Najbolje kripto burze za korisnike Južne Koreje

Korejske razmjene

Južna Koreja dom je velikog broja uglednih burzi kriptovaluta. Unatoč trenutnim preprekama koje generiraju vlada i banke, Koreja je još uvijek jedna od zemalja koje imaju razvijeno tržište razmjene kriptovaluta. U današnjem ćemo članku pogledati neke od najboljih kripto burzi za korisnike Južne Koreje u 2019.

UPbit

UPbit je jedna od najvećih korejskih burzi kriptovaluta po dnevnom obujmu trgovanja. Razmjenu je 2017. godine osnovao Song Chi-Hyung, jedan od najbogatijih ljudi u Južnoj Koreji.

Dok su 2018. godine osnivača UPbita i još dvojicu starijih članova optužili za stvaranje lažnih računa kako bi povećali opseg trgovanja, tvrtka je odbila potraživanja, a razmjena je i dalje u vrhu korejskih preferencija.

UPbit ima korisničku bazu od gotovo 1,2 milijuna, a dnevni obim trgovanja iznosi 192.422.573 USD.

Razmjena podržava južnokorejsku pobjedu, što je izvrsno za lokalne korisnike koji žele koristiti fiat valutu kako bi kupili kripto. Fiat-ovi depoziti mogu se vršiti na i s južnokorejskih bankovnih računa.

Kroz svoju suradnju s Bittrexom, UPbit je u mogućnosti navesti širok spektar kovanica i tokena kriptovaluta. Korisnici mogu trgovati sa svih top 100 kripto valuta prema tržišnoj kapitalizaciji, kao i s nekim egzotičnim altcoinima.

Kako razmjenu podržava fintech div Kakao, sigurnosne mjere primijenjene na UPbit korisnička sredstva vrhunske su. Sigurnost novčanika nudi BitGo, globalni pružatelj novčanika s više potpisa, kojeg koriste mnoge velike kripto burze.

Bithumb

Bithumb je osnovan 2013. godine sa sjedištem u Seulu u Južnoj Koreji. To je popularna burza u Koreji, s obujmom trgovine od 627.306.115 USD. Korisnici mogu trgovati s oko 90 vrsta kripto valuta protiv južnokorejske valute (KRW). Berza je u vlasništvu tvrtke BTC Korea.com Co. Ltd.

U 2017. godini Bithumb je dva puta hakiran, izgubivši pritom osobne podatke 30.000 kupaca. Još jedno hakiranje dogodilo se u lipnju 2018. godine, a u incidentu je izgubljeno 30 milijuna dolara kripto valute. U ožujku 2019. s burze je ukradeno još 20 milijuna kripto valuta u sigurnosnom napadu.

Zbog učestalosti hakiranja, razmjena je radila zajedno s KISA-om (korejski Internet & Sigurnosna agencija) da pokušaju nadoknaditi svoje gubitke. Od haka od 30 milijuna dolara, Bithumb je uspio vratiti 14 milijuna dolara.

Bithumb nudi vrlo konkurentne cijene za svoje naknade, točnije 0,15%, što je ispod tržišnog prosjeka od 0,25%.

Bithumb je otkrio da imaju planove instaliranja kioska u restoranima i kafićima diljem Južne Koreje, gdje će kupci moći plaćati koristeći kriptovalute. Također su razvili Touchpad, Touchbone i Bithumb Cache kako bi svojim kupcima olakšali upotrebu kripto plaćanja.

Korbit

Korbit je prva kripto burza u zemlji koja je ponudila trgovanje protiv korejskog win-a. Trgovačka platforma smatra se trećom najvećom kripto burzom u Koreji. Burza drži 6% korejskog tržišnog udjela.

Korbit podržava oko 30 kripto-datoteka, uključujući bitcoin, Litecoin, Ethereum, Zcash, XRP, Bitcoin Cash, pa čak i Qtum i Zilliqa, a sve se njima može trgovati protiv KRW-a.

Sustav naknada najpovoljniji je za one koji trguju većim količinama, jer se naplaćeni postotak smanjuje ovisno o iznosu kojim se trguje. Korisnici mogu financirati svoje račune KRW-om putem kreditne ili debitne kartice ili bankovnih transfera.

Iako službeno nije reguliran, Korbit je među prvim burzama koje pokušavaju slijediti sve propise koje je postavila korejska vlada.

Korbit ima dobru reputaciju u kripto zajednici, ocijenjen je kao pouzdana i pouzdana razmjena.

Coinone

Coinone je jedna od najvećih kripto burza u Južnoj Koreji, s 24-satnim opsegom trgovine od 49.744.290 USD. Iako se razmjena planira proširiti na jugoistočnu Aziju, posebno u Hong Kong i Singapur, ona je i dalje popularna trgovačka platforma u svojoj rodnoj Južnoj Koreji.

Coinone je ujedno i gateway razmjena jer podržava trgovanje u Koreji koja je pobijeđena protiv niza kriptota. Kripto depoziti su također prihvaćeni. Kripto izbor koji nudi Coinone uključuje gotovo 50 digitalnih sredstava, uključujući Bitcoin, Ethereum, EOS, XRP, OmiseGo, Tron, IOTA, Stellar i mnoge druge.

Struktura naknada također se temelji na opsegu trgovanja, a korisnici mogu smanjiti naknade proizvođača i primatelja na 0,02% odnosno 0,06%..

Coinone Transfer podružnica je burzovne tvrtke koja obrađuje plaćanja koja je odgovorna za pokretanje prve mobilne aplikacije za doznake Blockchain u zemlji. Aplikacija Cross doznaka temelji se na Rippleovom xCurrentu koji omogućuje brzu prekograničnu transakciju.

Huobi Koreja

Huobi Korea jedna je od podružnica kojima upravlja Huobi, kripto burza koja postoji od 2013. godine i koja ima druge podružnice u Aziji. Imaju urede u Singapuru, Japanu, Kini i Hong Kongu, kao i u SAD-u. Huobi je 5. najveća kripto razmjena na globalnoj razini prilagođenim volumenom.

Na burzi je popisano više od 100 kovanica i 208 tržišta, od kojih se 19 trguje protiv korejskog win-a. Sigurnosno gledano, 98% sredstava svojih kupaca drži se u hladnim novčanicima kako bi se spriječili pokušaji hakiranja.

Huobi Korea nedavno je ojačao svoje postupke protiv pranja novca, nadgledajući sve sumnjive transakcije na svojoj platformi i pregledavajući svoje postupke povlačenja i pologa..

OKCoin Koreja

Još jedna podružnica popularne kripto burze je OKCoin Korea, podružnica kineske kripto tvrtke OKCoin.

Mjenjačnica podržava više od 60 digitalnih valuta uparenih s korejskim winom. Međutim, OKCoin Korea je ukoren što nije mogao zadržati osobne podatke svojih korisnika. Također su dobili kazne za postupke zatvaranja računa zbog prekompliciranog postupka.

OKCoin implementira SSL sigurnosnu enkripciju na razini banke, hladnjaču za kripto fondove, GSLB i distribuirane poslužitelje te nadzor nad pologom i povlačenjem u stvarnom vremenu.

OKCoin-om upravlja ista tvrtka sa sjedištem na Malti koja posjeduje kripto razmjenu OKEx.

GOPAX

GOPAX, skraćeno od Global Online Professional Assets Exchange, 5. je najveća južnokorejska razmjena bitcoina.

Razmjena podržava više od 40 kriptopisa, a korejski win je jedina fiat valuta uparena s digitalnom imovinom. Ostale osnovne valute su Bitcoin i Ethereum.

Naknade za trgovanje vrlo su niske s obzirom na tržišni prosjek, uz naknadu za preuzimača od 0,040% na temelju 30-dnevnog opsega.

Vrlo je jednostavno registrirati se za račun na GOPAX-u. Jedina je razmjena koja je od tvrtke KISA dobila certifikat Sustava upravljanja informacijskom sigurnošću (ISMS).

Također su pokrenuli platformu za trgovanje za svoje strane korisnike, ali korejski poslužitelji ne mogu pristupiti web mjestu.

Zaključak

Postoji mnoštvo južnokorejskih burzi koje podržavaju kripto trgovanje. Nadamo se da će naš popis pomoći našim južnokorejskim korisnicima u pronalaženju najprikladnije trgovačke platforme za njih.

Istaknuta slika: CCN tržišta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map