Tjedni sažetak vijesti: Izdavatelj kripto kartica izgubio milijardu, planovi Binance planirali pokretanje britanske burze, Kraken otvoren u Australiji

kripto vijesti

Ako želite saznati najnovije događaje koji su se dogodili proteklog tjedna u svijetu kriptografije, ali ne možete se zamarati gledanjem svih web lokacija s vijestima, evo našeg tjednog sažetka vijesti:

Izdavatelj kripto kartica Wirecard gubi 2,1 milijardu dolara gotovine

Izvor: Börse Online

Veliki njemački procesor plaćanja Wirecard je sa svojih povjereničkih računa izgubila oko 1,9 milijardi eura (2,13 milijarde dolara) gotovine, a tvrtka još ne može opravdati nestanak novca.

Prema izjavi objavljenoj u četvrtak, davatelj kripto debitnih kartica naveo je da su krivi “lažni” saldi gotovine od treće strane jer pokušavaju prevariti revizora Ernsta i Younga, koji su naišli na problem tijekom obavljanja rutinske revizije.

„Postoje naznake da su lažne potvrde stanja dane od strane stečajnog upravnika … kako bi se prevario revizor i stvorila pogrešna percepcija postojanja takvih gotovinskih stanja ili vođenja računa u korist kompanija iz grupe Wirecard grupa. , ”Pročitajte u izjavi.

Wirecard je glavni izdavač kripto plaćanja, obrađuje plaćanja karticama za platforme kao što su Crypto.com i Wirex. Tvrtka trenutno usko surađuje s revizorom u istrazi nestalog iznosa, koji predstavlja 25% sredstava iz njihove bilance.

Zbog toga je Wirecard odgodio objavljivanje svog godišnjeg izvješća i financijskih izvještaja za 2019. godinu, koja su u početku trebala biti objavljena 4. kolovoza.

“Ako ovjereni godišnji i konsolidirani financijski izvještaji ne mogu biti dostupni do 19. lipnja 2020., zajmovi dani Wirecard AG u iznosu od približno 2 milijarde EUR mogu se raskinuti”, navela je tvrtka.

Dionice Wirecarda također su doživjele pad od 62% ili 65 eura na 40 eura u Frankfurtu kada je vijest o nestalom novcu izašla u javnost.

Zaklada Ethereum donirala je drugu donaciju UNICEF-u

Izvor: CECCAR Business Magazine

Zaklada Ethereum ovog je tjedna donirala još jednu kripto donaciju Dječjem fondu Ujedinjenih naroda (UNICEF). Prva donacija dana je 2019. godine.

Fond sada prihvaća prijave startupa na tržištima u razvoju za primanje ulaganja putem ove druge donacije, koja se procjenjuje na 1.125 Etera (ETH), odnosno 262.000 USD po trenutnim cijenama, otkrila je Cecilia Chapiro, UNICEF-ova voditeljica kripto portfelja.

„Još uvijek tražimo velike donatore … također iz perspektive tehničke stručnosti, uvijek uspoređujemo naše startupove s mentorima u prostoru. Nismo primili više bitcoina, osim onoga što smo dobili od zaklade Ethereum [2019. godine “,“ – rekla je Christina Lomazzo, UNICEF-ova voditeljica blockchaina.

Chapiro je procijenio da će moći pronaći između pet do 10 potencijalnih startupa za ulaganja bez udjela u vrijednosti od po 100.000 USD. Fond je također izjavio da razgovaraju s drugim potencijalnim donatorima, ali tako da zasad nisu objavljena nikakva imena.

„Kad prolazimo kroz globalnu krizu, odlučili smo napraviti novi krug ulaganja kako bismo ublažili učinke krize COVID-19. To je prvi put da raspisujemo natječaj za financiranje u USD i kripto. ” – rekao je Chapiro.

U izjavi za novinare navodi se da je fond zainteresiran za financiranje projekata koji “omogućuju decentralizirano sklapanje poslova, na primjer putem decentraliziranih tržišta”, “omogućuju ljudima da koriste, zarađuju i drže kriptovalute” ili “prikuplja, objedinjuje i provjerava skupove podataka za blockchain proročanstva. “

Binance otvara vrata u Velikoj Britaniji

Izvor: Binance

Vrhunska kripto burza Binance pokreće novu platformu za razmjenu u Velikoj Britaniji na kojoj će institucionalni i maloprodajni korisnici iz Velike Britanije i Europe moći koristiti fiat za trgovinu i kupnju kripto.

Prema izvještaju objavljenom u srijedu, kripto tvrtka je najavila da će njezina britanska kripto burza pružiti mogućnosti kupnje fiat-a u funtama sterlinga i eurima. Platforma će podržavati približno 65 kriptoza. Ovo je najnovija fiat-to-crypto platforma koju je pokrenuo Binance, pridruživši se Binance Ugandi, Binance Singapuru i Binance US.

Binance UK regulirat će glavno financijsko tijelo u zemlji, Financial Conduct Authority (FCA), i udovoljavat će tradicionalnoj bazi korisnika, a platforma će podržavati samo spot trgovine. Teana Baker-Taylor, nova direktorica tvrtke Binance U.K., počela je raditi u tvrtki prije mjesec dana, a njezina uloga je organizacija europskog širenja burze.

“Binance U.K. također će služiti europskim kupcima. Platforma je namijenjena i Ujedinjenom Kraljevstvu i europskim tržištima. ”- izjavio je glasnogovornik tvrtke.

Nova UK platforma trebala bi biti pokrenuta ovog ljeta.

“Kako kripto usluge sazrijevaju i evoluiraju, u mogućnosti smo stvoriti nove mogućnosti za privlačenje i privlačenje interesa šire publike s različitim apetitima prema riziku, poput proizvoda koji donose prinos za sudjelovanje, poput ulaganja i pasivne uštede”, Baker-Taylor izjavio.

Još jedan fiat za kripto platformu koju je osnovao Binance djeluje na kanalskom otoku Jersey, u britanskoj ovisnosti, od siječnja 2019. Jersey platforma nastavit će funkcionirati neovisno čak i nakon pokretanja Binance U.K..

Kraken pokrenuo razmjenu u Australiji

Izvor: Bitcoin vijesti

Jedna od najstarijih burzi na svijetu, Kraken, otvorit će vrata svoje burze u Australiji.

Tvrtka je u srijedu otkrila da će pokrenuti novu podružnicu u Sydneyu u Australiji, gdje će stanovnici moći koristiti australske dolare (AUD) za kupnju kripto. Mjenjačnica će omogućiti trenutne depozite putem australskih bankovnih računa Okso i PayID.

Australski dolar najnoviji je fiat koji se pridružio listi fiat valuta koje podržava Kraken: američki dolar (USD), kanadski dolar (CAD), švicarski franak (CHF), euro (EUR), britanska funta (GBP) i Japanski jen (JPY).

“Oduševljeni smo što danas pokrećemo Kraken Australia u vrijeme kada se australski investitori sve više okreću kriptovalutama kako bi diverzificirali svoje portfelje”, izjavio je direktor tvrtke Kraken Australia Jonathon Miller.

Korisnici Kraken Australia moći će obavljati trgovanje u AUD-u protiv popularnih kripto valuta, uključujući Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), XRP (XRP), Bitcoin Cash (BCH) i Tether (USDT) stablecoin . Opći korisnici sa sjedištem izvan SAD-a također će moći trgovati AUD-om protiv USD-a, EUR-a i JPY-a.

Najdugovječniju australsku burzu kriptovaluta, Bit Trade, Kraken je kupio u siječnju 2020. godine, a Miller je imenovan za šefa operacija burze u zemlji.

Miller je primijetio da zanimanje za kripto raste, s rekordnim brojem registracija u Krakenu od ožujka, što je natjeralo tvrtku da zaposli 200 novih zaposlenika kako bi udovoljila potražnji klijenata.

Istaknuta slika: healthbeat.cz

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map