GBP / INR árelőrejelzés 2020. negyedik negyedév: A nyomkövetés folyamatban van a Bullish Trenden

A GBP volatilis deviza, ami azt jelenti, hogy a legtöbb GBP-t tartalmazó pár is meglehetősen ingatag. Másrészt az indiai rúpia önmagában elég ingatag valuta, ami rendkívül ingadozóvá teszi a GBP / INR-t. A 2000-es évek már ingatagak voltak, ez a pár 2006 végéig bullish volt, majd 2010-ig bullish lett. De a következő évtized még ingatagabbá vált, mivel az ár 65 augusztusról 107-re emelkedett 107-re. Ez egy rendkívüli emelkedés, az indiai alapok alapján, de az ár 2015-től kezdett visszafelé fordulni. A bullish trend ismét folytatódott a GBP / INR esetében, és a vevők továbbra is a havi grafikonon voltak felelősek, de úgy tűnik, hogy a szeptemberben kezdődött visszahúzódás úton legyen, szóval nézzük meg, mi kerül terítékre ehhez a párhoz.

Jelenlegi GBP / INR Ár:  $

A GBP / INR ár legújabb változásai

Időszak Változás ($) Változás %
30 nap -5.63 -6,3%
6 hónap +0,75 +1%
1 év +7.32 +8,1%
5 év -6.30 -6,9%
2000 óta +23.73 +23,4%

 

Mindkét deviza alapjai hozzájárultak a GBP / INR volatilitásának növeléséhez. India nettó exportőr, annak ellenére, hogy fejlődő gazdaság, amely sok külföldi befektetést és rengeteg átutalást vonz. Ez nyomás alatt tartotta az indiai rúpiát, különösen 2013 folyamán, amikor az INR hatalmas csökkenését és az összes INR pár növekedését tapasztaltuk. A GBP szintén egy saját világában él, a Brexit még tovább növeli a bizonytalanságot és a volatilitást. Jelenleg az esély az, hogy az Egyesült Királyság kereskedelmi megállapodás nélkül elhagyja az EU-t, de ez végül nem bizonyulhat olyan rossz dolognak. 

GBP / INR előrejelzés: 2020. negyedik negyedév GBP / INR előrejelzés: 1 év GBP / INR előrejelzés: 3 év
Ár: 85 dollár – 87 dollár

Árvezérlők: Covid hangulat, EU – Egyesült Királyság kereskedelmi tárgyalások, Műszaki

Ár: 95 dollár

Árvezérlők: Brexit utáni, Post Covid helyzet, globális politika, kockázati érzelmek

                                                                   

Ár: 105 dollár

Árvezérlők: Kereskedelmi alapismeretek, műszaki adatok, BOE, RBI

GBP / INR élő diagram

GBP / INR

GBP / INR árjóslás a következő öt évre

COVID-19 és a piaci hangulat


Noha a GBP nem akkora kockázati deviza, mint az alapdollár, szeret összeszedni, amikor a kockázati hangulat pozitív, és visszahúzódni, amikor a pénzügyi piacokon negatív a hangulat. De mivel India feltörekvő piac, az indiai rúpia szintén kockázati deviza. Tehát ez kiküszöböli ennek a párnak a kockázati tényezőjét, ami azt jelenti, hogy a GBP / INR-ért elsősorban a fundamentumok felelősek. Március óta azonban a GBP jobban profitált a COVID-19 hangulatából, a GBP / USD március 19-én 20 centtel feljebb járt az alsó szintről, míg az USD / INR 77,50-ről 72,50-re csökkent, ami azt jelenti, hogy az INR csak 5 cent körüli árfolyamot szerzett az USD-vel szemben, ami csak egynegyed, a GBP-hez képest. Ennek eredményeként a GBP / INR több mint 13 centet emelkedett a márciusi zuhanástól, bár úgy tűnik, hogy a COVID-19 kereskedelemnek most vége van, és más alapok, például a Brexit veszik át az irányítást.

Brexit

Ha más alapokról beszélünk, a Brexit visszatért a figyelem középpontjába, miután beárnyékolta a GBP számára negatív koronavírus. Tavaly pozitív előrelépés történt ebben a kérdésben, mivel Boris Johnson Brexit-megállapodást javasolt az EU-val, miután megtalálta a középutat az ír határprobléma számára. De, a Brexit most visszatért a figyelem középpontjába, mivel a koronavírus okozta súlyos testi sértés megnyugszik, és amit hallottunk, a GBP negatívnak tűnik. Mindkét fél észrevételei azt mutatják, hogy a feszültség egyre növekszik, mivel az Egyesült Királyság a kereskedelem nélküli ügylet forgatókönyve felé fordul. Messze vannak a kereskedelmi megállapodástól, és a GBP grafikonok ezt tükrözik. A GBP / USD szeptember utolsó hetére 8 centet veszített, a GBP / INR pedig 5 centet veszített. A jelenlegi helyzetben az Egyesült Királyság kereskedelmi megállapodás nélkül távozik az EU-ból, és a GBP / INR-nek tovább kell csökkennie, hacsak nincs elég gyors előrelépés. Az Egyesült Királyság kormányának hangzása alapján úgy tűnik, hogy Johnson miniszterelnök azon dolgozik, hogy ne kössön kereskedelmi megállapodást az EU-ból. Ebben az esetben a GBP / INR várhatóan továbbra is lejjebb húzódik, valószínűleg a trend vonaláig, de az alábbi szakaszban mélyebben megvizsgáljuk a technikai elemzést.

Technikai elemzés – A mozgó átlagok folyamatosan emelik az GBP / INR-t?

 

Az IH-k 2000 óta támogatják a GBP / INR-t

Amint az a havi grafikonból is látszik, a GBP / INR az 1990-es évek óta növekvő tendenciát mutat. A grafikon 48-nál alacsonyabb árat mutat a 90-es években, és most ennek kétszerese a kereskedés, 2013-ban 107-re nőtt, mivel India kereskedelmi hiánya akkoriban nőtt. Tehát senki sem tagadhatja a bullish elfogultságot ebben a párban. A legalacsonyabb szintek egyre magasabbak, ami azt jelenti, hogy az eladók gyengülnek, a vásárlók pedig gyorsabban ugranak be a visszahúzásokon. A mozgó átlagok szintén jó munkát végeztek abban, hogy támogatást nyújtsanak az alacsonyabb visszalépéseknél. A 2000-es évek során az 50 SMA (sárga) jó munkát végzett az emelkedő trend fenntartásában, de a 2008-as pénzügyi válság a GBP-t eléggé meddővé változtatta, és a GBP / INR megtörte az 50 SMA-t és a 100 SMA-t (zöld). A csökkenés azonban 2010-ben leállt, és a bullish trend ismét folytatódott. A 200 SMA (lila) 2009 óta a végső támogatássá vált, annak ellenére, hogy átlyukasztották, és ez az ár idén márciusban magasabbra fordult, utoljára. Emellett trendvonal alakult ki 2009 óta. A kereskedők tiszteletben tartják ezeket a technikai mutatókat, amelyek jó helyek a GBP / INR hosszú távon. Ha az Egyesült Királyság nem köt kereskedelmi megállapodást, akkor valószínű, hogy az ár a 200 SMA-ra és a trendvonalra csökken, amelyek mindkettő 85,50-re jön. Ebben az esetben megpróbálunk sokáig eljutni, ha az ár bullish irányváltó jelet képez, például az augusztusi doji gyertyatartót, amely egy bearish irányjelző. Tehát megvárjuk, amíg az alsó visszahúzódás teljes mértékben megvalósul a GBP / INR értékre, majd megvizsgáljuk ezt a párost.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map