Saznajte kako izbjeći plaćanje visokih naknada na kripto burzama

izbjegavajte plaćanje visokih naknada

Burze uzimaju dio vaših kripto sredstava za njihove usluge, a iako ne možete u potpunosti izbjeći naknade, možete izbjeći plaćanje visokih naknada pomoću nekih trikova.

Prvo čega morate biti svjesni su različite strukture naknada koje koriste burze i kako njima možete manipulirati u svoju korist. Na kraju možete uštedjeti novac odabirom prave kripto burze za određenu transakciju.

Uđimo u to koje naknade se obično naplaćuju na kripto burzama:

Naknade za trgovanje

Najosnovnija naknada na burzama je naknada za trgovanje. Naknada se primjenjuje kada trgujete kripto za drugu kripto. Jednostavan savjet bio bi pronaći burzu koja ima najnižu naknadu za trgovanje. No, postoje i mnoge druge naknade koje se dodaju procesu trgovanja, kao što ćete uskoro saznati.

Naknade za zamjenu

devizne naknadeOstale naknade koje burze naplaćuju mogu uključivati ​​naknadu za stvaranje adrese, naknadu za depozit i naknadu za povlačenje transakcija. Većina burzi ne naplaćuje naknade za polog, ali to bi moglo rezultirati većom naknadom za povlačenje.

Također, razmjena koja ne naplaćuje nikakve naknade za povlačenje može se odraziti na veće naknade za trgovanje ili bi mala naknada za trgovanje mogla povećati naknade za polog i povlačenje.

Morate biti oprezni pri ovoj strategiji skrivanja određenih naknada, a pritom jako reklamirati one koje su očito manje. Većina se burzi plasira na tržište na taj način i nekonkurentne naknade skriva u sitnom tisku. Zbog toga se mnogi korisnici žale na mreži nakon trgovanja kad saznaju da je razmjena uzela veći dio njihovih sredstava.

Neke naknade izračunavaju se na temelju postotka trgovine, dok druge imaju fiksnu stopu za sve iznose trgovanja. Da biste izbjegli plaćanje visokih naknada prilikom trgovanja malim iznosima, nemojte se odlučiti za burze koje koriste sustav fiksnih naknada.

Kad vidite burzu koja tvrdi da imaju nula provizija, nikakve naknade za zamjenu i naknade za usluge, počnete se pitati kako zarađuju? Jednostavno, oni samo prodaju par po većoj stopi od otvorenog tržišta.

Premium naknada

Naknade za pretvorbuZa trenutne trgovine morat ćete platiti zamjenu više za ovu vrstu premium usluge. Opcije trenutne kupnje dolaze s napuhanim cijenama. Recimo da burza nudi obje vrste usluga; kupnja Bitcoina odmah dolazi do primjene 7% naknade za transakciju, dok bi trgovanje na njihovom tržištu imalo nižu cijenu po trgovini, negdje ispod 1% obično. Naravno, odlučili biste se za tržišno trgovanje, umjesto za trenutnu trgovinu.

Naknade za pretvorbu

Ostale skrivene provizije uključuju naknade za pretvorbu. Ako položite bilo koju drugu fiat valutu na mjenjačnicu koja prihvaća samo dolar, naplatit će vam se naknada za pretvorbu vaše valute. Ali koliko može koštati naknada za pretvorbu? Pa, Coinbase dodaje raspon od 0–2% na tečaj. A ako želite unovčiti na istom računu, dva puta ćete izgubiti novac na tečaju. Dobar način da izbjegnete plaćanje visokih naknada za pretvorbu je ako ih unaprijed napravite u stvarnom životu prije nego što ih položite ili povučete na bilo kojoj razmjeni.

Sad kad ste bolje razumjeli kako naknade djeluju na burzama, istražimo neke metode kako smanjiti te naknade kako biste mogli dobiti isti novac u svakodnevnom aktivnom trgovanju.

Nikada ne koristite kreditne kartice

nocreditcardDavanje fiat depozita putem kreditne ili debitne kartice naplaćuje astronomske naknade na bilo kojoj burzi. Coinbase primjenjuje naknadu od 3,9% za polog na kreditnoj kartici, a naplata može doseći i do 5%.

Dakle, umjesto da koristite kreditni račun, trebali biste se odlučiti za račun za mjenjački depozit, bankovni račun ili e-novčanik.

Računi depozitnih računa mogu se financirati putem ACH-a, a depozit vam se obično ne naplaćuje, a većina tih računa su USD koji su osigurani FDIC-om. Korištenjem ove vrste računa, naknade za trgovanje mogu biti negdje u rasponu od 0,25% umjesto 4% -5% naknada koje se naplaćuju pomoću kartice.

Dodajte likvidnost putem svojih tržišnih naloga

Postoje određene razmjene koje nagrađuju korisnike za korištenje ograničenih narudžbi, pri čemu ne samo da izbjegavate plaćati visoke naknade, nego uopće ne plaćate nikakve naknade. Ovo je njihov način nagrađivanja trgovaca za dodavanje likvidnosti na tržište. Međutim, naknadu plaćate kad preuzmete likvidnost (ono što se naziva naknadom za preuzimanje), što znači da narudžbu za kupnju ispunite na strani traženja ili narudžbu za prodaju na strani ponude.

Imajte na umu naknade za povlačenje

Umjesto da izravno povlačite kriptovalute iz svog Coinbase novčanika na druge burze, možete se odlučiti da ih prvo premjestite na Coinbase Pro.

Zatim sa svog Coinbase Pro računa možete prenijeti svoja sredstva na druge burze. Ne koriste se naknade za premještanje sredstava s Coinbase na Coinbase Pro, a postoje i nove naknade nastale prilikom premještanja kripto s Coinbase Pro na druge razmjene.

Peer-to-peer platforme

peer to peer platformaPeer-to-peer platforme ili tržnice omogućuju pojedincima da se međusobno povezuju bez potrebe da treća strana posreduje u transakciji. Dvije strane samostalno utvrđuju uvjete trgovanja i dogovaraju se o prodajnoj ili kupovnoj cijeni, kao i načinu plaćanja i mjestu (ako se odluče osobno sastati).

Neka od tih tržišta su LocalBitcoins, Paxful i LocalEthereum. Čak i ako ne postoje naknade za trgovanje, naknade za pretvorbu, polog ili povlačenje, platforma za prodavatelje primjenjuje naknadu od 1%. Kupci ne moraju plaćati nikakve naknade.

Još je nedostatak što takve platforme imaju manje korisnika, pa ćete morati pričekati da biste pronašli prodavača, a kad ga jednom pronađete, morate biti vrlo oprezni, jer ima mnogo prevaranata.

Trgujte samo kad morate

Najjednostavniji način da izbjegnete plaćanje visokih naknada je da uopće ne trgujete. Aktivnom trgovinom zbraja se novac koji ćete potrošiti na desetke naknada. Stoga bi najbolji potez bio trgovanje rijetko samo kad postoje mogućnosti koje mogu donijeti visoko profitne rezultate.

Zaključak

Ako ste aktivni trgovac, trebali biste pomno ispitati burze i sve njihove naknade. Iako biste u jednom odjelu mogli pronaći onu s nižim naknadama, najvjerojatnije će za ostale aspekte imati veće troškove. Trebali biste razmotriti svoj stil trgovanja i kako ga možete koristiti da biste izbjegli plaćanje nepotrebnih troškova.

Istaknuta slika: cryptowisser.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map