

Čemu služi društveno trgovanje?

Odgovor je jednostavan: videći čime drugi trguju i vrste rezultata koje dobivaju iz svojih trgovinskih strategija, u prvom ste položaju da naučite nove tehnike, izmjerite raspoloženje na tržištu i budete izloženi trgovinskim idejama iz cijelog svijeta. Više niste ograničeni na teoretske tablice i brojke ili tržišne vijesti; umjesto toga, imate izravan pristup onome što tisuće trgovaca rade u stvarnom vremenu i te podatke možete koristiti prilikom donošenja trgovačkih odluka.

Čemu služi socijalno trgovanje?

Loša strana je, naravno, što koliko god puta mudrost gomile pobijedila, bit će i trenutaka kad ne uspije. Uvijek je najbolje ne slijediti stado slijepo, već uzmite u obzir podatke sa svog društvenog feeda zajedno s tradicionalnim izvorima tržišnih informacija.

Većina platformi za društveno trgovanje struje informacije uživo koje generira njihova mreža putem “feedova uživo” – slično kao i feedovi koje ste navikli vidjeti na Facebooku. Međutim, neki posuđuju i dodatne elemente kako bi vam donijeli koncentriranije informacije, pa čak i analizu podataka. Na primjer, eToro, jedna od popularnijih platformi za društveno trgovanje, objedinjuje podatke o trgovanju uživo kako bi za svakog trgovca stvorila “stranicu profila” koja se, između ostalog, sastoji od statistike trgovanja koja daju jasniju sliku o tome koliko su strategije svakog trgovca zaista uspješne.

Kopiranje: podizanje socijalnog trgovanja na sljedeću razinu

Kombiniranje internetskog trgovanja s aspektima društvenih mreža dobro je, ali na pitanje o čemu se radi u socijalnom trgovanju, većina ljudi će odgovoriti: trgovanje kopijama. Vidite, iako su informacije o streamingu uživo lijep dodatak rutini bilo kojeg trgovca, trgovanje kopijama doista je način za ulaganje na tržištima koji mijenja igru. To je način da praktično iskoristite znanje drugih trgovaca i iskoristite ga za unapređenje vlastite trgovačke igre.

Kao što ste mogli pretpostaviti samo iz imena, trgovanje kopijama automatski ili poluautomatski kopira trgovanje drugih trgovaca, ovisno o pojedincu platforma za socijalno trgovanje.

Kopiranje trgovanja - podizanje socijalnog trgovanja na sljedeću razinu


Na najosnovnijoj razini to uključuje odabir trgovaca za kopiranje i odlučivanje koliko novca želite uložiti u njihovo kopiranje. Tada se trgovanja automatski kopiraju s proporcionalnim iznosima ulaganja, na temelju postotka uloženih sredstava u izvornu trgovinu. U izvjesnom smislu, trgovanje kopijama sliči na upravljani račun (zapravo nekoliko regulatornih tijela službeno ga je klasificiralo kao takvo) – iako trgovci vašom kopijom ne rade izravno za vas, u osnovi prepuštate nekome drugome da donosi odluke o trgovanju za tebe.

Po čemu se socijalno trgovanje razlikuje od ostalih strategija automatiziranog trgovanja?

Za početak, socijalno trgovanje preuzima odluke o trgovanju iz vaših ruku i stavlja ih u ruke druge osobe, a ne algoritma – u dobru ili u zlu. Bolje jer stvarna osoba ulaže vlastiti novac na iste investicije, pa ima dodatni poticaj za dobro poslovanje i zato što ima fleksibilnost da se prilagodi situacijama na tržištu. Još gore, jer, budući da su ljudi, podložni su ljudskim pogreškama i emocionalnim ispadima..

Društveno trgovanje i druge automatizirane strategije trgovanja

Međutim, stvarna razlika i stvarna prednost društvenog trgovanja je količina kontrole koju zadržavate nad svojim računom. S algoritmom ili robotskim trgovanjem, nakon što predate svoja sredstva algoritmu, više ne možete unositi nikakav doprinos u razvoju svojih pozicija.

To isto ne vrijedi za trgovinu kopijama. Mnoge platforme omogućit će vam niz koraka za kontrolu vašeg “odnosa kopiranja”, od omogućavanja postavljanja zaustavljanja i primanja profitnih naloga radi upravljanja rizikom, do davanja mogućnosti preuzimanja kopirane trgovine – čime se prekida veza između njega i izvorne trgovine i stavljajući ga u vaše ruke u cijelosti.

Ovo je područje u kojem se različite platforme za socijalno trgovanje međusobno uvelike razlikuju i te razlike mogu biti velika prelomka u vašem odabiru brokera za socijalno trgovanje.

Zaključak

Pa, što je uopće društveno trgovanje? Riječ je o povezivanju s ljudima i davanju alata koji koriste znanje i znanje drugih u vašu korist. Koliko ćete se oslanjati na druge kako bi donosili vaše trgovačke odluke, ovisi o vama. Možda biste jednostavno željeli upotrijebiti mrežu za društveno trgovanje po svojoj želji kao pokazatelj raspoloženja investitora ili biste većinu svog računa mogli uložiti u kopiranje raznih trgovaca, nema točnog ili pogrešnog načina da se to učini!

Važno je razumjeti blagodati socijalnog trgovanja kao i rizike koji su uključeni kako biste mogli najbolje iskoristiti svoje iskustvo društvenog trgovanja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map