Ausztrál dollár árelőrejelzés 2020 második félévére: A hosszú távú visszaesés valószínűleg hamarosan folytatódik az AUD / USD esetében

Ausztrália a nyersanyagok fő termelője / exportőre, így az ausztrál dollár árupénz. Mint ilyen, nagyon sérülékeny a nyersanyagárak mozgása ellen, amelyek viszont korrelálnak a pénzügyi piacok hangulatával, ami azt is jelenti, hogy az AUD pozitívan korrelál a hangulattal. Az érzés pozitív volt ehhez a valutához, míg az USD az elmúlt hónapokban meglehetősen lefelé fordult, a koronavírus és az Egyesült Államok politikai színtere következtében. A COVID-19 összeomlásának gazdasági fellendülése szintén elősegítette az AUD / USD emelkedését, mivel az alapanyagok és az alapanyagok is fellendültek. De a visszapattanás lassul és a kockázati hangulat elkopik, ami kétszer is elgondolkodtatta a vásárlókat, mielőtt új csúcsokat hozna az elmúlt hetekben, így ennek a párnak az emelkedése véget érhet. A technikai elemzés a havi grafikon csökkenő irányú megfordulására is rámutat, csakúgy, mint az alapok, amint ezt az AUD / USD ebben a középtávú előrejelzésében alább kifejtjük, de vannak más tényezők is, amelyeket itt figyelembe fogunk venni..

Időszak Változás ($) Változás %
30 nap +0,017 USD +2,3%
6 hónap +0,071 USD +9,8%
1 év +0,074 USD +10,2%
5 év 0,013 USD 1,9%
2000 óta +0,069 USD +9,5%

 

Az 1990-es évek közepe óta az AUD / USD alig változott, szemben az euróval volatilitás, amit láttunk az elmúlt két évtized alatt, ami azt jelenti, hogy ez a pár felfelé és lefelé mozgott, nagyjából ott, ahol 25 évvel ezelőtt volt. Az utóbbi évtizedben azonban ez a pár folyamatosan csökkenő tendenciát mutat, elsősorban az amerikai dollár erősödésének eredményeként. Valamikor az AUD / USD árfolyama 0,55-re esett 2020 márciusában, amikor az ausztrál dollár kettős rúgást kapott a vonalról, miközben az USD emelkedett, mivel a kereskedők pánikba estek a koronavírus és a lezárások miatt. De az összeomlás véget ért, és az AUD / USD azóta bullish, mivel a hangulat javult a világ nagyszerű újranyitása után. A visszatérést a kínai gazdasági adatok tovább fokozták, amelyek azt jelzik, hogy Kína maga mögött hagyta a koronavírus összehúzódását, és most már majdnem a jó úton halad. Mégis, ezek nagyon furcsa idők voltak, amelyek várhatóan nem tartanak túl sokáig – amíg feltételezem az amerikai választásokat követően -, így a dolgok végül normalizálódnak, és egyes áruk csökkenése utoléri az AUD-t, és mint Ennek eredményeként az elmúlt hónapok emelkedésének szinte véget kell vetnie, és a vásárlóknak óvatosnak kell lenniük ettől a szinttől, mert a csúcsok mostantól nagyon korlátozottak lesznek.

AUD / USD előrejelzés 2020. negyedik negyedév: 0,68–0,70 AUD / USD előrejelzés 1 évre: 0,63-0,65 AUD / USD előrejelzés 3 évre: 0.55-0.60
Ár Drivers: Globális kockázati hangulat, COVID-19 Ausztráliában, RBA, Technicals Ár Drivers: Egyesült Államokbeli választások, gazdasági fellendülés, piaci hangulat, USD korreláció Ár Drivers: Alapjai ban Ausztrália, globális gazdaság

Az ausztrál dollár árjóslása a következő 5 évre

Ebben a cikkben alap- és technikai szempontból is megnéztük az ausztrál dollárt, és összehasonlítottuk az amerikai dollárral, hogy lássuk, melyik lesz az elsőbbség az elkövetkező hónapokban / években. Mint fent említettük, ez a pár egy évtizede csökkenő tendenciát mutat, de a hangulat március óta megváltozott, bár jelenleg világváltoztató időket élünk át, ezért a március óta tartó áraktivitást nem feltétlenül kell megtenni túlságosan figyelembe kell venni, különösen hosszú távon. De felhasználhatjuk az AUD / USD jövőbeli előrejelzésére a következő hónapokban, az elmúlt hónapok árfolyama után; azonban a koronavírus nem valószínű, hogy megismétlődik.

Az AUD / USD profitált a piaci hangulatból a COVID-19 során

Mivel Ausztrália jelentős nyersanyagok és ásványi anyagok exportőre, az AUD szorosan összefügg ezekben az árukban, következésképpen a pénzügyi piacok kockázati hangulatában. Ha pozitív a hangulat, akkor az AUD magasabbra mozog, akárcsak májusban és júniusban, mivel a világ gazdaságai újból megnyíltak, és a gazdasági adatok erőteljes fellendülést mutattak a március-április összeomlás után. Az AUD / USD március 19-én több mint 12 centet emelkedett az aljáról, 0,55-nél, bár a márciusi és áprilisi bullish fordulat az amerikai dollár egyik jellemzője volt, amely igazán meddővé vált az első félévi hullámzás után. Március, de az alábbiakban ezt vesszük szemügyre. A nagy visszafordulás első hónapjaiban az AUD / USD több mint 11 centtel magasabb, 0,7180-ig emelkedett, de azóta a tempó jelentősen csökkent, és július vége óta ez a pár kevesebb, mint 1 centet nyert, ami azt mutatja, hogy az újranyitás utáni első hónapok pozitív hangulata gyengül, mivel a gazdasági adatok lassabb fellendülést mutatnak. A legfrissebb jelentések után a fogyasztók és a befektetők bizalmából is látható gyengülő globális hangulat mellett az ausztrál gazdaságra vonatkozó hangulat is negatívvá válik, mivel Victoria állam továbbra is fenntartja a koronavírus-korlátozásokat. A közgazdászok 6% feletti csökkenést jósolnak 2020-ra, ami tovább csillapítja a hangulatot. Tehát, ha az általános hangulat negatívra fordul, akkor az AUD csökkenő lesz, mivel Ausztráliában is negatív a helyzet, összehasonlítva a világ más régióival. Mindazonáltal hosszú távon a kereskedőknek mindig figyelniük kell a piaci hangulatot a pár kereskedése során, mert az tönkreteheti a számlát, ha rossz oldalra kerül, még akkor is, ha követi az általános trendet.

Alapismeretek és RBA politika

A globális kockázati érzelem meghatározó szereplő az olyan árupénznemekben, mint az Aussie, de a fundamentumok is nagy szerepet játszanak a devizában, és ezek is befolyásolják a hangulatot. A hangulat pozitívvá vált, mivel az alapok erőteljes fellendülést mutattak májusban, júniusban és júliusban, a foglalkoztatás ismét fellendült, a szolgáltatások és a feldolgozóipar pedig emelkedett. De a Victoria új korlátozásaival az ausztrál szolgálatok ismét zsugorodtak, a júliusi 58,1 pontról az augusztusi 48,1 pontról. Ennek nem volt nagy hatása az AUD-ra, leszámítva az AUD / USD rövid idejű csökkenését, de ha más szektorok ismét összehúzódnak, akkor elkezdik mérlegelni az AUD-t, és ezt a párost alacsonyabbra küldik. A romló hangulat és az összehúzódó gazdaság mérgező kombinációt fog teremteni az AUD / USD számára, különösen, ha a korlátozások és zárolások továbbra is fennállnak, így a legtöbb dolog jelenleg a koronavírussal függ össze, és az alapok attól függenek, hogy a koronavírus hogyan fejlődik Ausztrália és a világ többi része. De figyelnünk kell az ausztráliai növekvő kereskedelmi többletre is, amely 2015-16 óta növekszik, amikor a kereskedelmi mérleg körülbelül 3,5 milliárd dollár volt. Különösen az elmúlt négy év volt igazán pozitív, a kereskedelmi többlet 8 milliárd dollár fölé ugrott. Ezt egy dolgot kell hosszú távon szem előtt tartani, nem pedig azt, hogy ez túl sokat segített volna az AUD-nak. Mind ausztrál Reserve Bank (RBA), mind a FED kamatlába 0,25%, miután márciusban néhányszor csökkentették őket. A legutóbbi aránydöntések a koronavírus következményei voltak, így nincs sok különbség a két központi bank között. De ha Ausztrália bizonyos részein továbbra is fennállnak a korlátozások, az RBA inkább a dovish oldal felé hajlik, de mint mondtuk, a különbségek rövid távon kisebbek lesznek, amikor az AUD / USD irányának eldöntéséről van szó..

Forrás: www.dfat.gov.au

AUD / USD korreláció

Amint azt a havi grafikon mutatja, az ausztrál dollár index, vagyis az AXY, nagyon hasonlít az AUD / USD indexhez. Az AXY a 2000-es években mászott fel, eltekintve a 2008-as nagy összeomlástól. De a tendencia megfordult az AXY esetében 2011-ben, amely azóta is csökkenő tendenciát mutat. Ugyanez a forgatókönyv látható az alábbi AUD / USD havi grafikonon, a technikai elemzés részben. Az első öt évben, 2016-ig a csökkenés erősebb volt, és a 20 havi SMA (szürke) ellenállást nyújtott az AXY számára. Aztán a trend lelassult, és az 50 SMA sorra lépett, ami hivatalos ellenállást fog nyújtani, amíg meg nem törik. Az ár most közvetlenül az 50 SMA alatt van, de fél pontig még van hely felfelé.

Az AXY továbbra is bearish, mindaddig, amíg az 50 SMA alatt marad
Az AXY továbbra is bearish, mindaddig, amíg az 50 SMA alatt marad

Az USD index viszont az volt bearish a 2000-es években, de ez 2014-ben, néhány éven át tartó némi konszolidáció után felfutóvá vált. Az emelkedő trend azonban nem tartott sokáig – csak körülbelül két évig -, és 2016 óta a DXY egy tartományon belül kereskedik, amint azt az alábbi havi ábra mutatja. De a csúcsok egyre magasabbak, és a 100 SMA (zöld) támogatást nyújt. A DXY megpróbálja áttörni ezt a mozgóátlagot, de jelenleg nem biztos, hogy sikerül-e. Ennek ellenére az AUD index diagram sokkal szorosabban korrelál az AUD / USD értékkel, és most mindketten az 50 havi SMA-val állnak szemben. Az 50 SMA meghatározta a trendet mindkettőjük számára, így hivatalosan medvék, amíg az ár az 50 SMA fölé nem mozdul és ott marad. Tehát, hogy pontosabbak legyünk az AUD / USD kereskedésekor, az AXY indexet kell követnünk.

A DXY visszahúzása teljesnek tűnik a havi grafikonon


A DXY visszahúzása teljesnek tűnik a havi grafikonon

Technikai elemzés – Vége lesz-e a legutóbbi túlfeszültségnek az 50 SMA-nál az AUD / USD esetében?

Az AUD / USD az 1990-es évek vége felé visszaesett, de ezután az árukat követte. Aztán a tendencia megfordult, amikor az új évezred elkezdődött, és ez a pár 2011-ig meddő maradt, és azóta növekedésnek indult, és a főbb áruk, például olaj, gáz, réz stb. Csökkenését követi. Az USD is követte az árucikkeket, mivel lejjebb zuhantak. Az AUD / USD néhány cent alatt 40 centtel lejjebb zuhant, és értékének csaknem 40% -át veszítette el, amikor a válság előtt 1 dollár alá fordult. De az összeomlás véget ért és az emelkedő trend folytatódott, az AUD / USD új csúcsokat ért el 1.10 felett. A felfelé irányuló trend során az 50 SMA (sárga) magasabbra emelte az árat, mivel az adott évtizedben támogatást nyújtott a havi grafikonon, alkalmanként a 20 SMA (szürke) segítségével. De ahogy az áruk csökkenővé váltak, az új évtized elején az AUD / USD is csökkenővé vált, ahol az új év elejéig megmaradt.

Az 50 SMA magasabb túlfeszültségre vár, hogy ellenállást biztosítson az AUD / USD számára

Az 50 SMA magasabb túlfeszültségre vár, hogy ellenállást biztosítson az AUD / USD számára

Lehet, hogy ez egy új bullish évtized kezdete az AUD / USD számára? Nem hinném, hacsak valami új fejlemény nem hozza vissza a keresletet valamilyen nyersanyag / fém / ásványi anyag iránt, amely csak Ausztráliában található meg. A kereskedelmi mérleg növekedése az elmúlt 4-5 évben sem segítette az AUD-t. Szóval, nem hiszem, hogy újabb bullish évtizedet látunk, mint a 2000-es évek. Nagyobb a valószínűsége annak, hogy magasabb legyen a visszavezetés, ami folyamatban van, és valószínűleg hamarosan véget ér. Az 50 mozgó átlag 2018 elején adott ellenállást, miután a 2 éves visszalépés magasabb lett, ezzel véget ért és visszafelé fordította az árat. Tehát úgy tűnik, hogy az 50 havi SMA leállt támogatás az ellenállásba ezen az időkeret-diagramon, de ez csak egy újabb teszt után bizonyul be, ami valószínűleg hamarosan bekövetkezik. Ha a vevők néhány év múlva másodszor sem törnek felette, akkor ez lesz a megerősítés arra, hogy hosszú távon el kell maradnunk erről a párról. Addig a hosszú távú kereskedőknek várniuk kell.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map