Aranyár-előrejelzés 2021-re: Változott-e az arany trendje?

Amikor közzétettük hosszú távú elemzésünket a ARANY, az ár egy rendkívül bullish trend közepén volt. A hangulat valóban negatív volt a pénzügyi piacokon, amelyek a menedékhelyeket tartották a keresletnek. Az alapvető helyzet azóta sem változott sokat: a fejlett gazdaságok továbbra is küzdenek, a koronavírus még mindig lóg, a világ nagy politikai és gazdasági változásokon megy keresztül, de a menedék áruk iránti kereslet csökkent. Ennek eredményeként az arany 2020 augusztusának második hetében meddővé vált, és arra számítunk, hogy ez a bearish lendület folytatódik.

Jelenlegi ARANY Ár: $

Az arany árának legújabb változásai

Időszak Változás ($) Változás %
6 hónap +37 +1,9%
1 év +111. +6,3%
3 év +396 +28,3%
5 év +812 +77,6%
2000 óta +1,623 +662,2%

Az arany 2018 közepétől növekvő tendenciát mutat, amely 2020-ban tovább lendült, az év során bekövetkezett események eredményeként. A nyugati koronavírus kitörése magasabb arannyal járta az aranyat, ezt nyáron újabb emelkedés követte, mivel az USD folyamatosan csökkent. De augusztus második hetében minden megfordult, és azóta az arany egyre csökken.

A trend nem volt különösebben erős, de ez annak ellenére jön, hogy az USD ebben az évben rendkívül meddő volt. Ráadásul a befektetői hangulat továbbra is negatív maradt, de a menedék áruk, mint az arany és az ezüst, egyre csökken. Ez azt sugallja, hogy gyorsabban fognak csökkenni, ha a globális gazdaság javul és az érzelmek megfordulnak, és amikor az USD bullish-ra fordul, ami a gazdasági ösztönző csomag elfogadása után jöhet az amerikai szenátus.

Arany – Előrejelzés összefoglalása

Arany előrejelzés: 2021. félév

Ár: 1600–1 650 USD

Árvezérlők: Műszaki visszahúzás, A COVID-19 második hulláma, Biztonsági menedék visszavonulás

Arany előrejelzés: 1 év

Ár: 1350–1 400 USD

Árvezérlők: Post COVID-19, Hawkish központi bankok, USD visszafordulás, Pozitív kockázati hangulat

Arany előrejelzés: 3 év

Ár: 2000 dollár

Árvezérlők: gazdasági fellendülés, koronavírus utáni szigorúbb monetáris politika, magasabb kötvényhozamok

 

Arany Élő diagram

 

Aranyár-előrejelzés a következő 5 évben


Az arany az elmúlt két évben rendkívül bullish volt, az USA és Kína közötti fokozódó kereskedelmi háború miatt, amely negatívan tartotta a hangulatot a pénzügyi piacokon, amint azt a Aranyár-előrejelzés 2020-ra. A felfelé irányuló trend csak a koronavírus márciusi kitörésével lépett fel Európában, de a nyár folyamán bekövetkezett törés és a hozzá kapcsolódó gazdasági fellendülés pozitív irányba változtatta a hangulatokat a pénzügyi piacokon, és negatívvá tette a biztonságos menedékhelyeket. Ez aranyszínűvé vált, és a trend 2020 végéig folytatódott, az új COVID-19 korlátozások ellenére. Ez további bearish lendületet sugall az arany számára 2021-ben, mivel a világ felépül a 2020-ban történtekből.

A negatív amerikai dollár korreláció elveszett

Az áruk esetében fontos az amerikai dollárhoz való viszony, mivel ezek többnyire USD-ben kereskednek. Az amerikai dollár és az arany legtöbbször negatívan korrelálnak egymással, így amikor az USD előre halad, az arany esik, és fordítva. Az USD nagyon gyenge volt 2020-ban, és az arany augusztusig emelkedett. Az erős bullish lépésnek más tényezői is voltak, mint például a globális gazdasági összeomlás, a koronavírus stb., Amelyeket alább elemezni fogunk, de az USD korreláció szerepet játszott a bullish lépés előidézésében..

De a helyzet augusztus második hete óta megváltozott, arany és ezüst medvére változott. Az USD továbbra is csökkenő, a szeptemberi és októberi enyhe visszaeséstől eltekintve, de ezek a fémek folyamatosan hanyatlottak. Ez további bearish lépésre mutat, amikor az USD csökkenése véget ér, és ez végül bullish-ra fordul. Vannak arra utaló jelek, hogy ez valamikor 2021 első negyedévében megtörténik, valószínűleg előbb-utóbb, amint azt az alábbiakban kifejtjük, így az arany csökkenő tendenciája valószínűleg 2021-ben is folytatódik.

Míg a globális befektetőknek bizonytalansági időszakokon keresztül sikerül futniuk az amerikai dollárral, ez a fajta mozgás az előző évhez képest elnémult, a Kínával folytatott kereskedelmi háború ellenére. Inkább aranyhoz mentek.

Ebben az évben az arany árának legjelentősebb hatását az amerikai monetáris politika hajtotta, amelyet a Federal Reserve irányít. A kamatlábak jelentősen befolyásolják a nemesfém árakat, az „alternatív költség” néven ismert tényező miatt. Az opciós költség az az ötlet, hogy az egyik befektetésnél szinte garantált nyereségről kell lemondani, hogy egy másiknál ​​nagyobb nyereséget érjenek el. A történelmi kilátások szerint erős negatív összefüggés van a kamatlábak és az aranyárak között.

Az aranyárak hirtelen növekedése azonban a világ összes központi bankjának alacsony kamatlábainak tudható be, amelyeket a koronavírus-járvány által kiváltott leállások által kiváltott gazdasági lassulás megfékezése érdekében hajtottak le. Az amerikai jegybank márciusban 1,75% -ról 1,25% -ra csökkentette kamatlábaikat, ami éles eladásokat hajtott végre az amerikai dollárban, és a nemesfém, az arany bullish elfogultságát váltotta ki. Később, március 16-án a Federal Reserve úgy döntött, hogy tovább csökkenti az árfolyamot, 1,25% -ról 0,25% -ra, figyelembe véve a COVID-19 hatalmas kitörését, amely az aranyt még jobban megdobogtatta ebben az évben.

Federal Reserve monetáris politika és a közelgő amerikai ösztönző csomag

A biztonságos menedékhelyek és az alacsony kamatlábak szintén erősen negatív összefüggést mutatnak be. Amikor a Federal Reserve (FED) csökkenti a kamatlábakat, az arany ára emelkedik. Ennek egyik oka a szabad készpénz meghaladása a gazdaságban és az egész világon, mivel a FED-akciók az egész világgazdaságra kihatnak. A készpénz egy része arannyá fog folyni. Egy másik ok a kincstári kötvény hozamának csökkenése, amely alacsonyabb nyereséget eredményez, így a befektetők biztonságos menedékhelyek felé fordulnak.

A FED 2020 márciusában agresszívan csökkentette a kamatlábakat, ami erős keresletben tartotta az olyan menedékhelyeket, mint az arany. A FED változatlanul tartja az árfolyamokat az alsó határon 0,00% és 0,25% között, de az arany ennek ellenére augusztus óta csökken. Ez nem pozitív jel, különösen akkor, ha a FED úgy dönt, hogy valamikor elkezd hawkishoz fordulni.

A FOMC legutóbbi, december 18-i nyilatkozata és az azt követő sajtótájékoztató Jerome Powell elnökkel azt sugallja, hogy a FED elvetette a drámát. A legtöbb nagy központi bank és kormány 2020-ban valóban drámai volt, a gazdasági összeomlás következtében, de a FED legutóbbi ülése azt a benyomást keltette, hogy a FED nem válik többé fésültté, és némi fényt látnak a végén az alagút.

Hamarosan nem javasolják a monetáris politika megfordulását, de akkor jöhet, ha az USA gazdasága, amely jól tartja a fellendülés ütemét Európához képest, tovább javul. Az adatok szerint az amerikai gazdaság alapjai továbbra is szilárdak, míg a várható gazdasági ösztönző csomag további kiadásokat fog ösztönözni az amerikai fogyasztók részéről, ami még jobban javítja a gazdaságot. Tehát, amilyen sötétnek tűnik a helyzet, az elkövetkezendő hónapokban a FED kevésbé galádnak és egyre inkább sápadtnak tűnhet, ami negatív tényező lesz az arany szempontjából.

A piaci hangulatnak és a globális gazdaságnak pozitívnak kellett lennie az arany tekintetében

Mint tudjuk, az árucikkek nagyon érzékenyek a pénzügyi piacok hangulatára. Az olyan kockázati áruk, mint az olaj, a gáz, a réz stb., Akkor szoktak erősödni, amikor a hangulat pozitív, ami azt jelenti, hogy a kereskedők és a befektetők úgy érzik, hogy több kockázatot akarnak vállalni azokkal való befektetéssel. Ha a piaci hangulat negatív, a biztonságos menedék árucikkek, mint például az arany és az ezüst, hajlamosak a rallyra, mivel a befektetők biztonságos készpénz tárolási helyként fordulnak hozzájuk. Ez volt az oka annak, hogy az arany rendkívül bullish volt 2020 első felében, egészen augusztusig.

De mint említettük, a trend akkoriban megváltozott. A világgazdaság a harmadik negyedévben valóban erőteljesen kezdett fellendülni, amint azt a július végi és augusztusi adatok is mutatják, ami javította a piaci hangulatot. Valószínűleg ez indította el a visszafordulást akkor. A kereskedők úgy gondolták, hogy a lezárásokból fakadó gazdasági sötétség elmúlt, és elkezdtek távolodni a biztonságos menedékhelyektől.

De a hangulat késő ősszel ismét romlott, és a globális gazdaság is gyengülni kezdett. Az eurózóna gazdasága megfordult, főleg a szolgáltatások tekintetében, amelyek szeptember óta recesszióban vannak, miközben a fogyasztói bizalom mélyebbre süllyedt a negatív területeken. Az Egyesült Királyság gazdasága valószínűleg szintén újabb recesszió felé tart, legalábbis a novemberben semleges alá eső szolgáltatási tevékenységeket illetően. A kínai gazdaság viszont fellendülőben van, és pozitívan tartja a kockázati hangulatot, az EU gazdaságélénkítő programjainak második fordulójának, az amerikai kormánynak a segítségével, miután Donal Trump amerikai elnök aláírta a 900 dolláros gyáva törvényt , a FED, az EKB és más nagy központi bankok. Ez negatív a biztonságos menedékhelyek szempontjából, és ez egy másik tényező, amely az elmúlt néhány hónapban bearish-t tartott. A hangulat várhatóan 2021-ben javul, és ennek meg kell tartania az aranyat a hátsó lábon.

A COVID-19 vége jelenti-e a végét, vagy kiváltja-e a bullish futást aranyban?

A COVID-19 járvány hatalmas hatással volt mindenre, nemcsak a pénzügyi piacokra. Hatással volt a globális politikára, a vállalkozásokra, a társadalmi életre, nyilvánvalóan, minden társadalmi távolságtartással, és természetesen az arany sem volt kivétel. Az első reakció, amikor a koronavírus kitört Európában, 250 dolláros csökkenést jelentett, 1700 dollárról 1450 dollárra, de ez inkább egy dolláros lépés volt, mivel a kereskedők az első dollár pánik idején amerikai dollárrá váltak.

Ezt követően a piacok észhez tértek, és március közepéig biztonságos menedékhelyek felé fordultak. Az arany masszívan bullishra fordult, és az emelkedő trend augusztusig tovább gyorsult, de aztán a koronavírus nyáron nyugaton visszavonult, és a világ júniusban újra megnyílt, ami az augusztusi adatok gazdasági eredményeiből is kitűnik. Ez volt a kezdete a bullish trendnek, amint azt fentebb említettük. A koronavírus azonban ismét felújult Európában és az Egyesült Államokban, és a korlátozások megnövekedtek, az arany azonban nem vesz tudomást erről. A trend augusztus óta továbbra is csökkenő tendenciát mutat, és a visszaesések magasabbak azokban az időszakokban, amikor az USD rendkívül gyenge volt. Ez azt mutatja, hogy a piacok megszokják a koronavírust, így az már nem gyakorol akkora hatást az aranyra.

Technikai elemzés – Vége van-e a visszakeresésnek, vagy ez trendfordítás?

A heti grafikonra figyelve azt láthatjuk, hogy az arany 2018 nyarán kezdett emelkedni, mivel az USA és Kína közötti kereskedelmi háború fokozódott. Az ár 1160 dollárnál kezdte a megfordulást, és azóta több mint 900 dollárral emelkedett. Az arany a mozgó átlagok fölé lépett ezen a grafikonon, ahol egészen a közelmúltig megmaradt, amikor 2020 októberében a 20 SMA (szürke) alá süllyedt. Az 50 SMA (sárga) volt az arany végső támogatása ebben az időkeret-diagramban . Idén március elején, amikor a koronavírus kitört, az első hanyatlás idején tartott, és novemberben, a 20 SMA törése után, ismét tartott. Az ár visszapattant az 50 SMA-ról, de úgy tűnik, hogy a 20 SMA most ellenállássá válhat, mivel első próbálkozással elutasította az árat. Ha a decemberi gyertyatartó doji-ként vagy kalapácsként záródik, ami valószínűnek tűnik, akkor ez egy bearish jelzés lenne, amely arra ösztönözhet minket, hogy hosszú távon lemaradjunk az aranyról.

arany technikai elemzés

Az 50 SMA továbbra is támogatást nyújt a heti listán

A napi grafikonon az arany 1450 dolláros támogatást képzett, amely a kezdeti koronavírus-összeomlás során tartott. Azóta az ár emelkedik, és a mozgó átlagok felváltva támogatást nyújtanak. A kisebbek magasabbra emelték az árat, amikor a bullish trend üteme megnőtt, de most, hogy a visszahúzás sokkal mélyebb, a nagyobb MA-k, mint például a 200 SMA (lila), sorra léptek. Az arany december elején leugrott erről a mozgó átlagról, átlépve az 50 SMA-t, de a 100 SMA (zöld) ellenállássá vált. Most az arany túl van vásárolva a napi grafikonon, és a minta egy csökkenő irányú megfordulásra mutat, tehát nézzük meg, hogy eljön-e az árfolyamváltás és folytatódik-e az elmúlt hónapok csökkenő tendenciája, vagy meg fog-e szakadni a 100 SMA felett és folytatja-e a nagyobb bullish trend.

arany technikai elemzés

A visszafordulás teljesnek tűnik a napi grafikonon

Arany Élő árfolyam

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map