USD / SGD árelőrejelzés 2020. negyedik negyedév: Tartózkodás tartománya 2015 óta

Az amerikai dollár az 1990-es évek elején majdnem 2 szingapúri dollár SGD-re cserélt, de azóta az SGD egyre nagyobb teret hódít az amerikai dollárral szemben, alacsonyabbra emelve ezt a párost. Ennek egyik oka a kínai gazdaság megugrása az elmúlt három évtizedben, és az SGD profitált ebből, mivel Szingapúr gazdasága szorosan kapcsolódik a kínai gazdasághoz, amely felfelé tolja az SGD-t, és az USD / SGD-t alacsonyabbra küldi..

Jelenlegi USD / SGD Ár: $

Az USD / SGD árának legújabb változásai

Időszak Változás ($) Változás %
30 nap +0,007  +0,05%
6 hónap -0,07 -5,1%
1 év -0,015 -1,1%
5 év -0,05 -3,6%
2000 óta -0,33 -24,1%

A ’90 -es évek végén és a 2000-es évek elején volt egy visszahúzódás, amely ezt a párost 1,40-ről 1,85-re küldte fel, részben az akkori japán gazdasági válság miatt. De a visszaesés ismét folytatódott, és ez a pár 2010-ig továbbra is csökkenő volt, amelyet 2015-ig magasabb visszalépés követett. Azóta azonban az USD / SGD oldalirányban kereskedett, és az utóbbi hónapokban az SGD növekedése után ez a pár a tartomány alsó része felé tart. De úgy tűnik, hogy a 100 SMA tart, így a tartomány valószínűleg folytatódik, hosszú távon jó kereskedési lehetőségeket kínálva.   

USD / SGD előrejelzés: 2020. negyedik negyedév USD / SGD előrejelzés: 1 év USD / SGD előrejelzés: 3 év
Ár: 1,40 USD

Árvezetők: COVID-19, Egyesült Államokbeli választások, Technicals,

                                                                                       

Ár: 1,45-46 USD

Árvezérlők: Az amerikai választások utáni választás, az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háború, műszaki adatok, FED

                                                                      

Ár: 64 USD – 

Árvezérlők: Az USA és Szingapúr alapjai, Kína katonai előrelépése Szingapúrban, globális politika

   

USD / SGD élő diagram

USD / SGD

USD / SGD árjóslás a következő 5 évre

SGD a kínai gazdasági fellendülés előnyei  

A kínai gazdaság terjeszkedése mellett, amely Szingapúr gazdaságát segítette, az SGD némileg korrelál a kínai jüan CNY-vel, ezért profitál is belőle, amint ez az elmúlt hónapokban nyilvánvaló volt, mivel Kína otthagyta a koronavírust , miközben a járvány továbbra is tombol az Egyesült Államokban. De az előny hosszú távra nyúlik vissza, és valószínűleg tovább a jövőbe.


A kínai gazdaság az 1990-es években a G20-as kívülállóból a globális szinten a második pozícióba került. Ez az egyik fő oka annak a párnak a 30 éve tartó bearish trendjének. A kínai gazdaság tovább fog növekedni, és Szingapúr gazdasága továbbra is profitálni fog belőle, ami viszont azt jelenti, hogy a szingapúri dollár tovább fog növekedni, alacsonyabb USD / SGD-t eredményezve. Az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háború azonban kissé bonyolítja a helyzetet, mivel ez visszafogja Kína gazdasági növekedését, de összességében ez egy hosszú távú mínusz ennek a párnak.   

Szingapúri Központi Bank és a COVID-19

A koronavírus az egész világ minden országát érintette ebben az évben, és a COVID-19 intézkedések miatt Szingapúr gazdasága várhatóan 1–4% körüli mértékben fog összehúzódni 2020-ban. Várható a CPI-infláció is, amely átlagosan -1% és 0% között mozog ebben az évben. Úgy tűnik azonban, hogy Kína és Kelet-Ázsia magára hagyta a koronavírus-járványt, és a gazdasági helyzet jelentősen javult mind Kínában, mind Szingapúrban.

Az SGD körülbelül 12 centet veszített az első negyedév során, amikor Szingapúr és Kína korlátozásokat léptettek életbe a vírus visszaszorítása érdekében, az USD / SGD pedig 1,3450-ről 1,4650-re emelkedett. De aztán a vírus terjedni kezdett Európában és az Egyesült Államokban, az USD / SGD pedig megfordult, és azóta továbbra is bearish. A központi bankként működő Szingapúri Monetáris Hatóság (MAS) által hozott szélsőséges intézkedések szintén segítettek. 0% -ra csökkentették a lejtést (kamatlábak), az ez év eleji 1,75% -ról, és 100 milliárd dollár koronavírus-támogatást vezettek be. Tehát ez a pár továbbra is medve marad, bár közelít a tartomány alsó részéhez.  

USD / SGD technikai elemzés – Megtartja-e a tartomány alja 

 

A 200 SMA hozzáadta az 1,45 feletti ellenállást

Mint fentebb említettük, az USD / SGD 2 körül mozgott a 90-es évek elején, de aztán ismét lefelé tartott, miközben Kína kezdett felgyorsulni, és 1997-ig a 20 SMA (szürke) ellenállást nyújtott a havi grafikonon . Ez azt mutatta, hogy a visszaesés üteme meglehetősen erős volt. A következő 5 évben a visszalépés magasabb volt, 1,85 fölé, mivel a japán gazdasági válság megijesztette a kelet-ázsiai piacokat, és a 20 SMA támogatássá vált. A bearish trend 2002-ben folytatódott, és ezúttal az 50 SMA (sárga) ellenállásként játszott szerepet a visszahúzások során. Az USD / SGD 2012-től 2015-ig ismét magasabbra emelkedett, de azóta oldalt kereskedik, a 100 SMA (zöld) most támasszá válik, míg az ellenállási zóna, 1,45 körüli, képezi a csúcsot.   

 

Az MA-k szeptemberben ellenállásba fordultak

Ha már a támogatásról és az ellenállásról beszélünk, akkor a heti grafikonon jól láthatók, akárcsak a tartomány. A tartomány nem szigorú, mivel fent és alatt is voltak törések, de az ár a sorok közötti területen folyamatosan felfelé és lefelé ugrál. Láthatjuk, hogy a Q1-es hullámzás idején, amikor Kínában kitört a koronavírus, az ár márciustól csökkenő lett. Az MA-k ellenállássá váltak a heti grafikonon, és az ár közeledik a tartomány alsó szintjéhez, ahol néhány hét múlva sokáig tarthatunk ezen a páron, ha az amerikai választások lejártak és az USD újra a sínen van..  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map