Vodič za početnike kako kupiti Litecoin (LTC)

Litecoin

Ovaj vodič za kupnju Litecoina bit će koristan za pojedince koji žele imati pristup LTC-u u samo nekoliko klikova. Dijelit ćemo s vama neke razmjene i reći vam kako lako kupiti Litecoin (LTC).

Kad je Litecoin u pitanju, jedna od prvih stvari koju investitori pitaju je kako ga steći. Kupnja Litecoina ne razlikuje se od stjecanja druge digitalne imovine na tržištu. Međutim, postojat će različita rješenja, a korisnici razmjene mogli bi birati između njih.

Litecoin je jedna od najvećih kriptovaluta na tržištu. Zapravo se ova digitalna valuta obično smatra dobrom investicijom koja se dodaje raznolikom kripto portfelju. Trenutno je Litecoin sedmi najvrjedniji kripto u svemiru.

Što je Litecoin?

Litecoin je kriptovaluta koju je stvorio Charlie Lee još 2011. Gospodin Lee bio je Googleov inženjer koji je bio privučen Bitcoinom (BTC) i želio je ponuditi nova kripto rješenja. Od tog trenutka Litecoin je postao jedan od najpriznatijih digitalnih sredstava na svijetu.

Neke od njegovih glavnih karakteristika uključuju sigurnost, brze i jeftine transakcije. Korisnici mogu nabaviti LTC kako bi izvršavali brže transakcije nego na Bitcoin mreži. Štoviše, programeri Bitcoina također mogu koristiti LTC za testiranje novih implementacija.

Posljednje spomenuta stvar vrlo je korisna za pomoć cijeloj Bitcoin zajednici. Litecoin djeluje poput testne mreže za Bitcoin. To je vrlo korisno jer se neke stvari koje su prvo implementirane na Litecoin kasnije mogu koristiti na Bitcoinu.

Istodobno, programeri Litecoina sada rade kako bi ponudili poboljšana rješenja za privatnost. Korisnici bi Litecoin mogli slati i primati na privatniji način. S ovom značajkom koja tek treba biti implementirana, LTC ostaje vodeća u svemiru.

Dobivanje Litecoin novčanika

Prije kupnje Litecoina bit će važno imati novčanik koji će vam omogućiti da pohranite svoja sredstva. Na tržištu postoji nekoliko LTC novčanika s izvrsnim uslugama za korisnike. Općenito, vrućim se novčanicima može lako upravljati, ali hardverski novčanici pružit će bolje sigurnosne standarde.

Vrući novčanici – poput aplikacija za pametne telefone ili novčanike za stolna računala – obično su korisni za svakodnevnu upotrebu. Ako kupujete i prodajete robu i usluge putem LTC-a, ovo bi bio koristan novčanik. Međutim, ako radije povećavate sigurnost, tada je hardverski novčanik možda najbolja opcija.

Ledger Nano S i Ledger Nano X dva su od najboljih Litecoin hardverskih novčanika na tržištu. Oboje ih proizvodi Ledger, omogućuju pojedincima da u svakom trenutku zaštite svoja sredstva. Razmjene i vrući novčanici mogu biti izloženi napadima u bilo kojem trenutku. Hardverski novčanici pokazali su da je moguće na jednostavan način zaštititi sredstva korisnika. Uz to, ovi hardverski novčanici omogućuju korisnicima pohranu širokog raspona virtualnih valuta. To bi olakšalo korisnicima koji imaju raznolik portfelj u kripto prostoru.

Kako kupiti Litecoin na Kripto razmjene

razmjena litecoinasrednja.com

Postoji nekoliko razmjena koje bi vam omogućile kupnju Litecoina. Dvije od njih su Binance i Coinbase. Ove dvije platforme djeluju već nekoliko godina i već nude nekoliko usluga korisnicima.

Bez obzira na to, postoje mnoge druge razmjene u svemiru. Preporučujemo vam da provjerite razmjenu koja bi vam ponudila najbolja rješenja.

Coinbase je postao poznat u kripto prostoru po ponudi Bitcoin-a (BTC), Ethereuma (ETH) i Litecoina (LTC). Korisnici iz različitih jurisdikcija mogli su lako pristupiti toj digitalnoj imovini. Dugo vremena Coinbase je ponudio samo tri različite kriptovalute.

U posljednjih nekoliko godina povećao se broj novih digitalnih sredstava koja podržava ova platforma. To je privuklo veći broj korisnika. Uz to, usluge koje su pružali dosegle su i veći broj pojedinaca iz cijelog svijeta.

Da biste kupili Litecoin koristeći Coinbase, morat ćete otvoriti račun. Nakon nje, sama razmjena pružit će vam dovoljno informacija o tome kako steći Litecoin. Doista, Coinbase se smatra izvrsnim rješenjem za pridošlice na tržištu. Pomoću ove razmjene korisnici su mogli kupiti ili prodati digitalnu imovinu u samo nekoliko klikova.

Štoviše, za više stručnih trgovaca Coinbase nudi Coinbase Pro. Ova platforma uključuje bolju grafiku, više informacija o digitalnoj imovini i mogućnost ograničenih i zaustavljanja naloga. Coinbase također omogućava korisnicima da ulažu u druge digitalne resurse koji nude ovu mogućnost. U budućnosti bi korisnici mogli uživati ​​u novim uslugama koje nudi ova platforma.

Binance je također sjajan način za stjecanje Litecoina. Burza ima velik broj trgovačkih parova i veliku likvidnost na mnogo različitih tržišta. Korisnici će moći kupiti Litecoin koristeći nekoliko virtualnih valuta i stablecoina. Glavna razlika s Coinbaseom je činjenica da Binance ne podržava u potpunosti fiat valute.

Korisnici koji žele trgovati fiat valutama trebaju koristiti Binance.US burzu ili Binance Jersey u Europi. Na taj će način korisnici imati pristup trgovanju u USD, GBP i EUR. Bez obzira na to, burza Binance Jersey ima nižu likvidnost od međunarodne platforme Binance.

Binance nudi kupcima širok raspon usluga, poput ulaganja ili posudbe. Štoviše, oni također omogućuju korisnicima da trguju s maržom.

Nakon što steknete željeni LTC, sredstva ćete morati poslati u novčanik. Međutim, ovo je neobavezan korak. Sredstva možete ostaviti na mjenjačnici, ali preporučuje se korištenje novčanika za pohranu digitalne imovine. Ako ste trgovac ili ste upravo kupili LTC da biste nagađali, sredstva možete na kratkim vremenskim razmacima čuvati na burzi.

Kako kupiti Litecoin Zaključak

U ovom smo članku podijelili s vama kako kupiti Litecoin po cijelom svijetu. Sve u svemu, morate imati kripto novčanik. Čim ga imate, morate otvoriti račun na razmjeni. Nakon što steknete svoj LTC putem razmjene, trebali biste poslati sredstva u svoj novčanik – osim ako niste trgovac.

Istaknuta slika: bitcoinist.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map