Kako postaviti Ledger Nano S i Nano X Vodič korak po korak

Da biste postavili svoj Ledger Nano S, priključite uređaj na USB priključak računala. Možete koristiti kabel u kutiji ili bilo koji USB na mikro USB adapter kabel. Iz sigurnosnih razloga uvijek je dobra ideja koristiti kabel opće namjene kojem možete vjerovati.

Ledger USB spojen na prijenosno računalo

Sljedeći korak je idite na Ledger.com i preuzmite softver. U gornjem lijevom dijelu zaslona vidjet ćete gumb “Preuzimanja”. Pritisnite ga, a zatim nastavite s odabirom verzije Ledger Live za vaš operativni sustav. Softver Ledger Live dostupan je na sustavima Windows, Mac i Linux.

Nakon preuzimanja stolne aplikacije Ledger Live, nastavite je instalirati. To će biti brz proces, ali softver neće raditi ako i vi ne konfigurirate svoj Ledger Nano S.

Pomaknite pozornost na zaslon hardverskog novčanika. Jednom priključeni, napisat će “Dobrodošli” i “Pritisnite oba gumba za početak”. Nastavite i pritisnite tipke.

Nakon što prođete kroz ovu fazu uputa, na ekranu ćete vidjeti novu poruku. Napisano je “Konfigurirati kao novi uređaj?”. Ako ga postavljate prvi put, pritisnite desnu tipku. Ako želite otići na izbornik “Vrati konfiguraciju” na vašem Ledger Nano S, pritisnite lijevu tipku.

U našem slučaju, pod pretpostavkom da je ovo vaš prvi postupak postavljanja, konfigurirat ćemo kao novi uređaj.

USPOREDBA

Knjiga Nano X

Knjiga Nano X

 • ZASLON:
 • OSLOBOĐENO: 2019
 • CIJENA: 119 USD
 • BLUETOOTH:

KUPI SADA PROČITAJTE RECENZIJU Blockstream Jade

Blockstream Jade

 • ZASLON:
 • OSLOBOĐENO: 2021
 • CIJENA: 40 dolara

KUPI SADA PROČITAJTE RECENZIJU Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • ZASLON:
 • OSLOBOĐENO: 2016. godine
 • CIJENA: 59 dolara

KUPI SADA PROČITAJTE RECENZIJU Trezor Model T

Trezor Model T

 • ZASLON:
 • OSLOBOĐENO: 2018. godine
 • CIJENA: 159 dolara
 • EKRAN NA DODIR:

KUPI SADA PROČITAJTE RECENZIJU

Aktiviranje uređaja putem Ledger Live

Snimka zaslona ledger.com Stranica aplikacije Ledger-Live


Da biste aktivirali i upravljali aplikacijama na Nano X, prvo morate instalirati softver Ledger Live na svoje osobno računalo ili mobilni uređaj.

Aplikacija je dobrodošla nadogradnja na Ledgerov izvorni način korištenja pomalo neispravnih dodataka za Chrome.

Jednom kada se postavi Ledger Live, mora se stvoriti šifra i predstavit će se vaše početne riječi za oporavak natrag gore.

Moraju se potvrditi prije nego što nastavite s instaliranjem bilo kojih aplikacija ili izradom bilo kakvih transakcija.

Iako postoje tri kartice za oporavak papira, ovo bi se trebalo smatrati samo privremenom metodom sigurnosne kopije.

Da biste adekvatnije osigurali frazu za oporavak, upotrijebite jedan od Billfodl proizvoda. Mnogo je sudbina koje bi mogao zadesiti komad papira.

Zašto rizike ostavljati nerazriješenima kada nehrđajući čelik u blizini katastrofe može zaštititi vaše sjemenske riječi?

Korak 1: Stvorite PIN kôd za svoj Ledger Nano S

Nakon potvrde primit ćete zahtjev za postavljanje PIN koda. Pritisnite istodobno obje tipke za potvrdu i nastavak.

Na Ledger Nano S, PIN kodovi imaju 8 znamenki. Da biste dovršili ovaj korak postavljanja, morat ćete upotrijebiti 8 brojeva od 0 do 9. Na primjer, možete koristiti 01234567. Ipak, preporučljivo je izbjegavati bilo koji uobičajeni kod koji je lako pogoditi. Istodobno, svakako odaberite kôd koji se možete sjetiti i zapišite ga.

Odaberite PIN kod

U kutiji vašeg Ledger Nano S možete pronaći i hrpu kartica s nazivom “Oporavak”. Pomoću njih možete zapisati svoj PIN kôd kako ga ne biste izgubili. Ali iz sigurnosnih razloga rada, uvijek je bolje koristiti bilježnicu ili zaseban papir. Ako ga želite napisati na čeliku, tako da je otporan na vatru, vodu, udarce i hakere, možete razmisliti o Billfodl.

Billfodl proizvod

Na zaslonu vašeg Ledger Nano S, morat ćete odabrati 8 brojeva. Pomoću dva gumba odabirete jednu po jednu, a zatim istovremeno pritisnite obje kako biste potvrdili svoj izbor. Ovaj će vam odjeljak sjajno pomoći da naučite kako funkcioniraju kontrole. Lijeva tipka smanjuje broj, dok je desna tipka povećava.

Također imate backspace izbor koji vam pomaže da se vratite na prethodnu znamenku. To vam pomaže ispraviti pogreške i osigurati da PIN koji ste unijeli bude onaj koji namjeravate.

Korak 2: Potvrdite svoj PIN kôd

Nakon što odaberete osmi broj svog PIN koda, sljedeći zaslon će vam reći da potvrdite svoj PIN. Morat ćete još jednom unijeti cijeli kôd, koristeći potpuno iste metode.

Potvrdite PIN kôd

Ovaj korak osigurava da ne postavite neispravan PIN koji se kasnije nećete sjećati. Ledger Nano S izvrstan je sigurnosni uređaj koji vas također štiti od vlastitih pogrešaka.

Korak 3: Zapišite frazu za oporavak

Ako je PIN kôd ključ vašeg uređaja, tada je fraza za oporavak ključ vaših kovanica. Stoga morate obratiti dodatnu pozornost na ovaj korak i osigurati da svaku riječ upišete onako kako je napisana na ekranu.

Ledger Nano S list za oporavak

Nadalje, zaštitite frazu za oporavak i zaštitite je najbolje što možete. Svatko tko pronađe riječi može napraviti sigurnosnu kopiju vašeg novčanik na drugom uređaju i potrošite svoje bitcoin. Dakle, sigurnost ovih 24 riječi bitna je za vašu financijsku suverenost.

Riječi koje čine vašu frazu za oporavak dio su datoteke Rječnik BIP 38. Za vas će se generirati jedinstvena permutacija 24 od 4096 riječi, a vi ih morate zapisivati ​​jednu po jednu. Možete stvoriti onoliko novčanika koliko želite, ali Ledger Nano S moći će pristupiti samo jedan po jedan.

Nakon što se svaka riječ prikaže na zaslonu, morate je zapisati, a zatim pritisnuti desnu navigacijsku tipku. Ako greškom preskočite riječ, možete se vratiti na nju pritiskom na lijevi gumb. Nakon 24. riječi morat ćete istodobno pritisnuti obje tipke za potvrdu i prelazak na sljedeći zaslon.

Spremite frazu za oporavak

Ovo je dio u kojem možete koristiti kartice za oporavak koje dobijete u kutiji hardverskog novčanika Ledger. Ali za prirodnu otpornost na opasnost i veću privatnost, trebali biste dobiti Billfodl. Ako se ne želite pouzdati u krhkost papira, trebali biste razmotriti naš sigurnosni uređaj od metalnih ploča.

Korak 4: Potvrdite frazu za oporavak

U ovom odjeljku morate potvrditi redoslijed od 24 riječi. The Ledger Nano S kodira njihov redoslijed i morate ih koristiti navigacijskim tipkama da biste ih pronašli.

Nakon što pronađete prvu riječ, istovremeno pritisnite obje tipke da biste je potvrdili. Ovo je najdugotrajniji korak ove postavke, ali i važan. Ako ste pogriješili kad ste zapisali frazu za oporavak, sada ćete ih pronaći.

Postavljanje riječi u frazi za oporavak

U slučaju da pronađete pogreške, možete pokušati ponovno. Ali ako ne možete shvatiti, onda je bolje vratiti se na prethodni izbornik. Drugi način je da isključite svoj Ledger Nano S i povežite ga još jednom. Ovim će se resetiranjem ponovno pokrenuti postupak postavljanja i možda ćete drugi put obratiti više pažnje.

Ako svaku riječ pravilno shvatite, primit ćete poruku “Vaš je uređaj sada spreman”. Sad ste napokon spremni za prelazak na sljedeći korak koji uključuje softver Ledger Live. U ovom trenutku trebali ste već preuzeti i instalirati Ledger Live. Ako niste slijedili ovaj vodič korak po korak, onda biste trebali preuzmi ga odmah.

Korak 5: Otvorite Ledger Live

Poruka na zaslonu vašeg Ledger Nano S treba pročitati “Instaliranje aplikacija na vaš Ledger uređaj prema uputama na start.ledgerwallet.com”. U ovom trenutku vrijeme je da otvorite Ledger Live (koji ste do sada trebali preuzeti i instalirati).

Aplikacija Ledger Live

Prije svega, vidjet ćete zaslon koji traži da odaberete boju teme. Ova odluka utječe samo na vaše korisničko iskustvo, pa slobodno odaberite svojeg favorita. Za prikladnu kombinaciju svjetla i tame odaberite “Sumrak”. Ako više volite svijetle i dobro osvijetljene izbornike, ne možete pogriješiti s načinom “Svjetlo”. A ako ste mračni elitist, tada bi vam odluka trebala biti očita. Nakon što donesete prvu odluku, kliknite gumb “Započni”.

Snimka zaslona ledger.com Ledger.com – Prvi izgled sučelja

Na zaslonu računala vidjet ćete izbornik za inicijalizaciju. Možete se inicijalizirati kao novi uređaj, vratiti frazu za oporavak ili upotrijebiti već inicijalizirani uređaj. U našem smo slučaju već inicijalizirali Ledger Nano S. Stoga odabiremo treću opciju.

Ledger Live također vam omogućuje da postavite svoj hardverski novčanik s njihovog sučelja radne površine. Ipak je bolje to učiniti na svom Ledger Nano S. Ne samo da je to sigurnije postavljanje, već se naviknete i na kontrole. Sve transakcije trebaju potvrdu s uređaja, pa morate naučiti kako pritisnuti tipke.

Odaberite model hardverskog novčanika

Korak 6: Upotrijebite već inicijalizirani uređaj

Isprva će vas sučelje Ledger Live tražiti da odaberete model hardverskog novčanika. Budući da ste vlasnik a Ledger Nano S, trebali biste kliknuti na njega i prijeći na sljedeći izbornik.

Postavite hardverski novčanik Ledger

Drugi korak iz ovog postupka je sigurnosni kontrolni popis. Ovdje morate potvrditi da ste sami odabrali PIN kôd i spremili frazu za oporavak. To je Ledgerov način da osigura da ste slijedili sve korake i da imate sigurnosne kopije podataka.

Da bi izbjegao napade na lanac opskrbe, Ledger Live također provjerava ugrađeni softver vašeg uređaja da li je originalan. Za to ne morate ništa učiniti, već dopustiti softveru da izvrši provjeru. Za Ledger je važno provjeriti ne koristite li ugroženi uređaj. A ako ste hardverski uređaj kupili od ovlaštenog prodavača, ne morate se brinuti zbog toga. Najvjerojatnije je pravi.

Treći korak je postavljanje lozinke za Ledger Live. To nema nikakve veze s vašim PIN-om na uređaju, to je samo način zaključavanja softvera za radnu površinu. Ako ne želite da itko tko koristi vaše računalo može pristupiti vašim podacima iz knjige, postavite jaku lozinku.

Nakon što postavite lozinku, moći ćete odabrati postavke privatnosti. Pod „Bugovi & Analytics ”na izborniku morate odabrati kakve podatke dijelite s Ledgerom. Ne možete isključiti slanje anonimnih tehničkih podataka i morate poštivati ​​Uvjete.

Nakon što kliknete “Nastavi”, napokon ćete vidjeti sučelje Ledger Live. Odsad je sve u odluci koji novčići koju želite koristiti.

Snimka zaslona ledger.com Ledger Live App – Pregled sučelja

Korak 7: Instaliranje aplikacija pomoću Ledger Live

U izborniku “Manager” s lijeve strane prozora konačno ćete dodati kriptovalute u svoj novčanik. Ledger Nano S nudi 120 kb prostora za pohranu, pa morate odlučiti koje ćete kovanice koristiti. Za postavljanje samo s bitcoinima imate više nego dovoljno memorije. Ali postavljanje više novčića omogućuje vam samo BTC, ETH, XRP, LTC, ETC, DASH i XMR.

Izbornik upravitelja aplikacija Ledger uživo

The Ledger Nano S podržava stotine novčića, ali jedan uređaj može pohraniti aplikacije samo za nekolicinu. Stoga je dobra ideja pametno upravljati svojim prostorom za pohranu i postaviti prioritete.

Da biste instalirali ap, idite na izbornik “Manager”, upišite prvih nekoliko slova željenog novčića i kliknite “Install”. Na tvoj Ledger Nano S, od vas će se tražiti da potvrdite instalaciju. Ako je uređaj nekoliko minuta bio u stanju mirovanja, morat ćete još jednom unijeti svoj PIN kôd.

Korak 8: Slanje i primanje bitcoina i drugih kriptovaluta

Nakon instaliranja aplikacija na vaš Ledger Nano S, spremni ste. Sada možete obavljati transakcije s bitcoinima i svim svojim omiljenim kriptovalute.

U izborniku “Računi” na lijevoj strani prozora vidjet ćete sva svoja stanja. Za Bitcoin možete imati i naslijeđene adrese i izvorni SegWit. Ledger nudi više informacija o dvije vrste u ovom članku.

U poglavlju “Privatnost” Bitcoin bijeli papir, Satoshi Nakamoto obeshrabruje ponovnu upotrebu adrese. Zbog toga Ledger generira novu adresu svaki put kad primite bitcoin. Imajte na umu da su starije adrese koje generirate i dalje važeće. Ipak, nakon što na njega primite količinu bitcoina, ne biste ga trebali ponovno koristiti. Za više informacija, pogledajte Ledgerovu dokumentaciju.

9. korak: Ne vjerujte, provjerite!

U ovom trenutku dobra je ideja provesti “istinsku provjeru” koja potvrđuje da je vaš Nano X legitiman.

Skočna poruka Izvorna provjera

Ovo je značajka koja koristi službeni softver Ledger Live i može se koristiti u bilo kojem trenutku.

Skočna poruka sigurnosnog kontrolnog popisa

The Ledger Nano S daje prednost sigurnosti. Zato svaki put kada imate posla s adresama, morate ih potvrditi na uređaju. Vrlo je važno da se informacije na oba zaslona podudaraju. To sprječava phishing napadi ili ljudske pogreške u kojima šaljete na pogrešnu adresu.

Kad god želite primiti bitcoine, Ledger Nano S traži da provjerite njegovu valjanost. Adrese će se generirati na hardverskom novčaniku i prenijeti u Ledger Live. To znači da su u redovnoj situaciji u kojoj je sve u redu, podaci identični.

Kada šaljete kovanice, morate pregledati mnogo više od adrese primatelja. Ledger vas također tjera da provjerite naknade za transakcije. To je neophodno jer su značajne pogreške učinile da neki korisnici preplaćuju i gube sredstva. U ožujku 2020, netko je platio 82 tisuće dolara za transakciju s Ethereumom. Vaša Ledger Nano S provjerit ćete, pa se takva vrsta pogreške nikad neće dogoditi.

Kada kliknete fizičke gumbe za potvrdu, uputite sigurni element da se potpiše. A ovaj složeni sigurnosni postupak jedinstven je za Ledger. Tvrtka je na tržište hardverskih novčanika uvela čip sa sigurnim elementima. Bila je to revolucija za fizičku sigurnost i do danas nijedan drugi veći proizvođač ne koristi isti čip. Ipak, kompromis je u tome što Ledgeru morate vjerovati kao tvrtki.

Korijen povjerenja

Za razliku od Trezor, ne možete provjeriti svaki redak koda i ne znate što se događa sa sigurnosnim elementom. Ovaj nedostatak transparentnosti dizajna najveća je Ledgerova slabost.

Korak 10 (neobavezno): Nadogradite firmver

Gotova je verzija vašeg firmvera već čvrsta i vjerojatno sigurna. Do danas je vrlo malo slučajeva napada opskrbnog lanca na Ledgers. Ipak, postoji puno poboljšanja softvera koja proizvođač objavljuje. U mjesecima koji prođu otkako hardverski novčanik napusti tvornicu i kada ga kupite, neke se stvari promijene.

U nekim bi situacijama možda bilo optimalno zadržati svoj Ledger Nano S ažurirano. Pogotovo ako tvrtka informira korisnike o strašnim programskim pogreškama ili sigurnosnim ranjivostima. Dobra vijest je da vas desktop aplikacija Ledger Live obavještava o ažuriranjima.

Čarobnjak za ažuriranje zatražit će od vas da ostanete povezani s knjigom i umetnete PIN kôd. Tada ćete na zaslonu vidjeti poruku za uklanjanje kabela. Sljedeći korak je držanje pritisnute lijeve tipke na knjizi i ponovno spajanje kabela. Ako je sve ispravno izvedeno, vaš će hardverski novčanik ući u način “Bootloader”.

Od ovog trenutka, sve što trebate je pričekati i dopustiti firmwareu da se ažurira. Nakon završetka ažuriranja, vaša će se knjiga ponovno pokrenuti i morat ćete ponovo unijeti svoj PIN kôd.

Ako trebate čvršći i pouzdaniji način pohrane sigurnosnih riječi, razmislite o kupnji Billfodla.

Prilikom ažuriranja Ledger Nano S, postoje nesretne situacije u kojima sve pođe po zlu. Zbog različitih čimbenika može oštetiti vaš hardverski novčanik i trebati postupak “popravka”. Dvije najčešće pogreške na ekranu su “MCU firmware je zastario” i “MCU firmware nije originalan”. Obično se događaju kada ažuriranje ne uspije.

Pogreške na zasunu

Ne brinite se: postoji 9 različitih načina na koje možete riješiti problem. A sve ih možete pronaći vrlo detaljno u ovaj članak. Na kraju postupka, vaš Ledger Nano S radit će kao novi i pokrenuti najnoviji firmware.

USPOREDBA

Knjiga Nano X

Knjiga Nano X

 • ZASLON:
 • OSLOBOĐENO: 2019
 • CIJENA: 119 USD
 • BLUETOOTH:

KUPI SADA PROČITAJTE RECENZIJU Blockstream Jade

Blockstream Jade

 • ZASLON:
 • OSLOBOĐENO: 2021
 • CIJENA: 40 dolara

KUPI SADA PROČITAJTE RECENZIJU Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • ZASLON:
 • OSLOBOĐENO: 2016. godine
 • CIJENA: 59 dolara

KUPI SADA PROČITAJTE RECENZIJU Trezor Model T

Trezor Model T

 • ZASLON:
 • OSLOBOĐENO: 2018. godine
 • CIJENA: 159 dolara
 • EKRAN NA DODIR:

KUPI SADA PROČITAJTE RECENZIJU

Poništi knjigu

Planirate li nekome dati svoje Ledger Nano S i trebate pripremiti uređaj za novog vlasnika? Ili ste ga možda upravo kupili i želite ga resetirati jer ste ga završili s istraživanjem i želite ga početi koristiti?

Uvijek bi trebao sigurnosna kopija svoju frazu za oporavak u svakom slučaju.

Postoje dva načina za resetiranje Ledger Nano S.

Iz PIN koda

Ledger Nano S ima ugrađenu sigurnosnu značajku koja resetira uređaj ako tri puta zaredom unesete pogrešan PIN. Da biste resetirali Ledger Nano S ovom metodom, jednostavno:

 • Uključite uređaj spajanjem na računalo putem USB kabela. Uređaj će zatražiti vaš PIN kôd da ga otključa.
 • Unesite netočan PIN kôd. To ponovite tri puta zaredom.
 • Vaša će se knjiga Nano S resetirati nakon trećeg pogrešnog pokušaja kao sigurnosna mjera.

Snimka zaslona ledger.com Ledger.com – Prvi izgled sučelja

Iz izbornika Postavke

Druga je mogućnost resetiranje uređaja iz izbornika postavki. Uraditi ovo

 • Spojite Ledger Nano S putem USB-a da biste ga uključili.
 • Unesite svoj PIN kôd da biste ga otključali
 • Na nadzornoj ploči idite na Postavke i pritisnite dva gumba za potvrdu.
 • Odaberite “Sigurnost” i ponovo pritisnite oba gumba za potvrdu.
 • Odaberite “Poništi sve” pritiskom na obje tipke.
 • Na zaslonu će se prikazati upozorenje. Pritisnite desni gumb za pomicanje prema dolje i čitanje.
 • Pritisnite obje tipke za poništavanje svih postavki.
 • Unesite svoj PIN za potvrdu. Vaša Ledger Nano S bit će resetirana.

Nakon što resetirate svoj Ledger Nano S, možete ga sigurno predati novom vlasniku. Možete ga postaviti i kao novi uređaj ili ga vratiti kao stari uređaj s pridruženom frazom za oporavak.

Izgubljena knjiga

Imati svoje kriptoasseti osigurano u digitalnom hardveru smatra se najboljom praksom. To je izvrstan način da dugoročno osigurate svoje kovanice i tokene. To je glavni razlog Ledger Nano S i ostali hardver novčanike su toliko popularni sada. Ali što se događa kada izgubite Ledger Nano S?

Ovo je pitanje koje su zabrinuti korisnici postavili na različitim forumima. Nažalost, postoji puno loših informacija koje ćete htjeti izbjeći. Ovdje ćemo ukratko razgovarati o pravim stvarima koje treba učiniti ako izgubite Ledger Nano S.

1. Ne paničarite

Većina ljudi koji izgube Ledger Nano zabrinuti su da su možda izgubili novčiće.

2. Pronađite frazu za oporavak

Lako je oporaviti sve vaše kriptoasete sve dok imate pristup svom sjemenu za oporavak od 24 riječi.

Vjerojatno ste ovu frazu zapisali na papir kad ste prvi put postavili svoju knjigu.

Koja je ovo fraza za oporavak?

Hardverski novčanik zapravo nije pohranite svoju kriptovalutu. Sva imovina pohranjena je na Blockchainu. Možda se onda pitate što Nano S pohranjuje.

3. Unesite frazu za oporavak u novi novčanik

Imate dvije mogućnosti nakon što pronađete svoju frazu za oporavak:

Prvo je pričekati dok ne nabavite novi hardverski novčanik, a zatim vratiti u njega svoja sredstva. Druga je da odmah uvozite svoje sjeme za oporavak u softverski novčanik, poput blockstream zelene ili micelija.

Međutim, ako vam je netko ukrao Nano S i ne zna vašu četveroznamenkastu pribadaču, vjerojatno ste na sigurnom. I Ledger Nano S i X obrišu se ako je 3 puta pogrešno unesen PIN.

Ako u blizini nemate rezervni hardverski novčanik, možete naručiti zamjenski Ledger Nano S. Vrijedno je ponoviti da ne morate oporavljati kovanice na Ledger Nano S. Za to biste mogli upotrijebiti bilo koju aplikaciju ili hardverski novčanik ovaj.

Snimka zaslona ledger.com Odjeljak trgovine Ledger.com

Osiguravanje sjemena za oporavak od 24 riječi najvažnija je praksa sigurnosti hardverskog novčanika. Pomoći će vam da vratite imovinu i sačuvate je na sigurnom čak i nakon gubitka Ledger Nano S ili drugog hardverskog novčanika. Ne biste trebali paničariti kad izgubite novčanik. Umjesto toga, odmah naručite novi novčanik, oporavite svoje kriptoasete pomoću drugog novčanika, a zatim stvorite novi novčanik s novom frazom za oporavak.

Snimka zaslona ledger.com Ledger.com – Prvi izgled sučelja

Korištenje Ledger Nano X privatno

Da biste svoj Ledger Nano X koristili na najprivatniji i najsigurniji način, možete poduzeti nekoliko dodatnih koraka.

Snimka zaslona ledger.com Stranica Ledger Nano X na shop.ledger.com

Prvo, svoj uređaj možete postaviti bez da ga uopće upotrebljavate.

To je posebno lako s Nano X jer ima vlastitu bateriju (za razliku od Nano S) i dolazi djelomično napunjen iz kutije.

Snimka zaslona ledger.com Usporedba hardverskog novčanika Ledger

Osim toga, možete odabrati upotrebu Osobni poslužitelj Electrum s knjigom koja djeluje samo kao uređaj za potpisivanje.

Iako je sigurnija, ova se opcija smatra prikladnom samo za naprednije korisnike i predstavlja druge potencijalne rizike.

Provjera vašeg glavnog računala s korijenom povjerenja

Glavna knjiga Korijen povjerenja

Provjera uređaja pomoću korijena Ledgera je jednostavna!

Evo kako to funkcionira:

Kada pokrenete alat na uređaju, Ledgerovi poslužitelji uređaju šalju poruku. Uređaj može odgovoriti samo ako na uređaju ima određeni privatni ključ.

Ovjera glavne knjige

Ako uređaj ne može odgovoriti, to znači da uređaj ili nije originalan ili je ugrožen i ne biste ga trebali koristiti.

Pitanja

Kako funkcionira Knjiga?

Ledger Nano S radi gotovo kao bilo koji hardverski novčanik. Prvo ga priključite na računalo, postavite, a zatim odaberete PIN kôd kako biste zaštitili uređaj od neželjenog pristupa. Tada ćete primiti sjeme s izrazom od 24 riječi koji je vaš privatni ključ.

Je li Ledger uživo siguran?

Ledger Nano S i Ledger Nano X koriste Secure Element (najsigurniji čip koji vas štiti od napada). Oba uređaja štite vaš privatni ključ i bit će zaštićeni od mrežnih hakova.

Kako mogu znati je li moj Ledger Nano S originalan?

Morate osigurati da vaš uređaj nije unaprijed konfiguriran s PIN kodom koji sami niste odabrali. Kad ga prvi put uključite, uređaj bi trebao prikazati ‘Dobrodošli u Ledger Nano S’.

Što će se dogoditi ako Ledger Nano S pukne?

Trebali biste naručiti zamjenu i upotrijebiti izraze sjemena za oporavak u svoj novi uređaj.

Možete li koristiti Ledger Nano S na više računala?

Da, aplikaciju Ledger Live možete instalirati na više uređaja (računala, pametni telefoni), uzimajući u obzir da na svakom od tih uređaja morate postaviti svoje račune i postavke.

Je li Ledger Nano S hladan novčanik?

Da, Ledger Nano S hladni je novčanik koji može pohraniti Bitcoin, Ethereum i druge podržane kovanice.

Koliko kovanica može držati Ledger Nano S?

Ledger Nano S podržava 26 kovanica i više od 1500 tokena.

Ima li Ledger Nano S bateriju?

Ne, nema bateriju. Automatski se uključuje kad se uključi u izvor napajanja (računalo ili novčanik).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map