10 najboljih web lokacija .onion na Internetu

Uvod

Ako ste zabrinuti zbog privatnost i revni oko anonimnosti, morate provjeriti tamnu mrežu. Da, neki dijelovi mračne mreže naseljeni su preukusnim likovima, ali postoje i legitimne web stranice za ljude koji paze na privatnost.

Umjesto da imaju domenu najviše razine poput.com, .edu ili.org, tamne web stranice često završavaju u.onion. Smatrajte ovo svojim kratkim vodičem za neke od najboljih dragulja od luka koji se mogu naći na tamnoj mreži. Ta su web mjesta neka od prvih mjesta na deep webu koja biste trebali posjetiti.

Da biste pristupili.onion, također poznatim kao “tor” web-lokacije, morat ćete upotrijebiti darknet, poput Tor-a. Tor, koji je razvila mornarica, najveći je darknet, a njegovo je ime zapravo kratica za “usmjerivač luka”.

Snimka zaslona Torproject.org Torproject.org – Početna stranica

U zamjenu za taj mali dio fantastičnog rada nogama za pristup darknetu, uglavnom ćete izbjegavati da ih prate ISP-ovi ili vladini subjekti. Ako idete korak dalje za pristup Tor lokacijama sa sigurnošću VPN i dodatna enkripcija, trebali biste biti u mogućnosti obaviti još bolji posao pokrivanja internetskih staza.

Privatnost i anonimnost također čine ovo idealnim terenom za nezakonite aktivnosti poput kupnje i prodaje droge, oružja ili unajmljivanja ubojice. Dosta cyber kriminalaca željnih ugrabiti vaše podatke vreba u sjeni mračne mreže, zato budite oprezni.

Posljednje što želite učiniti je krstariti tamnom mrežom, kliknuti oštećenu vezu i pokupiti zlonamjerni softver, na primjer.

Digitalni zločin anonimnog hakera

Sad kad ste dobro shvatili u što ulazite kad uskočite na Tor stranice, evo nekoliko mjesta koja mogu pobuditi vaš interes.

1. Skriveni Wiki

Skriveni Wiki izvrsno je mjesto za započinjanje pretraživanja na tamnoj mreži. Riječ je o wikiju uređenom zajednicom punom indeksa web mjesta koji je jedan od najstarijih direktorija veza na tamnom webu.

Snimka zaslona Thehiddenwiki.org Skriveni Wiki

Ovdje ćete pronaći sve osnovne.onion veze do izvora i usluga koje se nalaze na tamnoj mreži. Provedite neko vrijeme prelijevajući članke, vodiče ili teorije zavjere. Naići ćete na bilo što, od tržišta droga do financijskih usluga i svega između.

Postoji nekoliko izdvojenih web mjesta sa sličnim imenima koje biste trebali voditi računa i o izbjegavanju.

2. DuckDuckGo

Kao što je prethodno spomenuto, Google nije baš pogodan za pretraživanje mračnog weba. Umjesto toga, upotrijebite DuckDuckGo, jednu od boljih tražilica na tamnom webu, kako biste pronašli ono što tražite.

Snimka zaslona DuckDuckGo.com DuckDuckGo

Ova sigurna, anonimna tražilica ne bilježi niti jednu vašu aktivnost pretraživanja. No, iako DuckDuckGo ne bilježi (niti dijeli) vašu povijest pretraživanja niti dobiva pristup vašoj e-pošti kao što to čini Google, DuckDuckGo je u stanju dosljedno pružati brze, pouzdane i privatne rezultate.

3. Skriveni odgovori

Ova Tor web stranica u osnovi je tamni web ekvivalent glavnih mrežnih foruma poput Quore ili Reddita. Kad mu pristupite, možda će izgledati pomalo napušteno, ali razmislite koliko je ljudi zapravo na mračnoj mreži i tada ćete shvatiti malu količinu prometa.

Snimka zaslona Hidden-answer.com Skriveni odgovor

Ovdje možete pitati i odgovoriti na prilično široku paletu tema i dobiti iskrene odgovore koji bi se dijelili samo sa zaštitom koju pruža krajnja privatnost i anonimnost mračne mreže.

Uglavnom, očekujte da ćete vidjeti pitanja i odgovore o bilo čemu, od web stranica za bujice koje će vam pomoći da unajmite ubojicu.

4. Facebook

Da, dobro ste pročitali. Facebook ima službenu web stranicu zrcala koja vrijedi pogledati. Naravno, Facebook nema najbolje rezultate kada je u pitanju internetska privatnost, stoga nastavite pažljivo.

Snimka zaslona Facebook.com Facebook

Nažalost, ne biste trebali očekivati ​​potpunu privatnost od Facebooka – oni i dalje mogu nadzirati vašu interakciju s njihovom web stranicom putem vašeg računa, čak i ako prođete kroz poteškoće s stvaranjem takve na tamnom webu.

Korištenje tamne web verzije Facebooka pomoći će da vaše mrežne aktivnosti budu dalje od vladinih špijuna i zaštitit će vas od cenzure.

5. Sci-Hub

Ova baza podataka znanstvenih spoznaja sadrži ogroman depozit milijuna dokumenata temeljenih na znanstvenim istraživanjima. Ovdje možete pronaći 99% akademskih članaka proizvedenih širom svijeta jer web mjesto pokušava osloboditi informacije i otvoreno ih podijeliti.

Snimka zaslona Scihub.wikicn.top Sci-Hub

Nadamo se da ćemo pristupom svim nepristranim publikacijama unaprijediti istraživanje izlječenja raka i slično. U prošlosti su zabilježeni česti prekidi, pa se znalo da se položaj web mjesta mijenja.

6. BlockChain

Kriptovaluta je, što ne iznenađuje, valuta mračne mreže i to već godinama. Zahvaljujući nedostatku institucionalnog uplitanja kriptovaluta od strane vlada ili banaka, to je utakmica napravljena na nebu.

Snimka zaslona blockchaina BlockChain

Blockchain je bio jedno od najranijih web mjesta koje je pokrenulo darknet web mjesto, a ujedno i jedno od prvih koje je imalo HTTPS sigurnosni certifikat za još veću sigurnost. Ova verzija web stranice stvorena je kako bi pružila dodatnu sigurnost i smanjila krađu bitcoina.

7. SecureDrop

SecureDrop nudi sigurnu, sigurnu komunikaciju između novinara i novinskih organizacija i njihovih izvora (uglavnom uzbunjivači koji poduzimaju odgovarajuće mjere predostrožnosti), savršeno za curenje osjetljivih podataka.

Snimak zaslona osiguranrop SecureDrop

Kada pristupite web mjestu, dobit ćete nasumično dodijeljeno kodno ime za slanje podataka određenom autoru ili uredniku koji ih zatim prenosi pomoću razrađenog sustava određenih bljeskalica i računala za daljnje šifriranje i sigurnost.

8. ProtonMail

ProtonMail je šifrirana usluga e-pošte sa sjedištem u Švicarskoj koja vam omogućuje slanje potpuno povjerljivih e-poruka. Jedan je od najpouzdanijih klijenata e-pošte na mračnom webu.

Snimka zaslona protonmail-a ProtonMail

Ne vode zapisnike i koriste automatsku enkripciju s kraja na kraj kako bi vaša komunikacija bila sigurna – čak i zaposlenici ProtonMaila ne mogu vidjeti što šaljete jer se šifriranje događa u pregledniku.

Morate platiti ovu uslugu, ali njihova je sigurnost bez premca. Mnogi najveći igrači u kriptovaluti koriste ProtonMail za kripto e-poštu.

9. Daniele

Na web mjestu Daniela nalazi se popis s više od 7000.onion adresa i izvrsno je mjesto za pronalaženje informacija. Većina je web mjesta kategorizirana i uključuje informacije o vezama, uključujući je li na mreži ili ne, kao i zadnji put kada je provjerena – stvari koje mogu biti korisne kad započnete češljati tamnu mrežu.

Snimka zaslona Daniela Daniele

To je također korisna referenca koja vam pomaže da budete sigurni – direktorij označava web mjesta koja pokušavaju ukrasti vaše podatke upadljivom stranicom “PREVARA”. Prilično je golih kostiju i praktičan, ali stvarno koristan popis veza.

10. ProPublica

ProPublica je mrežno istraživačko novinarstvo koje financira obitelj Sandler. To su bile prve internetske publikacije koje su 2016. godine dobile Pulitzerovu nagradu zbog navoda o seksualnom zlostavljanju.

Snimka zaslona propublice ProPublica

Web stranica snažno podržava privatnost i slobodu govora, odlučujući se raditi drugačije od ostalih web stranica s vijestima.

Zaključak

Na tamnom webu postoji mnoštvo Tor stranica za pregledavanje Sigurnost i osiguranje. Za svako ovdje navedeno mjesto tisuće drugih mogu se pokazati opasnima, stoga budite oprezni dok istražujete ove neistražene vode.

Ovaj vam popis daje neke od najboljih primjera informacija otvorenog koda koji će vas uvesti u tamnu mrežu i pomoći vam da joj pristupite s razumnom pažnjom.

Koristite ove web stranice kako biste ogrebali površinu onoga što vam pruža anonimnost mračne mreže. Bilo da se radi o pristupu nepristranim podacima, slanju anonimnih sadržaja ili samo o znatiželji, na mračnom webu možete istražiti puno toga.

Pitanja

Što je Dark Web?

Dark Web, poznat i kao Darknet, sastoji se od više web stranica na šifriranoj mreži sa skrivenim IP adresama.

Je li Tor VPN?

Ne, preglednik Tor nije VPN. Iako su to dvije različite tehnologije, obje mogu zaštititi vašu privatnost na mreži i povećati vašu sigurnost na mreži.

Koristi li Tor nezakonito?

Ne, ne u Sjedinjenim Državama. Zapravo Tor fondacija prima novac od američke vlade da bi nastavila s radom. Tor je neophodan za dobivanje informacija iz despotskih regija širom svijeta koje pokušavaju kontrolirati internet unutar svoje zemlje.

Je li Tor preko VPN-a siguran?

Da, Tor over VPN je potpuno siguran. Do njega možete doći na nekoliko načina i svi su na sigurnom. Detaljno opisujemo sve o Toru preko VPN-a, uključujući i način postavljanja u našem pisanju.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map