Aranyár-előrejelzés 2020-ra: Az arany továbbra is emelkedni fog a negyedik negyedévben?

A nemesfém arany ára 2020 eleje óta az egekbe szökik. ARANY 1517-nél nyitotta az évet, és több mint 2800 pipet adott az 1800-as árszint tetejére. A Forex kereskedők a kockázat nélküli piaci hangulatot kereskedik, amelyet jelenleg leginkább a COVID19 járvány vezérel. Ebben a frissítésben nem csak az idei évre, hanem a következő évekre is előrejelezni fogjuk az arany árát.

Olvassa el a legfrissebb frissítést a Arany ára 2021 előrejelzés

 

Jelenlegi ARANY Ár: $

Az arany árának legújabb változásai

Időszak Változás ($) Változás %
30 nap +63.10 +3,62%
6 hónap +250.20 +16,07%
1 év +381.90 +26,80%
5 év +673.60 +59,44%
2000 óta +1,519,10 +527,83%

Az aranyárak jó úton haladnak a 6. hátsó-hátsó heti nyereség érdekében, több mint egy év óta először. Mindazonáltal a bullish lendület megtorpant, az előző héten csak azonnali árak, és marginális 0,5% -os emelkedés volt tapasztalható. Viszont ez felveti a kérdést: mivel már 1800 dollárt túlléptek, mire számíthatunk a továbbiakban?

Arany előrejelzés: 2020. negyedik negyedév Arany előrejelzés: 1 év Arany előrejelzés: 3 év
Ár: 1896 USD

Árvezérlők: A COVID19 második hulláma, a kettős felső ellenállás, a Fed dovish monetáris politikája fokozta a menedékhely vonzerejét.

Ár: 1720 USD & 1618 USD

Árvezérlők: COVID19 helyreállítás, kettős felső ellenállás, medve retracement túlvásárolt aranyból.

Ár: 2160 USD

Árvezérlők: COVID19 helyreállítás, kettős felső ellenállás, medve retracement túlvásárolt aranyból.

 

Arany Élő diagram

ARANY

 

Az arany árát befolyásoló közös tényezők

Nehéz év volt a részvények számára, éppen ellenkezőleg, kivételes év volt ez nemcsak a fizikai arany, hanem az arany befektetők számára is. Mint a legtöbben tudjátok, a sárga fémet gyakran használják biztonságos menedékként, mivel az arany árának teljesítménye a bizonytalanság időszakában gyakran megugrik. Az arannyal kapcsolatos bullish torzítás meghatározásában sok tényező vesz részt. Fedezzük fel őket egyenként, hogy meghatározzuk az aranyár-előrejelzést.


  • Amerikai dollár & FED monetáris politika (negatív kamatcsökkentés):

Az arany és az amerikai dollár negatívan korrelál az idő közel kétharmadával (amikor az egyik előre halad, a másik leesik, és fordítva). Míg a globális befektetőknek bizonytalansági időszakokon keresztül sikerül futniuk az amerikai dollárral, ez a fajta mozgás az előző évhez képest elnémult, a Kínával folytatott kereskedelmi háború ellenére. Inkább aranyhoz mentek.

Ebben az évben az arany árának legjelentősebb hatását az amerikai monetáris politika hajtotta, amelyet a Federal Reserve irányít. A kamatlábak jelentősen befolyásolják a nemesfém árakat, az „alternatív költség” néven ismert tényező miatt. Az opciós költség az az ötlet, hogy az egyik befektetésnél szinte garantált nyereségről kell lemondani, hogy egy másiknál ​​nagyobb nyereséget érjenek el. A történelmi kilátások szerint erős negatív összefüggés van a kamatlábak és az aranyárak között.

Az aranyárak hirtelen növekedése azonban a világ összes központi bankjának alacsony kamatlábainak tudható be, amelyeket a koronavírus-járvány által kiváltott lezárások által kiváltott gazdasági lassulás megfékezése érdekében hajtottak le. Az amerikai jegybank márciusban 1,75% -ról 1,25% -ra csökkentette kamatlábaikat, ami éles eladásokat hajtott végre az amerikai dollárban, és a nemesfém, az arany bullish elfogultságát váltotta ki. Később, figyelembe véve a COVID tömeges kitörését19, a Federal Reserve úgy döntött, hogy március 16-án még tovább csökkenti az árfolyamot, 1,25% -ról 0,25% -ra, ami az aranyt még jobban növekvővé tette ebben az évben.  

  • Tőzsdekrach

Az amerikai tőzsdén a közelmúltban lezajlott 2020-as összeomlás nem csak az Egyesült Államokra korlátozódott. Inkább egy globális tőzsdei összeomlás volt, amely 2020. február 20-án kezdődött. Február 12-én a Dow Jones Industrial Average, a NASDAQ Composite és az S&A P 500 Index mind rekordmagasságban végzett (míg a NASDAQ és az S&A P 500 február 19-én érte el a későbbi rekordmagasságot). Február 24. és 28. között a tőzsdék világszerte a 2008-as pénzügyi válság óta tapasztalható legnagyobb egyhetes csökkenésről számoltak be. Március 9-én a legtöbb globális piac súlyos csökkenésről számolt be, elsősorban a COVID-19 járvány és az Oroszország és Oroszország közötti olajár-háború miatt. az OPEC-országok Szaúd-Arábia vezetésével. Ez informálisan fekete hétfő néven vált ismertté. Abban az időben ez volt a legnagyobb részvénycsökkenés a 2008-as nagy recesszió óta.

Ennek eredményeként a legtöbb befektető óvatos volt, és az olyan menedékházakhoz fordult, mint az arany, mert a sárga fém köztudottan az egyik legbiztonságosabb befektetési lehetőség, mivel annak esélye, hogy elveszíti belső értékét, szinte nincs . A nemesfémárak ingadozhatnak, de soha nem esnek nullára. Éppen ezért az arany ára a gazdasági válság vagy a magas bizonytalanság idején élesen szárnyal. Tagadhatatlan tehát, hogy a kereskedők inkább biztonságosabb lehetőségekhez folyamodnának, mintsem ragaszkodnának azokhoz, amelyek érzékenyek számos gazdasági és geopolitikai tényezőre.

Az aranyárak és a tőzsdék kapcsolata fordított. Leginkább az arany ára csökken, ha a tőzsdék jól teljesítenek, és fordítva. Hasonlóképpen, amikor a tőzsde összeomlik, növekszik az arany iránti kereslet, mivel egyre több befektető keresi a biztonságosabb lehetőségeket.

  • Gazdasági adatok & Arany

Az aranyárak másik mozgatórugója összefüggésbe hozható az amerikai gazdasági adatokkal. A gazdasági adatok, például a munkaerő-piaci jelentések, a béradatok, a feldolgozóipari adatok, a kiskereskedelmi forgalom és a GDP növekedése mind befolyásolják az Egyesült Államok Központi Bankjának Federal Reserve monetáris politikai döntéseit, és ez közvetlenül befolyásolja az arany árát. A COVID-19 járvány a társadalmakat és a gazdaságokat a középpontjában érinti, globális szinten fokozva a szegénységet és az egyenlőtlenségeket.

Ennek eredményeként a munkahelyek gyengébb növekedése, a növekvő munkanélküliség, a gyenge gyártási adatok, a kiskereskedelmi forgalom csökkenése és a gyengült GDP-növekedés egy döbbenetes Fed-forgatókönyvet hoz létre a kamatlábakról, ami magasabbra emeli az arany árát. Áprilisban a nemesfém ára meghaladta az 1600 magot, és 1746 körüli csúcsot ért el a vártnál rosszabb amerikai munkanélküliségi igények nyomán. Áprilisban rekord 6,6 millióval nőtt azoknak az amerikaiaknak a száma, akik munkanélküli-segélyért folyamodtak, így a legújabb munkanélküliek száma 10 millióra nőtt, mivel a koronavírus terjedésének csökkentéséért folytatott küzdelem felrobbantotta a gazdaságot. Az arany ára így áprilisban több mint 10% -kal emelkedett.

  • COVID19 – koronavírus-járvány 

A COVID19 járvány, amelyet először Kínában azonosítottak, 188 országban fertőzte meg az embereket, és jelentős negatív hatást gyakorolt ​​a globális gazdaságokra, így növelte a piac biztonságos keresletét és rekordmagasságba sodorta az arany árát. A John Hopkins Egyetem adatai szerint a COVID-19 betegek száma szerte a világon 14,5 millióhoz közelít, és több mint 600 000 ember halt meg. Az esetek teljes negyedét és a halálesetek közel negyedét az Egyesült Államok jelentette; ebben az országban az Egyesült Államok világjárvány miatt bekövetkezett halálesetek száma éppen elérte a 140 ezret.

Az év eleje óta a befektetők a biztonságos menedék felé fordultak, és ez a hangulat fennmaradt, a koronavírus második hullámától való félelmek miatt. Ennek eredményeként a globális részvénypiac gyakran alacsonyabban mozog, míg a biztonságos menedékházakkal – mint az amerikai dollár és az arany – való kereskedés bullish..

  • Geopolitikai feszültségek

A piac magas fokú bizonytalanságának oka az USA és a világ többi gazdasága közötti elhúzódó geopolitikai feszültségeknek is tulajdonítható. Ide tartozik az Európai Unió (EU), az Egyesült Királyság és Kína. Ezenkívül minden olyan tevékenység, amely fokozza az Egyesült Államok-Kína háborút, rekordmagasságba nyomja az arany árát. Eközben Kína és az Egyesült Államok újabb szankciókat indítottak egymással szemben a folyamatos konfliktusban, amely az arany határidős ügyleteit életre szóló csúcsra emelte.

 

Arany – XAU / USD árjóslás a következő 5 évben

Mielőtt elkezdenénk, tisztázzunk egy dolgot: a legtöbb árelőrejelzés nem ér többet egy hurrikán esernyőjénél, mivel több tényezőt is figyelembe kell venni, annyi állandóan változó változó, hogy általában a legintelligensebb előrejelzés is hiányzik a jel.

A legtöbb kereskedő azonban elsősorban egy pont alapján hajtja előre a jóslatait. “A kamatlábak emelkednek, így az arany is csökken.” Nos, van néhány olyan tényező, amely szerintem befolyásolja az arany árát ebben az évben:

1: Az amerikai dollár 

2: Beruházási igény 

3: Központi banki vásárlás 

4. kereskedési mennyiség a COMEX-en 

5: Műszaki mutatók 

6: Új ellátás a bányákból 

7: Jövőbeli gazdasági és monetáris tényezők.

Mindezeket a tényezőket figyelembe véve az arany ára a következő 6–9 hónapban rekordmagasságot fog elérni. “Ugyanakkor 30% -os valószínűséggel 2000 dollár felett lesz a következő 3-5 hónapban.”

  • 2020-as Egyesült Államok elnökválasztása

A 2020-as év legnagyobb politikai eseménye a november 3-i amerikai elnökválasztás lesz. Hadd emlékeztessem önöket arra, hogy Mr. Trump eddig milyen jó volt a Wall Street számára hivatali idejében. Pillanatnyilag Trump felelősségre vonási vizsgálat előtt áll, és valószínű, hogy megnyeri. De a novemberi választásokon korántsem nyer, a közvélemény-kutatások inkább a demokrata esélyes, Joe Biden felé hajlanak.

Donald Trump mindenféle módon Kínát vette célba választási kampánya részeként, és ez jót tesz a Wall Street-nek. Mint fent említettük, a részvényeknek negatív korrelációja van az arany árával, és ez azt jelenti, hogy bármi, ami jó a Wall Street számára, rossz az arany számára, és fordítva.

Ha Trump megnyeri a közelgő novemberi választásokat, akkor valószínű, hogy az amerikai részvények erősödnek, és az arany ára zuhan. Ha azonban versenytársa, Joe Biden megnyeri a választásokat, akkor az amerikai részvények szenvednek, és az arany feltehetően magasabb. 

  • Infláció – CPI (fogyasztói árindex)

Az infláció az áruk és szolgáltatások árának megugrása, és a magasabb inflációs szint az aranyárakat magasabbra tolja, míg az alacsonyabb infláció vagy a defláció az aranyárakat nehezíti. Az infláció szinte mindig a gazdasági növekedés és terjeszkedés jele. Amikor a gazdaság növekszik és bővül, a Federal Reserve hajlamos növelni a pénzkészletet. 

Ez a kibővített pénzkínálat gyengíti a forgalomban lévő minden egyes bankjegyet, így drágább lesz olyan eszközök vásárlása, amelyek elismert értékraktárak, például arany. Éppen ezért megnövekedett a monetáris kínálat, amikor kvantitatív lazító programokat és kötvényvásárlási programokat vezetnek be, és az arany ára válaszként pozitívvá válik.

Nemrégiben, amikor a koronavírus-járvány olyan súlyosan érintette a globális gazdaságot, az összes nagy gazdaság nagyobb mennyiségű könnyítést vezetett be, és növelte kötvényvásárlási programjait, ami viszont növelte a pénzkínálatot és növelte az inflációt, és végül ez elősegítette az aranyárak emelkedését.

  • Devizamozgások

Az aranyárak másik erős befolyásolója a valuták, különösen az amerikai dollár mozgása, mivel az arany ára dollárban denominált. Mint tudjuk, az amerikai dollárnak negatív korrelációja van az arany árával, és amikor az amerikai dollár erőssé válik, főként az amerikai növekvő gazdaság miatt, az arany ára szenved. Éppen ellenkezőleg, amikor az amerikai dollár csökken, az aranyárakat hajlamos magasabbra emelni, mivel más devizák és nyersanyagok értéke nő.

 

Technikai elemzés – Várhatunk-e bearish korrekciót aranyban – XAU / USD? 

A piac technikai oldaláról szólva az arany erős bullish elfogultsággal kereskedik, az 1.806 szintre emelkedett. A havi időkeretben a nemesfém kialakította a „Három fehér katona” gyertyatartó mintát, ami a bullish trend folytatásának esélyeire utal. Emellett a vezető mutatók, mint például a MACD és az RSI, 0, illetve 50 fölött tartanak, ami jól mutatja az arany bullish elfogultságát.

XAU / USD Három fehér katona, RSI, MACD és 50 EMA - mind vásárlási javaslat

XAU / USD Három fehér katona, RSI, MACD és 50 EMA – mind vásárlási javaslat

A havi grafikonon a 0 periódusú Exponenciális Mozgó Átlag erős bullish torzítást sugall, ugyanakkor egyúttal szilárd esélyeket sugall a bearish korrekcióra is, mivel értéke 1408 szinten marad, ami messze van a jelenlegi piaci ára 1.808.

XAU / USD Fibonacci Retracement

XAU / USD Fibonacci Retracement

Az aranyár-előrejelzésről szólva arra számíthatunk, hogy az aranyárak folytatják bullish kereskedésüket, és dupla felső ellenállási szintet alakítanak ki 1916-on. Az 1916-os szint alatt a túlvásárolt nemesfém, az arany fellélegezhet, és medve retracementet indíthat el az 1729-es szintig, ami a 23,6% -os Fibonacci szintet jelöli. Ez alatt a következő támogatást a 38,2% -os Fibonacci-szint, 1630 körül találhatjuk meg. Ezzel szemben az 1916-os szintű bullish kitörés a következő évben talán a 2160-as szintig ösztönözheti a bullish elfogultságot. Vigyázzunk az év második felére, és figyeljük jobban a piac alapvető oldalát. 

Sok szerencsét!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map