Najbolji VPN-ovi za torrenting

Torrenting je osjetljiva tema. Iako je u osnovi legalno, mnogi ga koriste u ilegalne svrhe. Tvrtke i korporacije već godinama love ove ljude.

Nažalost, čak i oni koji bujicu legalno budu uhvaćeni u unakrsnoj vatri. S ISP-ovima i takvim postavljanjem ograničenja na P2P promet.

U ovom ćemo vodiču pokriti sve što trebate znati o svijetu bujica i VPN-ovi. Naravno, također ćemo vam pokazati najbolji za upotrebu (i zašto),

Sidenote: Ne odobravamo ilegalne bujice ili aktivnosti. Informacije iznutra pružaju se kakve jesu.

Najbolji VPN-ovi za buđenje

Sada ćemo pogledati najbolje VPN-ove za torrent. Kao i uvijek korisno je testirati i isprobati različite opcije kako biste saznali koja odgovara vašim potrebama. Srećom, svi VPN-ovi na ovom popisu nude jamstvo povrata novca ili besplatno probno razdoblje.

1. ExpressVPN

ExpressVPN često se nalazi na prvom mjestu VPN-a, na našoj web lokaciji i mnogim drugima. Ne prijavljuju se, imaju poslužitelje širom svijeta, a njihova tehnologija je vrhunska! Povrh svega, njihova je veza izuzetno brza i stabilna. Mogli bismo nastaviti s njihovim vrhunskim šifriranjem, širokom podrškom za uređaje i još mnogo toga. Međutim, mislimo da ste shvatili.

Iskreno, jedini nedostatak ExpressVPN-a je taj što su oni nešto skuplji od konkurenata. Međutim, uz 30-dnevno jamstvo povrata novca (bez gnjavaže) nema razloga da ih ne isprobate. Nećete biti razočarani!

2. NordVPN

NordVPN, kao i mnogi od najboljih VPN-ova danas, ne vodi zapisnike. To znači da nema veze, niti evidencije prometa. Uz enkripciju na visokoj razini, oni također imaju mogućnosti dvostrukog skakanja i Tor preko VPN-a. Iako je prvi više trik, drugi može biti izuzetno koristan.

Bez obzira radi li se o bujicama ili za streaming, NordVPN vrijedi svoje cijene. Samo imajte na umu da i poslužitelji i softver svako malo mogu biti spori.

3. SurfShark

Iako je relativno nov, Surfshark nudi izvrsnu uslugu. Opremljen je značajkama, ima dobre brzine i ima poslužitelje širom svijeta. Sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima, također ima visoku razinu šifriranja. Oni također imaju ugrađeni blokator oglasa koji će vam pomoći da imate čišće iskustvo pregledavanja weba. U cjelini, prilično pristojna usluga.

Surfshark je izvrsna i izuzetno povoljna usluga. Jedina nas briga je što nije prošlo dovoljno dugo da bismo bili sigurni da će dugoročno uspjeti.

4. ProtonVPN

ProtonVPN sa sjedištem u Švicarskoj nije nepoznat u svijetu internetske privatnosti. Izvorno su započeli sa svojom privatnom uslugom e-pošte (prikladno nazvanom ProtonMail). Na njihovu sreću, njihov udarac u VPN uslugu je također izvanredan. Nema dnevnika, kvalitetnih aplikacija i mnogih drugih bonusa koje biste željeli od mučnog VPN-a. Najveća prodajna točka ProtonVPN-a je što su svi njihovi programi i aplikacije otvorenog koda i revidirani.

Neke lokacije imaju niže brzine, a njihova podrška nije najbrža na svijetu, ali sveukupno izvrsna usluga za cijenu.

5. CyberGhost

Za razliku od ostalih VPN-ova na ovom popisu, CyberGhost je malo restriktivniji što se tiče bujice. Točnije, ne dopušta bujice i P2P na američkim i ruskim poslužiteljima. CyberGhost nema evidencije, sportski prekidač, a također će vam pomoći da deblokirate Amazon Prime Video i Netflix.

CyberGhost je izvrsna usluga, ali u tome nema ničeg jedinstvenog, što mu je donijelo 5. mjesto.

Kako odabrati najbolji VPN za torrenting?

Kao i kod većine aplikacija, odabir VPN-a za torrent nije jednostavan. Najvažniji je čimbenik da odaberete VPN bez prijave. Kao što i samo ime govori, VPN-ovi bez dnevnika ne vode nikakve zapisnike. Stoga, čak i ako su zakonom ograničeni, neće moći pružiti zapisnike i na taj način otkriti vaš identitet.

Drugi čimbenik važan za odabir VPN-a je dodatna tehnička zaštita koju mogu ponuditi. To uključuje stvari poput zaštite od curenja i prekidača za ukidanje. O njima ćemo dalje raspravljati u donjem naslovu.

Posljednji faktor su mjesta s kojih će vam omogućiti bujicu. Iako nisu od najveće važnosti, prava mjesta predstavljaju dodatni sloj zaštite, a opet ćemo to pokriti u naslovu ispod.

Tehničke potrebe torrenting VPN-a

Većina VPN-ova na tržištu samo nude VPN tehnologiju. Sve je više onih koji neprestano uvode dodatne alate i opcije koji istinski pomažu u zaštiti vaše mrežne prisutnosti. Ovi dodaci softveru mogu vam uvelike pomoći da zaštitite svoje bujice.

Zaštita od curenja

Zaštita od curenja jedan je od najvažnijih dodataka i trebao bi biti važan čimbenik pri odabiru vašeg VPN-a. Bez obzira radi li se o bujici ili iz drugog razloga. Do curenja dolazi kada se vaš stvarni IP procuri zbog tehničke pogreške ili greške. Zapravo, prije nekoliko godina dogodio se skandal jer se ispostavilo da većina VPN-ova nije zaštitila od curenja WebRTC-a. Srećom dani su prošli i danas većina VPN-ova ima ugrađenu zaštitu od curenja.

Ubiti prekidač i automatski pokrenuti

Ako često torrentujete, važno je odabrati VPN koji će se automatski pokrenuti kad to pokrene vaše računalo. Srećom ovaj je dio lak i mnogi VPN-ovi imaju tu funkciju.

Prekidači za ubijanje rjeđi su, ali su važniji. Prekidač za ubijanje, kao što mu samo ime govori, ubija odabrane programe ako se VPN prekine. To funkcionira bez obzira isključujete li VPN ručno ili se veza iz nekog razloga sruši. Ovo je važno jer će osigurati da ne torrentujete bez VPN-a, a da to ne primijetite.

Prosljeđivanje luka

Neki VPN-ovi i ISP blokiraju ili ograničavaju korištenje određenih priključaka kako bi uštedjeli novac. Preusmjeravanjem luka možete usmjeravati promet prema bilo kojoj luci koju želite.

Koje je najbolje mjesto za Torrenting i P2P?

Možda mislite da ste sigurni kada koristite VPN za bujice. Pogotovo ako udovoljavaju svim gore navedenim tehničkim zahtjevima. Nažalost, iako mnogi VPN-ovi tvrde da nisu zapisi, nikada ne možete biti sigurni u ovu činjenicu. Najbolje zemlje za povezivanje za bujice su sljedeće:

  1. Nizozemska
  2. Švicarska
  3. Španjolska
  4. Meksiko

Je li bujica legalna?

Da, bujice su 100% legalne. Nažalost, postoje mnoge organizacije i vlade koje tvrde da je bujica nezakonita. Zapravo to nije slučaj, jer je torrent način jednostavnog dijeljenja sadržaja.

Tamo gdje nezakonitost dolazi u obzir, činjenica je da je velik dio sadržaja na torrent stranicama zaštićen autorskim pravima. Bilo da se radi o filmovima, knjigama, softveru ili bilo čemu drugom, zaštićeni materijal zabranjeno je distribuirati bez dopuštenja nositelja autorskih prava – što u većini slučajeva nije predviđeno.

Je li bujica sigurna?

Da i ne. Torrenting je sam po sebi siguran, sve dok koristite ugledni klijent za bujice, poput uTorrent ili BitTorrent.

Nažalost, sadržaj koji preuzmete možda nije siguran. Postoje dvije zaštitne mjere protiv toga:

  1. Većina torrent stranica ima ocjenu reputacije za prenositelje. To vam može pomoći utvrditi je li učitavač legitiman i prenose li vrijedan sadržaj ili ne
  2. Korištenje antivirusa / antimalvera pomoći će vam da se zaštitite u slučaju da preuzmete nešto loše

Sljedeći aspekt nesigurnog bujice je ulov ako torrentujete ilegalni sadržaj.

Mogu li torrent s besplatnim VPN-om?

Ukratko, da, ali zapravo nije idealno. Većina besplatnih VPN-ova ograničena je na ovaj ili onaj način i obično je namijenjena kratkotrajnoj upotrebi i kao kanal za akviziciju korisnika.

Najveće ograničenje besplatnih VPN-ova ima tendenciju prema količini podataka koju možete koristiti. Razumljivo je da ćete brzo potrošiti 10 GB mjesečnog ograničenja za preuzimanje ako torrentujete, a da ne spominjemo streaming sadržaj. Jedini VPN koji na svom besplatnom paketu ima neograničene podatke je ProtonVPN, međutim, oni smanjuju brzinu i onemogućuju P2P, tako da ga ne možete koristiti za bujice.

Dakle, iako možete koristiti besplatni VPN za torrent, s njim nećete daleko stići.

Koristi li VPN Legal?

Korištenje VPN-a legalno je u većini svijeta. Postoji nekoliko zemalja u kojima je to ilegalno, poput Iraka ili Sjeverne Koreje. U nekim je zemljama, poput Kine i UAE, vrlo ograničeno. Možete pronaći cjelovit popis ili ograničenja (ovdje ).

Kako koristiti VPN za bujenje?

Korištenje VPN-a za bujice je izuzetno jednostavno. Nakon što se VPN uključi, sve vaše internetske aktivnosti automatski su zaštićene. To je jedan od razloga zašto je važno odabrati VPN koji se može automatski pokrenuti kad pokrenete računalo. Na ovaj način nećete slučajno započeti bujicu bez zaštite.

Pristupite svojoj Torrent aktivnosti

Mnogi ljudi to ne znaju, ali zbog načina na koji funkcionira bujica, možete saznati koje su stavke preuzete pomoću određene IP adrese. (IKnowWhatYouDownload ) je najpoznatija web lokacija za ovo, a posjetom istoj možete se suočiti sa zastrašujućom istinom i zaista vam pružiti poticaj za dobivanje VPN-a.

Zaključak

VPN za bujice je prijeko potreban. Bez obzira živite li u zemlji koja već puca ili ne, bolje je biti sigurni nego žaliti. Nadamo se da je naš vodič obuhvatio sve što trebate znati, ako smatrate da smo nešto izostavili, javite nam u komentarima. Inače, sretno i zabavite se koristeći jedan od ovih torrenting VPN-ova.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map