DYP Maksimiziranje blagodati protokola uzgoja prinosa

uzgoj prinosa

Ako želite svoju strategiju ulaganja u DeFi podići na sljedeću razinu, morate razumjeti uzgoj prinosa i koje platforme nude najbolje nagrade. Uzgoj prinosa odnedavno je uobičajena karakteristika na tržištu. Međutim, kao i kod svake nove tehnologije, i vi morate DYOR-om (samostalno istražiti) kako biste otkrili koje platforme nude najbolje ROI-je.

Što je uzgoj prinosa

Možete se sjetiti uzgoj prinosa kao evolucija ulaganja. Nekad se znalo da će korisnici ulagati svoju kriptovalutu samo prilikom provjere valjanosti transakcija na mrežama Proof-of-Stake. Ubrzo se ova strategija razvila u druge oblike ulaganja, poput bazena likvidnosti i poljoprivrede. U današnje vrijeme postoji mnogo razloga zbog kojih korisnik može uložiti svoje kripto. Jedan od najpopularnijih razloga je uzgoj uroda.

Prinos uzgoja vs ulog

Često čujete pojmove korištenja i poljoprivrede koji se koriste naizmjenično. Značajno je da je to netočno. Kritična razlika između uzgoja klada i uzgoja je razdoblja APY i zaključavanja. Uzgoj prinosa daje niži APY od ulaganja vaše kripto na većinu platformi. Međutim, bazeni za iskolčavanje zahtijevaju puno dulje zatvaranje od uzgoja prinosa. U većini slučajeva poljoprivrednici imaju kratke zahtjeve za zaključavanjem, ako postoje. Iz tog razloga uobičajeno je da poljoprivredni protokoli uvode neki oblik kazne za prijevremeno povlačenje kako bi spriječili korisnike da odmah odbace svoje tokene za poljoprivredni bazen.

Kako djeluje poljoprivreda prinosa

Uzgoj prinosa funkcionira slično uložaku vaše kripto. Točnije, morat ćete pristati na neki oblik zaključavanja i položiti svoju kriptovalutu u poljoprivredni bazen. Ta su sredstva tada dostupna za nove projekte ili druge korisnike, ovisno o platformi. Naročito dobivate nagrade za uzgoj u žetonima bazena. Tokeni bazena mogu rasti na vrijednosti kako više likvidnosti ulazi u poljoprivredni protokol. Slijedom toga, možete zaraditi dodatni ROI kada se to dogodi.

Trenutno na tržištu postoji nekoliko različitih vrsta protokola uzgoja prinosa. Najpopularniji oblik poljoprivrede je decentralizirano kreditiranje. U ovom scenariju prihvaćate da financiranje zatvorite u poljoprivredni bazen koji drugi korisnici mogu posuditi.

Ti se kratkoročni zajmovi otplaćuju s kamatama. Ova otplata vraća se u bazen, povećavajući njegovu likvidnost još više. Zauzvrat, tokeni bazena rastu u vrijednosti. Svakako, ti sustavi spajaju sva korisnička sredstva u poljoprivrednom bazenu. Ova strategija jamči da zajmodavci na vrijeme dobivaju otplate zajma, bez obzira je li zajmoprimac ispunio njihove odgovornosti.

Prednosti uzgoja prinosa

Uzgoj prinosa toliko je popularan jer donosi značajne koristi na tržište. Kao prvo, to je jednostavno učiniti. U većini scenarija ne treba vam nikakvo tehničko razumijevanje. Iz tog je razloga mnogo sigurnije od trgovanja za nove korisnike. Osim istraživanja prednosti platforme na kojoj namjeravate trgovati, samo trebate razumjeti razdoblje zaključavanja i nagrade.

Budući da je manje rizika i ukupna ovisnost o postupcima investitora, uzgoj prinosa investitorima daje dosljednije nagrade naspram trgovanja. Osim toga, pokazalo se da uzgoj prinosa nudi veće povrate ulaganja za nove korisnike u usporedbi s trgovinom. Zašto provesti tjedne pokušavajući naučiti strategije trgovanja kad jednostavno možete farmirati svoju kripto i početi zarađivati ​​nagrade već danas.

Rizici prinosa

Važno je napomenuti da uzgoj prinosa nije savršen. Postoje neki rizici kojih bi korisnici trebali biti svjesni prije nego što sudjeluju u tim mrežama. Kao prvo, morate se čuvati prevaranata koji obećavaju nemoguće isplate. Ako ROI zvuči predobro da bi bio istinit, jest.

Obrnuto, također morate biti svjesni povlačenja sagova. Povlačenje tepiha događa se kada poduzeće ukloni svu svoju likvidnost iz bazena bez prethodnog obavještavanja korisnika. Nažalost, povlačenje tepiha previše je često na tržištu i ostavlja investitorima da drže vreću.

Inflacija je trenutno najznačajniji rizik s kojim se suočavaju platforme za uzgoj prinosa. Inflacijske prijetnje su neizbježne na tržištu zbog načina na koji poljoprivredni bazeni rade. Zapamtite, svaki put kad netko dodaje likvidnost u bazen, izdaje se više tokena. Ovdje je problem što su ta izdanja tokena počela iskrivljavati ravnotežu ponude i potražnje. Zauzvrat, ta izdanja negativno utječu na tržišnu vrijednost ovih tokena.

DYP uvodi deflacijski protokol DeFi

DeFi protokol prinosa programeri su možda pronašli najbolji način za borbu protiv najvećeg neprijatelja u prinosu uz njegovu novu deflacijsku strukturu upravljanja. Za razliku od konkurencije, DYP je integrirao razne deflacijske protokole kako bi održao vrijednosti žetona.

Na primjer, mreža automatski pretvara DYP tokene u ETH svakodnevno. Ova strategija smanjuje ponudu DYP-a i jača njegovu vrijednost. Uz to, DYP je prva DeFi platforma koja vam omogućuje da uložite DeFi žetone i isplatite svoje nagrade u ETH. Oba ova sustava imaju za cilj smanjiti DYP-ove u opticaju i ojačati temeljni mrežni blok Ethereum.

DYP uzgoj prinosa

DYP trenutno podržava odabir poljoprivrednih bazena. Postoje automatizirani ugovori o uzgoju prinosa za DYP / ETH, DYP / USDC, DYP / USDT i DYP / WBTC. Najbolje od svega je što se vaše poljoprivredne naknade vraćaju zajednici jer se unose u bazene likvidnosti.

Upotreba DYP tokena

DYP token igra vitalnu ulogu u mreži. Ovaj token funkcionira kao primarni upravljački token. Korisnici mogu glasati o hitnim mrežnim problemima kad posjeduju DYP tokene. Što više DYP-a posjedujete, veću težinu imate u odobrenju ili odbijanju nadogradnje mreže, dodanih spremišta ili promjena naknade.

Istinsko upravljanje

Svaki dan nakon završetka DYP-ovog deflacijskog protokola, zajednica mora odlučiti što učiniti s nekonvertiranim DYP tokenima. Članovi zajednice glasaju hoće li spaliti te tokene ili ih distribuirati putem bazena likvidnosti. Na taj način korisnici DYP-a imaju više riječi u smjeru mreže i vrijednosti tokena projekta.

DYP – Nije sve uzgoj prinosa jednak

DYP uzima tortu u smislu jednostavnosti korištenja i sudjelovanja zajednice. Njihov deflacijski model upravljanja prvi je na tržištu. Ako je uspješan, možete očekivati ​​da će ovaj oblik deflacijskog modela upravljanja vidjeti široku upotrebu koja ide prema naprijed. Za sada korisnici DYP-a uživajte u zdravim ROI-ima zahvaljujući njihovoj sposobnosti da zaštite token vrijednost projekta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map