7 tipp a kriptográfia-adó minimalizálásához

A kriptovaluták, mint befektetési forma növekvő népszerűségével csak idő kérdése volt, hogy az adó érdeklődjön. 2018-ban a Az IRS határozottan kijelentette hogy bárkinek, aki kriptovalutákkal rendelkezik és foglalkozik vele, ezt be kell jelentenie az adóbevallás benyújtásakor. Tehát, ha kriptovalutája van, mindenképpen komolyan kell vennie, hogy ez hogyan befolyásolja az adókötelezettségét.

Ebben a cikkben arról szeretnék beszélni, hogy miként minimalizálhatja a kriptográfiai adókötelezettségét.  

Tartalom:

 • Adó és kriptopénz
 • Aprólékos nyilvántartások vezetése
 • 8949-es forma
 • Hosszú távú és rövid távú befektetés
 • Kripto veszteségek felhasználása az adó kompenzálására
 • A mosás szabálya
 • Fontolja meg adóügyi szakember felvételét
 • Következtetés

Adó és kriptopénz

Jó kiindulópont egy rövid áttekintés arról, hogy pontosan hogyan adóznak a kriptovaluták az Egyesült Államokban. Még 2014-ben az IRS kiadta a kriptográf-kereskedőkre és az adókra vonatkozó irányelveket. Ennek legfontosabb része a céljaink szempontjából az, hogy a kriptovalutákat az IRS tulajdonként tekinti. Ebben az értelemben az adóztatással kapcsolatos kriptográfia ugyanúgy kezelendő, mint a részvények és részvények, arany vagy ingatlaneszközök. Zavaróan ez azt jelenti, hogy a kriptovalutát nem kezelik pénznemként!

Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy a kriptovalutát ugyanúgy be kell jelenteni az adólapokon, mint a részvényeket. Pontosabban, ez azt jelenti, hogy a kriptopénzek tőkejövedelem-adó hatálya alá tartoznak, vagyis be kell jelentenie a kriptókon egy adott évben elért nyereséget vagy veszteséget.

Aprólékos nyilvántartások vezetése

Ez nem fog meglepetést okozni. Mint minden adóköteles eszköz esetében, nagyon fontos, hogy mindenről nyilvántartást vezessen. A titkosítással ez bonyolulttá válhat, különösen, ha több központot, különböző pénztárcákat és hűtőtároló megoldásokat használ. A másik oldalon a legtöbb pénztárca és pénzváltó teljes naplót tartalmaz a visszavonásról, a betétekről és a kereskedelemről. Ez felbecsülhetetlen lehet, bár mindenképpen okos, ha ön maga készít külön naplót.

Megjegyzendő, hogy ha digitális nyilvántartást vezet a kriptográfiai bejövéseiről és kiadásairól, ügyeljen arra, hogy ne adja meg a fiókok biztonsági részleteit. Ez a szokásos eljárás – ezeket a részleteket mindig fizikailag tárolja, ne az internethez csatlakoztatott eszközökön. Így csökkentheti a hackelés kockázatát.

A nyilvántartásnak tartalmaznia kell:

 • A kriptopénz megvásárlásának dátuma.
 • Az az összeg, amelyet a kriptovaluta dollárban ért a vásárláskor.
 • Az a dátum, amikor eladta vagy eladta a kriptovalutát.
 • Az az összeg, amelyet megérett abban az időben, amikor eladta vagy eladta a kriptovalutát.
 • A teljes nyereség vagy veszteség, amelyet dollárban ért el.
 • A pénzváltóknak vagy pénztárcáknak fizetett díjak.

8949-es forma

A 8949-es nyomtatvány az a papírmunka, amelyet ki kell töltenie, és tájékoztatja az IRS-t az összes befektetett eszközéről. Megnézheti itt. Mint már mondtam, az IRS osztályú kriptovaluták így vannak, vagyis minden kriptokereskedelmet, amelyet ebben az adóévben végrehajtott, fel kell venni a 8949-es űrlapra.

Ezért olyan fontos az aprólékos nyilvántartás vezetése. Ha gondosan nyilvántartotta az egész kriptográfiát az év során, akkor a 8949-es űrlap kitöltése egyszerű lesz.  

Hosszú távú és rövid távú befektetés

Mivel az IRS a kriptovalutát tulajdonként kezeli, akkor adókötelessé válik abban a pillanatban, amikor többet ad el, mint amennyit vásárolt. Ez magában foglalja egy másik kriptovaluta cseréjét. Ez azt jelenti, hogy minél több kereskedést és értékesítést végez, annál jobban megnyílik a tőkenyereség-adó előtt.

Ez bonyolult lehet a kriptopénz ingatag világában. A kriptovaluták árai olyan gyorsan ingadozhatnak, hogy a közös befektetési stratégia rövid távú nyereséget jelent. Pénznem vásárlása, majd az ár ugrása utáni gyors eladás a játék neve. Bár ez egy racionális megközelítés egy ilyen ingatag piacon, ez azt jelenti, hogy nyitottabbá válik arra, hogy sokkal több adót fizessen be, mert minden nyereséges kereskedelem adóköteles esemény.

Ennek elkerülése érdekében módosíthatja befektetési stratégiáját, hogy lassabb és hosszabb távú legyen. Lényegében, ha hosszabb ideig tartja az eszközöket és kevesebb kereskedést végez, ez kevesebb lehetőséget jelent a tőkenyereség-adó megfizetésére.

A kriptográfia hosszú távú befektetése azonban saját kockázatokkal jár, a legnyilvánvalóbb az, hogy a kriptográfia árainak hosszú távú előrejelzése a magas volatilitás miatt nagyon nehéz. Ha elmulasztja a rövid távú nyereség rögzítésének lehetőségét, nincs garancia arra, hogy a lehetőség újra fel fog fordulni.  

Itt nincs bevált válasz. Ahhoz, hogy valóban maximalizálja a hozamát a kriptográfia kereskedésekor, az az igazság, hogy valószínűleg ki kell egyensúlyoznia mindkét stratégiát.

Használjon titkosítási veszteségeket az adó ellensúlyozására

Ideális esetben soha nem veszítene egy kriptográfia során. Valójában azonban a kriptopénzpiac olyan ingatag, hogy szinte biztos, hogy veszteségeket szenved el a kereskedés egy pontján. Az a fontos, hogy okosan járjon el ezekkel a veszteségekkel kapcsolatban. Vannak olyan módszerek, amelyekkel a veszteségeket előnyére fordíthatja, amikor az adózásról van szó.

Ha mégis veszteséget szenved, akkor ezt felhasználhatja a jövedelem egyéb területeinek ellensúlyozására, amelyekre adóztat. Ha összeadva az adóév összes kripto-kereskedését, azt tapasztalja, hogy összességében veszteséget szenvedett el, ebből a veszteségből legfeljebb 3000 dollár fordítható az egyéb jövedelmek, például a fizetés adójára. Így előnyére fordíthatja a veszteséget, mert ez csökkenti a fizetendő jövedelemadó összegét.

Hasonlóképpen, ha a kriptovaluták mellett egyéb tőkevagyonai vannak (például ingatlanok vagy részvények), az ezeken elért nyereséget a kriptográfia veszteségeivel fogják összehasonlítani, ami csökkenti az ezen egyéb eszközök után fizetett tőkenyereség-adó összegét..

A mosás szabálya

Mosási szabály az adó minimalizálásának egy módja annak a ténynek a felhasználására, hogy a tulajdonában lévő eszköz elveszítette az értékét. A Wash Sale szabály jelenleg a kriptovalutákra vonatkozik, bár érdemes kijelenteni, hogy az adótörvény és a kriptovaluta még gyerekcipőben jár. Elképzelhető, hogy a jövőben megváltozik a törvény, és a mosási szabály már nem vonatkozik a kriptókra.

Lényegében, mivel a kriptográfiát ugyanúgy kezelik, mint a részvényeket vagy az ingatlanokat, ez azt jelenti, hogy értéke csak értékesítéskor valósul meg. Ez előnyére válhat, ha kriptot használ, amelynek értéke csökkent. Ha az adóév végén eladja ezt a kriptot, majd újra megvásárolja ugyanazon az áron, akkor papíron realizálta ezt az értékvesztést, vagyis ezt a veszteséget most felhasználhatja az adók ellentételezésére a fent leírt módon.  

Például, ha van egy Bitcoin pénztárcája, amelyet akkor vásárolt, amikor egy Bitcoin 6000 dollárt ért, akkor ezeknek a Bitcoinnak az értéke most csökkent. Lehet, hogy nem érdekli, mert azt tervezi, hogy évekig meg fogja tartani ezt a Bitcoin-ot azzal a várakozással, hogy a jövőben valamikor újra fel fog emelkedni az árában. Azonban most eladhatja ezeket a Bitcoin-okat 4000 dollárért, 2000 dolláros veszteséget realizálva. A mosási szabály azt jelenti, hogy ezután azonnal visszavásárolhatja a Bitcoin-ját ugyanazon az áron, de továbbra is felhasználhatja ezt a 2000 dolláros veszteséget az adók ellensúlyozására.  

Fontolja meg adóügyi szakember felvételét  

Bár a tőkenyereség-adó kiszámítása nem biztos, hogy túl nehéz, ha bonyolultabb, nagy volumenű kriptokereskedésben vesz részt, érdemes egy könyvelővel beszélni. Bár ez felesleges kiadásnak tűnhet, az adókkal kapcsolatos szakmai segítség megszerzése valóban pénzt takaríthat meg. Továbbá, ha teljes munkaidős kereskedő vagy, a könyvelő használata több időt szabadít fel arra, hogy a kereskedésre koncentrálj.

A könyvelő kiválasztásakor számos kulcsfontosságú területet kell figyelembe venni. Nézd meg ezt Gyakran feltett kérdések a CPA-król (hiteles magán könyvelők) részletes listához. Az is nagyon fontos, hogy a választott könyvelő ismerje és jól ismerje a kriptovaluta világát. Ez még egy viszonylag új terület, és nagyon gyorsan mozog, ezért szükséged lesz valakire, aki képes a tetején maradni. Különösen kritikus lesz a titkosítással kapcsolatos szabályozási változások figyelemmel kísérése.

Következtetés

Az adó és a kriptopénz világa bonyolult, erről nincs kétség. Remélhetőleg azonban ez a cikk hasznos tanácsokat adott Önnek a titkosítási adók minimalizálására. Különösen ügyeljen arra, hogy ha bármilyen kriptográfia van, amelynek értéke elvesztette, használja ezt a veszteséget más adók ellensúlyozására – így valami jó lehet a csalódásból, amiért a kriptó elveszíti az értékét.  

Egy utolsó figyelmeztető szó: ha titkosítással kereskedünk, nagyon fontos, hogy az IRS szabályozási hírein maradjon, vagy veszélybe sodorhatja magát (lásd ezt a cikket az IRS-ről bűnügyi nyomozások). A kriptográfiai törvény olyan új terület, amely – hasonlóan magukhoz a kriptovalutákhoz – meglehetősen ingatag lehet. A titkos tájékoztatás valójában fél harc, amikor a kriptográfiai adókról van szó.

A szerzőről

Bryce Welker aktív előadó, blogger és oktató a számvitel és a pénzügy területén. A. Alapítójaként Crush a CPA vizsga, több ezer jelöltnek segített a CPA-vizsga első próbálkozásán

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map