Polkadot (DOT) 2021-re vonatkozó árjóslata: kiterjeszti-e a DOT a januári nyereséget?

Polkadot – Előrejelzés összefoglalása

Polkadot előrejelzés: 2021. félév

Ár: 50–60 USD

Árvezérlők: Pozitív kriptográfia, ETH-teljesítmény, USD-leértékelés, műszaki ellenállás 20,00 USD-nél, lehetséges szabályozás

Polkadot előrejelzés: 1 év

Ár: 100 USD

Árvezérlők: Bullish kriptográfia, USD leértékelés, a blokklánc bővítése

Polkadot előrejelzés: 3 év

Ár: 200 USD – 300 USD

Árvezérlők: USD-visszapattanás, a COVID-19 vége, fokozott kriptovaluta-szabályozás, a blokklánc növekedésének csökkenése a kormányzati és a jegybanki beavatkozás miatt

 

A Polkadot volt a legfrissebb kriptovaluták közül az utolsó, aki követte a kriptovilágot, amely továbbra is folytatódik, mivel ez a kriptovaluta növekedett 42 dollár felett. De a február végi, 26 dolláros mély visszavonulás után most úgy tűnik, hogy a vevők ismét irányítás alatt állnak, és ismét 35 dollár fölé kerültek. A DOT / USD csak december utolsó napjaiban kezdett emelkedni. December 28-án a Polkadot 5 dollár körüli árfolyamon kereskedett, de csatlakozott a kriptopiaci bullish futáshoz, és február 23-án 37 dollárért kereskedett, miután valamivel 30 dollár alá vonult vissza. Ez azt jelenti, hogy több mint nyolcszor felértékelődött egy másfél hónap. A 20 SMA a napi grafikonon is jó munkát végez, az árat magasabbra emelve, ami a polkadot abszolút megugrását tartja, bár február eleje óta nem tudott utolérni az árat..

A 2020 végi és 2021 eleji átmenet pozitív idő volt a kriptovaluta eszközosztály számára. Az iparági benchmark Bitcoin (BTC) által kiemelve, BTC-nként 50 000 dollárt elfedve, az egész kriptoszféra bullish részvételt tapasztalt. Az egyik érme, amely széles körben ismertté vált, az újonnan érkezett Polkadot (DOT) volt. 2020 májusában indult a Polkadot protokoll, amelynek célja az egyedi beépítésű oldalláncok és nyilvános blokkláncok csatlakozási lehetőségeinek biztosítása. 

Az Ethereum társalapítója, Gavin Wood hozta létre, Polkadot kezdetben korlátozott érdeklődést mutatott. Ennek eredményeként a DOT érme 2020 májusától december végéig viszonylag sima tartományban, 2,50 és 5,00 dollár között kereskedett. 2020 decemberétől 2021 februárjáig azonban kivételesnek bizonyult a DOT számára, mivel az árak mindig 30,00 USD fölé emelkedtek, tehát messze. Bár a Bitcoin és az Ethereum valószínűleg megosztotta a média figyelmét, a Polkadot kiemelkedő befektetéssé formálódott.

 

Jelenlegi DOT / USD Ár: $

 

A Polkadot ár legújabb változásai

Időszak Változás ($) Változás %
1 hét +11.5 +43%
1 hónap +19.1 +105%
3 hónap +22.3 +146%
6 hónap +18.7 +135%
2020 május +35.24 +1,264%

 


Mint minden kriptovaluta, a DOT-t is egyedi piaci meghajtók gyűjteménye képezi. A leginkább figyelemre méltóak a vállalati pletykák, a kormányzati szabályozás, a hackelés, a csalás és a perek. Azonban ahol a Polkadot egyedülálló más kriptókkal szemben, az az anyagi forrása. 2017-es megalakulása óta a Polkadot mintegy 200 millió dollárt gyűjtött a befektetőktől a tömeges finanszírozás és több érmefelajánlás révén. Ennek megfelelően a Polkadot a történelem legjobban finanszírozott blockchain startupjai közé tartozik.

A DOT 2020 májusi bevezetése óta viták folynak a Polkadot és az Ethereum különbségeit illetően. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a két kriptó ugyanazon alapítóval, Gavin Wood-nal rendelkezik, ezek az aggodalmak jogosak. Mindkét érme hasonló, mivel egy elsődleges blokkláncot működtet, amely megkönnyíti a tranzakciókat és lehetővé teszi kisebb, független blokkláncok hozzáadását. Ezenkívül mind az ETH, mind a DOT a bányászat helyett a „tétre” támaszkodik a hálózat hatékony növekedésének biztosítása érdekében. Végül erőfeszítéseket tesznek az érmék közötti tranzakciók lehetővé tételére az Ethereum és a Polkadot között. Tekintettel a DOT technológiájának az ETH-val való feltűnő hasonlóságára, nem csoda, hogy a két érme időszakosan erős összefüggéseket mutat. 

A Polkadot (DOT) befolyásoló tényezők 

A Polkadot értékelési és növekedési potenciálja sok szempontból magára a blokklánc bővítésére támaszkodik. A DOT elsődleges célja hídként működni a nyilvános és a magánhálózatok között. Alapvetően a Polkadot célja a nyilvános blokklánc és az ejtőernyősök egyesítése. Abban az esetben, ha a mainstream kriptopénz-átvezetés elhúzódó blokklánc-terjeszkedést vált ki, elképzelhető, hogy a Polkadot a kriptopénz-ökoszisztéma létfontosságú része lesz. Ezzel szemben, ha a központi bankhatóságok és a kormányok beavatkoznak, a DOT-értékelések stagnálhatnak a szabályozási aggályok közepette.

 

Pokadot Live Chart

 

Polkadot (DOT): 5 éves árjóslás

Kihívást jelent bármely eszköz árfolyamának pontos előrejelzése öt év alatt. Olyan kriptovalutához, mint a Polkadot, még inkább. Mindazonáltal négy olyan piaci hajtóerő van, amely nagy valószínűséggel befolyásolja a DOT hosszú távú piaci értékét. Az egyenlet bullish oldalán az Egyesült Államok dollárának (USD) leértékelése és a blockchain terjeszkedése táplálja a Polkadot felfelé ívelő kilátásait. Ennek ellenére az olyan bearish tényezők, mint a központi banki politika és a kormányzati beavatkozás, nemcsak a DOT-ot, hanem az egész kriptográfiai eszközosztályt is fenyegetik. Bár az idő lesz a végső bíró a Polkadot teljesítményében, számolhatunk ezekről a tényezőkről és azok lehetséges hatásáról a DOT árképzésére.

Hogyan befolyásolja az infláció és az amerikai dollár leértékelődése a DOT-ot?

A kriptók egyik legnagyobb tényezője az amerikai dollár jóléte. Az amerikai kormánytól és a Federal Reserve (Fed) válaszától kezdve a koronavírus (COVID-19) járványra az USD küzdött az értékének megőrzéséért. A COVID-19 gazdasági leesésének leküzdése érdekében az amerikai kormány a Trump-kormányzás alatt elfogadta a 2 billió dolláros CARES törvényt. A CARES keretében hatalmas mennyiségű közvetlen ösztönző kifizetést juttattak el az állampolgárokhoz, és katasztrófa-elhárítási alapokat osztottak ki a vállalkozások számára. A CARES törvény kiegészítéseként a Fed elindította a korlátlan mennyiségi lazítás (QE) nyílt végű programját. Mindkét politika soha nem látott szintre bővítette a dollár kínálatot, így az USD index 6,8% -kal alacsonyabb lett 2020-ra. 

2021-re és azon túlra költözés, a további ösztönzés és a Fed QE bizonyosság. Joe Biden amerikai elnök egyik első lépése az volt, hogy bejelentette a 2021 elején bevezetendő, 1,9 billió dolláros COVID-19 segélycsomag terveit. Ezenkívül a Fed vállalta, hogy havi 120 milliárd dollár értékben tartja az adósságvásárlást, és a kamatlábakat 0,0-0,25% -on tartja szilárdan, amíg a maximális foglalkoztatottság, 2% -os átlagos infláció és a megcélzott gazdasági növekedés vissza nem áll. Bár ezek a politikák elősegítik a növekedést, az USD-vel szembeni hosszú távú következmények csökkenőek. Abban az esetben, ha az új COVID-19 törzsek több évvel meghosszabbítják ezeket a fellendülésorientált politikákat, valószínű a dollár leértékelődése és az infláció. A DOT számára a gyenge dollár valószínűleg bullish piaci hajtóerőt jelent. Amint a dollár elhalványul, a befektetők más eszközökben kívánják tőkét tárolni; az áruk, a részvények és a kriptovaluták mind életképes alternatívák az USD-vel szemben.

Will Polkadot and The Blockchain Main Main?

A Bitcoin 2009-es indulása óta a pénzügyi világ azon tűnődött, hogy a blokklánc-technológia mikorra és mikor kerül a mainstream irányba. A 2018-as cryptowinter nyomán úgy tűnt, mintha a kriptók hamarosan utólagosak lennének. A COVID-19 megjelenésével és a digitális valuták iránti kereslet növekedésével azonban a Polkadot technológiája keresett árucikk lett.

A kezdeti tényező, amely komoly befektetők sokaságát vonzotta a Polkadot-ba, a növekedési potenciálja volt. A Polkadot elsődleges célja az állami és magán blokkláncok közötti interoperabilitás fokozása. Ha a technológia széles körben integrálódik, akkor tényleges „híddá” válhat a hálózatok, a blokkláncok és a kriptovaluták között. A legegyszerűbben szólva: a Polkadot növekedési helyzetben van, ahogy a blokklánc növekszik – potenciálisan jövedelmező összefüggés.

A 2020 eleji becslések szerint a globális blokklánc-piac nagysága a 2020-as 3 milliárd USD-ről 2025-re 39,7 milliárd USD-re nő. Ez a szám lenyűgöző, és az éves összetett növekedési ráta 67,3% -ra utal. Gyakorlati szempontból ezek a növekedési adatok a különféle blokklánc-technológiák általános alkalmazását képviselik. Ha megvalósul, nem kizárt, hogy a DOT-értékelések az összesített piaccal párhuzamosan növekedjenek. A megtérülés azonban sokkal magasabb lehet, ha a Polkadot felemelkedik a blokklánc vezető fordítójaként.

A központi bankok belépnek-e a kriptoszférába?

Bármely deviza, kriptográfia vagy egyéb szempontból a központi banki hatóságok szerves szerepet játszanak az értékelésekben. Habár a Bitcoin, az Ethereum és a Polkadot decentralizált elektronikus pénzformák, minden bizonnyal felhívják a világ központi bankárainak figyelmét. A 2020-as COVID-19 járvány közepette felrobbant az érdeklődés a kriptók iránt – ezt a bankok nem hagyták észrevétlenül. 2021 januárjának nyilatkozatában az Európai Központi Bank (EKB) vezetője, Christine Lagarde volt ezt mondhatom a Bitcoinról: „[A Bitcoin] egy rendkívül spekulatív eszköz, amely vicces üzletet folytatott, és érdekes és teljesen elítélendő pénzmosási tevékenységet folytatott. Szabályozásnak kell lennie. Ezt globális szinten kell alkalmazni és megállapodni. ” Az ilyen esetek konkrét bizonyítékaira hivatkozva Largarde motivációt mutatott az EKB számára a Bitcoin és valószínűleg az egész eszközosztály szabályozására.

Az átvételi fronton úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok Federal Reserve-je saját központi banki digitális valutáját (CBDC) fejleszti. Jerome Powell, az Egyesült Államok Federal Reserve (Fed) elnökének 2020 eleji nyilatkozatai felvázolták aFedCoin”: „Mi [FOMC] azt tesszük, sokkal fontosabb, hogy helyesen értsük el, mint hogy elsők legyünk. Helyesbítése azt jelenti, hogy nemcsak a CBDC lehetséges előnyeit, hanem a lehetséges kockázatokat is megvizsgáljuk, és felismerjük azokat a fontos kompromisszumokat is, amelyeket alaposan át kell gondolni. “ Amióta Powell ezt mondta, a Fed kísérleti CBDC-t épített fel, amely állítólag blokklánc-technológiára épül. Ezen a ponton úgy tűnik, hogy csak idő kérdése, hogy a CBDC-k a mainstream finanszírozás részévé váljanak.

Tehát, milyen potenciális hatása lehet a kriptográfiai piacokon végrehajtott jegybanki beavatkozásnak a Polkadotra? Először is, a Lagarde által javasolt átfogó globális szabályozás elfogadása növelné a jelentéstételt és korlátozná a tranzakciókat. Mindkét kérdés lelassítaná a blokklánc növekedését, ezáltal a Polkadot üzleti tevékenységének hatókörét. Másodszor, a CBDC-k bevezetése súlyosan befolyásolhatja a kriptopénzek iránti keresletet, mint a transzfer módját és a vagyon tárolását. Ez ismét negatív piaci hajtóerő a DOT számára; ha a világ központi bankjai átveszik a blokklánc jelentős részét, a hagyományos terjeszkedés korlátozott lesz. Ez a tényező csökkentené az olyan segítők piaci részesedését, mint a Polkadot. Ha a blokklánc összeszorul vagy kontrollálódik, a DOT rendkívül kiszolgáltatott helyzetbe kerül.

Elkerülhetetlen az Egyesült Államok kormányának rendelete??

Az Egyesült Államok 2020-as általános választása soha nem látott politikai bizonytalanságot hozott a globális piacra. A részvények, a devizák és az árucikkek fokozott volatilitást tapasztaltak, amikor a befektetők elgondolkodtak egy amerikai rendszerváltás következményein. Miután 2021 január elején meghozták a végső döntést, az Egyesült Államok Kongresszusában és az elnökségben is a hatalom a republikánusról a demokratikus irányításra vált. A forró viták ellenére azonban a kriptovaluták tartósan licitáltak. A DOT sem volt kivétel: a 2020. november 2-i 4,23 dollárról 17,99 dollárra emelkedett, amikor az új POTUS és a kongresszus 2021. január 20-án esküt tett..

A kripto volatilitás talán legnagyobb hajtóereje a kormányzati szabályozás. És amikor a Polkadot lehetséges értékeit vetíti előre a következő öt évben, fontos figyelembe venni a Joe Biden-kormány kriptovaluta-szabályozással kapcsolatos álláspontját. Biden beszélgetési pontjai a kampány nyomvonalából nem adtak sok gondolkodási lehetőséget a kriptográfiai befektetőknek. Biden azonban megválasztotta az árupiaci határidős tőzsdei bizottság (CFTC) korábbi vezetőjét Michael Barr vezetni a Valuta Ellenőrének Hivatalát (OCC). Barr korábban a Ripple tanácsadó testületében szolgált; ha megerősítik OCC-vezetőként, Barr lesz az első kriptográfus, aki a posztot kezeli. A következmények nagyok lehetnek a szabályozás szempontjából, mivel Barrnak innovatív új ötletei lehetnek a blokklánc szabályozásának és ellenőrzésének módjáról. 

A Biden-kabineten belül van néhány tag, akiknek rekordjai vannak vs kriptók. A 2014-2018 közötti Fed elnökeként Janet Yellen, az új pénzügyminiszter többször is kézenfekvő megközelítést alkalmazott a kriptopénzekkel kapcsolatban. Ennek ellenére Yellen kijelentette, hogy „egyenesen azt fogja mondani, hogy ő nem rajongó”, különös tekintettel a Bitcoinra. Továbbá az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) pert indított a Ripple (XRP) ellen, azt állítva, hogy a vezetők hét éven keresztül adták el az XRP-t anélkül, hogy először értékpapírként regisztrálták volna őket. Ez a per precedenst teremt azoknak a vállalatoknak, amelyek érméket adtak el, de nem hajtottak végre első érmeajánlatot (ICO). A csapadék a SEC vs Ripple kiterjedtnek bizonyulhat, és tovább meghatározhatja, hogy az XRP és általában a kriptók értékpapírok vagy devizák-e vagy sem. Ha a SEC sikeres lesz, akkor a DOT-t és az egész eszközosztályt a következő években valószínűleg intenzívebb vizsgálatnak vetik alá.

Végső soron a kormányzati beavatkozás negatív piaci hajtóereje a kriptovaluta áraknak. Tekintettel a szabályozás-barát Biden-adminisztrációra és a potenciális SEC-beavatkozásra, sok érme kiszorulhat a piacról. A Polkadot számára fontos, hogy 2021 a blokklánc elfogadásának és a működési növekedés robusztus éve. A kriptovaluták szabályozási környezete jelentősen fejlődik az elkövetkező öt évben – ez nagyon jól vezethet az eszközosztály csökkenéséhez, sok érmét elavulttá téve. 

Polkadot (DOT) technikai elemzés

2020 negyedik negyedéve (Q4) kulcsfontosságú időszak volt a kriptovaluták számára. A hangulat állandóan pozitív volt, minden idők legmagasabb szintjére emelte a Bitcoin és az Ethereum kedvelőit. A Polkadot később megosztotta a sikert, amint azt a Polkadot diagram mutatja, a 2020. október 1-jei 4,35 dolláros nyitástól a 2020. december 31-i 9,27 dolláros zárásig. Több mint 200% -os Q4-nyereséget könyvelve el, a DOT 2020-ban csak 0,25 dollárt ért el minden idők legmagasabb szintjéről.

Kezdetben 2021 januárja sokkal másabb történetnek bizonyult a DOT számára. Az első két hétben az ár a 10,00 USD feletti minden idők legmagasabb szintjéről visszahúzódott a 7,00 USD területre. A január 11-i visszavonás 7,20 dolláros mélypontot ért el, és a decemberi mélypont (4,72 dollár) 62% -os Fibonacci visszaszorítását január magasra (10,70 dollár) tesztelte. Az ajánlattevők azonban gyorsan megvették a mártogatást, január 16-án a DOT-t közel 20,00 dollárra növelték. A hónap végéig az árak 19,39 dolláros csúcs és a 38% -os Fibonacci retracement között 14,73 dolláron konszolidálódtak..

A lassú visszavonulás azt jelzi, hogy az eladók gyengék

A 2020 decemberi és 2021 januári árfolyama trendpiacra utal. A napi grafikonon egy klasszikus bullish trend látható – meredek kitörések, majd sikertelen retracements. Ráadásul a DOT 2021 januárját jóval a 100 napos mozgóátlag (7,67 USD) és az élettartam középpontja (11,04 USD, 2020. augusztus alacsony, 2021. januári csúcspontja felett) zárta.. 

Az írás kezdetén a Polkadot technikai kilátásai felfutóak, mivel a vásárlók elkötelezettek minden jelentős merülés megvásárlása mellett. A 2021-es fő felső oldali ellenállási számok 20,00 USD, 25,00 USD és 30,00 USD lesz; ezek a konszolidáció vagy a középtávú csúcsok kialakulásának elsődleges szintjei. Fontos támogatási szint lesz a napi és heti 38% -os és 62% -os Fibonacci retracements. Ha a januári 19,38 dolláros csúcs hosszabb ideig fennmarad, akkor a DOT élettartamának 38, 50, és 62 százalékos visszaszorítása 13,01 dollárra, 11,04 dollárra és 9,08 dollárra lesz a legfontosabb támogatási terület. Amíg az ár jelentős korrekciót nem tesz közzé és 10,00 USD alatt hosszabb ideig kereskedik, a bullish torzítás 2021-ig indokolt lesz..

Polkadot januárban lepattant a 20 SMA-ról

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map