Neto vrijednost Vitalika Buterina raste kako ETH doseže rekordne razine

Vitalik Buterin neto vrijednost

Vitalik Buterin ime je koje treba spomenuti u opisu industrije kriptovaluta. Poznat je po tome što je vodio tim koji je stvorio Ethereum, drugu po veličini kriptovalutu po tržišnoj kapitalizaciji nakon Bitcoina. I ne samo to, popularni je altcoin, a mnogi ga smatraju alternativom Bitcoin-u. Iz tog razloga ne čudi da su kripto entuzijasti zainteresirani za neto vrijednost Vitalika Buterina.

Pokrenut 2013. godine, Buterinov Ethereum vrlo je brzo narastao i postao platforma broj jedan za pametne ugovore i dappove. Iako je ovo neizmjerno doprinijelo razvoju prostora s mnogo različitih slučajeva korištenja istraženih na mreži Ethereum, dovelo je i do nepodnošljivih naknada za transakcije, posebno s pojavom DeFi-a. To je dovelo do nadogradnje mreže na Ethereum 2.0 2020. godine. O tome ćemo razgovarati za kratko vrijeme.

Vitalik Buterin Neto vrijednost

forbes.com

Buterin je bez sumnje pomogao razvoju kriptovaluta i blockchain prostora s projektom Ethereum. Također je jedan od onih s najvećom neto vrijednošću u svemiru. U siječnju, Forbes izvijestio da je postao jedan od milijardera zarađenih tijekom posljednje Bitcoin pumpe koja je cijenu prešla preko 41000 američkih dolara. Vrijedno je napomenuti da je Buterin više zainteresiran za blockchain tehnologiju kao znanost nego kao investitor. Izvješće Forbesa kaže da neto vrijednost Vitalika Buterina iznosi oko 360 milijuna dolara u kripto.

To je uglavnom iz njegova zaliha ETH-a, koja navodno iznosi 330000 novčića. Mnogi bi pomislili da je ovo mala količina kovanica za suosnivača Ethereuma, s obzirom na to da je Satoshi Nakamoto, tvorac Bitcoina, uzeo milijun od 21 milijuna kovanica za sebe. Nema sumnje, Buterinov je interes za razvojem tehnologije pokretač projekta Ethereum 2.0.

Ethereum 2.0

cybavo.com

Prostor za kriptovalute dugo je očekivao lansiranje Ethereum 2.0. Ovo je nadogradnja koja će pomoći poboljšati skalabilnost mreže Ethereum i njezine opće performanse. To će se dogoditi posebno smanjenjem transakcijskih naknada. Međutim, jedno od najvažnijih obilježja projekta je ulog ETH-a.

To je moguće prijelazom Ethereuma s mreže Proof-of-Stake. Drugim riječima, više nema potrebe za rudarima. Nove kovanice nije potrebno minirati, ali ih se može dati kao nagradu onima koji ulože svoje udjele u zaštitu mreže.

Aspekt ulaganja dobio je veliko prihvaćanje od korisnika Ethereuma. Prvo pokretanje Ethereuma 2.0 bilo je 1. prosinca 2020. Od tada do sredine siječnja 2021. na mreži je bilo uloženo preko 3 milijarde dolara Ethereuma. Ako ulaže svoj ETH poput mnogih drugih vlasnika imovine, postoji mogućnost da će se neto vrijednost Vitalika Buterina značajno povećati 2021. godine.

Ethereum doseže rekordne maksimume

quoteinspector.com

Ethereum je predvodnik tržišnih performansi od kraja 2020., baš kao i Bitcoin. Iako mnogi vjeruju da ETH slijedi cjenovne trendove Bitcoina, to su kontinuirane vratolomije cijena koje bi mogle biti posljedice ne samo pukog slijeđenja na putu Bitcoina. Kriptovalute općenito postaju vrjednije s povećanjem angažmana mreže.

Ulog milijardi eura u ETH na mreži vjerojatno je glavni čimbenik koji utječe na cijenu, kao i na upotrebu DeFi-ja, pametnog ugovora i dapps infrastrukture. Analitičari su nekoliko puta spomenuli precijenjenost Ethereuma. To je zbog infrastrukture koja se može naći na mreži.

Kriptovaluta sada trguje po 1.707,37 dolara nakon što je probila najvišu razinu u 2017. od nešto više od 1.400 dolara. Analitičari očekuju da će Ethereum nastaviti svoj put prema gore i mogao slomiti 2 dolara,000 2021., što znači da će neto vrijednost Vitalika Buterina rasti. Baš kao i za Bitcoin, ovaj bi se porast cijena mogao potaknuti neprekidnom kupnjom imovine u Grayscaleu. Inače, vodeći je upravitelj digitalnih sredstava u svijetu. Samo prošli tjedan, Grayscale je kupio Ethereum vrijedan 76 milijuna dolara, dok je 2020. kupio polovicu svih novokovanih ETH.

Postoje, međutim, konkurenti u nastajanju, od kojih je jedan Tron. Blok-lanac Tron izašao je iz Ethereuma 2018. godine i kritiziran je zbog previše elemenata Ethereuma. Kao što pretpostavljate, uglavnom se radilo o pametnom ugovoru i dapp platformi, baš kao i Ethereum. Kako DeFi nastavlja cvjetati na Ethereumu, Tron je pojačao svoju igru ​​tako da je uključio DeFi žetone na svojoj platformi.


Osnivač Trona više puta se hvalio kako će Tron uskoro prestići Ethereum kao čvorište za DeFi i pametne ugovore. Tronova glavna prodajna točka su niske naknade za transakcije, što je veliko olakšanje od sve većih naknada za Ethereum. Trenutno su na Tronu dostupni WrappeBTC i WrappedETH, dva najčešće korištena DeFi tokena. To znači da je samo pitanje vremena kada će se dobar broj korisnika Ethereuma prebaciti na Tron. Vrijedno je napomenuti da TRX sada vrijedi oko 0,03722 USD.

Zaključak

Ako se neto vrijednost Vitalika Buterina poveća 2021. godine, Ethereum mora pojačati svoju igru ​​i posebno raditi na skaliranju mreže uskoro, ili će je konkurenti poput Trona prestići. Razina angažmana mreže s korisnicima igra presudnu ulogu u poboljšanju vrijednosti, a time i cijene kriptovalute, ali Ethereum je možda na rubu da to izgubi.

Jedini razlog zbog kojeg se neki korisnici zasad drže Ethereuma može biti taj što prikladna zamjena još nije dostupna. Tron bi uskoro mogao postati ona prikladna opcija s puno većom skalabilnošću i bit će samo pitanje vremena kada će Ethereum izgubiti na važnosti. Vrijeme je da aspekt poboljšanja skalabilnosti Ethereum 2.0 stupi na snagu kako bi spasio budućnost ETH-a.

Istaknuta slika: forklog.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map