Freewallet Insights, posljedice pandemije i kripto trendovi 2020. godine – ekskluzivni intervju sa Solomonom Brownom

Slobodni novčanik

Ovaj put smo imali zadovoljstvo razgovarati sa Solomonom Brownom, šefom PR odjela za Freewallet. Najpopularniji proizvod tvrtke je Freewallet: Crypto Wallet, koji podržava preko stotinu sredstava koja se mogu kupiti putem kreditne kartice. Uz to, Freewallet nudi 22 aplikacije u jednoj valuti na Androidu i 11 aplikacija na iOS-u koje podržavaju ukupno 22 kovanice i tokena.

Salomon je dobro upućen u promociju blockchain startupa koji su mu omogućili da započne svoj mandat s Slobodni novčanik 2018. godine i premjestiti se na sadašnju poziciju. Osim PR-a, specijalizirao se za pravne okvire oko kriptografije koji su prisutni u različitim zemljama širom svijeta.

Zdravo Salomone, lijepo je što si s nama. Obitelj Freewallet znamo kao jedinstvenu platformu za sve što vam treba u kripto. Međutim, nedavne značajke koje je tvrtka objavila pokazale su da uvijek postoji prostor za rast. Molim vas recite nam više o njima.

U redu, prije nego što dođemo do toga, želio bih zahvaliti Coindoou na razgovoru sa mnom, tako da imam priliku podijeliti svoje znanje i reći svojoj publici o našim najnovijim događajima.

Početkom 2020. izbacili smo ažuriranu verziju 16 naših mono novčanika kako bismo našim korisnicima pružili bolju upotrebljivost. Zahvaljujući ažuriranom hrpi i preusmjeravanju našeg glavnog fokusa na razvoj pozadine, uspjeli smo reskriptirati Android i iOS aplikacije za ukupno 11 kovanica i tokena i učiniti ih praktičnijima za upotrebu.

Sada je većina značajki i pogodnosti dostupna upravo unutar aplikacija. Osim toga, budući da prioritet postavljamo sigurnost uz stabilnost, novi novčanici dobro su zaštićeni i napravljene su određene izmjene dizajna kako bi se olakšalo opterećenje i ubrzale sve operacije unutar sustava. Ono što je meni osobno najprivlačnije je trenutna podrška za push-obavijesti na svakom uređaju, koja vas obavještava o uplatama i isplatama. Ja sam tip Apple Watcha i uvijek ga koristim, pa uvijek imam uvjerenja da su moji podaci sigurni, jer aplikacija reagira čak i kad sam izvan mreže ili kada padne pozadina.

Također bih želio skrenuti pozornost na naše ojačano partnerstvo s Changellyjem, koje ima za cilj premještanje transakcija za više od 50 digitalnih sredstava izvan blockchaina. Već dugo planiramo primijeniti ovu značajku, ali globalna previranja Covid-19 ubrzala su naše zajedničke napore. Tako su korisnici dobili priliku uštedjeti na besplatnim transakcijama koje su moguće unutar Slobodni novčanik ekosustava i iskoristiti bolje tečajeve koji su jednaki onima u Changellyju. Brže izvršavanje razmjene (samo 1-2 minute) i povećana anonimnost druge su ključne prednosti, posebno u vrijeme ekstremne ranjivosti tržišta, jer vaši transferi neće biti zagušeni dugim vremenima potvrde i neće se emitirati javno.

Freewallet svojim korisnicima pruža skrbničke usluge. Govoreći detaljnije o sigurnosnim problemima, možete li komentirati dramatične niti na Twitteru, Redditu i drugim kanalima društvenih mreža koji izražavaju nepovjerenje u hostirane novčanike? I koje pogodnosti nude skrbnički kripto novčanici?

Istina je da rasprava o skrbničkom i ne-pritvorskom novčaniku ima jednako smisla kao i nasilni sukob između Big-endijana i Little-endijanaca iz Gulliverov putovanja Jonathana Swifta. Da, privatne ključeve kupaca čuva Freewallet, ali uz skrbničke usluge, ako korisnik izgubi pristup svojim podacima, ne znači da gubi svoja sredstva. Njegov se račun lako može dobiti putem e-pošte.

Ako govorimo o pogreškama u transakcijama, čvrsto smatram da je većinu njih moguće izbjeći i uopće nisu povezane s davateljem novčanika. Štoviše, ove pogreške obično popravlja korisnička služba, što je još jedna zasluga skrbničkih novčanika. Zato se ova vrsta kripto novčanika čini posebno pogodnom za početnike. Budući da je tim za podršku dostupan 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu i rješava sve vrste problema, činimo sve da vam pružimo sigurnosnu kopiju. Nije velika stvar ako slučajno uplatite na kompozitnu adresu bez ikakvih referenci na ID novčanika, na primjer. Stalno otkupljujemo slične pogrešne transakcije i vršimo povrat novca. Naravno, ne možemo ništa dogoditi pucanjem prstiju. Rijetke su situacije koje zahtijevaju vrijeme, trud i resurse, ali uvijek smo spremni pružiti ruku našim korisnicima.

U svakom slučaju, više od 3 milijuna korisnika iz više od 100 zemalja već je odabralo Freewallet. Odakle dolazi vaša glavna publika? Za koja tržišta smatrate da su najpovoljnija da vaša tvrtka proširi međunarodnu bazu klijenata u 2020. godini?

Kao što ste rekli, imamo ogroman broj korisnika širom svijeta. Na popisu naših 10 najboljih zemalja, mjereno brojem posjeta, nalaze se SAD, Velika Britanija i Njemačka, što nas čini ponosnima. Krećući se dalje na Istok, sa svime što se događa u brzo rastućem azijskom kripto sektoru zbog koronavirusa, očekujemo da će se više kineskih korisnika pridružiti našoj obitelji Freewallet jer tržište Srednjeg Kraljevstva u ovom trenutku izgleda najperspektivnije.

Što se tiče pandemije, kako se promijenilo ponašanje potrošača u Freewalletu?

Pa, tjedan dana nakon ozloglašenog kolapsa kripto tržišta koji se dogodio 13. ožujka, kupnja Bitcoina porasla je za 30%, kao i broj ukupnih zahtjeva za kupnju. Ono što je daleko zanimljivije jest da smo vidjeli potpuno isti rast broja korisnika koji su uspjeli kupiti kripto, što se pokazalo najvećim ikad jer su i novi i stari kupci odjednom pojačali svoju aktivnost. Kao rezultat, zabilježili smo i dobrih 45% povećanja obujma transakcija.

Slobodni novčanik

Jeste li tijekom karantene morali reorganizirati svoje poslovanje? Jeste li se suočili s nekim izazovima i kako ste ih prošli?

Zahvaljujući specifičnostima naše industrije, strukturno je Freewallet-ov tim decentraliziran, objedinjujući stotinjak zaposlenika iz cijelog svijeta sa zajedničkim ciljem. Dakle, srećom, provođenje mjera samoizolacije nije imalo utjecaja na naše radne procese, a naša korisnička služba i dalje je dostupna non-stop.

Ali surovo emocionalno okruženje sasvim je druga stvar. Stajanje na obali neizvjesnosti deprimira, jer nitko nije u stanju razjasniti kako će se odvijati tekuća zdravstvena i ekonomska kriza. I u ovim teškim vremenima vaš posao može postati vaše utočište. Zaista volim putovati i bilo je vrlo frustrirajuće što sam morao prihvatiti stvarnost u kojoj moram ostati kod kuće i mogu samo sanjati o prilici da još jednom odem u inozemstvo. Ali već sam dobio rješenje i moja serija Crypto Geography, koja mi omogućuje putovanje gdje god želim – u kući – pomogla mi je ublažiti dosadu. Ali ova vrsta putovanja je i lakša za vaš proračun.

Da, pročitao sam vaše članke o kriptografiji koji opisuju upotrebu kriptovaluta i propise u zemljama širom svijeta. S vašeg gledišta, koja se država može nazvati glavnim gradom cijele kripto industrije?  

To je dobro pitanje, ali o tome mogu samo nagađati. Svojim pozitivnim odnosom prema kripto-kriptiranju i relevantnim potpornim okvirom, malteška će vlada, na primjer, vjerojatno pretvoriti njihovu majušnu ​​zemlju u cvjetajuće blockchain središte. Kažu da mali golubovi mogu nositi sjajne poruke, a čini se da je to slučaj s Maltom. Burze temeljene samo na ovom blockchain otoku mogu se pohvaliti znatnim udjelom u obimu trgovine, dok neki čelnici industrije planiraju tamo preseliti svoje sjedište. Ako ista tendencija ostane s vremenom, imamo sve razloge da vjerujemo da će više kripto poduzetnika pridonijeti prosperitetu Malte.

Istodobno, nedavno stvoreni regulatorni pješčanik u Njemačkoj otvara nove horizonte za usvajanje kripto mase u cijeloj Europskoj uniji prihvaćajući kriptovalute kao digitalni prikaz vrijednosti i legalizirajući kripto-povezane usluge i operacije. Ove godine američki regulatori također sustižu procese pojašnjenja za svu virtualnu imovinu, što se može smatrati važnom prekretnicom u američkom kripto zakonodavstvu. Ako uzmemo u obzir presedan Kripto doline koji organizira velike industrijske događaje širom svijeta i one uzbudljive kripto projekte koji rade u SAD-u, čini se kako će najnoviji pokušaji lokalnih zakonodavaca dovesti do značajnog napretka u razvoju kriptografije i uobičajenom usvajanju.

Želio bih se samo osvrnuti na još jednu seriju Crypto Geography o Kini. Kako digitalni juan uzima maha, slažete li se s bivšim predsjednikom Kineske banke Li Lihuijem da kineska nacionalna kriptovaluta ima priliku zamijeniti gotovinu?

Kombinacija najboljeg od kripto i fiat-a može pružiti vrlo snažnu potporu digitalnom juanu na nacionalnoj razini, jer će mu država dati solidna jamstva za likvidnost. Unatoč tome, ne bih hitao s nekim velikim zaključcima, s obzirom na centraliziranu prirodu kriptovalute koju podržava država koja je u suprotnosti s filozofijom industrije. Baza potencijalnih korisnika izuzetno je velika, ali najvjerojatnije će se prevesti na masovno usvajanje digitalnih valuta nadzirane središnje banke, ali ne i digitalne imovine općenito, i ostaje pitanje hoće li ovaj pristup poslužiti za unapređenje kripto tržišta.

U Kini je dosad strogo zabranjeno korištenje kriptovaluta bez sigurnosne kopije, što znači da se lokalne vlasti ne osjećaju sigurne u funkcionalnost kripto valuta. Dakle, čak i ako uzmemo u obzir sve prednosti širenja digitalnog juana, to se još uvijek teško može nazvati mjenjačem igre, jer se velika većina kineskog stanovništva i dalje odlučuje za gotovinu kao zadani način plaćanja.

Potpuno je drugačiji trend na kripto tržištu koji okuplja snagu – decentralizirana financijska renesansa 2020. godine. Dakle, kakav je vaš stav o projektima DeFi koji ispunjavaju kripto prostor?

DeFi-ov impresivan napredak očito je presudan evolucijski trenutak i jedan od najznačajnijih poticaja za kripto sferu. Decentralizirano financiranje predstavlja sustav koji su zamislili mnogi cypherpunkovi, rani korisnici blockchaina i sam Satoshi Nakamoto. Bitcoin je bio samo polazna točka da se ljudima pokaže bolji svijet bez ikakvog financijskog ugnjetavanja, a DeFi sektor slijedi put nudeći još uzbudljivije mogućnosti za izgradnju potpuno nove financijske industrije.

Dobar primjer za to je nedavni porast u upotrebi DeFi stabilnih kovanih novca. I postojeći i nadolazeći projekti polako, ali neprestano kreću digitalnu ekonomiju prema decentralizaciji demokratizacijom i disintermedijacijom financijskog poslovanja. Oni također povećavaju vjerodostojnost kriptografije u očima masovne publike koja se hrli stabilnom imovinom kako bi zaštitila svoja sredstva od mogućih tržišnih previranja. Naravno, prerano je reći hoće li porast DeFi projekata dodati širem usvajanju kriptovaluta, ali korištenje stabilnih kovanica poput Dai, na primjer, sasvim je siguran način da ljudi uđu u sustav i istraže kako stvari ovdje funkcioniraju.

I zaključujući na temu značajnih kripto događaja 2020, ne možemo zanemariti treći Bitcoin se prepolovio koja se održala 11. svibnja. Rasprave povezane s daljnjim kretanjem cijena BTC-a i dalje se ključaju u zajednici. Što osobno očekujete od ponašanja Bitcoina nakon prepolovljenja?

Imajući na umu nedavno širenje stabilnog tržišta, rekao bih da su budući dobici od Bitcoina posebna mogućnost. Već postoji pregršt snažnih bikovskih znakova, uključujući pozitivnu korelaciju između Tetherove brzo rastuće tržišne kapitalizacije i cijene Bitcoina što ovaj odnos čini unosnim za kratkoročni i srednjoročni.

Usred pandemije Covid-19, posljednje prepolovljenje privuklo je rekordnu pozornost kripto medija koji su znatiželjni kako će sljedeće smanjenje nagrade utjecati na sudbinu dominantne kriptovalute. Pretpostavljam da je ovo bio jedan od glavnih okidača koji su doveli do vidljivog porasta ukupnog prometa i broja kupnji Bitcoina u prepolovljavanju nakon što su ljudi pronašli još jedan veliki tržišni događaj koji se skrivao iza brojnih naslova. Na Slobodni novčanik, obje su se vrijednosti povećale za 22% i relativno 27%, dok je broj korisnika koji kupuju Bitcoin porastao za 25%. I svakako, ne bismo trebali zaboraviti na rastući institucionalni interes i što to znači za potencijalni rast cijena Bitcoina.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map