EUR / CHF árelőrejelzés 2020. negyedik negyedév: A visszavezetés 1,10 alatt lesz?

Az euró továbbra is veszít a CHF-rel szemben a hosszabb időkeret-grafikonokon, az 1990-es évek 1,90 körüli szintjéről, amikor még ECU-nek hívták, ez év elején 1,05-re csökkent, amikor a figyelem a koronavírus miatt a biztonságos menedék felé fordult. kitörés. Úgy tűnik, hogy ez egyelőre az alsó, bár ez a pár 0,87-re csökkent, amikor az SNB 1,20-nál eltávolította ennek a párnak a rögzítését. Ez egyszeri helyzet volt, de megnyitotta az ajtót, hogy ez a pár a paritás alá essen. Május közepe óta azonban az euró / svájci frank visszaszámlálását láttuk, mivel a hangulat javult a pénzügyi piacokon, de a visszavonás elég gyengének tűnik, és a mozgó átlagok fent állnak, hogy 1,10 körüli ellenállást biztosítsanak, így a visszalépés hamarosan véget ér, csak néhány héttel az év vége előtt.  

Jelenlegi EUR / CHF Ár: $

A Ripple ár legutóbbi változásai

Időszak Változás ($) Változás %
30 nap -0,01 -1,0%
6 hónap +0,21 +19,4%
1 év -0,07 -6,5%
5 év -0,06 -5,5%
2000 óta -0,53 -49,1%

 

Az EUR / CHF furcsa pár, mert míg a két deviza a forex spektrum ellentétes oldalán terül el, míg a CHF biztonságos menedékhely, míg az euró bizonyos mértékig kockázati pénznem, addig a kettő szorosan összefügg egymással , mert Svájc az eurózóna közepén van, és ezért nemzetközi kereskedelmének nagy részét euróban folytatja. Ennek eredményeként a Svájci Nemzeti Bank SNB megpróbálja stabilan tartani ezt a párost, de egyelőre nem sok sikerrel. Folyamatosan EUR / CHF vásárlásával avatkozik be a CHF gyengítése érdekében. Utoljára idén májusban volt, ami az egyik fő oka volt az 1.05-ös visszafordulásnak, és a visszavezetés még mindig folyamatban van, de úgy tűnik, hogy hamarosan vége lesz, mert az ár az elmúlt hetekben megakadt, és a a visszavezetés nem volt meggyőző kezdetben. Tehát az 1.10 tűnik ennek a visszahúzódásnak a célpontja, mielőtt a paritás felé tartana.    

EUR / CHF előrejelzés: 2020. negyedik negyedév      EUR / CHF előrejelzés: 1 év EUR / CHF előrejelzés: 3 év 
Ár: 1,08 – 1,10

Ár Drivers: COVID-19 az EU-ban, Brexit, Kockázati érzület                                                                                      

Ár: 1,70 – 1,75  

Ár Drivers: EKB, SNB, Brexit utáni, globális kockázati érzelmek, USA utáni választások, globális gazdasági fellendülés

Ár: 1,40-1,50

Ár Drivers: Piaci hangulat, globális gazdaság, globális politika, EKB, SNB

 

EUR / CHF élő diagram

EUR / CHF

EUR / CHF árjóslás a következő öt évre

Piaci hangulat és COVID-19 

Ezt a párost meglehetősen befolyásolja a piaci hangulat; mivel az euró és a CHF ellentétes irányban mozog, függetlenül attól, hogy a kockázat be vagy ki van kapcsolva. A kockázati hangulat 2018 eleje óta negatív, az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háború következtében, ezért a bearish elmozdult az elmúlt két év 1,20-ról. De a hangulat némiképp javult május óta, amikor a világ a 2-3 hónapos leállás után újra megnyílt, és az eurózóna gazdasága fellendülni kezdett. Ez a pár magasabbra került, amint azt fentebb említettük, de a hangulat most ismét enyhül, a koronavírus második hullámáról és az esetenként előforduló regionális korlátozásokról és esetleg lezárásokról szólva. Ez nem segít javítani a hangulatot, így mindaddig, amíg a koronavírus és a korlátozások a fejünk felett lógnak, a kereskedők biztonságos menedékhelyek felé fordulnak, és az EUR / CHF folytatja a csökkenő trendet.    

Az EKB, az SNB és az euróövezeti gazdaság 

A központi bankok már tavaly enyhítő cikluson voltak, mivel a világgazdaság lassult. De márciusban megnyomták a pánik gombot a koronavírus kitörése után, amely a kormányokat határok bezárására kényszerítette. Az Európai Központi Bank a refinanszírozási kamatokat 0,00% -ban, a betéti kamatokat pedig -50% -ban határozta meg, míg a svájci nemzeti bank kamatlába -0,75%. De szélsőséges intézkedéseket vezettek be, például az 1,35 milliárd eurós járványos sürgősségi vásárlási programot (PEPP) annak érdekében, hogy az alapokat jobban hozzáférhetővé tegyék azáltal, hogy alacsonyabb hitelköltségeket nyújtanak az európai polgárok és vállalkozások számára. Az M3 pénzkészlete drasztikusan növekedett, a március előtti 4% -ról augusztusban 10% fölé. A Svájci Nemzeti Bank és a svájci kormány néhány fontosabb programot is bevezett a gazdaság segítésére ilyenkor. De az eurózóna gazdasága ismét lassul, a szolgáltató szektor szeptemberben zsugorodik. Ez azt jelenti, hogy az EKB megtartja az enyhítési intézkedéseket, miközben az amerikai gazdaság tartja a fellendülés ritmusát. Ez végül gyengébb euróhoz vezet, ami az EUR / CHF lefelé irányítását eredményezi. De az SNB folyamatosan beavatkozik a piacokba, megveszi ezt a párost, és megteszik, ha az euró gyengül, ahogy ígérték. Tehát a hanyatlás nem lesz túl sima, és remélem, hogy nem sok kereskedő akad el a DNB pattanásain.     

EUR / CHF technikai elemzés – A visszavonás kimerültnek tűnik 

Ennek a párnak a technikai elemzése meglehetősen egyszerű. Ez a pár bearish trendet mutat, és megpróbáltuk a retrace-eket magasabbra eladni. A csökkenés az 1990-es évek eleje óta küszöbön áll, amikor 1,90 körül mozgott. A legmeredekebb csökkenés a 2008-as pénzügyi válságtól 2011-ig történt, amikor ez a pár több mint 60 centet veszített. 2011 januárjában egy újabb meredek csökkenést tapasztaltunk, miután az SNB 1.20-nál eltávolította ennek a párnak a rögzítését, és ezzel lejjebb zuhant 0,87-ig. De az ár felfelé húzódott, és azóta meghaladja a paritást – bár úgy tűnik, hogy az EUR / CHF felé tart.

Ez volt a leggyengébb visszavezetés EUR / CHF-ben

Ez idő alatt a mozgó átlagok nagyszerű munkát végeztek abban, hogy ellenállást biztosítsanak ennek a párnak a visszahúzódások során, és jelenleg az ár a havi grafikon 20 SMA (szürke) alatt van. Úgy tűnik, hogy a visszahúzás most leállt, így annak is vége lehet. Minden esetre az 50 SMA (sárga) 1.10-nél áll, ami nagy kerek szint, így ez jó helynek tűnik a hosszú távú eladási jel megnyitásához. Bár ha javul a globális gazdaság, ami a pénzügyi piacokon is javul a kockázati hangulatnál, akkor a menedékhelyek visszahúzódnak, és az EUR / CHF elérheti az 1,15-öt, ahol a 100 SMA (lila) várakozással vár. De úgy gondolom, hogy a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a visszafordulás 1,10 körül következik be, és a nagyobb bearish trend ismét folytatódik.   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map