A földgázár-előrejelzés 2020 második félévére: rövid és középtávú bullish, hosszú távon a Doomsday felé tart

A kőolajhoz hasonlóan a földgáz ára is az előző évtized közepéig hosszú távon emelkedő tendenciát mutat, mivel az energiatermékek iránti kereslet folyamatosan nőtt. A földgáz csúcsa 16,50 dollár volt 2005 decemberében, bár a vásárlók még egyszer megkísérelték a felső oldalt, 2008 első félévében 14,30 dollár alatt maradtak. Azóta a nyomás hátrányos, a gáz az érték kevesebb mint 10% -ára esett vissza A világ változik, és a tudatosság a fosszilis üzemanyagokról a megújuló energiákra vált, ami csökkentette az összes fosszilis energia iránti keresletet. A termelők és a befektetők tisztában vannak a kereslet növekedésével és csökkenésével, ezért a kibocsátást igazítják és beruházásokba fektetnek, hogy a kínálatot a keresletnek megfelelően egyensúlyozzák. A hosszú távú trend azonban csökkenőnek tűnik, és az alapok is csökkenőek, ami azt jelenti, hogy a lefelé irányuló nyomás hosszabb távon folytatódik, annak ellenére, hogy az utóbbi hónapokban fordítva magasabb volt, és a fogyasztás folyamatos növekedése, amely valószínűleg elmozdulni fog egy bizonyos ponton.

Olvassa el a legfrissebb frissítést a Földgáz ára 2021 előrejelzés

 

Időszak 3 nap 1 hét 1 hónap 3 hónap 6 hónap
változás +1,1% +3,5% +35,0% +25,3% -23,3%

Mint fent említettük, a földgáz rekordmagasságot ért el 2005-ben, de a 2008-as válság után a helyzet örökre megváltozott. Ezt megelőzően az olaj és a gáz szorosan összefüggött egymással, mivel mindkét energiaterméket kitermelték. De a globális tudat energiahatékony termékek felé halad, amely megpecsételte a fosszilis üzemanyagok, például az olaj és a gáz esetleges megszűnését. Természetesen a gáz iránti kereslet szezonális, ősszel / télen tüskék vannak, ami téves benyomást kelthet ezekben az időkben, de az ár hosszú évek óta alacsonyabb mélypontokat ért el, ez év júniusáig 1,529 dollárra esett vissza, mivel a koronavírus bezáródása tovább csökkentette a keresletet, a biztonságos menedékhelyeken kívül, és nem csak a gáz és az olaj iránt. Az elmúlt hónapok kereslete úgy néz ki, mint egy döglött macska pattanása, ezért arra számítunk, hogy az elkövetkező hónapokban a felső oldalon korlátozott lesz a gáz, minimális nyereséggel, ha van ilyen, míg a nagyobb bearish trend előbb-utóbb folytatódik, és az eladók a következő években új mélypontokra emeli az árat.

Földgáz-előrejelzés: 2020. negyedik negyedév Földgáz előrejelzés: 1 év Földgáz előrejelzés: 3 év
Ár: 2,75 USD – 2,80 USD

Árvezérlők: Koronavírus-előrehaladás, piaci hangulat, amerikai tiltakozások / választások

Ár: 2,40 USD – 2,50 USD

Árvezérlők: Egyesült Államokbeli választások után, EU – Egyesült Királyság kereskedelmi megállapodás, Műszaki táblázatok

Ár: 2 dollár

Árvezérlők: Globális gazdaság, tiszta energiamegállapodások, hosszú távú hangulat

A földgáz árának előrejelzése a következő 5 évben

Kockázati megítélésű árucikkek – Hogyan befolyásolja a kockázati megítélés a földgázt?

Mint tudjuk, az olyan menedékházak, mint az arany, negatívan korrelálnak az érzelmekkel, míg az áruk pozitívan hangulat a pénzügyi piacokon. Ha a kockázati érzelem be van kapcsolva, az árucikkek magasabbra futnak, és ha negatív a hangulat, akkor csökken. De a földgáz valójában nem kötődik túl szorosan a befektetők hangulatához. Sok meredek ugrást és visszafordulást láthattunk az elmúlt két évtizedben, de nem az érzelmek következményei voltak. Láttunk egy balesetet a 2008-as válság alatt / után az érzelem nagyon keményen sújtotta az árucikkeket, de ez már több hónappal azelőtt elkezdődött. A következő évek gazdasági fellendülése során más nyersanyagok nőttek, a földgáz azonban nem. Ehelyett 2005 óta hosszú távú csökkenő tendenciát mutat. Idén úgy tűnik, hogy a hangulat az első negyedévben csökkentette a gázárakat, majd a második és harmadik negyedévben emelkedett. De ennek több köze van az USD-hez, mint az érzelmekhez. Tehát az ítélet az, hogy a befektetői / kockázati érzelem nem befolyásolja túlságosan a földgázt, és inkább magára a földgázra kellene koncentrálnunk.

A kínálat hosszú távon meghaladja a keresletet

Az érzelmen kívül, kereslet és kínálat azok a tényezők, amelyek az áruk árát leginkább befolyásolják, legtöbbször, különösen hosszú távon. Míg a földgáz iránti kereslet és kínálat folyamatosan növekszik, amint azt az IEA adatai az alábbi ábrákon mutatják, a jövőre vonatkozó előrejelzések nem annyira fényesek, mivel a világ a fosszilis tüzelőanyagok helyett a megújuló energiára vált. Ez világosan megmutatkozik az alábbi gázdiagramokban, ahol láthatjuk, hogy az ár a 2000-es évek 16,50 dollár körüli rekordmagasságáról 1,55 dollárra esett az év elején. Sok nagy cég már leírja vagyonát a gázmezőkben, és a legrosszabb még várat magára.

A piaci piaci kereslet szezonális – A földgáz iránti piaci kereslet nagyon szezonális, mivel a gáz a fűtéshez vagy villamos energiához használt elsődleges tüzelőanyag vagy energiaforrás, amelynek nagy részét fűtésre vagy hűtésre is használják. Olyan időszakokban, amikor túl forró a nyár, megnő a kereslet, de a földgáz szokásos szezonja télen van. Bár a kereskedés általában megy, a spekulánsok a tényleges keresletnövekedés előtt szeretik megvásárolni az eszközt, csakúgy, mint a raktározó társaságok, így a gáz emelkedése jóval tél előtt, néha az előző nyáron megkezdődik, a visszaesés pedig kora / közepén kezdődik -téli. Ez sokkal könnyebbé teszi azokat a kereskedőket, akik szeretnek kereskedni a hosszú távú grafikonokkal. Alapvetően kora ősszel vásárolnak, tél közepétől későig pedig öblítés és ismétlés stratégiával. Noha a vásárlóknak nincs valódi garanciája arra, hogy a gáz ősszel bullish lesz, szinte biztos, hogy valamikor, tél végén a gáz bearish-ra vált, és folytatja a hosszú távú bearish-trendet. Ez az év más volt, mivel a gáz ára csökkent a téli időszakban, és májustól kezdve emelkedő volt, ami normális időkben furcsa lenne. De a koronavírus lezárásai mindent megváltoztattak, ezért most nem a normális időkben vagyunk, és a volatilitás felerősödött, az elmúlt évekhez képest. Várhatóan 2020 folyamán összesen 4% -kal csökken a kereslet, majd kezd visszatérni a normális kerékvágásba, de a klímamegállapodások biztosítják, hogy a lakosságnak csökkentenie kell gázfelhasználását, és tisztább energiaforrások felé kell elmozdulnia. Tehát az utóbbi hónapok közelmúltbeli növekedése nagyszerű lehetőségnek tűnik a földgáz elmaradására, és ezt a technikai elemzés is alátámasztja, amint az alábbiakban kifejtjük. A fosszilis üzemanyagok iránti hosszú távú kereslet csökken, mivel a világ tisztább, megújuló energiaforrások felé tart, ami csábítóbbá teszi a gáz értékesítését.

A földgáz iránti kereslet folyamatosan növekedett

A földgáz iránti kereslet folyamatosan növekedett

A kínálat is megfelelt a keresletnek


Forrás: IEA https://www.iea.org/reports/natural-gas-information-overview

Összefüggés a földgáz és az USD között

Az USD és a földgáz közötti összefüggés negatív, mint a legtöbb más árucikk esetében. Első ránézésre nem túl nehéz belátni, hogy az USD index és a gázár közötti negatív összefüggés az utóbbi évtizedekben nem volt különösebben erős. Az 1990-es évek során mindketten bullishak voltak, de állítólag negatívan korrelálnak egymással, tehát ez azt jelentette, hogy a negatív összefüggés nem volt meg. A 2000-es évek nagy részében az USD csökkenővé vált, míg a gáz továbbra is bullish trendben maradt, így az összefüggés némileg nőtt, de míg a nagy csúcs után 2005-ben a gáz tetőzött, addig a DXY 2008-ban mélypontra került, ami megint nem mutat sokat összefüggés. Még mindkét eszköz mozgásának nagysága sem volt összehasonlítható, az USD index értéke körülbelül 20% -ot gyarapított, míg a gáz értékének közel 80% -át veszítette el. A DXY 2016-ig növekedésnek indult. A gáz ára viszont folyamatosan csökkent, de az USD azóta egy tartományon belül kereskedik. Tehát a gyenge összefüggés ismét elveszett. Csak ebben az évben lendült fel, mivel az USD nőtt az első negyedév során, majd ismét lefelé fordult, miközben a gáz az első három hónapban csökkenőnek bizonyult, de azóta növekszik. De mint mondtuk, nem a normális időket éljük, és a piacok többnyire az USD-vel kereskednek, ezért az USD-ben jegyzett árucikkeknek ellentétes irányt kell követniük. Nem hiszem azonban, hogy ez az összefüggés túl sokáig fog tartani.

A DXY magasabb tendenciát mutatott a ’90 -es években

A DXY magasabb tendenciát mutatott a ’90 -es években

A ’90 -es években a gáz ára is emelkedett

A ’90 -es években a gáz ára is emelkedett

Műszaki elemzés – Megtörik-e a földgáz a 6 éves tartományt?

A földgáz évtizedek óta növekvő tendenciát mutat, és rekordmagasságot, 16,50 dollárt ért el. Noha a 2008-as csúcs alacsonyabb volt, mint a 2005-ös csúcsérték, a fosszilis energiapiacok növekedési lendületének elmozdulása 2008-ban következett be, a pénzügyi válság idején. A felfelé irányuló trend során a mozgó átlagok enyhe támogatást nyújtottak a havi grafikonon, amelyet egyedül kell figyelembe venni a technikai elemzés során, mivel a többi grafikonon sok a zaj, ami egyszerűen mindenki számára zavaró.

A 150 SMA ellenállást adott azokban az időszakokban, amikor a visszalépés erősebb volt

A 150 SMA ellenállást adott azokban az időszakokban, amikor a visszalépés erősebb volt

A tendencia 2008-ban elmozdult, és a földgáz alacsonyabban zuhant, ami az árat minden mozgó átlag alatt volt. Ezek a mozgó átlagok végül visszavonássá váltak a magasabb visszavonások során, és nagyon jó mutatók voltak a gázpattanások eladásához. Amikor a tüskék nagyobbak voltak, a 150 SMA (zöld) ellenállást nyújtott; amikor a magasabb visszajelzések kisebbek voltak, a kisebb IH-k, mint például az 50 SMA (sárga), átvették ezt a munkát, és volt egy alkalom, amikor a 200 SMA (szürke) 2011-ben megfordította a visszavonást. mozgóátlag 2017 eleje óta ellenállást nyújt, és 2018-ban volt egy olyan eset, amikor az ár meghaladta ezt, de megfordult a 150 SMA-nál. Az ár továbbra is az 50 SMA alatt marad, mivel a hosszú távú bearish lendület folytatódik, de az elmúlt hónapokban bullish fordulatot tapasztalhatunk, az USD fokozott gyengesége miatt. Bár minden esély ennek a bullish visszavonásnak a végére utal, amikor az ár ismét utoléri az 50 havi SMA-t, és a hosszú távú bearish trend valószínűleg onnan indul vissza. Tehát követjük a gázárakat annak érdekében, hogy egy hosszú távú eladási forex jelet nyissunk, amint ez megtörténik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map