OKCoin pregled

Kriptos

Dodatne informacije

 • Unos: 0,2%; Proizvođač: 0,0% Naknade za trgovanje
 • Trgovanje futures maržom
 • [email protected]kcoin.com E-pošta

Ciljano tržište

 • Globalno

Depozit

 • Bankovna žica

Valute

 • USD

Pros

 • Izvrsni futures instrumenti za azijsku publiku.
 • Izvrstan proizvod s naprednim mogućnostima trgovanja
 • Niske naknade, velike količine

Protiv

 • Podrška je malo smeća
 • Stalni izvršni promet podiže obrve
 • Mnogo se ponavljajućih glasina o manipulaciji njihovim tržištima.

Sažetak

OKcoin, jedna od tri velike kineske burze bitcoina, napravio je prvi i najuspješniji prelazak na USD tržište, snažno se učvrstivši kao drugi najveći USD / BTC iza bitfinexa. To svjedoči o njegovoj superiornoj trgovačkoj platformi, konkurentnoj strukturi naknada, kontinuiranim inovacijama proizvoda i vrhunskoj međunarodnoj podršci.

Sa svojim niskim naknadama, naprednim značajkama kao što su terminski poslovi, trgovanje maržom i tržište pozajmica te nekim jedinstvenim vrstama narudžbi razvijenim s obzirom na veće trgovce, OKcoin bi se trebao smatrati najboljom opcijom za svakog ozbiljnog trgovca. Iako se ograničavaju depoziti i podizanja sredstava od trgovaca sa sjedištem u SAD-u, a lokacija banke nije optimalna iz perspektive žičane naknade, e-pošta i lozinka su sve što je potrebno za otvaranje računa samo za bitcoin. Vrijedno je razmisliti o korištenju lokalne burze kao ulaza za polog i povlačenje novca, a OKcoin kao platforme za trgovanje bitcoinima.

Sigurnost

OKcoin nudi sms ili google autentifikator dvofaktorsku autentifikaciju (2fa) za povlačenje i prijenos sredstava, izmjenu lozinke i sigurnosne značajke. Jednom kada se postavi 2fa, postoji dodatna značajka administratorske lozinke koja je, kada je pokrenuta, potrebna prilikom trgovanja, povlačenja i mijenjanja sigurnosnih postavki. Korisnici mogu odrediti učestalost traženja administratorske lozinke za trgovanje. Uz to, unutar sigurnosnog odjeljka postoji povijest prijave koja detaljno opisuje svaku prijavu, uključujući IP adresu i vrijeme. To klijenti mogu koristiti za identificiranje sumnjivih aktivnosti prijave.

Prema podršci, sustav upravljanja rizikom automatski ispituje velik broj različitih parametara namijenjenih identificiranju sumnjivog ponašanja računa – na primjer, znatiželjnih izmjena računa prije zahtjeva za povlačenjem. Ako je račun označen rizikom, povlačenje će biti blokirano do provjere.

“Većina” sredstava čuva se u multisig novčanicima za hladnjake – a u kolovozu 2014., revizija okcoina pokazala je da se 105% ukupnih sredstava kupaca drži u rezervi. Čini se da bi to omogućilo da se 100 +% sredstava drži u hladnjači, dok istovremeno osigurava dovoljno likvidnosti vrućeg novčanika za održavanje trgovine tekućinom. Da je došlo do vrućeg kršenja novčanika, OKcoin ne bi imao problema s upijanjem pogotka.

OKcoin pohranjuje ne više od 1000 bitcoina po hladnoj adresi novčanika, od kojih svaka zahtijeva dva ključa za potpisivanje transfera. Jedan se nalazi u sefu banke koji se nalazi u Pekingu, a drugi u gradu na zapadnoj obali Sjedinjenih Država. Dvije različite osobe moraju dobiti pristup sigurnosnom pretincu u bilo kojem gradu. Ne putuju zajedno.


otvaranje okcoin računa

Pojedinačni nivo 0 Razina 1 Razina 2
Dnevna ograničenja pologa i isplate 0 2.000 USD – nije dopušteno podizanje USD 50 000 američkih dolara
Uvjeti provjere E-pošta i lozinka osobni podaci – rođendan, ime, državljanstvo, broj putovnice / osobne iskaznice, adresa Prijenos putovnice / osobne isprave, potvrda prebivališta – račun za komunalne usluge ili bankovni izvod
Korporativni Razina 0 Razina 1 Razina 2
Dnevna ograničenja pologa i isplate 0 2.000 USD – nije dopušteno podizanje USD 500 000 američkih dolara
Uvjeti provjere E-mail i lozinka Naziv tvrtke, tamo gdje je osnovana, broj tvrtke, datum osnivanja, registrirana adresa za dodatne zahtjeve obratite se izravno podršci

Pregled softvera OKcoin

Platforma OKcoin jedna je od najstabilnijih, najlikvidnijih i najnaprednijih na tržištu. Prati samo Bitfinex u smislu BTC / USD likvidnosti trgovanja, ali za profesionalnog trgovca je bez premca.

Platforma za trgovanje podijeljena je u spot i futures trgovinsku kategoriju, a litecoin i bitcoin nude se u svakoj. Kratki i dugi tržišni / limitirani nalozi lako se postavljaju, zajedno s nizom naprednih vrsta naloga, kao što su nalozi za zaustavljanje, Iceberg nalozi i TWAP-ovi. Postoji zaslon naloga koji prikazuje standardne otvorene naloge kao i povijest trgovanja na računu.

Klikom na gumb “puni zaslon” smješten neposredno iznad knjige narudžbi pokrenut će se sofisticirana značajka grafikona s integriranom knjigom trgovanja i dubinskom kartom. Postoji široka paleta različitih postavki tehničke analize u više vremenskih okvira, pokazatelja i vrsta grafikona, a dostupna je za spot i futures transakcije. Za tehničke analitičare među vama možete konstruirati linije trendova pomoću fibonaccijevih retracementa, ventilatora i linija. Iako neki napredni nalozi za trgovanje nisu dostupni na platformi za trgovanje preko cijelog zaslona, ​​on je dizajniran za trgovanje jednim klikom, s tržišnim i ograničenim nalozima. Brojni postotni gumbi – 10, 20, 50 i 100% – omogućuju trgovcu da prikladno uloži odgovarajući postotak stanja na svom računu u bilo koju trgovinu.

Trgovanje maržom

Iznad glavnog trgovinskog nagiba vidljivo je prikazan gumb “Posudi”, koji nudi trgovanje s leveridžom koji financiraju drugi korisnici. ovisno o VIP razini (objašnjeno u nastavku), korisnicima je dozvoljeno bilo gdje od 2 do 3x poluge, a zajmovi se mogu uzimati od 5 do 360 dana. Nalozi za posudbu stavljaju se na zasebnu burzu, gdje zajmoprimci i zajmodavci odabiru željenu dnevnu kamatnu stopu i u skladu s tim se podudaraju. Kada smo zadnji put provjerili, na zajmu je bila relativno mala likvidnost, s dvije ponude s kamatama od 0,02% tijekom 90 dana ili ukupno 1,8%. Na strani kredita nudili su se prilično masivni iznosi, s četvrtinom milijuna dostupnih po dnevnoj stopi od 0,05%.

Poziv na marginu upućuje se kada je korisnički saldo manji od 20%, ali se pozicije ne prisilno zatvaraju sve dok stanje korisničkog računa ne padne na 10% otvorenih trgovačkih pozicija, u kojem trenutku se pozicije likvidiraju i vraćaju trgovcu, minus plaćanje kamate zajmodavcu. Na temelju velikog volumena trgovine OKcoin, zajmodavci bi trebali biti relativno dobro zaštićeni na takvim razinama poziva za maržu, ali masovni šokovi na tržištu mogli bi rezultirati nemogućnošću likvidacije pozicija i gubitkom nekih ili svih posuđenih sredstava. OKcoin ne preuzima nikakvu odgovornost u takvom slučaju.

OKcoin buduće trgovanje

OKcoin je prvi ponudio terminsko trgovanje na BTC / USD tržištu i dalje je najveći u pogledu likvidnosti.

Tri gumba iznad trgovačke platforme odgovaraju datumima namire ugovora – koji se procjenjuju na 100 USD – jedan tjedan, dva tjedna i tromjesečno. Posljednje četiri znamenke, prikazane na svakom od gumba, označavaju mjesec i dan datuma isporuke, a ugovori se podmiruju u 08:00 GMT.

Svi isti trgovački nalozi dostupni na spot tržištu dostupni su i prilikom trgovanja fjučersima. Trgovci mogu odabrati polugu od 10x ili 20x – toplo preporučujemo da ne pređe 10 poluga – za kratke ili duge trgovine i unijeti ograničenje ili tržišni nalog. Opcija preko cijelog zaslona omogućuje veću funkcionalnost grafikona, ali nudi ograničene vrste narudžbi.

OKcoin izdaje poziv za maržu od 20% ili manje, a automatski likvidira pozicije od 10% ili manje. Trgovcima se nude dvije varijacije marže – fiksna i cross margina. Prva postavlja maržu po poziciji, dok druga prosječuje sve performanse pozicije kako bi se odredili pozivi za maržu i razine likvidacije.

Kako je futcoin tržište bitcoin-a uglavnom manje likvidno i nestabilnije od tradicionalnih terminskih tržišta, može se dogoditi da se pozivi za maržu ne likvidiraju na vrijeme što rezultira negativnim saldom na računu. Kako bi se osiguralo da se to ne dogodi, OKcoin ima fond osiguranja. OKcoin financira račun s 25 BTC tjedno i dodaje mu takozvani „saldo likvidacije“ ili preostali saldo marže koji bi se korisniku vratio nakon automatskog zatvaranja pozicije. Time se želi obeshrabriti korisnike da njihovim računima omoguće da dosegnu razinu automatske likvidacije. U slučaju da velika kretanja na tržištu rezultiraju negativnim saldima koji premašuju iznos u fondu osiguranja, postoji mehanizam socijaliziranog gubitka koji oduzima postotak od profitabilnih terminskih pozicija u istom razdoblju.

VIP razine

Korisnička VIP razina određuje se prema broju akumuliranih “nagradnih bodova”, koji se zarađuju prvenstveno trgovinskom aktivnošću, ali se dodjeljuju i za ispunjavanje KYC zahtjeva. VIP razina određuje naknade korisnika, ograničenja posudbe i dopušteni utjecaj trgovanja. Nagradni bodovi nikad ne ističu, pa kad korisnik postigne određenu VIP razinu, trebao bi zadržati taj status, iako VIP pravila podliježu promjenama.

Potrebni bodovi na razini korisnika
Osnovni korisnik <8.888
VIP 1 >8.888
VIP 2 >88.888
VIP 3 >288.888
VIP 4 >588.888
VIP 5 >888.888
Zlatni račun Plaćena nadogradnja s VIP 5

Struktura naknada

Naknade za trgovanje

Naknada za proizvođača * Naknada za uzimatelja **
30-dnevni obim trgovine u btc Pristojba Korisnička razina Pristojba
0 0 Osnovni korisnik 0,2%
500 0 VIP 1 0,18%
2000 0 VIP 2 0,16%
5000 0 VIP 3 0,14%
15.000 0 VIP 4 0,12%
25.000 0 VIP 5 0,1%
0 Zlatni račun 0,1%

* Naknada za tvornicu primjenjuje se pri kupnji bitcoina

** Naknada za uzimanje naknada primjenjuje se pri prodaji bitcoina

Naknade za polog / povlačenje

Za povlačenje digitalne valute naplaćuje se 0001 naknada za rudar.

Minimalni iznos za podizanje USD
Bankovni prijenos (polog / podizanje) 0% /. 1%, min. 15 USD 500 USD minimalno
OKpay 1,5% naknade Nema minimuma
savršen novac 3% Nema minimuma

* OKcoin ne naplaćuje naknade za depozitne transakcije. Molimo konzultirajte se s bankom kako biste utvrdili primjenjive naknade na njihovom kraju.

Mobilni

Sve funkcije, uključujući trgovanje terminskim ugovorima, dostupne su na aplikaciji okcoin android. OKcoin trenutno čeka odobrenje jabuke za uključivanje terminske trgovine u IOS trgovini, ali sve ostale funkcionalnosti dostupne su u user friendly aplikaciji.

OKCoin možda nije za vas ako:

Stanovnik ste zapadne zemlje.  

Iako OKCoin ima proizvod usmjeren na engleski jezik, može biti pomalo grub oko rubova, a postoji i mnoštvo alternativa koje su prvenstveno usmjerene na zapadnu publiku. Ako jednostavno želite kupiti bitcoin ili kripto, coinbase je dobra alternativa za američke investitore, a bitfinex za stanovnike drugdje. Ako ste došli u OKcoin za terminska tržišta, preporučili bismo da umjesto toga pogledate bitmex. Još uvijek nesigurno? Pogledajte naš alat za usporedbu razmjena da biste pronašli popis proizvoda koji odgovaraju vašim potrebama.

Poanta

Živite li u Kini? Japan? Južna Korea? Ovo je izvrsna razmjena za vas. Stanovnici zapadnih zemalja također će cijeniti velike količine likvidnosti i izvrsnu terminsku platformu, ali najvjerojatnije će biti bolje opsluženi negdje drugdje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map