Što je VPN usmjerivač

Bez obzira želite li strujati svoje omiljene emisije, platiti račune ili pristupiti važnim datotekama u oblaku, Internet je vaše rješenje za vas. Nažalost, vaša aktivnost pregledavanja teško je privatna. Vlade, davatelji internetskih usluga, nadzorne agencije i cyber kriminalci neprestano promatraju i narušavaju vašu privatnost.

Kriminalci žele ukrasti vaš identitet. Davatelji internetskih usluga žele prodati vaše podatke. A vlade često žele ograničiti ono što vidite i kažete na mreži. To znači da vam je potreban poseban internetski alat da biste prevladali geo-ograničenja, pobijedili cenzuru i zaštitili svoje mrežne podatke.

A Virtualna privatna mreža (VPN) izvrstan je alat koji možete koristiti za privatno pregledavanje interneta i zaštitu podataka. Međutim, teško je instalirati VPN na više uređaja u vašem vlasništvu. Morate preuzeti više aplikacija i uvijek ne zaboravite uključiti VPN prije surfanja internetom. Napravite jednu malu pogrešku na jednom od svojih uređaja i riskirate razotkrivanje svog identiteta.

Srećom, ako odlučite instalirati VPN na usmjerivač, možete osigurati zaštitu cijele svoje kućne mreže odjednom.

Što je VPN usmjerivač?

Ovo je usmjerivač tipa koji je kompatibilan s VPN vezama i na kojem je konfiguriran VPN. VPN usmjerivač može uspostaviti sigurnu mrežnu vezu za cijelu mrežu – kako na softverskoj tako i na hardverskoj razini. Nakon što imate aktivnu pretplatu, možete osigurati više uređaja povezanih s VPN usmjerivačem. To uključuje pametne telefone, računala, pametne televizore, igraće konzole, tablete i još mnogo toga. Kako radi VPN usmjerivač?

Jednostavno rečeno, integrirani VPN usmjerivač šifrira i osigurava vaš mrežni promet između konfiguriranog usmjerivača i interneta. Svaki put kad pokušate pregledavati internet, VPN usmjerivač šifrira vaše podatke čak i prije nego što ih ISP može vidjeti. Vaš promet pregledavanja sada se šalje sigurnom tunelu i usmjerava putem VPN poslužitelja s kojim ste povezani. Sve vanjske web stranice i znatiželjne oči vidjet će vaš promet koji potječe s maskiranog mjesta VPN poslužitelja – prikrivajući time vaš stvarni identitet.

Kao rezultat toga, svaki uređaj koji pristupa internetu putem VPN usmjerivača automatski je zaštićen. To podrazumijeva da možete povezati više kućnih / uredskih uređaja na jedan VPN usmjerivač i pregledavati internet bez gledanja preko ramena.

Kako mogu dobiti VPN usmjerivače?

VPN usmjerivač možete dobiti na dva načina. Možete odabrati kupnju a unaprijed konfigurirani usmjerivač, ili se možete odlučiti za preuzimanje konfiguracijskih datoteka i njihovo ručno instaliranje na trenutni usmjerivač. Kupnja a unaprijed konfigurirani usmjerivač je najbolja opcija – izvrsno rješenje za netehničke korisnike. Ovo je ujedno i najbolji izbor ako želite kupiti novi usmjerivač za kućnu upotrebu.

Međutim, ako već imate usmjerivač, preporučujem da preuzmete konfiguracijske datoteke sa službenog web mjesta VPN-a i postavite VPN. Ova će vam opcija uštedjeti troškove kupnje novog usmjerivača, ali postupak konfiguracije može biti nezgodan. Srećom, lako se možete obratiti korisničkoj podršci svog VPN-a i njihovi će vam agenti pomoći u procesu. Možete i slijediti ovaj vodič o tome kako postaviti svoj VPN na usmjerivaču.

Napomena: Bilo da se odlučite za kupnju unaprijed konfiguriranog usmjerivača ili za preuzimanje konfiguracijskih datoteka za usmjerivač, to vam neće automatski pružiti VPN uslugu. Morate kupiti VPN pretplatu da biste otključali blagodati svog VPN usmjerivača.

Prednosti upotrebe VPN usmjerivača

Možda se pitate zašto su sve ove nevolje vrijedne truda? Kakve vam koristi daje pokretanje VPN usmjerivača samo normalno pokretanje VPN-a?

Jednokratna instalacija

Trebate konfigurirati VPN usmjerivač samo jednom. Ne morate preuzimati i instalirati razne VPN klijente na kućne ili uredske uređaje. To znači da lako možete osigurati promet pregledavanja svih povezanih uređaja, bez muke.

Uštedite na troškovima pretplate

Nema kupnje dodatnih troškova prilikom kupnje pretplate na VPN usmjerivač. Jedna licenca može vam omogućiti da zaštitite neograničen broj uređaja bez nadogradnje paketa. Stoga, ako imate proračun, kupnja paketa VPN usmjerivača izvrstan je izbor za zaštitu više uređaja odjednom.

Imajte na umu da još uvijek morate kupiti plan VPN usmjerivača čak i ako imate unaprijed konfigurirani usmjerivač.

Podržava sve platforme uređaja

VPN usmjerivači kompatibilni su sa svim uređajima koji se mogu povezati na Internet. Odluka za VPN usmjerivač štedi vas muke s preuzimanjem različitih VPN klijenata za sve uređaje u vašem vlasništvu. Nadalje, većina VPN-ova ne podržava kućne uređaje poput pametnih televizora i igraćih konzola. Srećom, možete koristiti VPN usmjerivač da biste ih osigurali odjednom.

Uštedjet ćete i vrijeme pretraživanja interneta u potrazi za kompatibilnim aplikacijama za svoje više uređaja.

Osigurajte potpunu sigurnost

Instaliranje VPN-a na kućni usmjerivač podrazumijeva da je cijela vaša kućna mreža zaštićena od znatiželjnih pogleda. Dobar VPN dodaje dodatni nivo zaštite koji može odbiti vanjske napade cyber kriminalaca koji ciljaju vašu mrežu.

Nikad ne zaboravite koristiti VPN

Nema pogrešaka kada koristite VPN usmjerivač. Vjerojatno ćete povremeno zaboraviti uključiti VPN kada upotrebljavate uređaj. Srećom to nije slučaj s VPN usmjerivačima. Sav dolazni i odlazni internetski promet automatski se šifrira na razini usmjerivača prije nego što stigne do vaših kućnih naprava. Zahvaljujući tome, povezane uređaje možete ostaviti nenamjerno bez gledanja preko ramena.

Zamotati

Bez sumnje, VPN usmjerivači izvrsni su ako želite osigurati svoj dom ili ured, bez muke.

Najbolji dio: možete smanjiti troškove koje ćete inače potrošiti kupujući više pretplata za svoje uređaje. To je zato što je jedna premium licenca dovoljna da vaš VPN usmjerivač osigura tona uređaja. Međutim, postoji kvaka.

Ako većina vaših kućnih korisnika obično putuje ili provodi većinu svog vremena izvan kućne / uredske mreže, tada VPN usmjerivač nije najbolje rješenje.

Ali ako većinu vremena provodite kod kuće ili u uredu, tada lako možete postaviti VPN usmjerivač i uživati ​​u internetu bez granica. Cijelo vrijeme uživajući u anonimnosti, vrhunskoj sigurnosti i maksimalnim brzinama.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map