USD / RUB árelőrejelzés 2020. negyedik negyedév: Rekordmagasság felé tart a törmelék?

Oroszország a BRICK csoport 5 feltörekvő piacának egyike, amelynek hosszú ideje komoly pozitív kereskedelmi hiánya van. Mégis, az orosz rubel hosszú távú, bearish trend mellett kereskedett. Az USD / RUB értéke az 1990-es évek végén 6 körül mozgott, de az akkori oroszországi válság 30-ra nőtt. A 2008-as globális pénzügyi válság tovább rontotta a rubelt, míg a nagy összeomlás a 2014-16-os időszakban következett be , mivel a kőolaj csökkenő tendenciát mutatott, az USD / RUB értéke 85 fölé emelkedett.

Kétéves konszolidáció után a visszaesés ez év elején ismét folytatódott, mivel az olajárak alacsonyabbra zuhantak a kínai koronavírus-járvány miatt, ami csökkentette a keresletet. Az USD / RUB 20 centtel feljebb emelkedett, és lejjebb került, de most visszatértünk a márciusi helyhez, annak ellenére, hogy az USD ebben az időben rendkívül gyenge volt, ami az összes devizát felfelé irányította az USD-vel szemben. Ez egy erős bearish jelzés a rubel számára, ezért mind a technikai elemzés, mind az alapok további rubel-gyengeségre utalnak, az USD / RUB köteles valamikor megszakítani az összes csúcsot, mivel a bullish trend folytatódik..

 

Jelenlegi USD / RUB Ár: $

Legutóbbi változások az USD / RUB árban

Időszak Változás ($) Változás %
30 nap -1,09 USD -1,4%
6 hónap +2,40 USD +3,2%
1 év +12,64 USD +18,9%
5 év +13,05 USD +20,6%
2000 óta +49,55 USD +182,7%

 

USD / RUB élő diagram

USD / RUB

 

Az USD / RUB-t befolyásoló tényezők 

Számos tényező befolyásolja az orosz rubelt, és még inkább az USD / RUB. Az olaj ára a rubel fő tényezője, mivel Oroszország jelentős olaj- és gázexportőr, és a kormány bevételei nagymértékben függenek az exporttól. Az árucikkek szintén tényezők, mivel Oroszország szintén nagy mennyiségű nyersanyagot és ásványi anyagot exportál, amelyek szintén nem festenek pozitív képet. Az Orosz Központi Bank (CBR) 4% -ra csökkentette a kamatlábakat, ami meglehetősen magas, de a legalacsonyabb, amit valaha Oroszországban voltak. Az amerikai választások egy másik nagy esemény, amely érem másik oldalát érinti, csakúgy, mint a koronavírus helyzete.

GBP / USD előrejelzés 2020. negyedik negyedév: 73 GBP / USD előrejelzés 1 évre: 1,25-26 GBP / USD előrejelzés 3 évre: 0,55-0,60
Ár Drivers: Egyesült Államokbeli választások, kockázati hangulat, olajár, technikai elemzés                     Ár Drivers: Orosz geopolitika, politika az Egyesült Államokban, mindkét gazdaság, globális gazdasági hangulat Ár Drivers: Alapismeretek mindkét országban, Műszaki adatok, Nyersanyagárak                     

USD / RUB árjóslás a következő 5 évre

Az USD / RUB legújabb fejleményei


Oroszország hatalmas ország, rengeteg nyersanyaggal és árutartalommal. Az ország bevételeinek nagy része ilyen anyagok exportjából származik. De a nyersanyagok és az árucikkek több mint egy évtizede többnyire medvék. Különösen a nyersolaj és a természetes folyékony gáz hosszú távú csökkenő tendenciát mutat, ami csökkenti Oroszország bevételeit, különösen az év elején, amikor a kőolaj alacsonyabbra zuhant, az USD / RUB pedig 20 centtel magasabb lett.

A kőolaj április óta növekszik, és az USD azóta meglehetősen csökkenő, arra kényszerítve az USD / RUB-t, hogy áprilistól júniusig alacsonyabbra húzódjon, de az ár ismét felfelé ugrott fel, ami arra utal, hogy a hangulat még inkább csökken rubel, mint az USD esetében. Ez egy fontos dolog, ami azt sugallja, hogy az USD / RUB még erőteljesebb lesz, ha az olaj leáll a mászással és az USD csökkenése véget ér.

A koronavírusos helyzet sem segített. A kőolaj április óta növekszik, de a globális gazdaság ebben az évben szenved, és a koronavírus-korlátozások növekedésével Európa és más helyek ismét visszaesnek. Ez alacsonyabb áruk és alapanyagok iránti keresletet, és ezáltal alacsonyabb devizabevételt jelent Oroszország számára, ami nem segít a rubelben. Az Oroszországot érintő geopolitikai tényezők, mint például az ukrajnai helyzet, az örmény-azerbajdzsáni konfliktus és a fehérorosz tüntetések szintén negatívan hatnak a rubelre, de nem alapvetőek. Összességében tehát a legalapvetőbb tényezők lefelé mutatnak a rubel, az USD / RUB esetében pedig az elkövetkező hónapokban.

USD / RUB technikai elemzés – A felfelé irányuló trend folytatódik, mivel az ár visszapattan az MA-któl

Az USD / RUB 2 körül mozgott a 90-es évek elején. Aztán magasabbra emelkedett, 1998-ra elérte a 6-ot, a 20 SMA (szürke) tartotta támogatásként. Az ár 25-re emelkedett abban az évben az oroszországi válság miatt. Ettől az évtől 2014-ig az USD / RUB enyhe bullish elfogultsággal konszolidálódott, eltekintve a pénzügyi válság 2008-as ugrásától. De 2014-ben a kőolaj ára csökkent, és a rubelt is lefelé húzta, miközben az USD / RUB magasabbra, 80-ra emelkedett. Az ár 2015 második negyedévében visszahúzódott, de miután kalapácsos gyertyatartót formáltak az év májusában, ami bullish irányjelző a visszavétel után, a bullish trend ismét folytatódott, és a vevők 86-ra toltak. 

Az ár az év elején visszapattant a 20 SMA-ról

 

A hullám azonban 2016 elején véget ért, és egy fejjel lefelé fordított doji gyertyatartó után, amely egy bearish irányjelző jel, az USD / RUB visszahúzódott. De az 50 SMA (sárga) utolérte az árat, és az alsó visszalépés a mozgó átlag fölé ért véget. Az 50 SMA ez év januárjában ismét támogatást nyújtott, mivel az olaj lejjebb zuhant, és ez a forex pár megugrotta ezt a mozgó átlagot, március közepéig 60-ról 83-ra nőtt. Ám az olajcsökkenés áprilisban leállt és szeptemberig meglehetősen bullishra fordult, míg az USD nagymértékben dovish alakúra fordult, így az USD / RUB alacsonyabb szintre került. De a csökkenés a havi grafikon 20 SMA-jánál (szürke) ért véget, miután egy kalapácsos gyertyatartó képződött felette, ami bullish irányjelző jel. 

A 20 SMA valószínűleg az USD / RUB támogatására fog változni

 

A felfelé mutató trend a heti grafikonon is látható, a növekvő trendvonal a három fő visszahúzás alján alakul ki. Ez azt mutatja, hogy a vevők minden alkalommal korábban lépnek be, amikor az USD / RUB lehúzódik. A 200 SMA (lila) is segített. Ami még érdekesebb, az a júniusi felfelé irányuló elfogultság, miközben az olaj mászott, az USD pedig rendkívül bearish volt. Ez arra enged következtetni, hogy a rubel még inkább dollár volt, mint az USD, és ez a pár magasabbra fog emelkedni, ha az USD visszatér, valószínűleg az amerikai választások után. Tehát azt jósoljuk, hogy a korábbi csúcsok meg fognak szakadni ebben a párban, és a bullish lendület folytatódik, amint ez a legutóbbi visszalépés befejeződik, valószínűleg a heti 20 SMA-nál..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map