6 Najuspješnijih ICO-a svih vremena prema prikupljenom iznosu | II dio

ICO-i

ICO-ovi (kratica od Initial Coin Offerings) donijeli su puno ulagača, pažnje i lošeg publiciteta u kriptosferi tijekom posljednjih nekoliko godina. Kroz ICO-ove, koji se nazivaju i događaji prodaje kripto gomile ili prodaje tokena, razne su tvrtke uspjele prikupiti puno kapitala za pokretanje svojih projekata s terena.

Iako se vjeruje da su više od 70% ICO-a pokrenutih 2018. godine bile potpune prevare, postoji dovoljno pozitivnih primjera koji dokazuju da mogu biti vrlo vrijedni alati kada je u pitanju prikupljanje kapitala.

Ispod smo stvorili popis s najuspješnijim ICO-ima svih vremena gledajući koliko su uspjeli prikupiti.

1. Filecoin (257 milijuna USD)

Na vrhu našeg popisa nalazi se Filecoin-a ICO, koji se održavao samo dva dana u rujnu 2017. Do danas se ovo smatra najuspješnijim ICO-om svih vremena kojim je prikupio 257 milijuna dolara. Osim po ovoj impresivnoj ICO-u, Filecoin je poznat i po tome što prima masovna ulaganja i potpore vodećih kapitalista rizičnih kapitala u Silicijskoj dolini, uključujući velika imena, poput Y Combinator, Naval Ravikant, Andreessen Horowitz i Winklevoss Capital.

Filecoin je sustav kriptovaluta i digitalnih plaćanja otvorenog koda, kojem je također cilj izgradnja decentralizirane mreže za pohranu u oblaku pomoću tehnologije koja se naziva IPFS (InterPlanetary File System) za sigurno spremanje i bilježenje podataka. Neki vjeruju da je Filecoin ICO bio toliko velik uspjeh jer je projekt već imao potporu gore navedenih ulagača, dok drugi vjeruju da je činjenica da je to bila prva ICO u SAD-u usklađena s regulativom imala snažan pozitivan učinak.

2. Tezos (232 milijuna USD)

Što se tiče kripto lansiranja, malo se tko može natjecati s količinom hypea Tezos uspio stvoriti. Tezos je, bez sumnje, vrlo kontroverzan projekt. Ukratko, riječ je o platformi pametnog ugovora koja je svijet uvela u prvi “self-evolutivni blockchain”. Platforma se izdvaja od mnoštva dopuštajući svojim vlasnicima tokena da odobravaju i financiraju nova ažuriranja protokola.

Tijekom ICO-a u srpnju 2017. godine, projekt Tezos uspio je prikupiti preko 232 milijuna dolara. Unatoč višestrukim zaprekama (poput pravnog spora između direktora Zaklade Tezos i razvojnog tima), Tezos je dokazao da projekti koji se bave stvarnim izazovima u kripto svijetu (poput skalabilnosti i upravljanja) imaju vrlo dobre šanse za dobivanje golemih financijska potpora.

3. Sirin laboratoriji (157 milijuna USD)

Baš kao i mnogi drugi blockchain projekti, Sirin Labs ima za cilj premostiti jaz između masovnog tržišta i blockchain ekonomije. To nastoji učiniti uz pomoć svog OS-a nazvanog Finney, prvog open-source blockchain OS-a za pametne telefone i sve-u-jednom stolne uređaje.

Tijekom ICO-a u prosincu 2017. godine, Sirin Labs uspio je prikupiti 157,8 milijuna USD, što ga čini trećim najuspješnijim ICO-om na svijetu.

Mnogi stručnjaci vjeruju da je ova ICO bila toliko uspješna jer je potražnja za rješenjima za računala i pametne telefone trenutno u značajnom porastu. I ne samo to, već sigurnost i privatnost polako postaju dvije od najvećih briga za bazu kupaca.

4. Bancor (153 milijuna USD)


Bancor je projekt predviđanja na temelju blockchaina. Platforma omogućuje korisnicima pretvaranje između različitih tokena za razliku od razmjene na tržištima kriptovaluta. Cilj projekta je riješiti jedno od najhitnijih pitanja s kojima se kripto tržište trenutno bori – nelikvidnost.

Bancor je svoj ICO održao 12. lipnja 2017. i uspio je prikupiti nevjerojatnih 153 milijuna USD vrijednog Ethereuma, koji će svi biti korišteni u razvoju platforme. Blockchain projekt podržali su najviši ulagači, poput VC-ove tvrtke Blockchain Capital i poznatog ulagača Tima Drapera, za koja se vjeruje da su obojica jako pokolebala stavove prosječnog ulagača prema ovom projektu.

5. Qash (105 milijuna USD)

Tijekom ICO-a poznatog kao Qash Token Sale koji se održao između 6. i 8. studenog 2017., Qash je uspio prikupiti 105 milijuna dolara, što ga čini jednim od najuspješnijih blockchain ICO-a svih vremena.

Sada, godinu i pol nakon uspješnog ICO-a, projekt Qash masovno se razvio, a tim koji stoji iza projekta odlučan je u tome da najbolje iskoristi sve držeći se impresivno uskog plana.

6. Aragon (73 milijuna dolara)

Aragon zauzima posebno mjesto u povijesti najuspješnijih ICO-a svih vremena, jer je uspio prikupiti oko 73 milijuna dolara. Aragon je projekt otvorenog koda izgrađen na vrhu Ethereum blockchaina. Cilj mu je postati decentralizirana autonomna organizacija (DAO).

Projekt je također poznat po održavanju jedne od ICO-a s najbržim završetkom u povijesti. Aragon je 17. svibnja 2017. uspio srušiti sve dosadašnje rekorde, jer je u samo 15 minuta prikupio gotovo 25 milijuna dolara.

Zaključak

Uspjeh ICO-a ne bi se trebao određivati ​​ukupnim iznosom prikupljenog kapitala. S gledišta investitora, ulaganje u ICO koji je prikupio najviše novca ne mora nužno značiti da će tokeni zapravo biti uspjeh na tržištu. Ulaganje u ICO vrlo je složeno pitanje.

Gledajući naš popis 6 najuspješnijih ICO-a po prikupljenom iznosu, možemo zaključiti da ne postoji savršen obrazac za uspjeh. Bilo kako bilo, čini se da su dva najvažnija aspekta koja pridonose uspjehu ICO-a potpora ozbiljnih investitora (unaprijed) i da li projekt rješava ili ne rješava probleme iz stvarnog života.

Istaknuta slika: itweb.co.za

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map