Coinbase vs Bitstamp | Usporedba kripto razmjene 2020

Coinbase i Bitstamp dvije su kripto burze koje su u kripto zajednici poznate po izvrsnoj reputaciji i uslugama trgovanja. I Bitstamp i Coinbase na tržištu su kripto razmjene više od 7 godina, što svoje timove čini najiskusnijima vani.

U našem ćemo članku usporediti značajke svake razmjene kako bismo vam pomogli odabrati pravu za vas.

O Coinbaseu

Coinbase

Coinbase su prvi put 2012. godine u San Franciscu u Kaliforniji osnovali Brian Armstrong i Fred Ehrsam.

Coinbase se smatra jednom od najpouzdanijih i najsigurnijih platformi za kripto trgovanje. Burza posjeduje BitLicense, što znači da je jedna od rijetkih kripto burzi kojoj je dopušteno legalno raditi u New Yorku.

Tvrtka se udružila s vodećim brandovima, poput Dell, Expedia, Time Inc. i drugih, kako bi olakšala Bitcoin plaćanja.

Platforma je posrednik koji korisnicima omogućuje kupnju i prodaju kriptopisa po određenoj cijeni na temelju trenutnog tržišta. To znači da ne čekate da se narudžbe podudaraju, jer su transakcije brze i jednostavne.

O Bitstampu

Bitstamp

Osnovan od Slovenaca Nejca Kodrića i Damijana Merlaka 2011. godine, Bitstamp je burza koja je izgrađena da bude sigurna i pouzdana poput bankarske usluge.

Osnivači su razmjenu uskladili s mnogim pravilima i propisima kako bi održali sigurnost sredstava kupaca.

Kao i u njihovoj rodnoj Sloveniji, nije postojao kripto regulatorni okvir, razmjena se preselila u London i na kraju nastanila u Luksemburgu, zemlji s odgovarajućim propisima u pogledu kripto pitanja.

2016. godine Bitstamp je postao prva potpuno certificirana kripto razmjena jer je licencu dobio u Luksemburgu.

Coinbase vs Bitstamp: dostupne valute

Coinbase podržava razne kriptovalute: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, 0x, USD Coin, Basic Attention Token, Ripple, EOS, Stellar, Augur, DAI, Link, Atom, Kyber Network i Zcash.

Bitstamp omogućava korisnicima trgovanje s dvije fiat valute: američkim dolarima (USD) i eurima (EUR). Također se mogu izvršiti depoziti britanskih funti i švicarskih franaka, ali oni će se pretvoriti u USD ili EUR prije trgovanja.

Što se tiče kriptografije, Bitstamp je ograničeniji na svom popisu, ima samo 5 kriptopisa: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) i Ripple (XRP).

Coinbase vs Bitstamp: Dostupne zemlje

Coinbase podržava 77 zemalja iz Afrike, Europe, Australije, Južne Amerike, Sjeverne Amerike i Južne Afrike.

Zbog svoje luksemburške licence, Bitstamp je dostupan u svih 27 zemalja Europske unije. Ove je godine Bitstamp također dobio licencu od New York State Departmenta za financijske usluge, što znači da legalno može raditi u SAD-u. Također se aktivira u 49 drugih zemalja izvan EU-a, uključujući Australiju, Brazil, Kinu, Južnu Afriku i Južnu Koreju.

Coinbase vs Bitstamp: sučelje i korisničko iskustvo

Coinbase se često reklamira kao najbolja platforma za trgovce početnike. To je zato što je stvoren s obzirom na jednostavnost i jednostavnost upotrebe, s ciljem repliciranja funkcionalnosti PayPal-a.

Iako Bitstamp ima estetski dizajn sučelja i manje mogućnosti trgovanja, izgled je pomalo zbunjujući, posebno za početnike. Većina novih trgovaca žali se da Bitstampova stranica Tradeview ima previše kompliciranih značajki.

Bitstamp

Iako obje platforme podržavaju usluge razmjene bitcoina / američkog dolara, one funkcioniraju različito. Coinbase je burza brokera, što znači da korisnici kupuju i prodaju Bitcoine izravno od tvrtke za fiat valutu. Kupci i prodavači umjesto toga ne trguju jedni s drugima, već idu na stranicu “kupi / prodaj” da bi unijeli svoje narudžbe i trgovali prema cijenama koje je postavila Coinbase.

Kako korisnici trguju izravno s Coinbaseom, nema vremena čekanja da se narudžbe podudaraju, a pretvorba se odvija brzo nakon što je narudžba poslana.

Bitstamp je platforma za razmjenu na kojoj korisnici kupuju i prodaju međusobno po najpovoljnijim cijenama dostupnim u sustavu. Prednost je ovdje što trgovci mogu tražiti cijene koje su im povoljnije i obavljati profitabilne poslove.

Ako tražite brzu kripto konverziju bez ikakvih komplikacija, tada je Coinbase bolja alternativa za vas.

Coinbase vs Bitstamp: mobilne aplikacije

Bitstamp sadrži mobilne aplikacije i za iOS i za Android korisnike, no bilo je žalbi u vezi s nedostatkom značajki i kašnjenjem kada su u pitanju ažuriranja.

Coinbase također ima aplikacije za iOS i Android operativne sustave. Mobilne aplikacije Coinbase imaju bolje ocjene od onih Bitstampa, a korisnici hvale njihovu pouzdanost i jednostavnost upotrebe.

Coinbase vs Bitstamp: Depoziti i isplate

Bitstamp podržava depozite i isplate putem fiat-a i kripto-računa, SEPA-e i međunarodne banke, kao i kupnje kreditnim karticama.

Korisnici Coinbasea mogu izvršiti plaćanja u raznim opcijama:

  • Bankovni prijenos (kao i ACH u SAD-u i SEPA u EU);
  • Kreditne kartice;
  • Debitne kartice;
  • PayPal (samo povlačenje);
  • Kriptos s popisa;
  • CAD, EUR, GBP, SGD, & USD.

Coinbase vs Bitstamp: Naknade

Kao i većina burzi, naknade se razlikuju ovisno o zemlji korisnika, načinu plaćanja, valuti i opsegu trgovanja.

Coinbase svoje naknade za trgovanje naplaćuje na temelju sljedeće strukture:

  • 10 USD i manje: naknada od 0,99 USD;
  • 10 do 25 USD: naknada od 1,49 USD;
  • 25 do 50 USD: naknada od 1,99 USD;
  • 50 do 200 dolara: naknada od 2,99 dolara.

Za kupnju kreditne ili debitne kartice naplaćuje se 3,99% na Coinbaseu.

Standardna kupnja / prodaja Instant kupnje (samo debitna kartica) Bankovni transferi (SEPA) – ulaz / izlaz * Brže plaćanja
1,49% 3,99% Besplatno / 0,15 € Besplatno
Način plaćanja za kupnju / način isplate za prodaju Efektivna stopa pretvorbe (nakon odricanja)
Američki bankovni račun 1,49%
Novčanik USD Coinbase 1,49%
Debitna kartica 3,99% ***
Način depozita u USD Pristojba
ACH prijenos Besplatno
Žični prijenos 10 USD (25 USD odlazno)

Bitstamp primjenjuje svoje naknade na opseg trgovanja u razdoblju od 30 dana, s 0,50% koji se primjenjuje na trgovine ispod 10.000 USD i 0.25% na trgovine preko 20.000 USD. Povlačenje SEPA-e ima naknadu od 3 EUR, a naknada za kupnju kreditne kartice od 5%.

Međunarodni devizni depoziti dolaze uz naknadu od 0,05% (minimalna naknada = 7,5 USD / EUR, maksimalna naknada = 300 USD / EUR) i naknadu za povlačenje od 0,1% (minimalna naknada = 25 USD / EUR). Vaša banka može naplatiti dodatne naknade.

Vrsta usluge SEPA Međunarodna žica
Povrat prijenosa 0,25%

(minimalna naknada = 25 EUR)

0,25%

(minimalna naknada = 25 EUR)

Prijenos traga 30 EUR 35 USD
Prijenos izmjena i dopuna 30 EUR 35 USD
Administrativni troškovi 50 EUR 50 USD
Opoziv prijenosa 30 EUR 35 USD
Potvrda o prijenosu 30 EUR 35 USD
Odbijeni transferi Naplaćuje se kao redovni bankovni depozit Naplaćuje se kao redovni bankovni depozit
Vrsta transakcije Pristojba
Depozit 0,05%

(minimalna naknada = 7,5 USD / EUR, maksimalna naknada = 300 USD / EUR)

Povlačenje 0,1% (minimalna naknada = 25 USD / EUR. Vaša banka može naplatiti dodatne naknade

Kripto depoziti na obje burze su besplatni.

Coinbase vs Bitstamp: Sigurnost

Coinbase i Bitstamp imaju visoki rang kada su u pitanju njihove sigurnosne implementacije.

Obje burze primjenjuju snažne sigurnosne mjere i većinu svojih sredstava kriptovaluta pohranjuju u hladne novčanike kako bi osigurale svoja sredstva od pokušaja hakiranja. Gotovo 98% sredstava Coinbase pohranjuje se u hladne novčanike, dok preostalih 2% osigurava sindikat Lloyd’s iz Londona. Američka sredstva američkih kupaca imaju FDIC osiguranje za gubitke do 250.000 USD.

Bitstamp također drži većinu svoje digitalne imovine u hladnjači.

Do sada Coinbase nikada nije hakiran, ali korisnici su izgubili sredstva zbog krađe identiteta ili incidenata u kojima su ukradene lozinke njihovih računa.

Bitstamp je hakiran u siječnju 2015. godine, izgubivši 19.000 BTC-a, što je tada bilo oko 5,1 milijun. Iako je kršenje utjecalo na reputaciju Bitstampa, tvrtka je naporno radila na jačanju sigurnosnih mehanizama i vraćala kupcima izgubljena sredstva. Bitstamp je od tada imao bilo kakvih većih sigurnosnih problema.

Bitstampova sredstva revidirali su računovođe Ernst i Young. Platforma je testirana da li pravilno koriste i pohranjuju novac njezinih kupaca, a reviziju je prošla u brzinama.

Obje platforme zahtijevaju da korisnici imaju aktiviranu dvostepenu provjeru autentičnosti na svojim računima.

Coinbase ima dobre rezultate kada je u pitanju sigurnost, ali u veljači 2018. izazvao je zabrinutost jer je IRS-u dostavio podatke o 13.000 korisnika.

Coinbase i Bitstamp imaju zakonsku dozvolu za rad u SAD-u i Europi.

Coinbase vs Bitstamp: korisnička podrška

Izvješteno je da Coinbase nudi izvrsnu korisničku uslugu u usporedbi s većinom kripto burzi. Coinbaseov tim za korisničku podršku može se kontaktirati putem e-pošte, a nedavno su dodali i telefonsku korisničku podršku, što je sjajan plus za kripto razmjenu jer nema puno takvih mogućnosti. Izvješteno je da je vrijeme odziva na ulaznice za podršku između 24 i 48 sati.

Bitstamp je također ocijenjen da pruža pristojnu korisničku podršku. Do razmjene se može doći putem e-pošte ili pozivanjem najbližeg ureda za hitne slučajeve.

Bitstamp također uključuje odjeljak s čestim pitanjima na svojoj web stranici, u kojem je detaljno opisano kako se platforma može koristiti. Početnicima preporučujemo da analiziraju ovaj odjeljak kako bi bolje razumjeli sučelje i TradingView.

Na većinu pritužbi tvrtke Bitstamp izravno odgovara njihov tim za podršku i obično se odnose na zatvaranje računa nakon polaganja neobično velikih iznosa za te korisnike.

Coinbase vs Bitstamp: Javno mnijenje

Coinbase se smatra jednim od najsigurnijih i najpouzdanijih u kripto industriji. Ova je platforma dosljedno rangirana među 1 ili 2 najpouzdanije razmjene u Googleovim pretraživanjima, a često se preporučuje kao najbolji kripto posrednik za korisnike sa sjedištem u SAD-u..

Bitstamp je također stekao snažnu reputaciju proteklih godina i stekao poštovanje zajednice nastojeći pružiti najbolju sigurnost i usklađenost. Burza je ocijenjena kao jedna od najboljih platformi za kripto trgovanje za korisnike sa sjedištem u EU.

Coinbase vs Bitstamp: Presuda

Coinbase i Bitstamp vodeće su burze u kripto industriji.

Coinbase bi bila prikladnija opcija za one koji žele pretvoriti USD, jer ima sjedište u SAD-u. Iako bi se korisnici sa sjedištem u EU koji žele financirati svoje račune eurima putem SEPA prijenosa trebali odlučiti za Bitstamp.

U raspravi Coinbase vs Bitstamp nema jasnog pobjednika; sve se svodi na vaš izbor fiat-a, kriptografije, lokacije i proračuna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map