Kezdő útmutató az Ethereumhoz (2021)

Mi az Ethereum?

Az Ethereum egy vezető kriptovaluta, amely a blockchain technológiát használja az online kereskedelemhez, akárcsak a Bitcoin. Az Ethereum blokklánc intelligens szerződéseket is használ a tárgyalások megkönnyítésére, ellenőrzésére és érvényesítésére. Ennek a virtuális pénznemnek a hívei úgy vélik, hogy az Ethereum egy napon erõsség nélkül megengedi a peer to peer sportfogadásokat.

Akár valaha is megvalósul, ez a decentralizált platform az egyik legjobb kriptovaluta a játékosok számára. Ebben a cikkben bemutatjuk Önnek az Ethereumot – a kriptoszféra egyik legérdekesebb projektjét. Gyakran „elsődleges altcoinnak” hívják, és globális, decentralizált alkalmazások felépítését célozza kereskedelem és tárgyalás céljából.

Mi az Altcoin?

Az olvasók megkérdezhetik, mi az altcoin. Az altcoin bármely olyan digitális pénznem, amely hasonló a Bitcoin-hoz, de amely a “Bitcoin alternatívájaként” szolgál. Vagy létrehozható a semmiből – virtuális gépek segítségével az éter bányászatához -, vagy létrehozható a Bitcoin protokolltól való eltéréssel (vagy „elágazással”).

Az Altcoins a kriptotranzakcióktól eltérő megközelítést kínál, mint a Bitcoin. Sokan fejlesztésnek szánják magukat. Néhányan jobb felhasználói adatvédelmet biztosítanak, például a Monero és a Zcash. Mások a Bitcoin gyorsabb és könnyebb verzióját nyújtják, mint például a Litecoin. Az Ethereum blokklánc eltér ettől az altcoinoktól, mert a kriptovaluta lét egy kisebb része annak, amit kínál.

Így Az Ethereum honlapja meghatározza magát:

„Az Ethereum egy decentralizált platform, amely intelligens szerződéseket futtat: olyan alkalmazások, amelyek pontosan a programozásnak megfelelően működnek, leállás, cenzúra, csalás vagy harmadik fél beavatkozása nélkül. Ezek az alkalmazások egy egyedi gyártású blokkláncon futnak, egy rendkívül hatékony megosztott globális infrastruktúrán, amely képes értéket mozgatni és képviselni az ingatlan tulajdonjogát. ”

Az Ethereum története

2008 végén, amikor megjelent a Bitcoin folyóirat, azonnal meglehetősen nagy rajongói nyomon követte őket. Az egyik ilyen ember orosz-kanadai programozási csodagyerek volt.

Vitalik Buterin. Buterin urat lenyűgözte a blockchain technológia következményei. A Bitcoin blockchain technológiát használt tranzakcióinak lebonyolításához. Buterin azonban úgy érezte, ennél sokkal többet lehet. Bizonyos javaslatokat terjesztett elő, amelyekből végül intelligens szerződések lesznek. A fejlesztési folyamat azonban évekig tartott. Ehhez sok Bitcoin forráskódjának megváltoztatására lenne szükség, amit a közösség nem szívesen tett meg.

Végül Buterin önállóan nekilátott, és létrehozta saját projektjét, az Ethereum nevet. 2014-ben sor került az Ethereum tömeges eladására vagy az ICO-ra (kezdeti érmefelajánlás). Az ICO 42 nap alatt mintegy 18 millió dollárt gyűjtött össze. Ilyen finanszírozással a platform 2015. július 30-án lépett életbe.

Bitcoin vs Ethereum

Tehát mi a legfontosabb különbség a két legnagyobb projekt között (piaci tőke szerint) a kriptográfiai térben? A Bitcoin tiszta fizetési protokoll. Tranzakciókat folytathat a Bitcoinnal. Ezenkívül kereskedhet a Bitcoin-szal – sok befektető vásárolja és tartja befektetésként.

Az Ethereummal ugyanezt megteheti, de sokkal többet. A kriptovaluta lét nagyon kicsi része annak, amit az Ethereum kínál. Az Ethereum célja egy világméretű, decentralizált szuperszámítógép létrehozása, amely a világ minden tájáról érkező csomópontokból áll.

Ha a jövőkép megmarad, akkor létrehoz egy platformot, ahol a fejlesztők bérelhetnek erőforrásokat a rendszerből, és elkészíthetik saját decentralizált alkalmazásukat (dApps). A dApps biztosítja, hogy egy adott nagyvállalat sem élhet vissza a dApp-ban tárolt összes adattal. Ezen dApps középpontjában az okos szerződés áll.

Meg kell értenie, hogyan működnek az intelligens szerződések az Ethereum teljes megértése érdekében.

Mik az intelligens szerződések?

Gondoljon arra, mi a szerződés. Akkor gondoljon arra, hogyan működik a hagyományos értelemben. A szerződés két fél között jogilag kötelező erejű dokumentum, amelyet harmadik fél (általában ügyvéd) felügyel. Az intelligens szerződés hasonló módon működik, kivéve egy vagy két játékmódosító módosítást.

Először is, az intelligens szerződés önmegvalósítás. Másodszor, a felügyelethez nincs szüksége harmadik félre.

Megfelelő meghatározás megadásához:

„Az intelligens szerződés olyan számítógépes protokoll, amelynek célja a szerződés tárgyalásának vagy teljesítésének digitális megkönnyítése, ellenőrzése vagy érvényesítése. Ez lehetővé teszi két fél számára, hogy közvetlenül kölcsönhatásba lépjenek egymással, anélkül, hogy egy harmadik félen keresztül mennének keresztül. ”

Intelligens szerződés előzmények

Számítógépes tudós és jogtudós, Nick Szabo még a ’90 -es években alkotta meg az „okos szerződés” kifejezést alapvető cikkében „Intelligens szerződések: A digitális piacok építőkövei.”Ahhoz, hogy megértsük a működésük filozófiáját, vegyük Szabo mára már híres automatáját.

Így léphet kapcsolatba általában egy automatával:

 • Kiválasztja a kívánt elemet.
 • Készpénzt tesz a gépbe.
 • A gép adja meg az elemet.

Elég egyértelmű, igaz? Két dolgot kell azonban megjegyezned az egész interakció során:

 • Minden lépés nem hajtható végre, amíg az előző lépést nem hajtották végre. Például addig nem teheti be a pénzt, amíg ki nem választja, amit szeretne. Ezenkívül a gép nem adhat neked tárgyat, amíg nem teszed be a pénzt.
 • Az egész interakció során Ön és a gép közvetlenül kölcsönhatásba lépnek egymással. Kettőtök között nincs olyan harmadik fél, mint egy boltos.

Az intelligens szerződések ugyanúgy működnek. Így az intelligens szerződések alapelvei a következők:

 • Az okos szerződésben kötött két fél közvetlenül kölcsönhatásba léphet egymással.
 • Az intelligens szerződés minden lépését csak az előző lépés végrehajtása után lehet teljesíteni.

Ennek az egyszerű újításnak az beépítésével az Ethereum alapítója létrehozott egy protokollt, ahol a felhasználók közvetlenül kölcsönhatásba léphettek a dApps-szel anélkül, hogy harmadik félen keresztül mentek volna keresztül. Az intelligens szerződések az Ethereumban ugyanezt lehetővé teszik, bár a kereskedők „étert” vásárolnak. Buterin módszere a „szilárdság” nevű kódolt nyelvet használja. A szilárdság történetesen egy „Turing-Complete” programozási nyelv, ami azt jelenti, hogy amíg elegendő erőforrással rendelkezik, képesnek kell lennie bármilyen probléma megoldására.

Ethereum intelligens szerződései

Ez az oka annak, hogy az intelligens szerződéseknek rendelkezniük kell egy „leállítási mechanizmussal”, amely tudatja velük, mikor kell befejezni a műveleteket. Az Ethereumban az intelligens szerződések „díjmérőt” használnak a felmondáshoz. A szerződés minden kódsora „gázba” kerül.

Az intelligens szerződés teljesítéséhez a felhasználónak meg kell határoznia egy gázkorlátot, mielőtt benyújtaná azt az Ethereum bányászaihoz. Ha a gázkorlát nem elegendő a szerződés fedezéséhez, akkor az visszaáll eredeti állapotába, és a felhasználónak fizetnie kell a bányászoknak a gázdíjat. A gázdíjakat az Ethereum natív pénznemében, az éter néven fizetik.

Mi az éter?

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy azt feltételezik, hogy az Ethereum a kriptovaluta neve. Az Ethereum valójában a projekt neve, míg a natív valutát „éter” -nek hívják. Az éternek számos segédprogramja van az Ethereum ökoszisztémáján belül és kívül.

Néhány legfontosabb funkciója:

 • Fizetési mód.
 • Értéktár.
 • Jutalom a bányászoknak szolgáltatásaikért.
 • Tét (a közeljövőben).

Az Ethereummal együtt az Ethereum platformra épített dApps saját tokeneket adhat ki, és saját egyedi tokenomikával rendelkezhet. A kriptovaluta tőzsdéken és a bitcoin pénztárcákban az étert „ETH” -ként jelöljük.

Az altcoinok többségéhez hasonlóan az éter értéke is jelentősen ingadozott az évek során. Az ökoszisztémában jelenleg 107 545 404 ETH kering. Az éter minden idők legmagasabb szintjét, 1432,88 USD-t érte el 2018. január 13-án (az érme piacának megfelelően).

A legjobb webhelyek az Ethereummal való játékra

Legjobbnak értékelt

# 1

Bovada

Bovada logó 125% bónusz 3750 dollárig 125% bónusz 3750 dollárig

 • Hírneves játék

Olvassa el a véleményt Játssz most

# 2

Black Chip Poker

Black Chip Poker logó 200% bónusz 1000 dollárig 200% bónusz 1000 dollárig

 • Nagylelkű bónuszok

Olvassa el a véleményt Játssz most

# 3

BetOnline

BetOnline logó 100% Crypto bónusz 100% Crypto bónusz

 • 4 kriptó elfogadott

Olvassa el a véleményt Játssz most

Szerencsejáték az Ethereummal

Természetesen a fogadóknak azon kell gondolkodniuk, hogy használhat-e Ether zsetonokat az online kripto kaszinókban való játékra. A válasz „igen” – egészen biztosan. Valójában a szerencsejáték-közösség bizonyos szegmense úgy véli, hogy az Ethereum a kriptovaluta-fogadások jövője.

Emlékszel, hogyan meséltünk neked arról, hogyan hozhatsz létre dApps-t az Ethereum blokklánc tetején? Mint kiderült, sok ilyen véletlenül szerencsejáték-dApps. Húzni fogunk néhány statisztikát DappRadar hogy bemutassam a népszerűbb szerencsejáték-dApps-okat.

Amikor a dApps-t rangsoroljuk az elmúlt 24 órában vonzott felhasználók száma alapján, akkor láthatjuk, hogy az „X2BET.WIN” messze a legnépszerűbb d2pp szerencsejáték, 472 felhasználóval.

Amikor tranzakciós volumen alapján rangsorolunk az elmúlt 24 órában:

A Dice2.win tranzakcióinak volumene 350 400 dollár volt az elmúlt 24 órában.

A szerencsejáték dApps-szel együtt néhány „hagyományos” online kriptokazinó, például a Fortunejack, a Stake, az 1xBit.com, az mBit és a 7Bit is elfogadja az Ether jelzőket.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map