Vodič za početnike za dnevno trgovanje kriptovalutama

dnevno trgovanje

Kriptovaluta je digitalni novac koji posljednjih godina postaje izuzetno popularan među investitorima kao špekulativna imovina. To je virtualna i decentralizirana valuta koja se može koristiti kao sredstvo razmjene. Mnoge su se kriptovalute pojavile u posljednjih nekoliko godina i privukle pažnju investitora. Neki od njih su Ethereum, XRP, Litecoin i NEO. Mnoge tvrtke poput IBM-a, Microsofta i Square-a sada prihvaćaju ove kriptovalute kao način plaćanja. Uz to, druge tvrtke poput Tesle također planiraju prihvatiti popularne kriptos, poput Bitcoina, kao način plaćanja.

Te su kriptovalute postale razlogom zabrinutosti vlade zbog njihove velike volatilnosti i decentralizirane prirode. Međutim, nastavlja privlačiti velik broj investitora svake godine. Mnogo je očiglednih razloga iza tako neizmjerne popularnosti kriptovaluta, a jedan od njih je sigurnost. Mnogi novčanici s kriptovalutama dostupni na tržištu vrlo su sigurni i netko ne može provaliti na vaš račun i ukrasti vam bitcoine.

Zašto biste trebali odabrati trgovanje unutar dana?

Jedan od najboljih načina ulaganja u kriptovalute je unutardnevno trgovanje. Trgovanje unutar dana odnosi se na strategiju trgovanja u kojoj ulagači kupuju i prodaju imovinu istog dana. Ova vrsta trgovanja postala je izuzetno popularna među dioničkim trgovcima pojavom brzih, prikladnih i jeftinijih internetskih brokera. Mnogo je dobrih razloga za odabir unutardnevnog trgovanja s kriptovalutama. Vrijednost kriptovaluta određuje se na temelju globalne potražnje i ponude. Dakle, unutardnevno trgovanje smanjuje rizik od gubitka preko noći od tržišnih akcija trgovaca s drugog kraja svijeta.

Štoviše, ova vrsta trgovanja zahtijeva od trgovca dobro temeljno znanje o imovini i samom tržištu. Druga velika prednost je veći povrat kada se kombinira s učinkovita strategija trgovanja. Osim toga, tržište kriptovaluta poput Ethereuma i Bitcoina smatra se nezrelim. Iako na tržištu ima mnogo iskusnih investitora, ipak postoji puno ljudi koji su tek pridošli u trgovanju kriptovalutama. Za razliku od tržišta dionica, puno je teže predvidjeti tržište kriptovaluta zbog njegove nezrele prirode. Stoga, unutardnevno trgovanje omogućuje trgovcima da ulažu samo određeno vrijeme tijekom dana i prodaju dionice nakon što se postigne cilj.

Kako odabrati kriptovalutu za unutardnevno trgovanje?

Prvo pitanje svakog početnika je kako odabrati kripto za dnevno trgovanje? Ako ste početnik, mogao bi biti težak zadatak odabrati kriptovalutu za dnevno trgovanje. Mnogo je stvari koje biste trebali imati na umu prije nego što odaberete kriptovalutu za trgovanje. Iako već imamo neke od najboljih kripto valuta poput Bitcoina koje možemo koristiti za dnevno trgovanje. Međutim, situacija na tržištu s vremenom se obično mijenja, a kriptovaluta bi također mogla zabilježiti trend pada nakon dugog trenda rasta. Još je važnije znati za dnevne trgovce jer cijena kriptovaluta može vidjeti različite trendove u različitim danima.

Slijedite pokazatelje: Tržišni pokazatelji pomažu trgovcima da donesu ispravne odluke u pravo vrijeme. Trgovac unutar dana mora biti u mogućnosti nadgledati i vršiti analizu kratkoročnih kretanja cijena.

Pratite vijesti: Vijesti mogu imati velik utjecaj na cjelokupno tržište kriptovaluta. Dobre vijesti o kriptovaluti mogu mnogo puta povećati vrijednost. Loše vijesti, s druge strane, mogu negativno utjecati na cijenu kriptovalute. Jedan od nedavnih primjera je nedavna vijest o tvrtki Tesla koja je investirala 1,5 milijardi USD u Bitcoin i planira to prihvatiti kao način plaćanja. Elon Musk također je podržao ideju ulaganja u kriptovalute kako bi se pobijedila inflacija umjesto da se drži gotovine. To je dovelo do povećanja vrijednosti Bitcoina koji dodiruju svih 56000 USD.

Likvidnost: Likvidnost se odnosi na to koliko brzo možete kupiti i prodati kriptovalutu za zakonski novac ili fiat novac. Likvidnost je još jedan sjajan faktor koji treba imati na umu prije ulaganja u kriptovalute. Visoka likvidnost osigurava da kriptovalute možete kupiti ili prodati u bilo kojem trenutku. Visoko likvidna kriptovaluta također znači da se kupuje i prodaje u količini, što znači da možete trgovati kriptovalutama bez utjecaja na cijenu.

Kako započeti trgovanje kriptovalutom

trgovanjeIzvor: AdmiralMarkets

Tržište dionica regulira regulatorno tijelo u mnogim zemljama svijeta. Međutim, to nije slučaj s kriptovalutama. Većina kriptovaluta na tržištu slabo je regulirana ili uopće nema propisa. Stoga je novopridošlima lakše ući na tržište i započeti trgovanje. Trgovcu postaje lakše započeti ulaganje u tržište dionica za unutardnevne trgovce. Prvo što trebate učiniti prije nego što započnete trgovati Bitcoinom je temeljna i tehnička analiza tržišta. Temeljna analiza odnosi se na procjenu i upoznavanje s kriptovalutom i samim tržištem.

S druge strane, tehnička analiza odnosi se na procjenu imovine i tržišta pomoću matematičkih i statističkih čimbenika. Ti čimbenici uključuju povijesne cijene kriptovalute, nedavne trendove na tržištu i obrasce kretanja cijena. Stvaranje računa na razmjeni kriptovaluta je sljedeća stvar koju treba učiniti prije početka trgovanja Bitcoinima.

Na tržištu postoje mnoge burze kriptovaluta na kojima možete stvoriti svoj račun i započeti trgovanje. Neke od najboljih razmjena kripto valuta su Binance, Coinbase, Cex.io, Kraken itd. Nakon što završimo s našom temeljnom i tehničkom analizom i otvorimo račun na Bitcoin burzi, možemo početi s trgovanjem kriptovalutama.

Zaključak

Kriptovalute su jedna od najpopularnijih špekulativnih dobara današnjice. Kriptovalute poput Bitcoina završile su više nego udvostručile vrijednost u manje od 6 mjeseci, privukavši pozornost investitora širom svijeta. Međutim, važno je imati osnovno znanje o blockchain tržištu prije početka dnevnog trgovanja. Mnogo je čimbenika koje treba imati na umu prije nego što odaberete kriptovalute za dnevno trgovanje. Ti su čimbenici analiza trendova, praćenje vijesti i ulaganje u likvidne zalihe. Učinkovitom strategijom dnevno trgovanje može donijeti veći povrat od ostalih oblika ulaganja.

Istaknuta slika: InvestInBlockchain

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map