BitQuick pregled

Kriptos

Dodatne informacije

Ciljano tržište

  • Ujedinjene države

Depozit

  • Unovčiti

Valute

  • USD

Pros

  • Kupite Bitcoin gotovinom!
  • 2% stvarno nije toliko loše od naknade ako se uzmu u obzir

Protiv

  • Skuplje od razmjena
  • Moram sići s tvog kauča

Sažetak

Bitquick povezuje kupce i prodavače bitcoina putem gotovinskih depozita na bankovnom računu prodavatelja. Bitquick drži sredstva prodavatelja u escrowu dok ne dobiju obavijest da je gotovinski polog doista udario na bankovni račun prodavatelja, a u tom trenutku sredstva prebacuju u kupčevu treću stranu bitcoin novčanika. To u osnovi omogućuje svima da kupuju bitcoin za gotovinu, bez potrebe da se izravno sastaju s prodavateljem, a dok na web mjestu bitquick unosi samo e-poštu i bitcoin adresu.

Kupcu se usluga naplaćuje 2%, a bitcoin uglavnom prima u roku od tri sata od polaganja na račun prodavača – često za manje od sat vremena. U usporedbi s postupkom potrebnim za otvaranje i financiranje računa za razmjenu, to je izuzetno brzo na rampi.

Čini se da se cijene kreću oko 3-5% iznad tržišnih stopa, tako da postoji prilično velika premija za korištenje usluge.

Sigurnost

Kupci su bitcoin prebacili u vlastiti novčanik treće strane čija adresa mora biti navedena na narudžbi za kupnju. Bitquick drži kovanicu svakog prodavatelja na odvojenom escrow računu koji se vodi kod vodećeg dobavljača multisig novčanika bitgo. Bitquick pruža, ljubaznošću bitga, prikaz „dokaz o rezervi“ koji prikazuje količinu kovanica na svakom od escrow računa. Prodavatelji mogu u stvarnom vremenu provjeriti je li njihov novčić na sigurnom u odgovarajućem novčaniku, a postoji i ukupni prikaz ukupne količine kovanica u odnosu na broj kovanica za prodaju.

Gravita

Bitquick se prilično brzo širi iz svoje sjevernoameričke baze, a sada posluje u Indiji i na Tajvanu. Nismo sigurni u djelotvornost tamošnjeg projekta, ali bitquick model izuzetno je skalabilan, jeftin i jednostavan za daljinsko izvršavanje. Također su se proširili na tržište altcoin-a, koristeći API za pomicanje oblika kako bi ponudili 30+ altcoina na prodaju.


Bitquick je dobio oko 15 000 američkih dolara financiranja od BoostVC-a, početnog inkubatora usmjerenog na kripto-valutu. BoostVC nudi savjetovanje izuzetno uspješnih mentora u bitcoin prostoru koji su izrazili podršku u BitQuicku.

Otvaranje računa

Za kupnju ili prodaju bitcoina zapravo ne treba otvoriti račun s bitquickom. Kupci moraju jednostavno unijeti vanjsku adresu novčanika i e-poštu te transakcije putem bitquicka za svaku transakciju. Prodavatelji moraju ispuniti malo veći obrazac, ali opet se čini da se prodaja rješava onako kako dolazi – umjesto otvaranja fiksnog računa, prodavači jednostavno unose svoje podatke za svaku dodatnu prodaju bitcoina kojim bi htjeli upravljati putem bitquicka.

Kupnja bitcoina na BitQuicku

Nakon pokretanja “brze kupnje” od korisnika se traži da unesu količinu bitcoina koji žele kupiti, nakon čega se mora unijeti adresa e-pošte i bitcoin novčanika. Potom se korisniku prikazuje popis banaka, svaka s prikazanom odgovarajućom cijenom po bitcoin-u. Nakon odabira prikladne lokalne banke, korisniku se šalje e-poruka s potvrdom s popisom relevantnog broja bankovnog računa na koji treba položiti gotovinu. Iznos se mora platiti u bilo kojoj podružnici odabrane banke. Napominjemo – izuzetno je važno platiti SAMO gotovinom. Postupak ovisi o trenutnom knjiženju novca na račun prodavača, što je moguće samo pomoću gotovinskih depozita – bilo koja druga metoda mogla bi potrajati predugo da bi se pojavila na računu prodavatelja bitcoina, koji neće moći potvrditi da je depozit stvarno izvršen unutar dogovorenog SLA od tri sata.

Nakon pologa, kupac mora fotografirati račun i poslati ga na link naveden u poruci e-pošte za potvrdu narudžbe od bitquick-a. To je neophodno u malo vjerojatnom slučaju da prodavač neiskreno inzistira da polog nije uplaćen. Općenito govoreći, prodavač jednostavno obavijesti bitquick da je novac primljen, a u tom se trenutku bitcoin prenosi s escrow-a u novčanik kupca – obično u roku od tri sata od pologa. Međutim, ako razdoblje zadržavanja završi bez da prodavatelj potvrdi primanje sredstava i bez učitavanja potvrde, bitcoin će ponovno biti javno uvršten na prodaju. Ako iz bilo kojeg razloga korisnik ne može učitati račun u roku zadržavanja, odmah pošaljite bitquick podršku.

Prodaja bitcoina na BitQuicku

Prodaja bitcoina relativno je jednostavan postupak za one koji žele izbjeći transakcije putem razmjene i potpuno je besplatan. Prvo jednostavno ispunite obrazac prodavatelja koji u osnovi sadrži podatke o bankama potrebnim za transakcije i malo biografskih podataka.

Tada prodavatelj mora postaviti iznos bitcoina za prodaju, kao i minimalnu dopuštenu veličinu transakcije. Željena cijena može se dinamički postaviti za praćenje cijene bitcoinaveragea (agregatora cijena), bitfinexa ili bitstampa, a prodavač može odrediti postotni iznos iznad / ispod tekućeg tečaja. Nakon predaje svih ovih podataka, prikazuje se adresa koja će biti osobna escrow adresa prodavatelja – nakon što se na tu adresu pošalje relevantni iznos bitcoina, narudžba će se pojaviti uživo na bitquick. Nakon što kupac zaustavi bitcoin, prodavatelj će dobiti e-poruku s potvrdom s dvije veze – jedna za potvrdu pologa i druga za osporavanje pologa. Polog treba odmah doznačiti na bankovni račun, jer se plaća u gotovini – i stoga prodavač mora odgovoriti u roku od tri sata od primitka e-pošte s potvrdom.

Ako prodavatelj želi povući bitcoin s escrow adrese, bitquick naplaćuje naknadu od 5%. Molimo vas da obavezno želite prodati svoj bitcoin na bitquick prije nego što ga stvarno uplatite na escrow adresu – tih 5% je veliki zalogaj!

BitQuick naknade

Bitquick uzima kupcu naknadu od 2% za transakcije. Ne postoje naknade za prodaju bitcoina putem bitquicka.

BitQuick Mobile

Web stranica je responzivno dizajnirana, a narudžbe za kupnju i prodaju mogu se lako izvršiti pomoću ručnih uređaja.

BitQuick podrška

Bitquick je na dežurstvu tijekom radnog vremena radi upravljanja escrow stranom transakcija. Relativno brzo reagiraju na e-poruke koje se mogu poslati iz njihovog sustava za prodaju karata na licu mjesta.

Mogli bismo potražiti i drugdje ako:

Ne trebate položiti novac u gotovini.

Očito. Pogledajte naše recenzije najboljih američkih razmjena bitcoina za alternative. Ako je bitquick vaš pokušaj da ostanete ispod radara, provjerite localbitcoins prije nego što krenete u bitquick.

Poanta

Bitquick je stvarno pametan, niskotehnološki način olakšavanja kupnje i prodaje bitcoina za gotovinu. To je jedna od onih pametnih, jednostavnih ideja zbog kojih se pitate “zašto se toga nisam sjetio ?!” Želite kupiti nešto bitcoina, ali ne možete se truditi otvoriti račun za razmjenu? Zapravo nemate bankovni račun? Ne sviđa vam se unos svih vaših osobnih podataka na razmjeni? Super, Bitquick je dobro rješenje za vas. Platit ćete nešto više i trebate se spustiti sa sofe i otići u banku s gotovinom, ali ona radi ono što je trebala.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map