Bitcoin je doživio veliku pad cijena – Rudari za koje se sumnja da su uzrok

Bitcoin cijena

Novi medvjeđi val započeo je 2. srpnja, a Bitcoin je u razdoblju od dva i pol sata izgubio 300 dolara.

Adrese po satu Bitcoina tog su dana dosegle dvogodišnji maksimum, a aktivne adrese po satima također su dosegle novi godišnji maksimum, pokazuju podaci Glassnode.

Međutim, ovaj porast adresa uspio se poklopiti s padom cijene Bitcoina od 300 dolara, s tržišnom kapitalizacijom vodeće kovanice koja je tijekom posljednjih nekoliko sati izgubila 4 milijarde dolara.

Pokazatelji pokazuju početak nove medvjeđe sezone

Tijekom posljednja dva mjeseca Bitcoin je pokazao bočni obrazac trgovanja, iako nedavni pritisak ide u korist prodavača. Novčić je narastao na 9.780 dolara 22. lipnja, no zatim je sljedećih dana ponovno pao, trenutno se trguje na 9.134,94 dolara prema podacima Coinmarketcapa.

Iz ovog BTC / USD grafikona može se primijetiti da je cijena krenula na medvjeđu stranu, iz klina koji se diže.

btc_jul2_4h-min-min

Iznenadni porast pritiska prodaje gurnuo je Bitcoin preko tjedne otvorene podrške (bijela crta) na 9.113 dolara ispod podrške od 500-EMA (označena crvenom bojom), koja iznosi oko 8.944 dolara.

Prije medvjedskog spusta, bikovi su se činili prilično aktivni, dva su puta testirali 50-EMA (plavu liniju), ali sentiment tržišta naglo se promijenio nakon što peti put nisu uspjeli proći kroz snažni otpor od 9.260 dolara (kao što je primijećeno na 30-minutni grafikon u nastavku).

Trenutno će razine cijena na kojima će se Bitcoin suočiti s najvećim otporom prema bilo kojem kratkoročnom uzlaznom trendu biti cijena po kojoj je ovaj novac kovan ovog tjedna $ 9,113 i negdje blizu razine od $ 9,200 ako se cijena Bitcoina spusti na prethodnu razinu podrške uzlaznog uzorka klina (žuta linija).

Može se primijetiti da postoji određena podrška na psihološkoj razini od 9000 USD i natrag na 500-EMA razini koja se temelji na nižim razinama. Međutim, stručnjaci nagađaju da bi se mogao dogoditi drugi pokret prodaje koji će se dogoditi kad medvjedi obnove svoje snage zbog nedavnog pada. Ako se to dogodi, prodavači Bitcoina mogu ciljati razinu od 8.800 USD za kratkoročni cilj, cijenu koja je prije služila kao podrška i razinu Fibonaccijevog produženja od 0.5.

btc_jul2_30m-min

“Bitcoin će se vjerojatno uputiti na ponovno testiranje dnevnog MA 200, nakon probijanja, ponovnog testiranja i odbijanja na uzlaznoj liniji trenda od vrhunca 20. ožujka, najnižih razina od 10. svibnja i dalje”, izjavio je kriptoanalitičar i Twitter Twitter BigCheds iz CNBC Africa 2. srpnja.

200-dnevni pomični prosjek na koji su ukazali BigCheds trenutno iznosi 8 360 dolara. Linija trenda poslužila je kao cjenovni otpor za Bitcoin 20. ožujka, kada se trgovalo oko 6.980 dolara. Ista linija trendova djelovala je kao podrška na dnu 10. svibnja, blizu 8.100 američkih dolara.


Bitcoin je nedavno prošao kroz ovu liniju trendova na negativnu stranu i počeo testirati ovu razinu kao novi otpor.

Bitcoin se uspio vratiti s ispod 9.000 američkih dolara još jednom 2. srpnja i vratio je svoju poziciju na ovoj razini prema vremenu pritiska.

Jesu li rudari razlog pada cijena Bitcoina?

Suosnivač i izvršni direktor tvrtke za analizu podataka Digital Assets Data, Mike Alfred, nedavno je sugerirao da su rudari bitcoina mogli imati utjecaja na nedavne oscilacije cijena Bitcoina (BTC).

“Teško je definitivno reći, ali čini se kao da akcije rudara imaju izravan, neposredan utjecaj na cijenu”, izjavio je Alfred 1. srpnja.

“To je posebno vidljivo tijekom neobičnih događaja poput 23., gdje smo vidjeli kako se rudari iskrcavaju >300% više BTC-a nego što su iskopali tog dana ”, izjavio je misleći na kretanje cijena bitcoina 23. lipnja.

Slika ljubaznošću podataka Digital Assets

“Rolling MRI (Miner’s Rolling Inventory) značajno je opao od prepolovljenja, što znači da rudari drže više BTC-a nego što iskopavaju”, rekao je Alfred 18. lipnja, ukazujući na značajan porast poteškoća u rudarstvu lanca Bitcoin. Međutim, primijetio je da je nekoliko dana kasnije, 23. lipnja, magnetska rezonanca porasla.

U teoriji bi to sugeriralo da je veći naglasak na prodaji od rudara, što bi moglo objasniti zašto se cijena Bitcoina tako naglo spustila.

11. svibnja Bitcoin je prošao treće prepolovljenje, što je smanjilo rudarsku nagradu bloka Bitcoin. To znači da rudari sada dobivaju 6,25 BTC umjesto 12,5 BTC koje su prethodno napravili prilikom otkrivanja novog bloka. Mnogi analitičari i trgovci očekivali su da bi rudari mogli početi prodavati svoj BTC, jer im rudarstvo više neće biti isplativo zbog smanjenja blok nagrade.

Na prošlim povijesnim ljestvicama, Bitcoin je naglo porastao prije nego što se prepolovio, a nakon događaja uslijedilo je medvjedasto razdoblje. Bitcoin tada značajno poskupljuje oko godinu dana nakon prepolovljenja, što se nada i većina kripto trgovaca i ovaj put.

Istaknuta slika: TechCrunch

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map