Opći vodič: Kako donirati s Bitcoin-om (BTC)

Dobročinstvo, koncept koji postoji od početka našega svijeta i nešto što ne samo da izuzetno raduje, već je i jedno od najdragocjenijih i najduševnijih djela koje čovjek može izvesti.

Bez sumnje je dobročinstvo važno jer na toliko razina dotiče ljudsku jezgru. Razne studije pokazale su da je čin širenja dobrote na druge bezuvjetno, nesebično i bez očekivanja ičega zauzvrat glavni pokretač raspoloženja i ima hrpu drugih blagodati, uključujući onu jačanja osobnih vrijednosti.

Važnost dobročinstva u našem društvu nije se toliko promijenila tijekom naše povijesti. Međutim, zahvaljujući fenomenalnom rastu tehnologije koju je čovječanstvo iskusilo u posljednjih nekoliko desetljeća, dobrotvorne radnje ne samo da se provode lakše, već su i sada učinkovitije nego ikad prije.

U današnjem ćemo članku razgovarati o najnovijem (i možda i najboljem) načinu doniranja, naime uz pomoć Bitcoina, kriptovalute i platforme / usluge na kojoj moramo zahvaliti velikom broju inovacija koje mijenjaju život koji trenutno viđaju u našem svijetu.

Pedantno ćemo proći kroz većinu tehničkih detalja doniranja pomoću Bitcoina, kao i koje su prednosti i nedostaci spomenute metode.

Zašto biste trebali razmotriti doniranje s Bitcoinom?

Ako znate malo o Bitcoinu i kriptovalutama općenito, tada sigurno već znate da se Bitcoin može pohvaliti raznim prednostima u usporedbi s tradicionalnim sustavima plaćanja. Prvo i najvažnije, zahvaljujući sustavu nazvanom “blockchain”, decentralizirana priroda Bitcoina vjerojatno je njegova najveća prodajna točka.

Omogućuje bilo kome da preskoči posredničke naknade. Te naknade zamjenjuju se mrežnim naknadama koje se rudarima posebno daju kao nagrada za njihove usluge. Ne samo to, već su i Bitcoin transakcije necenzibilne. To znači da niti jedno vanjsko (ili unutarnje) tijelo ne može odrediti koje se transakcije trebaju ili ne trebaju odvijati.

Ostale velike prednosti Bitcoin transakcija predstavljaju njihova anonimnost i transparentnost. Budući da blockchain osigurava da su zapisi nepromjenjivi i otvoreni za javnost, Bitcoin transakcije pružaju maksimalnu razinu transparentnosti i sigurnosti. Najčešće, s obzirom na to da su ispunjeni razni specifični uvjeti, Bitcoin također može pomoći bilo kome da zadrži svoju privatnost.

Stoga je lako vidjeti kako je Bitcoin otvorio nova vrata za one dobrotvorne osobe koje žele podržati ciljeve u koje vjeruju. Ukratko, donacije Bitcoina omogućavaju filantropima da ostanu anonimni, da točno prate svoje donacije i da preskoče posrednika kao i uobičajene naknade za pretvorbu.

I na kraju, Bitcoin također može predstavljati odgovor na jedno od najproblematičnijih pitanja u cijelom dobrotvornom poslu, na sjenovite dobrotvorne organizacije. Zahvaljujući svim gore opisanim prednostima, Bitcoin vrlo dobro može zaustaviti razne sumnjive dobrotvorne organizacije da prikupljaju znatnu nelegitimnu dobit, što znači da će donacije dospjeti tamo gdje su doista potrebne.

Koji su potencijalni nedostaci doniranja s Bitcoinom?

Koliko god se ova metoda činila idealnom, kao i sve stvari u ovom životu, ona nije savršena. Prije nego što se obvežete donirati Bitcoin, ima nekoliko nedostataka koje vrijedi imati na umu. Prvi je povezan s jednim od najvećih problema s kojima se kriptovalute trenutno nalaze – nestabilnim, nestabilnim tržištem.


To znači da bi cijena Bitcoina itekako mogla doživjeti astronomski porast, u tom slučaju je sve u redu. Suprotno tome, mogao bi i strmo padati, čineći vašu donaciju puno manje zadovoljavajućom i korisnom. Međutim, dobra vijest je da će malo dobrotvornih udruga vjerojatno predugo zadržati spomenute donacije Bitcoina.

Još jedan nedostatak donacija Bitcoina povezan je s kompliciranim načinom kriptovaluta i blockchain tehnologijom općenito. Međutim, ako ste zaljubljenik u kripto i već imate Bitcoin, postoji velika vjerojatnost da vas cijeli postupak neće zastrašiti.

Kako donirati pomoću Bitcoina (opći vodič)

Naravno, postupak darivanja može se razlikovati ovisno o prirodi i politici dobrotvorne organizacije, ali osnovni postupak objašnjen u ovom članku trebao bi biti dovoljno točan da vam pomogne da steknete opću ideju.

Očito je, da biste mogli donirati Bitcoin, trebat ćete posjedovati nešto Bitcoina. Bitcoin se može nabaviti na dva načina, možete ga ili iskopati, ili ga možete kupiti na burzama poput Binance, OKEx, Huobi, Bithumb, i tako dalje.

Sljedeći korak uključuje spremanje BTC-a u novčanik usklađen s Bitcoinima. Očito možete pohraniti svoj Bitcoin na osnovne novčanike koje nudi većina burzi, ali to se ne preporučuje zbog velikih sigurnosnih rizika.

Nakon što pripremite svoj Bitcoin i nakon marljivog istraživanja organizacije kojoj želite donirati, morat ćete započeti stvarni postupak darivanja pristupom službenim web stranicama organizacije i traženjem odjeljka ili gumba “Doniraj”.

Ukratko, morat ćete odabrati željenu količinu Bitcoina i poslati ga na službenu adresu novčanika organizacije. Preostalo je samo pričekati da se vaša transakcija temeljito registrira na blockchainu. Ovisno o dostupnosti mreže, to bi moglo potrajati od nekoliko minuta do nekoliko sati.

Gdje mogu pronaći dobrotvorne svrhe ili organizacije koje prihvaćaju donacije Bitcoina?

Dobro mjesto za početak potrage za dobrotvornim organizacijama koje prihvaćaju donacije Bitcoina je provjera popis na Bitcoinforcharity.com web stranica. Neke od najpopularnijih dobrotvornih organizacija koje prihvaćaju Bitcoin su The Water Project, Omni Nano, Seans Outpost, Save the Children, AntiWar, TunaPanda i Run 2 Rescue.

2018. je bila uzbudljiva godina za kriptovalute i blockchain sektore, unatoč usponima i padovima tržišta. Jedno je ipak sigurno: kriptovalute i njihova temeljna tehnologija i dalje će poboljšavati različite aspekte našeg života. Sasvim je prirodno da ćemo u budućnosti vidjeti sve više dobrotvornih ciljeva ili organizacija koje prihvaćaju donacije Bitcoina.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map