Blockchain 3.0 projekti na koje treba paziti 2019. godine

Blockchain 3.0 projekti

Što je Blockchain 3.0?

Pojava blockchain tehnologije prije 10 godina obilježila je ukazanje Bitcoina. Nakon nekoliko godina, došla je druga faza ove nove tehnologije, koja je nastala ukazanjem Ethereum i pametni ugovori.

Međutim, unatoč ogromnom napretku, blockchain tehnologija imala je popriličan udio izazova. Blockchain 3.0 projekti nova su tehnologija koja se usredotočuje na rješavanje gorućih problema svojih prethodnih verzija primjenom različitih protokola, algoritama i sustava. Veća skalabilnost, interoperabilnost, privatnost i trenutne transakcije ono su što Blockchain 3.0 odvaja od njegovih predaka.

U današnjem ćemo članku pokriti najvažnije blockchain 3.0 projekte koji pridonose sljedećem stupnju razvoja ove tehnologije:

Cardano

Cardano jedinstveni je blockchain projekt, za koji se vjeruje da je prva kriptovaluta nove generacije na svijetu koja industriji na nov način želi donijeti skalabilnost, interoperabilnost, sigurnost i pristupačnost.

To je prvi recenzirani blockchain koji uključuje jedinstvenu arhitekturu i značajke dizajnirane za rješavanje gorućih problema trenutnih blockchain platformi. Još jedna nova značajka ove platforme je njezin samoupravni sustav i činjenica da ona stvara konstantan protok prihoda, za razliku od svojih konkurenata. Ovaj novac će se reinvestirati u prikupljanje najboljih pojedinaca u njihovim poljima kako bi se platforma ažurirala najnovijim dostignućima u tehnologiji.

TPovezana slikaprojekt vodi Charles Hoskinson, jedan od kreatora Ethereuma koji je napustio projekt kako bi izgradio svoju viziju stvaranja boljeg blockchaina. Izvorna kriptovaluta projekta, ADA, ima tržišnu kapitalizaciju od 1.045.890.498 USD i trenutno je na 12. mjestu CoinMarketCap.

EOS

EOS je blockchain projekt sljedeće generacije koji se izvodi pomoću delegiranog Proof-of-Stake (DPoS) radi povećanja upotrebljivosti. Ovaj konsenzusni algoritam dizajniran je za rješavanje problema koji dolaze s dApps-ima temeljenim na Ethereumu, poput povećanja naknada za transakcije i spore brzine transakcija. EOS-ov sustav omogućuje svakom novčaniku mreže da glasa za predstavnika.

Slično ostalim projektima Blockchain 3.0, EOS ima povećanu skalabilnost jer je u mogućnosti obraditi milijune transakcija u sekundi provedbom učinkovite optimizacije. Još jedna istaknuta značajka ove mreže je fleksibilnost. Omogućuje programerima da zamrznu neispravnu aplikaciju pomoću proizvođača blokova dok se ne ukloni bug, što znači da nikada neće biti potrebna tvrda vilica ako se pojave problemi sa softverom.

EOS novčić trenutno zauzima 4. mjesto na CoinMarketCap-u s tržišnom kapitalizacijom od 2.945.059.684 USD.

IKONA

ICON (ICX) je još jedan zapažen projekt Blockchain 3.0 na našem popisu, koji želi poboljšati komunikaciju i povezanost između različitih blockchaina. Platforma radi pomoću njihove zaštićene tehnologije “Loopchain”, koja omogućuje mnogo brže izvršavanje i dovršavanje transakcija. Loopchain također obrađuje veći broj transakcija u sekundi u usporedbi s vršnjacima prethodne generacije.

Povezana slika

ICON je osigurao strateške ugovore s važnim tvrtkama i institucijama, uključujući Pantera Capital, Coinsilium i Kenetic Capital.

Pokušava stvoriti globalno blockchain okruženje koje povezuje tradicionalne blockchains prethodne generacije, kao što su Bitcoin i Ethereum, s novom generacijom. ICON (ICX) ima rang 39 na CoinMarketCap-u i tržišnu granicu od 126.197.346 USD.

Zilliqa

Zilliqa je sljedeća generacija visokopropusnog javnog blockchaina koja se temelji na novom programskom jeziku zvanom Scilla za koji se očekuje da će biti poboljšana verzija Ethereumove Solidity. Scilla je dizajnirana za rješavanje sigurnosnih pogrešaka koje se javljaju u Solidityju.

Povećavajući broj čvorova u svojoj mreži, žele spriječiti trenutne probleme skalabilnosti koji muče Bitcoin i Ethereum blockchains. Ako je na mrežu povezano više čvorova, to će dovesti do veće brzine transakcije i manje kašnjenja.

Ono što je izuzetno je to što koristi protokol Proof-of-Work (PoW) kako bi odvratio potencijalni Sybilov napad, jer su svi korisnici dužni izvesti PoW kako bi mogli sudjelovati u Zilliqinoj mreži. Također, PoW algoritam nije implementiran za uspostavljanje konsenzusa na mreži i nisu svi rudari u mogućnosti sudjelovati u rudarstvu svakog bloka.

Zilliqa (ZIL) pozicioniran je na 37. mjestu na CoinMarketCap-u, zbog tržišne kapitalizacije od 134,168,671 USD.

Aion

Aion je višerazinski blockchain projekt čiji je cilj poboljšati skalabilnost, privatnost i interoperabilnost platformi koje se temelje na ovoj tehnologiji. Aion služi kao posrednik koji će omogućiti i javnim ili privatnim blockchainima učinkovitu međusobnu komunikaciju. Ovaj javni blockchain treće generacije stvoren je kako bi omogućio različitim blockchainima međusobnu komunikaciju i upravljanje vlastitim decentraliziranim aplikacijama.

Aion ima rang 103 na CoinMarketCap-u s tržišnom kapitalizacijom od 32,983,255 USD.

Neblio

Neblio je još jedna nova blockchain platforma koja se uglavnom fokusira na slučajeve korporativne i poslovne upotrebe. Plan platforme je korištenje blockchain tehnologije za povećanje učinkovitosti i razvoj decentraliziranih aplikacija implementiranjem različitih značajki i API-ja otvorenog koda.Rezultat slike za logotip Neblio icx

Neblio omogućuje programerima stvaranje dapps-a na 8 programskih jezika: C #, Python, GO, Javascript, Ruby, .NET, Java i NODE.JS. To platformu čini vrlo svestranom i ne ograničava njezinu upotrebu na samo jednu kategoriju programera. Neblio (NEBL) ima tržišnu kapitalizaciju od 15.523.454 USD, što je svrstava na 178 mjesto na CMC-u.

Završne misli

Blockchain 3.0 projekti postavili su viši standard za skalabilnost, interoperabilnost i sigurnost, što će pobijediti i najkompetentnije današnje financijske usluge. Međutim, ove kriptografije još uvijek moraju prijeći dug put u smislu usvajanja prije nego što u potpunosti mogu ostvariti svoj potencijal.

Istaknuta slika: CoinSutra

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map