5 najboljih mobilnih bitcoin novčanika (ažuriranje 2021.)

Uvod

Baš kao i kod gotovine, i vi biste željeli imati više različitih prostora za pohranu svojih bitcoina. Jedno sigurno i stalno mjesto za čuvanje velike svote gotovine i jedno prikladnije mjesto za manje iznose, poput novčanika. Ista ta logika vrijedi i za Bitcoin. Željeli biste sigurnije mjesto za velike iznose (npr. Izvanmrežni novčanik) i prikladno mjesto kako biste ih lako mogli koristiti.

Međutim, s mnoštvom Bitcoina novčanike tamo vani može biti teško odabrati siguran, privatni i bogat novčanik koji biste željeli. Ovaj vodič provest će vas kroz najbolje Bitcoin novčanike za iOS i Android kako biste ih mogli zadržati hodanje na.

Kriteriji za ulazak na popis bili su:

  1. Podržava Segwit
  2. Ima dobru povijest ažuriranja novčanika
  3. Je otvoreni izvor
  4. Bogat je značajkama
  5. Ima dobru reputaciju s Bitcoin zajednicom
  6. Nisu se uključili u ICO-ove

Plavi novčanik

plavi novčanik

Iako je relativno nov u igri, Blue Wallet lako zauzima prvo mjesto s bogatim brojem značajki i modernim korisničkim sučeljem. Dostupni i na iOS-u i na Androidu, učinili su da im Segwit podržava prvi prioritet od njihovog pokretanja i pružaju mnoge korisne bitcoin značajke poput Lightning Wallet, Replace-By-Fee, novčanika samo za gledanje, podršku za više standarda novčanika (BIP 39, BIP 44, BIP 49) i vjerojatnu poricanje.

Trenutno njihov Lightning Wallet koristi API za pristup mreži Lightning, što znači da koristite njihov čvor za pristup mreži Lightning. Trgujete decentralizacijom i sigurnošću, ali ovo je daleko jedan od najlakših i najjednostavnijih načina korištenja Lightning Network-a. 3 dodira je sve što trebate za postavljanje Lightning novčanika.

Otkako su lansirali Segwit, obećali su da će raditi na HD novčanicima i Lightning novčanicima, a oba obećanja su isporučena. Uz obećane značajke poput multisignature i povezivanja s vlastitim Bitcoin Core čvorom, plavi novčanik u budućnosti može postati još bolji.

Novčanik Samourai

Novčanik Samourai

Novčanik Samourai postoji od 2015. godine i jedan je od najpopularnijih Bitcoin novčanika danas. Oni su usredotočeni na privatnost s takvim značajkama kao što su novčanik samo za gledanje, izvanmrežni način rada, kameni zid i paynymi. Sve ove značajke nekome jako otežavaju praćenje vaših Bitcoin transakcija.

Oni također imaju novo puštanje hardverskog čvora koji će vam omogućiti da ga povežete sa svojim novčanikom Samourai što će vam pomoći u što nepovjerljivijem upravljanju Bitcoin novčanikom, poboljšavajući privatnost.

Također, Samourai je također jedan od najjednostavnijih i najintuitivnijih Bitcoin novčanika koji se koriste sa svojim pojednostavljenim korisničkim sučeljem. Iako Novčanik Samourai od sada nije dostupan na iOS-u, ako imate Android telefon i želite novčanik koji samo radi, Samourai je vjerojatno pravi put.

Novčanik HODL

Novčanik HODL

Oprošten od Breadwalleta, HODL novčanik nudi SPV novčanike bez ICO-a i altcoin ometanja koje Breadwallet ima. Umjesto da se oslanjate na puni čvor za svoje blokove iz novčanike, umjesto toga možete odabrati SPV čvor. SPV čvor preuzima samo zaglavlja blokova i ne provjerava njihov sadržaj, ali skupo je napraviti lažna zaglavlja blokova i općenito je dovoljno dobar za manje količine Bitcoina. Sa sada dodanom podrškom Segwit, HODL novčanik je u konkurenciji za jedan od najboljih Bitcoin novčanika koji možete imati na iOS-u, a dostupan je i na Androidu.

Blockstream Green (aka Greenaddress)

Greenaddress


Dostupan i na Androidu i na iOS-u, Greenaddress se našao na popisu unatoč svom korisničkom sučelju s greškom, budući da nudi značajku koju nema nijedan drugi Bitcoin novčanik: višeznačna dvofaktorska autentifikacija. Kada napravite novčanik u aplikaciji, imate mogućnost stvoriti novčanik s više potpisa s 2 ili 2 ili 3. S višeznačnim novčanikom 2 od 2 Greenaddress i korisnik drže po jedan, a s 2 od 3 držite dva, dok Greenaddress zadržava 1. Kada želite potrošiti, Greenaddress vam zatraži potvrdu putem e-pošte, SMS-a, ili Google autentifikator. Na ovaj način, čak i ako vaš ključ postane izložen, napadač neće moći preuzeti sredstva ako nema pristup vašem 2FA po vašem izboru.

Ova značajka čini Greenaddress najsigurnijim mobilnim Bitcoin novčanikom vani. Najavili su da će njihov novi novčanik s potpuno novim korisničkim sučeljem, Green, uskoro izaći. Mogli bi zaslužiti višu poziciju u budućnosti, ali za sada ostaju na 5. mjestu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map