Sedam zanimljivih činjenica o kriptovaluti

kriptovaluta

Ako ste novi u kriptovaluti, ne brinite jer je koncept kupnje ili prodaje robe i usluga putem ovog načina plaćanja jednostavniji nego što mislite. Kriptovaluta je sustav kovanica ili tokena kojim trgujete u zamjenu za tu robu ili uslugu. U današnje vrijeme virtualne krađe, pa čak i krađe identiteta, upotreba bitcoina i drugih kriptovaluta daleko je jedan od najsigurnijih načina kupnje i prodaje. Da biste naučili kako kupiti bitcoin i druge valute, potrebno je samo malo znanja. Ispod je nekoliko važnih stvari koje trebate zapamtiti prije nego što započnete.

1. Broj kriptovaluta može vas iznenaditi

Danas postoji više od 6700 vrsta kripto valuta kojima se javno trguje i one uključuju više od samo poznatih valuta kao što su bitcoin, Ethereum, Tether i Chainlink. Još bolje, čini se da se cijelo vrijeme pojavljuje više kriptovaluta, što pridonosi više od 370 milijardi dolara neto vrijednosti koju sada dijele. A ako je bitcoin jedina kriptovaluta koja vam je poznata, postoji dobar razlog za to – od tih 370 milijardi dolara, otprilike 210 milijardi dolara pripada bitcoinu.

2. Kriptovalute nisu uvijek najbolji način za ulaganje

Izvor: cryptopress.news

Kada je riječ o korištenju kriptovaluta kao alata za ulaganje, postoje i prednosti i nedostaci. Iako kriptovalute imaju tendenciju povećanja vrijednosti, netko drugi bi svejedno morao platiti više nego što ste platili za valutu kako biste vidjeli povrat uloženog. Također morate zapamtiti da kao i kod stvarnih valuta, ni kripto valute ne generiraju novčani tok. Nagađa se da će vrijednost kriptovaluta rasti u budućnosti, ali to je upravo ovo, špekulacija, pa investiranje u kriptovalute treba raditi s oprezom.

3. Kupnja kriptovaluta obavlja se drugačije od ostalih valuta

Izvor: quoteinspector.com

Ako želite naučiti kako kupiti Bitcoin i ostalim kriptovalutama, pravila su malo drugačija nego što su to uobičajena valuta. Općenito je da kriptovalutu morate kupiti bilo s američkim dolarima bilo s drugom kriptovalutom, poput bitcoina ili Ethereuma. Stvorite mrežni račun i primite “novčanik” u koji prenosite stvarni novac za kupnju svoje kriptovalute. Web stranice poput Coinbase olakšavaju dovršetak ovih transakcija i stvarno je puno manje komplicirano nego što zvuči.

4. Važno je zaštititi se

Baš kao i kod bilo koje druge financijske transakcije, kupnja kriptovalute na ICO-u može biti nezgodna ili čak opasna, iako je potonja obično manja briga jer su te tvrtke vrlo pouzdane. Ipak, prije nego što kupite kriptovalutu, pogledajte prospekt tvrtke. Saznajte tko je vlasnik tvrtke, hoćete li imati udio u tvrtki ili samo valutu ili tokene i je li valuta već razvijena. Može biti da je tvrtka u početnoj fazi i da novac traži samo da bi razvila valutu. Ovo je nekoliko stvari koje morate znati prije nego što kupite svoju kriptovalutu.

5. Ne treba se brinuti zbog zakonitosti kriptovaluta

Izvor: CoinDesk

Kriptovalute su uistinu legalne u Sjedinjenim Državama i mnogim drugim zemljama. Njihova se zakonitost razlikuje od zemlje do zemlje; na primjer, u osnovi su zabranjeni u Kini. Ipak, budući da se pravila koja reguliraju ove kriptovalute mogu malo razlikovati od jednog do drugog mjesta, dobra je ideja upoznati se s pravilima i zakonima u svojoj zemlji. Kao i uvijek, budite u potrazi za ljudima koji žele ulagati u banke. Korištenje zdravog razuma i istraživanje pravila u kojima živite najbolji su alati za to.

6. Postoji mnoštvo razloga za njihovu popularnost

Ako ste još uvijek pomalo leery o kupnji kriptovaluta, samo imajte na umu neke od razloga zašto su danas toliko popularne. Prije svega, ne postoji središnja banka koja upravlja novčanom masom; stoga se očekuje da će valuta rasti u vrijednosti. Dalje, tehnologija koja se koristi u upravljanju kriptovalutom naziva se blockchain i čini svaku transakciju sigurnijom od standardnih platnih sustava. Postoje i druge prednosti, ali čini se da su ove dvije važne mnogim ljudima koji koriste ovaj oblik plaćanja.

7. Lako je dobiti informacije potrebne za nastavak


Bilo da želite naučiti kako kupiti bitcoin ili bilo koju drugu dostupnu kriptovalutu, možete započeti na mnogo mjesta. Drugim riječima, na raspolaganju su tone resursa kada budete spremni za kupnju svoje kriptovalute, a to uključuje mjesta poput Coinbase, Robinhood, Coinmama, Square Cash i mnoga druga. Doista, zbog velike popularnosti kripto valuta poput bitcoina i Ethereuma, možete započeti s kupnjom svojih kovanica na više načina. Sve što morate učiniti je istražiti ovo na mreži kako biste saznali što prvo učiniti.

Istaknuta slika: quoteinspector.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map