Ripple (XRP) árjóslat 2021-re: visszatérhet-e az XRP az előző magasságokba?

Ripple (XRP) – Előrejelzés összefoglalása

XRP-előrejelzés: H1 2021

Ár: 0,55 USD

Árvezérlők: Pozitív kriptovaluta-hangulat, forgalomban lévő XRP-k, SEC jogi csata ára a piacon

XRP előrejelzés: 1 év

Ár: 0,30 USD

Árvezérlők: csökkenő bullip kriptográfia, elmaradó USD teljesítmény, Ripple érmék értékesítése, SEC megítélés

XRP előrejelzés: 3 év

Ár: 0,15 USD

Árvezérlők: Fokozott verseny, további szabályozás, esetleges jogi esés 2021 SEC ítéletétől

Shain Vernier, amerikai elemző

2020 negyedik negyedévére (Q4) a kriptovaluták sarkalatos időpontjaként emlékezünk. Az erős bullish hangulat uralta az eszközosztályt, mivel a koronavírus (COVID-19) és a politikai bizonytalanság kezdett fennállni. A globális gazdasági részleges újranyitás, az Egyesült Államok általános választásokon hozott döntése és a Brexit-saga végső következtetése mind optimizmusra ösztönzött számos eszközosztályt. Régóta elmúlt a 2020 márciusi COVID-19 pánikértékesítés – helyette a helyreállítás által táplált optimizmus volt.

2020 negyedik negyedéve a bukós időszaknak bizonyult a vezető kriptók számára. A legnagyobb nyertesek között volt a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH), mindkettő új rekordrekordot hozott létre. Sajnos a Ripple (XRP) nem mutatta be azt az epikus ajánlatot, amelyet sok más kriptó tett. A negyedik negyedév során az XRP meghaladta a 0,78 dollárt; a 2018. januári maximum 3,30 dolláros csúcsának csak mintegy 24% -a. 2020 vége eufórikus vásárlást hozott a kriptovaluta eszközosztály nagy részébe; az XRP esetében folytatódott a kriptotél.

 

Jelenlegi XRP / USD Ár: $

 

A Ripple ár legutóbbi változásai

Időszak Változás ($) Változás %
30 nap +0,29 USD +104%
3 hónap +0,30 USD +1,11%
6 hónap +0,27 USD +90%
1 év +0,26 USD +86,7%
3 év -0,56 USD -47,5%

Ripple Live Chart

 

A többi kriptovalutához hasonlóan az XRP piacot is az alapok sokféle gyűjteménye vezérli. A pletykák, az állami szabályozás, az általános elfogadás és a vállalati egészség négy közös piaci mozgatórugó, amelyekben az XRP osztozik az eszközosztály többi részével. Az XRP azonban rendkívül egyedi termék. A 2012-ben piacra dobott Ripple hosszú múltra tekint vissza, mivel a piaci kapitalizáció egyik vezető érme. A 100 milliárd darabos úszó mammut és rendkívül alacsony árú XRP sokak szerint a „kriptopénzek ezüstje”. Ha nem engedheti meg magának a BTC-t vagy az ETH-t, akkor az XRP megfelelő megoldásnak tűnik. 

A kezdetektől fogva az XRP árképzése rendszeresen kiesett a lépcsőből a vezető kriptovalutákkal. Ennek egyik fő oka az, hogy az XRP csak egy az anyavállalat, a Ripple által népszerűsített eszközök közül. Ezenkívül az XRP-t nem „bányásztatja” a közvélemény, például a BTC, az ETH vagy a Litecoin (LTC). Még 2012-ben a Ripple 100 milliárd XRP-t vert, amelyeket a Ripple rendszeresen eladott a nyilvánosság számára. 2021-től csak körülbelül 45 milliárd van forgalomban – a másik 55 milliárdot a Ripple tartja jövőbeli terjesztésére. Ez rendkívül ellentmondásos szempont az XRP árképzésében; elméletileg a Ripple szükség szerint nagy mennyiségű XRP blokkot tud „piacra dobni”. E funkcionalitás miatt felmerül a kérdés, hogy az XRP árát az anyavállalata közvetlenül manipulálhatja-e vagy sem.

A hullámérmét befolyásoló tényezők

A kriptovaluták értéke a kereslet és kínálat szempontjából érdekes tanulmány. Valójában a szakértők azzal érvelnek, hogy a BTC szűk ellátása az első oka a meredek 2020/21-es rally-nak 3500 dollárról 50 000 dollárra. 2020 januárjától körülbelül 18,5 millió BTC volt forgalomban, maximális ellátásuk 21 millió volt. Alapvetően a BTC eredendő szűkössége az érték jelentős megugrását idézte elő a kereslet növekedésével. Az XRP keresleti és kínálati dichotómiája majdnem 180 ° -os a BTC-től – rengeteg XRP áll rendelkezésre, és még több van tartalékban. Az érme értékének jövőbeli előrejelzését befolyásoló kulcsfontosságú tényező a Ripple, az XRP és a kereslet / kínálat viszony.

Ripple (XRP): 5 éves árjóslás

2021 első negyedévében kihívást jelentene vitatkozni a kriptovaluta eszközosztály nagy részét uraló bullish hangulat ellen. Az árak csillagászati ​​csúcsokat értek el, mivel a kriptók általános bevezetése a sarkon volt. Mégis, a Ripple és az XRP jövője rendkívül bizonytalan volt. Az amerikai értékpapír-tőzsdei bizottság (SEC) által a Ripple ellen indított per súlyos fenyegetéssel fenyegetett a vállalatra. Ezen kívül kívülállók sokasága készen állt arra, hogy új versenyt hozzon a kriptobank szektorba. Végül az XRP ötéves értéke attól függ, hogy miként áll a versenytársaival a SEC, az ipari verseny, a forgalomban lévő kínálat és az összesített kriptovaluta teljesítmény.

Hogyan befolyásolja a kínálat és a kereslet az XRP árakat?

Nem számít, hogy részvényekkel, alapanyagokkal, devizákkal vagy kriptográfiával kereskedik-e, a kínálat és a kereslet az értékelések egyik fő mozgatórugója. Az általános szabály a következő: ha alacsony a készlet és magas a kereslet, az árak emelkednek. 2020 közepétől 2021 februárjáig a kriptók iránti erőteljes lakossági és intézményi kereslet rekordmagasságba sodorta az árakat. Az XRP túlzott volt – miért? A válasz az XRP, anyavállalata, a Ripple és a kereskedelem közti kínálati viszonyban rejlik.

Az XRP kínálati / keresleti görbe megértése előtt fontos, hogy áttekintse a Ripple érmék kezelésének módszertanát. 2021 februárjától a Ripple Inc. körülbelül 6,3 milliárd XRP-t tartott, miközben további 48 milliárdot helyezett kriptográfiailag biztosított letéti számlára. Ez a teljes 100 milliárdból mintegy 45,6 milliárd XRP-t hagyott a közforgalomban. Valójában a Ripple nagyjából 55 milliárd XRP-t irányított, míg a nyilvánosság 45 milliárdot; 55/45 többségi megosztottság. 2021 február közepétől az XRP ára 0,60 dollár volt, ami a teljes piaci felső határt nagyjából 60 milliárd dollárra tette – a Ripple közvetlenül 33 milliárd dollárral rendelkezett. Ésszerű, hogy amikor a Ripple úgy dönt, hogy több XRP-t bocsát forgalomba, az árakat jelentősen befolyásolja.

Az XRP forgalmazásának növelése érdekében a Ripple-nek érméket kell eladnia a vásárlóknak. Íme egy áttekintés a Ripple hivatalos értékesítési politikájáról: “2012 óta a Ripple módszeresen értékesítette az XRP-t, és arra használta fel, hogy ösztönözze a piacképző tevékenységét az XRP likviditásának növelésére és az XRP-piacok általános egészségi állapotának megerősítésére.” Más szavakkal, a Ripple eladja az XRP-t, hogy biztosítsa a működést és az árképzés hatékonyságát. Szóval, hogyan fogja Ripple kezelni ezt az előrelépést? Ez egy trükkös kérdés. 2020 második felében a Ripple egyre aktívabbá vált az XRP piacain. 2020 harmadik negyedévére (július 1. és szeptember 30. között) a Ripple 81,39 millió dollár értékben értékesített XRP-t, és 45,55 millió dollárt vásárolt nettó áron. 35,84 millió dollár. A negyedik negyedév (október 1. és december 30.) még agresszívabbnak bizonyult. A negyedik negyedévre a Ripple 111,12 millió dollár értékben értékesített XRP-t, 34,85 millió dollárt vásárolt, nettó 76,27 millió dollárért.. 

A következtetés: az árak emelkedésével a Ripple több XRP-t adott el. 2020 harmadik negyedévében az XRP 0,17 és 0,25 dollár között volt; A negyedik negyedévben ez a tartomány északra terjedt, 0,25 és 0,75 dollár között alakult. A Q4 árfolyama érdemes közelebbről megnézni. Október elején az XRP 0,23 dollár környékén kereskedett; November közepe magas csúcsot, 0,76 dollárt hozott; amint december véget ért, az árak 0,21 dollárra csökkentek. Alapvetően a Ripple kezdte eladni az XRP-t, a kereskedők követték a példájukat, és az árak gyorsan alacsonyabban mozogtak. 

Ha figyelembe vesszük a Ripple által közvetlenül ellenőrzött XRP hatalmas kínálatát, az új érmék értékesítése rendkívül bearish piaci hajtóerőt jelent. Abban az esetben, ha a Ripple-nek tőkeinjekcióra van szüksége, vagy kénytelen a letétbe helyezett érméket szétszórni, az XRP-árak szenvedni fognak. Amíg az XRP-tartalékok ki nem merülnek és a forgalomban lévő érmék az összesített kínálat többségévé válnak, a Ripple XRP-értékesítés óriási hátrányos kockázatot jelent. Ezzel szemben, ha a Ripple hosszabb ideig beszünteti az XRP értékesítést, akkor az árak valószínűleg stabilizálódnak vagy magasabbra mozognak.

A SEC Vs Ripple Spoil értékelések?

2020. december 22-én az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) bejelentette, hogy pert indított a Ripple Labs Inc. ellen. A SEC követelése azon állításokon alapult, hogy egy folyamatban lévő, be nem jegyzett értékpapír-ajánlat révén több mint 1,3 milliárd dollár gyűlt össze. A SEC panasza szerint 2013-tól társalapító Christian Larsen és Bradley Garlinghouse vezérigazgató segítették a Ripple-t az XRP milliárdok nyilvántartás nélküli eladásában a vállalati üzlet finanszírozására. Ezenkívül Garlinghouse és Larsen 600 millió dollár értékben értékesített XRP-t személyes haszonszerzés céljából. Alapvetően a SEC azt állítja, hogy ezek az XRP értékesítések megsértették a szövetségi értékpapír-törvényeket. A végrehajtási részleg igazgatója, Stephanie Avakian foglalta össze SEC-k pozíció: „A nyilvános ajánlat előnyeit kereső kibocsátóknak, beleértve a lakossági befektetőkhöz való hozzáférést, a széles körű terjesztést és a másodlagos kereskedési piacot, be kell tartaniuk a szövetségi értékpapír-törvényeket, amelyek előírják az ajánlatok nyilvántartását, kivéve, ha a regisztráció alóli mentesség alkalmazandó. Állításunk szerint a Ripple, Larsen és Garlinghouse nem regisztrálta folyamatos ajánlatát és több milliárd XRP értékesítését lakossági befektetőknek. ” 

A lényeg a SEC vs Ripple az a kérdés, hogy az XRP érték-e vagy sem. A díjakra adott első válaszukban Ripple kijelenti, hogy az XRP nem befektetési szerződés, hanem kriptovaluta. Andrew Ceresney, a Ripple külső tanácsadója, mondhatta ezt a követelésekről: „A SEC esete példátlan és rosszul kitalált. A SEC figyelmen kívül hagyta az XRP egyértelmű virtuális valuta státusát, ellentmondva nemcsak más szabályozó ügynökségek megállapításainak, hanem a nemzetközi szabályozási rendszereknek is. A SEC most a „beruházási szerződés” fogalmát túllépi a töréspontján. ” Elméletileg Cerenskey-nek van egy pontja. Az XRP feladata a határokon átnyúló tranzakciók megkönnyítése. Emellett világszerte több száz tőzsdén kereskednek, messze meghaladva az Egyesült Államok SEC hatókörét. Jay Clayton, a CNBCC-nek adott 2019-es interjúban ezt mondta a kriptók eszközosztályozásáról: „Kriptopénzek; ezek a szuverén devizák helyettesítői. Az ilyen típusú pénznem nem értékpapír. ” Korábban Clayton megismételte, hogy az összes kezdeti érmeajánlat (ICO) értékpapír, és “Ha ez egy értékpapír, akkor [SEC] szabályozzuk.”

Bár mindig nehéz megjósolni, mi fog történni a bíróságon, úgy tűnik, mintha Ripple félelmetes védekezéssel rendelkezne. Az ügy legfontosabb szempontjai, hogy a Ripple soha nem rendelkezett ICO-val az XRP-nél, és az XRP-tulajdonosok nem jogosultak a vállalati nyereség részarányára. Legalábbis Clayton megjegyzései tekintetében úgy tűnik, hogy ez a két elem kizárja az XRP-t attól, hogy értékpapírnak minősüljön. Azonban nem véletlen, hogy ezt az esetet a kriptók összejövetele új magasságokba hozza. Az az ötlet, hogy a kriptovalutákat befektetésként tartsák – ahelyett, hogy kereskedelmi célokra használják fel őket -, felkapja az intézményi befektetőket. Keresztül SEC vs Ripple, úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok kormánya érdekelt abban, hogy a kriptovaluták számára egy hatalmas új precedenst teremtsen, értékpapírokkal címkézve őket. Ez rendkívül invazív lépés, mivel minden kriptográfiai vásárlás, eladás vagy átruházás potenciálisan SEC joghatóság alá kerülhet.  

A SEC december 2020-i bejelentése hatalmas eladást hozott az XRP-nek. Az utóhatások során a kereskedők a hegyek felé futottak, 50% -os kétnapos zuhanást kezdeményeztek az XRP-ben 0,50 dollárról 0,25 dollárra. Noha az árak 2021 januárjában fellendültek, a per hatása hatalmas volt. Továbblépve egy dolog biztos – a Ripple és az XRP az amerikai kormány radarján van. Nem számít, mi történik a SEC vs Ripple 2021, ez az eset valószínűleg csak a kezdet. Ha a SEC sikeresen meghatározza az XRP-t biztonságként, akkor a Ripple vezetésével az egész kriptoszféra hatalmas korrekciót fog elérni.

Van-e fenntartható versenyképe az XRP-nek??

Alapjában véve az XRP a pénzügyi intézmények közötti határokon átnyúló transzferek ésszerűsítésének eszköze. Még 2012-ben olcsóbb, gyorsabb alternatívát jelentettek a Bitcoin-nál. A Ripple központosított digitális infrastruktúrájának felhasználásával az XRP a tranzakciók megkönnyítéséhez szükséges konszenzus algoritmus kiküszöbölésével képes volt elkerülni a blokklánc-logjamusokat. Mintegy 35 XRP „validátor” gyűjteményének felhasználásával a Ripple gyorsan, 3-5 másodpercen belül képes feldolgozni a tranzakciókat. Abban az időben a Ripple és az XRP sokak szerint a bankszektor jövője. Az olyan vállalatok, mint az American Express, a MoneyGram és a PNC, elsők között alkalmazták a kezdő technológiát.

Természetesen sok minden megváltozott 2012 óta. Az olyan versenytársak, mint a Stellar, a DrumG Technologies, az IOTA és az Ethereum is a bankszektor felé irányították erőfeszítéseiket. Ezen felül el kell gondolkodni azon a lehetőségen, hogy a központi bankok önállóan működjenek-e kriptóban. Jelenleg a kriptovaluta termékek bétatesztjeit az Egyesült Államok Federal Reserve (Fed) és az Európai Központi Bank (EKB) végzi. Christine Lagarde, az EKB elnökének jóslata 2020 novemberétől arra utal, hogy 2–4 éven belül bevezetik a „digitális eurót”. Ha a FedCoin vagy a digitális euró valósággá válik, akkor valószínűleg a kriptovaluták szerepe a bankszektorban intenzív vizsgálat alá kerül. Ha a világ vezető központi bankjai létrehozzák saját digitális könyveiket, szükség lesz-e az XRP funkcionalitására? 

Reálisan lehetetlen megjósolni egy olyan fejlett eszközosztály alakulását, mint a kriptovaluták. Mindazonáltal, ha a digitális pénzeket központi bankok és kormányok uralják, az XRP nehezen találhat rést az új ökoszisztémában.

Ripple (XRP) technikai elemzés

2020 negyedik negyedéve rendkívül aktív időszak volt az XRP számára. A COVID-19 piacának 2020 márciusi összeomlása során az XRP mélypontja 0,12 dollár körüli volt. November végéig viszonylag szűk kereskedési tartomány alakult ki 0,15 és 0,32 dollár között. Mivel a kriptovaluta árai a negyedik negyedév során felrobbantak, az XRP 0,78 dolláros csúcsra emelkedett, mielőtt a SEC perének bejelentését követően 0,17 dollárra zuhant volna. Január és február fellendülést hozott, az árak újra tesztelték a novemberi csúcsokat.

Február 14-ig az XRP jóval a 100 napos (0,40 dollár), 150 napos (0,34 dollár) és 200 napos (0,33 dollár) egyszerű mozgó átlagok (SMA) felett mozgott. Ezeket a területeket 2021 első felében kulcsfontosságú szintnek állítják be. Fontos megjegyezni ezen SMA-k lapos pályáit is. A hatalmas márciusi merülés és a november végi csúcs mellett az XRP az év nagy részében laposra sikeredett. Ennek ellenére az XRP több mint 10% -kal gyarapodott 2020-ban (+ 0,02 USD); az árképzés a tüskék és az összeomlások reprezentatív volt – nem a hagyományos csúcsok és mélyedések.      

Makró szempontjából 2020 negyedik negyedévének és 2021 elejének felfutó aktivitása az első alkalom, hogy az XRP életet mutatott 2018 óta. És még a novemberi 0,78 dolláros csúcs közepette is, az árak még mindig jóval a 3,00 dollár feletti összes csúcs alatt voltak. Továbbá a 2020 novemberi rally jóval elmaradt a 2017-2018-as kitörési tartomány 38% -os Fibonacci retracementjétől (1,33 USD). Ez egy kulcsfontosságú hosszú távú ellenállási szint, amelyet még nem teszteltek.

Az írás kezdetén az XRP technikai kilátásai sokoldalúak. A napi időkereten meg lehet állapítani a bullish torzítást, mivel az árak ismételten 0,50 dolláron tartották a vonalat, és a középtávú SMA-k felett helyezkednek el. Ezzel ellentétben a nagy kép technikája egy bearish piacot mutat, amely jóval az XRP 38% -os Fibonacci retracementje (1,33 USD) alatt van. A legfontosabb hosszú távú támogatási szintek a nagy kerek számok lesznek: 0,20 dollár, 0,15 dollár és 0,10 dollár; a felső oldali ellenállási szint a 1,00 dollár, a 38% (1,33 USD), 50% (1,71 USD) és 62% (2,08 USD) pszichológiai akadálya a Fibonacci retracementsnek. 

2021-ig mérsékelten bullish torzítás indokolt, amennyiben az XRP meghaladja a 100, 150 és 200 napos mozgóátlagot. Ha ezek a szintek veszélybe kerülnének, akkor a hosszú távú bearish elfogultságnak és konszolidációs mintának precedenst kell szereznie.   

A Ripple jelenleg nem fut sehol

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map