FTX Review: Az FTX Safe & Legit 2021-ben

A Binance-től vagy a Coinbase-től eltérően az FTX kriptográf származékok cseréje.

Vagyis ahelyett, hogy kriptográfiai-kriptográfiai szolgáltatást kínálnának, más pénzügyi termékeket is nyújtanak, például kriptográfiai határidős és kriptográfiai termékeket. Ez az FTX-et ideális csere a haladó kereskedők számára, akik nem csak vásárolni és tartani akarnak.

Ebben az FTX áttekintésben az FTX által kínált különféle kriptotermékeket ismertetjük, beleértve a tőkeáttételes tokeneket és a "shitcoin" indexet, és magyarázza el, hogyan működnek.

Nem csak ezt, de megnézzük az FTX natív tokent, az FTT-t és azt, hogy miként használható az FTX ökoszisztémában.

Azt is elmagyarázzuk, hogy az FTX egyedi termékkészlete hogyan különbözteti meg a cserét a többi kriptográf származék cserétől. De először egy kis információ magáról a cseréről.

Minden az FTX-ről

Az FTX-et 2019 májusában indították és jelenleg is vezetése alatt Sam Bankman-Fried vezérigazgató. Bankman-Fried az MIT-en végzett, fizikai diplomával rendelkezik, és jól képzett a csere vezetésére.

Az FTX a kezdetektől fogva lenyűgöző mennyiséget gyűjtött össze, és a bevezetéstől számított hat hónapon belül naponta átlagosan közel félmilliárd dollár értékű kereskedést hajtott végre. Nagyon lenyűgöző szám, különösen azért, mert más tőzsdék, mint a Bitstamp, amelyek már a kriptográfia kezdetei óta léteznek, sokkal kevésbé tisztáznak.

A volumenüknél még lenyűgözőbb a hátterük. Binance állást foglalt korai FTX-tőzsdén, ami nagyon jó mutató az FTX hírnevének. Amikor a kriptokereskedők azt kérdezik, hogy az FTX legitim-e, a válasz egyértelműen igen, a Binance nem keveredett volna velük kapcsolatba, ha nem.

Végül a csere megbeszélésekor fontos megemlíteni, hogy ki nem tudja használni. Pillanatnyilag az FTX az Egyesült Államok, Kuba, Krím, Irán, Szíria, Észak-Korea és Szudán állampolgárai személyes fiókjai előtt zárva tart. Ez egy meglehetősen szokásos irányelv a kriptográfia számára, és valójában vannak más központok, amelyek sokkal több ország számára vannak bezárva, mint az FTX.

Az FTX KYC házirendje

A kis időre kereskedők lehetőséget fognak találni az FTX tőzsde használatára anélkül, hogy KYC ellenőrzési folyamaton kellene keresztülmenniük. Az FTX legfeljebb 1000 dollárnyi (egész életen át tartó) pénzfelvételt engedélyez a nem KYC-számlák számára. Ez szörnyen kicsi visszavonási limit, azonban azok a felhasználók, akik egyszerre csak néhány száz dollárt akarnak kereskedni, elfogadhatónak találhatják.

A következő lépés a teljes név, a lakóhely szerinti ország, valamint az adott ország régiójának megadása. Ezen információk megadása után a felhasználó számlájára napi 2000 dolláros kifizetési limit kerül. Feltehetően ez elég magas leszorítási limit lesz a legkomolyabb kereskedők kivételével.

Az utolsó KYC lépés megköveteli, hogy a felhasználó megküldje dokumentumainak másolatát, valamint képet arról, hogyan tartják a dokumentumaikat. Ennek megadása után a felhasználó napi korlátlan mennyiségű kriptot vehet fel.

További információ az FTX KYC politikájáról elérhető itt. Érdemes megjegyezni, hogy az FTX használja láncelemzés a kimenő tranzakciók ellenőrzésére. Ez annak biztosítására szolgál, hogy a felhasználók ne vonják vissza a titkosítást a feketelistára vett címekre.

FTX díjak

A legtöbb tőzsdéhez hasonlóan az FTX is többszintű kereskedési díjszerkezettel rendelkezik. Minél többet kereskedel az adott hónapban, annál alacsonyabbak a díjak. Az első réteg készítői díja 0,02%, felvevői díja pedig 0,07%. A díjak onnan csökkennek, és több információ van elérhető itt.

Hasonlóan a Binance-hez a BNB tokennel, az FTX kedvezményt kínál mindazoknak, akik rendelkeznek cserejelükkel: FTT. Például, aki 100 dollár értékű FTT-vel rendelkezik, a kereskedési díjak 3% -kal csökkenhetnek, míg az 50 000 dollárt birtokló 20% -kal csökken a díjakban.

Az FTX-en nincsenek betéti vagy kifizetési díjak, így ez az egyik legjobb ajánlat a kriptovaluta-kereskedelem ökoszisztémájában.

Fiat Betétek

Szeretné tudni, hogyan vásároljon az FTX-en? Valójában bár lehetséges, az FTX-et nem igazán a Fiat vásárlásaihoz tervezték. Jobb, ha olyan tőzsdén vásárol, mint a Coinbase, majd elküldi az alapokat az FTX-nek.

Ennek ellenére az FTX valóban elfogadja az elektronikus átutalásokat. Van néhány kikötés. Egyrészt a felhasználóknak rendelkezniük kell egy 3. szintű KYC-hitelesítéssel az elektronikus átutalás használatához. A banki átutalások is eltarthatnak néhány napig, különösen akkor, ha a származó pénznem nem USD.

Lehetőség van elektronikus átutalással is visszavonni, azonban minden 10 000 dollárnál kisebb összegű fizetés esetén 75 dolláros díj fizetendő. Ezért sokkal jobb üzlet, ha csak titkosítást küldenek az FTX-hez, különösen azért, mert nekik nincs kriptográfiai befizetési vagy kifizetési díjuk. További információ az elektronikus átutalásokról itt érhető el.

Partnerség az Alameda Research-szel

Alameda A kutatás egy professzionális kriptográf kereskedő cég, amely mind a pénzt kezeli, mind a kriptovaluta ökoszisztémában széles körben kereskedik. Az Alameda kutatás internetes oldalán azt állítja, hogy 600 millió dollártól 1,5 milliárd dollárig kereskedik kriptotermékekkel minden nap.

Mindez a kereskedési tevékenység és az összes főbb tőzsdéhez való hozzáférésük biztosítja, hogy az Alameda kutatás mindig hozzáférjen a mély likviditáshoz. Ez valójában az FTX korai sikerének kulcsa. Az Alameda kutatási kereskedési motor kihasználásával már a kezdetektől hatalmas likviditási készletet tudtak biztosítani, nem kellett azt lassan növelniük, mint más tőzsdéknek.

A beutaló program

Az FTX meglehetősen nagyvonalú hivatkozási programmal rendelkezik. Bárki, aki hivatkozik egy barátjára, megszerezheti az összes fizetett kereskedési díj 30% -át. A barát is kap 5% -os engedményt a díjakról, ez mindenkinek nagyon jó!

Miben különbözik az FTX a többi cserétől

Ami az FTX-et valóban egyedülálló kriptovaluta származékos tőzsdévé teszi, az egzotikus kereskedési párok száma. Például olyan termékeik vannak, mint egy Dogecoin és egy BNB határidős szerződés.

A legtöbb más tőzsde, ha egyáltalán rendelkezik határidős termékkel, általában csak Bitcoin vagy Ethereum. Még a Bitmexnél is, amely az összes kriptográf származék-tőzsde közül a legnépszerűbb, csak mintegy fél tucat érme áll rendelkezésre kereskedésre.

A kereskedési párok mellett az FTX még néhány egyedi kereskedési termékkel is rendelkezik, amelyeket kevés más tőzsde kínál.

Tőkeáttételes tokenek

A tőkeáttétel terén az FTX valamivel más megközelítést alkalmaz, mint a tipikus kereskedő cég. Ahelyett, hogy lehetővé tennék kereskedőiknek, hogy fedezett hitelt vegyenek fel egy bizonyos kriptovaluta vásárlásához, az FTX felajánlja tőkeáttételes zsetonok.

A tőkeáttételes token egy ERC20 token, amelynek eredendő háromszoros kitettsége van az alapul szolgáló eszközzel szemben. Például az ETHBULL egy háromszoros token. Minden 1 dollárért, amelynek értéke nő az ETH-ért, az ETHBULL értéke 3 dollárért emelkedik. Természetesen az inverz is igaz, és minden 1 dollárért, amelyre az ETH lemegy, az ETHBULL tőkeáttétes tokenek 3 dollárral csökkennek.

A tőkeáttételes tokenek rövid pozíció elfoglalására is alkalmasak. Az ETHBEAR az ETHBULL-hez hasonlóan működik, azzal a különbséggel, hogy értéke növekszik, ahogy az Ethereum ára csökken.

A tőkeáttételes tokenek használatának előnyei

Az olyan tőkeáttételes tokenek használatának elsődleges előnye, mint a BULL vagy a BEAR, szemben a tőkeáttételes pozíció kivételével, az, hogy a tőkeáttételes tokenek sokat veszíthetnek értékükből egy pozíció felszámolása nélkül. Például az FTX 33% -os piaci visszaesést mutat be. Ha sokáig tőkeáttételben részesülne, az ár csökkenése valószínűleg felszámolná a pozícióját. A tőkeáttételes tokenek használatával még mindig marad némi érték még a nagy piaci visszaesés után is.

Mivel a tőkeáttételes tokenek ERC20 tokenek, visszavonhatók, eladhatók vagy hardveres pénztárcán tárolhatók. Az is lehetséges, hogy a tőkeáttételes tokenek készpénzre válthatók bármikor az FTX-en. Ez a mechanizmus segít biztosítani, hogy a tőkeáttételes tokenek megőrizzék értéküket. Ha egy token túl magas vagy alacsony értékűvé válik, akkor a különbség elválasztható.

A tőkeáttételes tokenek napi kezelési díja 0,03%, a visszaváltási díj pedig 0,10%. További információ elérhető itt.

Cryptocurrency Index kereskedések

Az FTX egyedülálló kínálatának egy másik a shitcoin indexe. Ez egy altcoin index, amely nyomon követi a különféle shitcoinok árát. Az index néhány figyelemre méltóbb érméje a GAS, a NANO és a DENT. Az indexben szereplő érmék teljes listája elérhető az FTX honlapján.

Ez az altcoin-index valójában nagyon okos ötlet, mivel megkönnyíti a hatalmas számú érme kitettségének megszerzését anélkül, hogy pénztárcákat kellene létrehoznia és díjakat fizetnie tucatnyi kereskedésnél. Ha egy ilyen termék szerepel a rendelési könyveiben, akkor az FTX cserét valóban megkülönbözteti a versenytársaktól.

Természetesen ebben a felülvizsgálatban fontos megemlíteni a shitcoin indexben rejlő kockázatokat. A kriptovaluta piacra történő befektetés már spekulatív, és a shitcoin index még spekulatívabb és ingatagabb, mint a szokásos kriptopiac.

Határidős kereskedelem

Az FTX elsődleges ajánlata a határidős termékük. Míg más tőzsdék, mint például a Binance és még a CBOE is, Bitcoin határidős ügyleteket kínálnak, az FTX-t megkülönbözteti a homályos határidős termékek száma..

Például az FTX-nek örökös swap-határideje van a Bitcoin készpénzre, az Algorandra, a Maticra, a Cardanóra és még a LEO-ra is. Ezeket a termékeket nagyon kevés más tőzsde kínálja. A fogás azonban az, hogy a kevésbé népszerű ajánlatok némelyikének likviditása nagyon csekély. A Dogecoin örökös határidős ügyleteknek például napi 10 000 dollár alatt van a napi kereskedési volumene.

Az FTX az egyes érmék mellett index határidős ügyleteket is kínál. Például középkapacitású örökös határidős ügyletek és cseretermék-örökös határidős termékek. Az összes határidős termék teljes listája kérlek, nézd meg itt.

Stablecoins mint biztosíték

Az FTX határidős ügyleteiben többféle fedezet használható. Míg az FTT az egyik lehetőség, egy jobb megoldás valószínűleg egy stablecoin használata. A stabilpénz használata előnye, hogy az érték állandó marad. Így soha nem kell aggódnia a fedezeti lehívás miatt, mert a fedezet értéke ingadozik (mint ahogy az FTT használata esetén is).

Az FTX emellett a PNL-t is stabil érmékbe rendezi, ami kényelmes, mivel az árakat dollárban adják meg, ugyanúgy, mint a legtöbb más piacon. További információ a stablecoinok határidős kereskedelemben történő felhasználásáról a következő oldalon található: Az FTX súgóoldala.

Opciós kereskedés

Nemrégiben FTX bejelentett hogy megkezdik az opciós kereskedést. Ez nagy ügy, mivel nagyon kevés megbízható kriptotőzsde van opciós termékekkel, és a piac kétségbeesetten keres egy jó megoldást.

Sajnos még mindig az egyetlen elérhető kereskedelem a Bitcoin. A jó hír az, hogy az FTX napi több mint 5 millió dolláros mennyiséggel sikeresnek tűnik az opciós kereskedelmében. Remélhetőleg a jövőben más lehetőségeket is kínálnak, mint például egy Ethereum vagy Bitcoin készpénz határidős termék.

Az FTT token

Az FTX az FTT tokent emlegeti platformjuk gerinceként. Számos különböző felhasználási lehetősége van, amelyekre egy pillanat alatt kitérünk, de először fontos beszélni az érme mechanikájáról.

A Binance-hez hasonlóan az FTX kereskedési díjakat is felhasznál az FTT elégetéséhez. Az ötlet az, hogy amint az érme keringő kínálata csökken, az ár emelkedni fog. Ez jó az FTX számára és jó a tokent tartó kereskedőknek.

Az FTT legkézenfekvőbb felhasználási esete a kereskedési díjak csökkentésének eszköze, a fentiek szerint. Emellett fedezetként használható határidős ügyleteknél is, bár mindig fennáll a magas volatilitás mozgásának a kockázata, ezért gondosan figyelemmel kell kísérni a fedezeti egyenleget.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy abban az esetben, ha az FTX biztosítási alap elfogy, a tőzsde pénzügyi tranzakciós adójának egy része lehet értékesíteni az alap feltöltése érdekében. További információk találhatók az FTT-ről, beleértve az érmefuttatás végrehajtásának sajátosságait is az FTX honlapján.

Az OTC pult

Bár ez a vélemény a legtöbb emberre nem vonatkozik, az FTX trading Ltd. rendelkezik OTC pulttal, amely képes nagy ügyletek kezelésére. Az OTC pult a nap 24 órájában nyitva tart, így a világ minden táján található kereskedők számára kényelmes.

A tőzsdén kívüli kereskedésnek értelme van azoknak a befektetőknek, akik több millió dolláros megbízásokat nyújtanak be, és akik nem akarják mozgatni a piacot. Az FTX kereskedési pultja az támogatta Alameda Research és több mint 20 érmével tud kereskedni egy időben.

Egy feljövő csere

Az FTX tőzsde ezen áttekintésében sokféle témát érintettünk, ideértve a határidős kereskedést, a tőkeáttételes tokenek használatát és természetesen az FTX legkülönlegesebb kínálatát: a shitcoin indexet. Összességében ezek az ajánlatok teszik az FTX-t egy különleges tőzsdévé a kriptovaluta-ökoszisztémában, és amelyre érdemes regisztrálni.

Ha van valami, ami visszatartja az embereket, annak ellenére, hogy az elhúzódó kérdés: biztonságos az FTX? Kétségtelen, hogy ez egy új tőzsde, és ez bizonyos kereskedőket lebeszélhet a használatáról. Az a tény azonban, hogy az FTX az Alameda kutatásával dolgozik, és a Binance befektetése is arról tanúskodik, hogy megbízható csereprogramok, amelyekben megbízható.

Még egy utolsó megjegyzés: ha bármi baj történne, az FTX nagyszerű ügyfélszolgálattal rendelkezik. Ügyfélszolgálati ügynökök kapcsolatba lehet lépni akár e-mailben, akár táviraton keresztül, amely megkönnyíti a gyors választ.

Ha készen áll a rejtjelszármazékok kereskedésére, akkor ma menjen át az FTX tőzsdére, és hozzon létre egy fiókot!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map