6 najboljih menadžera lozinki

Upravljanje zaporkama: Koja je od šest opcija prava za vas?

Zaštitite mrežnu sigurnost računala i zaštitite svoj koncept podataka

U današnji dan narušavanja sigurnosti i ukradeni identiteti, nikad nije bilo važnije imati na sigurnom pohranjene osobne podatke – kojima biste mogli pristupiti samo vi. Srećom ili nažalost, bez obzira na to što želite pogledati, postoji tona alati za upravljanje lozinkom Tamo vani. Neki sjede točno na vrhu tehnologije; drugi čak plutaju internetom od devedesetih.

Daljinsko upravljanje i pohrana podataka

Pa kako znati koji je alat pravi za vas? Tražite zvona i piščalke po niskoj cijeni? Ili nešto jednostavno, jednostavno za korištenje i možda malo skuplje? Ne dopustite da vas postupak kupovine stresira. Ovdje smo da vam pomognemo u sveobuhvatnoj usporedbi nekih od najboljih upravitelja lozinki.

Prikupili smo šest naših omiljenih opcija – koje nude mnoštvo pogodnosti i plusova u stvarnom vremenu. Kamo želite ići … to ovisi o vama.

LastPass

Koncept ankete o povratnim informacijama o zadovoljstvu kupaca

Kako idu upravitelji lozinki, LastPass je poprilično kralj. Jednostavno je jedno od najprepoznatljivijih imena, a da ne spominjemo jedan od najčešće korištenih alata na tržištu. Nema puno alata za upravljanje koji se mogu približiti reputaciji LastPass-a. Problem je u tome što je to također jedna od onih platformi koje duboko dijele posvećene korisnike – u osnovi, ako se prijavite na LastPass, uskoro ćete otkriti da vam se sviđa ili da ga mrzite.

Snimka zaslona odjeljka stranice lastpass.com LastPassovi planovi

Zahvaljujući svojoj početnoj popularnosti, priljev novih platformi otvorio je put za konkurenciju. No, unatoč tome, zagriženi obožavatelji LastPassa zasigurno imaju dobar razlog za vješanje na svoje besplatne račune (računi s plaćenim računima mogu vam upravljati s oko 36 USD godišnje i isporučuju se s mnoštvom dodataka koji će vam možda biti korisni ili ne. potrebno s obzirom da je toliko toga već uključeno u osnovni račun). Trošak na stranu, LastPass je zaista izvrsna opcija. Pohranjuje sve vaše lozinke – – sigurno i sigurno – na više platformi i uređaja i besprijekorno radi za osobne i poslovne potrebe.

Snimka zaslona lastpass.com LastPassova početna stranica

LastPass omogućuje vam pohranu digitalnih zapisa (uključujući zaporke za Wi-Fi, podatke o putovnici / osiguranju i ugovore o članstvu) i njihovo dijeljenje jednako lako. Izvrsna je i za internetsku kupnju s prilagodljivom opcijom automatskog popunjavanja i ugrađenim generatorom lozinki, koji stvara dugačke, randomizirane lozinke kako bi odvratio hakere. Prvenstveno funkcionira kao proširenje web preglednika, unatoč tome što ima samostalne aplikacije za Mac OS X i Windows. Iako je tehnički mrežni sustav za upravljanje lozinkom, postoje situacije u kojima će raditi i izvan mreže.

Prema njihovoj web stranici, postoji više od 25 milijuna korisnika LastPass-a – i oko 70.000 od njih su tvrtke. Ti su brojevi vjerojatno posljedica mogućnosti integracije upravitelja i činjenice da LastPass podržava mnoštvo uređaja, uključujući iOS, Android, pa čak i BlackBerry. Ali imajte na umu: to definitivno nije prvi izbor. Kao što ćete primijetiti po Trustpilot ocjeni, recenzije su mješovite – a razlozi su posvuda.

Snimka zaslona lastpass.com LastPass – Milijuni vjeruju

Dakle, ako tražite sposoban sustav upravljanja, LastPass je sjajan. Ali zvukom toga, ako vam se dogodi da zapnete i zatrebate korisničku podršku, odgovor vam se možda neće svidjeti. U svakom slučaju, to je kocka, ali opet, oni koji vole LastPass … LJUBAV LastPass

Trustpilot rezultat: 1,8 / 5 (najniža na našem popisu)
CIJENA: Dostupne su besplatne mogućnosti plaćenog članstva
Podrška platformi: Prozor i Mac
Mobilna podrška: iOS, Android i BlackBerry
Dodaci za preglednik: Google, Chrome, Firefox, Linux, Opera, Microsoft Edge, Safari i drugi

Dashlane

Snimka zaslona daslane.com Dashlaneov plan za pojedince

Dosad smo na ovom popisu vidjeli brojne uslužne upravitelje besplatnih lozinki, ali ponekad vrijedi zabiti nekoliko dolara mjesečno. I srećom po vas, Dashlane je jedan od rijetkih menadžera s opcijom premium računa (oko 40 USD godišnje ili 3,33 USD mjesečno) koji zapravo vrijedi bonus značajki.

S premium računom (za pojedince ili obitelji – obiteljski planovi iznose 60 USD godišnje), pohrana lozinki je neograničena i možete sinkronizirati sve svoje lozinke na više uređaja. Ali to nije sve …

Snimka zaslona dashlane.com Dashlaneove značajke

Dashlane također ima mnogo patenata kojima dokazuje da je lider u industriji sigurnosti. Članovi se ne samo upozoravaju na kršenja podataka i potencijalne hakere, već im se pružaju i vođene korake kako bi naučili kako nešto poduzeti. Budući da je jedno od glavnih načela platforme posvećenost privatnosti. Dashlane je potpuno transparentan u vezi s dijeljenjem podataka (oni to ne čine) i pohranom (ne mogu ga vidjeti – čak i ako su to htjeli).

Snimka zaslona dashlane.com VPN značajke Dashlane-a

No, najatraktivniji bonus za poništavanje mjesečne naknade, a onaj koji je jedinstven za Dashlanea od ostalih upravitelja lozinki, je sigurna sigurnosna značajka VPN-a, koja je idealna za one koji se nađu na pregledavanju weba putem slučajnih Wi-Fi žarišnih točaka. Što je najbolje od svega, Dashlane dolazi s reputacijom u industriji kao vrhunski, najbolji u klasi alat za upravljanje zbog svoje jednostavnosti – odlična opcija za one koji su možda novi u uslugama zaporke i privatne pohrane i žele započeti s osnovni uvod. Definitivno preferirani izbor za prvake.

Trustpilot rezultat: 4,4 / 5
CIJENA: Dostupne su besplatne mogućnosti plaćenog članstva
Podrška platformi: Prozor i Mac
Mobilna podrška: iOS i Android
Dodaci za preglednik: Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Safari i drugi

KeePass

Snimka zaslona keepass.com KeePassova početna stranica

Ako tražite upravitelja lozinki s elegantnim, modernim sučeljem i oštrim UX / UI mogućnostima, možda biste željeli nastaviti pomicati. Kada posjetite KeePassovu web stranicu, možda mislite da ste se vratili u prošlost. Početna stranica nevjerojatno je osnovna – gotovo odstupajuća. Međutim, ako se radi o sigurnosti i solidnoj reputaciji, još nekoliko klikova i počet ćete shvaćati zašto ga je toliko korisnika odabralo kao svoje omiljeno mjesto za pohranu.

Koncept kibernetičke sigurnosti

Ulazeći u poznatu kategoriju polarizirajućih alata za upravljanje lozinkom, KeePass ima svoje dugogodišnje obožavatelje i svoje vatrene klevetnike. Zapravo sve ovisi o tome što tražite. Ako kao i mnogi drugi, pomisao da pohranite svoje podatke na platforme zasnovane na oblaku vas izluđuje, KeePass je možda samo za vas. Jednostavan, čvrst i jedva vidljiv.

Snimka zaslona keepass.com KeePassova početna stranica

Ali to ne znači da KeePass nema ništa posebno za ponuditi. Korisnici kojima nije stalo do sustava koji se temelje na oblaku mogu iskoristiti uglavnom personalizirani i prilagodljivi, izvanmrežni pristup upravljanju lozinkom.

Snimka zaslona keepass.com KeePassove verzije

Postoji generator slučajnih lozinki, podrška za više jezika i opsežna plug-in arhitektura. Osim toga, KeePass je prijenosni i može se nositi na USB sticku i radi na sustavu Windows bez instaliranja (kompatibilan i s Macom).

Snimka zaslona KEEPASS.com KeePass na prijevodnim datotekama

Da biste dobili ideju o tehnologiji koja se ovdje nudi: web mjesto, hvaleći svoje prijenosne značajke, sugerira prednosti pohrane podataka o ključnim datotekama koje mogu živjeti na narezanom CD-u ili disketi (FLOPPY DISK!) to kao znak upozorenja. Ali KeePass je definitivno san za početnike – jednostavan, precizan i osnovno upravljanje i pohrana lozinki u najboljem izdanju.

Trustpilot rezultat: 4,0 / 5
CIJENA: Besplatno
Podrška platformi: Prozor i Mac
Mobilna podrška: Ograničena
Dodaci za preglednik: Ograničena

1 Lozinka

Snimka zaslona 1password.com 1Password početna stranica

Naplaćen kao najomiljeniji svjetski upravitelj lozinki, lako je shvatiti zašto je 1Password i dalje tako omiljen. 1Password ne samo da ima prepoznatljivo i pouzdano ime i reputaciju u industriji, već je izvrstan alat za upravljanje više računa u jednom – većinu vremena.

Snimka zaslona 1password.com Sigurnosna stranica 1 lozinke

Unatoč favoriziranju, 1Password ima nekoliko nedostataka – od kojih je jedan dosadniji od stvarnog prekida. Dok se drugi upravitelji u velikoj mjeri oslanjaju na dvofaktorsku autentifikaciju, 1Password vas tjera da radite malo više. Na primjer, ako se korisnici žele prijaviti na svoje račune s novog uređaja, 1Password omogućuje unos glavne lozinke i koda dostupnog samo putem uređaja koji ste već koristili za pristup računu. Ako slučajno nemate ovaj uređaj, 1Password će vam morati poslati još jedan dugački i komplicirano generirani kôd za povratak. Nije super zgodno, pogotovo za nekoga tko pokušava ograničiti broj lozinki. Međutim, to pojačava sigurnost okvira koji sadrži sve vaše podatke. Ali vratimo se dobrim stvarima.

Snimka zaslona 1password.com 1Podpora za lozinku za opcije sinkronizacije

1Password djeluje uglavnom kao izvanmrežni alat za upravljanje radnom površinom (slično KeePassu), ali opcija je dostupna ako želite ručno prenijeti lozinke u oblak ili ih sinkronizirati s uređajima putem Wi-Fi ili USB pogona. Pruža sve standardne praktične značajke mnogih drugih upravitelja, uključujući automatsko popunjavanje obrazaca i ugovora jednim klikom i zaštićene postavke privatnosti uz upozorenja o kršenju. I dok je besplatna usluga izvrsna i u potpunosti obavlja posao kakav jest, postoje opcije uz plaćanje za one s uzvišenijim očekivanjima. Na primjer…

Snimka zaslona 1password.com 1Passwordov obiteljski plan

Želite li zadržati sve u obitelji? Pa, možda ne bi bilo boljeg upravitelja jer 1Password nudi specijalizirane zaštitne pakete za cijela kućanstva. Za 4,99 USD mjesečno (za obitelj od 5 –– 1 USD dodatnog po dodatnom članu), 1Password automatski vas prijavljuje na omiljene web stranice svakog člana obitelji jednim klikom, istovremeno štiteći vrijedne lozinke, kreditne kartice i sve ostalo što je previše osobno za tekst ili e-mail.

A ako sve to može učiniti za vašu obitelj, razmislite što 1 lozinka može učiniti i za vašu malu tvrtku. Troškovi su veći s poslovnim računom (počevši od 7,99 američkih dolara po korisniku mjesečno), ali sigurnost i mir koji stoje iza značajki privatnosti posvećenih usluzi 1Passwords, kao i 24-satni pristup njihovom timu za korisničke usluge, možda vrijede potrošiti. Osim toga, sve razine pretplate dolaze s 30-dnevnim besplatnim probnim razdobljem bez rizika.

Snimka zaslona 1password.com 1Password-ov poslovni plan

Ali u osnovi, sve što vam treba vaš upravitelj lozinki – bez obzira jeste li samostalni korisnik, član obitelji ili dio tima u radnom prostoru – 1Password vas pokriva.

Trustpilot rezultat: 4,6 / 5
CIJENA: Dostupne su besplatne mogućnosti plaćenog članstva
Podrška platformi: Prozor i Mac
Mobilna podrška: iOS i Android
Dodaci za preglednik: Google, Chrome, Firefox, Linux, Opera, Microsoft Edge, Safari i drugi

RoboForm

Snimka zaslona roboform.com Početna stranica RoboForma

Ako tražite upravitelja lozinki s elegantnim, modernim sučeljem i oštrim UX / UI mogućnostima, možda biste željeli nastaviti pomicati. Međutim, ako se radi o sigurnosti i solidnoj reputaciji, RoboForm je možda samo opcija za vas.

Snimka zaslona 1password.com Korisničke recenzije RoboForma

Izuzetno svestran alat s nekoliko sjajnih, ugrađenih značajki i dodataka za mnoštvo različitih preglednika, korisnici RoboForma odlučni su i nepokolebljivi u svojoj lojalnosti.

RoboForm je na tržištu debitirao davne 1999. godine – antikvitet po modernim standardima. Zapravo je i dalje jedan od najstarijih dostupnih alata za upravljanje lozinkom koji još uvijek rade. I to s dobrim razlogom: djeluje! Unatoč napretku postignutom u tehnologiji menadžera tijekom posljednjih 20 godina, RoboForm je napravio vrlo malo promjena ili nastojanja da ide u korak sa trenutnim trendovima – a činjenica da je i dalje toliko popularna trebala bi vam reći sve što trebate znati.

Štoviše, za razliku od ostalih razina plaćenih usluga, besplatna verzija RoboForma ne omogućuje sinkronizaciju lozinke na više uređaja. Ako želite imati potpuno dostupnu uslugu upravljanja na vašoj mreži, možda ćete htjeti potražiti nadograđenu premium uslugu drugdje.

Snimka zaslona roboform.com RoboForm-ov centar za pomoć

Ali osnovne mogućnosti RoboForma potpuno su pristupačne i dolaze s odgovarajućim bonusima, uključujući višefaktorske provjere autentičnosti i namjensku, prioritetnu podršku njihovog korisničkog tima – 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

Trustpilot rezultat: 4,7 / 5
CIJENA: Dostupne su besplatne mogućnosti plaćenog članstva
Podrška platformi: Prozor i Mac
Mobilna podrška: iOS i Android
Dodaci za preglednik: Chrome, Firefox, Explorer, Microsoft Edge, Safari, Opera i drugi

Bitwarden

Snimka zaslona bitwarden.com Stranica proizvoda Bitwarden

Jednostavno je A onda postoje jednostavni I besplatni. Zapravo, prema svojoj web stranici, Bitwarden to razlaže što je jednostavnije moguće: ‘Upravitelj lozinki je beskoristan ako mu ne možete lako pristupiti’. I to prilično govori sve. Bitwarden nije samo jedan od najpouzdanijih, najpouzdanijih i besplatnih dostupnih alata za upravljanje lozinkom, već je i nevjerojatno jednostavan za upotrebu i prepun mnoštva značajki.

Snimka zaslona bitwarden.com Bitwardenov softver otvorenog koda

Bitwardenov softver otvorenog koda čini pristup glavnim prioritetom. Sadrži veliku sigurnost na više platformi i uključuje prikladne čimbenike poput sinkronizacije za timove i tvrtke na više uređaja. I ne samo to, već nudi i neograničenu internetsku pohranu i neobavezne mogućnosti samo-hostinga. I što je najbolje – osnovni plan je doslovno BESPLATAN.

Snimka zaslona bitwarden.com Stranica za cijene Bitwardena

Premium planovi počinju s 10 USD godišnje i uključuju dodatne značajke kao što su izvješća o zdravstvenom stanju trezora, koja vam daju do znanja koje su vaše lozinke možda preslabe ili ih je lako pogoditi, kao i prioritetnu korisničku podršku dostupnu kad god ih zatrebate – što će vjerojatno biti nikad, zahvaljujući posvećenoj pažnji šifriranju podataka. Bez obzira na razini vašeg članstva, vaši su podaci u potpunosti šifrirani prije nego što napuste uređaj i samo im vi možete pristupiti.

Snimka zaslona bitwarden.com Bitwardenova početna stranica

Iako Bitwarden ima reputaciju vrhunskog alata zbog svoje jednostavnosti – i premda to zvuči privlačno – možda ćete trebati i nešto malo dublje od uglednog besplatnog menadžera. Ali Bitwarden ostaje izvrstan izbor za one koji su možda novi u alatima za upravljanje lozinkom i žele započeti s osnovnim uvodom. Definitivno preferirani izbor za prvake.

Trustpilot rezultat: 4,4 / 5
CIJENA: Dostupne su besplatne mogućnosti plaćenog članstva
Podrška platformi: Prozor i Mac
Mobilna podrška: iOS i Android
Dodaci za preglednik: Google, Mozilla, Opera, Microsoft Edge, Safari i drugi

Koncept kibernetičke sigurnosti

Eto ti! Sveobuhvatan vodič za usporedbu za samo šest najvećih imena i najpopularnijih menadžera lozinki na tržištu. Kao što vidite, svaki sustav zaista nudi ponešto za gotovo sve – od početnika do stručnjaka; iz proračuna i provalnika. Ali na kraju dana, vrag je u detaljima. Isplati li se potrošiti? Ili možete uspjeti razvući svoje dolare u zamjenu za vrhunsku uslugu i sigurnost? Sad kad znate vrhunce, padove i sve između, sigurni smo da ćete moći utvrditi koji je alat za upravljanje pravi za vas.

Pitanja

Što je upravljanje lozinkom?

Upravljanje lozinkom skup je načela i najboljih praksi za korisnike dok na učinkovit način pohranjuju i upravljaju lozinkama radi zaštite lozinki kako bi se spriječio neovlašteni pristup.

Kako upravitelji lozinki rade na različitim uređajima?

Upravitelj lozinki pohranjuje vaše lozinke u šifriranom obliku, pomaže vam u generiranju sigurnih slučajnih lozinki i omogućuje vam lak pristup lozinkama na svim različitim uređajima (računala, pametni telefon, tableti).

Jesu li upravitelji lozinki sigurni?

Upravitelji lozinki spremaju vaše lozinke u siguran trezor i omogućuju vam upotrebu glavne lozinke pjevača da biste im pristupili. Po želji možete koristiti dodatni nivo zaštite dodavanjem dvofaktorske metode provjere autentičnosti na svoj račun.

Koliko koštaju upravitelji lozinki?

Upravitelji plaćenih lozinki obično koštaju između 20 i 60 američkih dolara godišnje za upotrebu jedne osobe, iako su pristojni dostupni za besplatne i vrhunske opcije.

Mogu li se hakirati upravitelji lozinki?

Svaki upravitelj zaporki ima nedostatke koji bi napadačima mogli dopustiti da kradu lozinke ili iz proširenja preglednika Chrome ili iz aplikacije Android.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map