Palladium árelőrejelzés 2020 második félévére: mind az alapok, mind a technikai elemek felfelé mutatnak

A palládium eddig teljesen mozgalmasan viselkedett eddig 2020-ban, de másrészt nagyszerű befektetési eszköz volt, sok lehetőséget kínálva. A palládium egy másik fényes fém, amelyet mind árucikknek, mind időnként kockázati eszköznek, mind biztonságos menedéknek tekintenek. Az autóipar és az elektronikai ipar széles termékpalettájában, valamint ékszerek számára használják, ami azt jelenti, hogy mind a kereslet, mind az ár növekedik, ha a globális gazdaság jól megy. Másrészt ritka árucikk, 30-szor ritkább, mint az arany, ami bizonytalanság idején biztonságos menedékévé teszi, és az utóbbi időben valóban így is viselkedett. Valójában az idei év első két hónapjában a palládium magasabbra emelkedett, mivel a koronavírus járvány Wuhanban kitört, közel 1000 dollárral emelkedett, meghaladva az arany árát és megközelítve a 2900 dolláros határt, a végén 1900 dollárról. Tehát általában a palládium értéke csak növekedett – legyen az gazdasági fellendülés vagy gazdasági végzet idején – mind árucikkként, ahol a kereslet tovább fog növekedni, mind biztonságos menedékként. A Palladium alapvetően nagyszerű befektetés volt, amikor megkezdődött az USA és Kína közötti tat-vámtarifa, nagy befektetés volt tavaly nyáron, a nagy hullámzás előtt, és technikailag is jó befektetés volt ez a hónap elején, a túlfeszültség visszahúzása után. De úgy tűnik, hogy a csodálatos kereskedési lehetőségek nem érnek véget palládiummal, ezért aktív kereskedelmet fogunk folytatni az XPD / USD-vel.

Olvassa el a legfrissebb frissítést a Palladium ára 2021 előrejelzés

 

Időszak 3 nap 1 hét 1 hónap 3 hónap 6 hónap
változás +2,7% +9,1% +16,7% +13,6% -11,3%

 

A Palladium 200 dollár és 300 dollár körüli árfolyamon kereskedett az 1990-es évek végéig, amikor erőteljesen növekvő lépést tett, részben a számítógépes dotcom iparban való fokozott használata miatt, amely ebben az időszakban megugrott. Ezután először a nagy kerek 1000 dollár fölött tört, de a 2000-es évek elején ismét visszatért a normális tartományba. A 2008-as válság idején a palládium nem nőtt annyira, mint az arany, és lassú, de folyamatos felfelé irányuló trendet folytatott 2008-ig, ami azt mutatta, hogy a keresleti árucikk értéke növekszik, mivel a globális gazdaság fellendült a gazdasági válság 2008-09. De az Egyesült Államok és Kína közötti vámtarifa 2018 óta magasabbra kúszik, mivel világossá vált, hogy kereskedelmi háború van folyamatban. A Palladium biztonságos menedékként kezdett tevékenykedni, bizonytalan időkben rendkívül bikaivá vált. Ez különösen igaznak bizonyult, mivel az XPD / USD megemelkedett 2020 januárjában és februárjában, amikor a koronavírus-járvány Kínát érte. Márciusban és áprilisban remegett, de júliusban folytatta emelkedési trendjét, megerősítve menedékhelyét. Tehát, amikor palládiumot kereskedünk, először meg kell erősítenünk, hogy árucikkként vagy biztonságos menedékként viselkedik-e – bár ez hosszú távú váltás, ezért nem kell gyors döntéseket hoznunk.

Palladium előrejelzés: 2020. negyedik negyedév Palladium előrejelzés: 1 év Palladium előrejelzés: 3 év
Ár: 2 500–2 600 USD

Ármeghajtók: Covid19, Kockázati érzelem, Műszaki

Ár: 2800-3000 dollár

Ármeghajtók: Kockázati érzelem, növekvő kereslet, geopolitikai feszültségek

Ár: 3500-4000 dollár

Ármeghajtók: Kockázati érzelem, kereslet / kínálat különbség,

A palládium árjóslata a következő 5 évre

Mint a legtöbb pénzügyi eszköz esetében, a palládium új kereskedelmi környezete is van, rövid és középtávon ez sem fog sokat változtatni. Az ilyen eszközöket mind befolyásolja a koronavírus-járvány és a napi sajtóközlemények, amelyek folyamatosan keverednek a pénzügyi piacok hangulatával. Az USD egy ideje szabadesésben van, amely a kockázati eszközöket és a menedékhelyeket jól licitálta, a palládium júliusban ismét bullish lett. De a helyzet nagyon gyorsan megváltozhat. Az Egyesült Államok gazdasága a zárlat idején a legjobban visszaesett, de május óta szépen fellendült, bár vannak hibák és bizonytalanságok. De ha ezek a hibák elmúlnak, az USD valószínűleg bullish lesz, ami negatív tényező lesz az XPD / USD számára. A kockázati hangulat folyamatosan változik, míg a geopolitikai és kereskedelmi feszültségek valószínűleg olyan menedékeket tartanak fenn, mint a palládium az ajánlatban. Várhatóan növekszik a kereslet is, különösen az autóiparban, és a heti és havi grafikonok magasabbak, így a palládium hosszú távú elemzése pozitívnak tűnik.  

 

COVID-19 pandémia – kockázati érzület 


A COVID-19 válság súlyos következményekkel járt a platina-csoport fémjeire. Mind a kínálatot, mind a keresletet súlyosan befolyásolta a vírus terjedésének megfékezésére elrendelt széles körű lezárás, és ez hatalmas hatással volt a világgazdaságra. A COVID-19 gyors elterjedése Európában, az Egyesült Államokban, a Közel-Keleten, Kínában és Ázsia többi részén a palládium árának több mint 10% -os csökkenését okozta. A lezárások a globális ellátási láncot és az autóipart világszerte érintették, és végül a palládium árát is befolyásolták. A palládium körüli hangulat azonban az elmúlt évtized nagy részében pozitív volt: az árak 2019-ben és 2020-ban meredeken, az elmúlt fél évben csaknem 80% -kal emelkedtek, rekordmagasságra, unciánként több mint 2800 USD-ra. Az év eleje óta a befektetők a menedékhelyek felé fordultak, és ez a hangulat fennmaradt a koronavírus második hullámától való félelmek miatt. Ennek eredményeként a globális részvénypiac gyakran alacsonyabban mozog, miközben a biztonságos menedékházakkal folytatott kereskedelem továbbra is bullish marad..

Mint mindannyian tudjuk, az Egyesült Államok és Kína között régóta várt, az év elején aláírt kereskedelmi megállapodás is fellendítette az árakat. A kereskedők arra számítanak, hogy ez a megállapodás elősegíti a globális gazdasági növekedésre gyakorolt ​​lefelé irányuló nyomás enyhítését és lassítja a kínai autóeladások csökkenését. De egyelőre a koronavírus-járvány a nagy, rossz farkas, így amíg annak nincs vége, a többi kérdés nem számít annyira – csak akkor lesznek hatással a kockázati hangulatra, ha a koronavírus visszavonul.   

Növekszik-e a Palladium kereslet?

A palládium használata fokozatosan növekszik a belső égésű motorral felszerelt járművekben, mivel az autógyártók az Európában és Kínában szigorúbb kibocsátási jogszabályok betartása érdekében túllépnek a palládium, platina és ródium legalább 30% -os növelésével a háromirányú katalizátoroknál a legtöbb nagy jármű piacokon. Ez 10 millió uncia fölé növelné a keresletet, annak ellenére, hogy lassul a globális gazdasági növekedés és csökken az autóértékesítés olyan kulcsfontosságú piacokon, mint Európa, az Egyesült Államok és Kína. Ennek eredményeként valószínűleg az árak továbbra is magasak maradnak, mivel a kínálat nem képes lépést tartani a kereslettel. Emellett a belső égésű motorral felszerelt járműveknél a palládium 14% -os növekedése tavaly rekordmagasra, 9,7 millió unciára növelte keresletét.

A kínálati oldalon a bányatermelés elsődleges ellátása kissé csökkenhet a dél-afrikai bányákban történő racionalizálás és a palládiumban gazdag felszíni anyagok oroszországi kimerülése következtében. A palládium magas árai azonban továbbra is elősegítik az újrafeldolgozás másodlagos megtérülését, de ez nem lesz elegendő a hiány bármilyen érdemi csökkentéséhez. A hiányzó ellátási hiány valószínűleg alátámasztja az árakat, a piaci rövid és középtávú bizonytalanságok miatt, a COVID-19 gyors elterjedése miatt Kínából az USA-ba és a világ többi részébe. A gépjármű-értékesítés 2020-ra gyakorolt ​​rövid távú negatív hatása a gazdasági lassulás miatt a palládium árát is befolyásolhatja.

A geopolitikai és kereskedelmi feszültségek valószínűleg folytatódni fognak

A piac magas fokú bizonytalanságának oka az USA és a világ többi gazdasága közötti elhúzódó geopolitikai és kereskedelmi feszültségeknek is tulajdonítható. Ide tartozik az Európai Unió (EU), az Egyesült Királyság és Kína. Ezenkívül minden olyan tevékenység, amely fokozza az Egyesült Államok és Kína közötti küzdelmet, valószínűleg rekordmagasságba nyomja a palládium árát. Eközben Kína és az Egyesült Államok újabb szankciókat vetettek be egymással a folyamatos konfliktus során. Mindkét ország kémkedés kölcsönös vádjainak közepette kiutasította az ellenkező ország számos diplomatáját. Kína is megpróbálja átvenni Hongkongot, míg az Egyesült Államok növelte katonai jelenlétét a Kelet-kínai-tengeren, így a helyzet a fotósok hamis mosolya ellenére sem annyira nyugodt. Ez arra késztette a palládium-határidős ügyleteket, hogy az életre szóló csúcsra emelkedjenek, mivel a bizonytalanság idején a menedékhelyek menedéket nyújtanak. A két ország közötti első fázisú ügylet sem jelenti a kereskedelmi háború végét – a gazdasági óriások közötti küzdelem a következő években még a koronavírus visszavonulása után is megtartja a keresletet a menedékhelyeken, ha a járvány idén véget ér..

Tőzsdekrach

Az amerikai tőzsdén a közelmúltban lezajlott 2020-as összeomlás nem csak az Egyesült Államokra korlátozódott. Inkább egy globális tőzsdei összeomlás volt, amely 2020. február 20-án kezdődött. Február 12-én a Dow Jones ipari átlag, a NASDAQ Composite és az S&A P 500 Index mind rekordmagasságban végzett (míg a NASDAQ és az S&A P 500 február 19-én ért el későbbi csúcsokat). Február 24. és 28. között a tőzsdék világszerte a 2008-as pénzügyi válság óta tapasztalható legnagyobb egyhetes visszaesésről számoltak be. Március 9-én a legtöbb globális piac súlyos csökkenésről számolt be, elsősorban a COVID-19 járvány és Oroszország és Oroszország közötti olajár-háború miatt. az OPEC-országok Szaúd-Arábia vezetésével. Ez informálisan fekete hétfő néven vált ismertté. Abban az időben ez volt a legsúlyosabb részvénycsökkenés a 2008-as nagy recesszió óta. A palládiumárak és a tőzsdék kapcsolata fordított. Leginkább akkor csökken a palládium ára, ha a tőzsdék jól teljesítenek, és fordítva. Hasonlóképpen, amikor a tőzsde összeomlik, növekszik a palládium iránti kereslet, mivel egyre több befektető keresi a biztonságosabb lehetőségeket. Bár jelenleg az USD gyorsan csökken, ami mind a menedéket, mind a kockázati eszközöket keresletben tartja, és a palládium mindkét.  

XPD / USD korreláció

Az USD és a palládium közötti összefüggés nem olyan erős, mint az arannyal vagy más kockázati eszközökkel, de ennek ellenére van összefüggés, mivel USD-ben jegyzik. Nyilvánvaló, hogy a palládiumnak van saját gondolata, amely áttér a biztonságos menedékhelyről árura, de többnyire mindkettőből profitál, mivel az ár 2009 óta emelkedik. Míg a palládium legtöbbször az útját követte, bizonyos időszakokban az USD az XPD / USD meghajtója. 2014 és 2016 között az USD index emelkedett, amint azt az alábbi DXY ábra mutatja.

A DXY először bullish lesz, majd bearish

A DXY először bullish lesz, majd bearish

Az XPD / USD először bullish, majd bullish lett

Az XPD / USD először bearish, majd bullish lett

Ugyanebben az időszakban az XPD / USD lejjebb vonult vissza, ami azt jelenti, hogy az USD növekedése negatívan befolyásolta a palládium árát. 2016-tól 2018-ig a DXY csökkenő lett, 103 pontról 88 pontra esett, az XPD / USD pedig 480 dollárról 1140 dollárra nőtt. 2020 márciusának első felében bekövetkezett sokk során a DXY 94 pontról 103 pontra nőtt, míg a palládium alacsonyabbra zuhant, csak a következő hónapokban megfordultak a dolgok. Tehát, amikor a következő hónapokban / években palládiumot kereskedünk, szemmel kell tartanunk a DXY-t, különösen az idei év későbbi amerikai választásain.    

Technikai elemzés – A 20 SMA utoljára visszapattan-e?

A palládium csökkenővé válik, miután visszalépett a 20 SMA-ra a havi grafikonon

A palládium csökkenővé válik, miután visszalépett a 20 SMA-ra a havi grafikonon

Az 1990-es években a palládium 200 és 400 dollár között mozgott, de a 90-es évek végén 1000 dollár fölé emelkedett. Végül az ár a 2000-es évek elején ismét lefelé mozdult, de ez az 1000 dolláros szint fölötti elmozdulás pszichológiai töréspont volt, és a hangulat végül bullish-sá vált a palládium esetében. A palládium trendje bullish és stabil volt, 2006-tól 2018 szeptemberéig, amikor az XPD / USD magasabbra emelkedett, mivel a palládium-kereskedők rájöttek, hogy az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi tarifák több lesznek, mint puszta csatározások és a globális gazdaság folytatódik hogy elszenvedje a hatásokat. Az XPD / USD 2019 márciusára 900 dollárról 1620 dollár fölé emelkedett, de a legnagyobb emelkedés még várat magára, 2019 szeptemberétől kezdődően, amikor az 1500 dolláron kereskedő palládium a legnagyobb növekedéssel 2880 dollárra ugrott. 2020 januárjában és februárjában érkezik. Végül márciusban fordított tendenciát tapasztaltunk, mint a legtöbb eszköz esetében, és ez áprilisban is folytatódott. A 20 SMA-t (szürke) áttörték a havi XPD / USD grafikonon, de az ár ugyanabban a hónapban visszatért e szint fölé, így nem számít törésnek. Ez a mozgóátlag jól tartott májusban és júniusban, amely támogatási mutatónak bizonyult ebben az időkeretben. Egyébként az előző két hónap gyertyatartói dojisként záródtak, amelyek bullish irányjelzők, és a bullish fordítás már folyamatban van, most júliusban. Az ár 1880 dollárról 2208 dollárra emelkedett eddig ebben a hónapban, ami 15% -os értéknövekedést jelent. E havi diagram szerint a palládiumnak folytatnia kell a bullish lendületét, most, hogy az alsó visszajutás befejeződött, és a 20 SMA támogatja.

A 150 SMA az ellenállásból az XPD / USD támogatásává vált

 A 150 SMA az ellenállásból az XPD / USD támogatásává vált

A felfelé mutató havi diagram mellett a heti diagram a palládiumra is mutat. Az ár minden mozgó átlag fölött emelkedett ebben az időkeretben, és a 150 SMA azonnal megtámadássá vált. Az elmúlt három gyertyatartó mind támaszként erre a mozgó átlagra támaszkodott. Az előző két heti gyertyatartó dojisként zárt, amelyek ebben az esetben medve irányú hátrameneti jelek a mászás után, de a 150 SMA támogatást tartott, és ezen a héten az ár ismét magasabbra emelkedett, egészen bullish gyertyatartót képezve. Tehát a technikai elemzés mindkét időkeretdiagramon felfelé mutat, és az alapok is főként a palládium számára mutatnak be, ami jó vételi befektetéssé teszi.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map