Vodič za početnike za rudarstvo NEM (XEM)

rudarstvo nem

O NEM-u (XEM)

Pokret nove ekonomije (NEM) je blockchain koji ima slične funkcionalnosti Ethereum, dizajniran za poslovnu uporabu u poduzeću.

XEM je žeton koji pokreće NEM platformu. XEM ima ukupnu opskrbu od 8,999,999,999, a svi tokeni izdani su u bloku geneze. Novčić se trenutno nalazi na 22. mjestu prema tržišnoj kapitalizaciji od 437.702.335 USD. Trenutna cijena trgovine XEM-a iznosi 0,048634 USD.

Dokaz o važnosti (PoI)

NEM blockchain platforma koristi zaštićeni protokol nazvan Dokaz o važnosti za upravljanje nadmetanjem čvorova i provjeru sljedećeg bloka. Ova se narudžba oslanja na “važnost” svakog čvora koja se određuje rezultatom, koji se sastoji od čimbenika, kao što su broj držanih kovanica, broj transakcija u posljednjem mjesecu i drugi detalji.

Rezultat slike za dokaz o važnosti

NEM-ov PoI algoritam modificirani je algoritam Eigentrust ++, koji je sustav za mjerenje reputacije na peer-to-peer mrežama. Djeluje tako što omogućuje čvorovima da nadgledaju druge čvorove na mreži i stvaraju im reputaciju oslanjajući se na svoje prošle radnje.

Izvor slike: Planet Blockchain

Berba i oduzimanje

PoI određuje što korisnici mogu “sakupljati” NEM blokove. Blokovi berbe uključuju snimanje blokova na lanac i zarađivanje XEM nagrada. Postoje dvije vrste berbe: lokalni način berbe i delegirana berba.

U oba slučaja i dalje je za uporabu potrebno koristiti rudarsku NEM (XEM) opciju koja nije povezana s njihovom ocjenom važnosti. Minus je taj što ne možete jednostavno kupiti dodatni XEM na burzi i odmah započeti berbu.

Dok deponirate nove kovanice u svoj NEM novčanik, oni ulaze u kategoriju „ne uloženi“. 10% položenih sredstava svakodnevno se prenosi u kategoriju “stečenih”. Nakon što u svoj novčanik imate preko 10.000 stečenih XEM-a, postupak žetve započet će. Na primjer, ako imate 20.000 XEM, postupak odobravanja može potrajati tjedan ili više.

Lokalna berba uključuje upotrebu zadanih postavki na vlastitom poslužitelju umjesto na NIS-u (NEM Infrastructure Server). Tri su pravila potrebna za lokalnu berbu:

  • Korisnici su dužni kliknuti na gumb „pokreni lokalnu berbu”
  • Korisnici moraju biti na mreži
  • Ne mogu koristiti NIS dok beru

Druga vrsta je delegirana berba. Nositeljima NEM-a omogućuje upotrebu udaljenog poslužitelja za obavljanje posla prenošenjem svoje ocjene važnosti na proxy. Druga važna razlika je u tome što mogu prikupljati NEM, dok je računalo isključeno zbog programa koji važnost prenosi na drugi čvor.

Rezultat slike za nem png

Tri pravila koja se primjenjuju na ovu vrstu berbe su:

  • Prikupljanje kovanica radi bez prestanka
  • Niža je potrošnja energije kad je NIS u funkciji
  • Aktiviranje računa može zahtijevati nekoliko sati (oko šest) i cijenu od 6 XEM.

Kao što ste do sada već mogli primijetiti, NEM se ne može rudariti poput ostalih kriptofona, u smislu da svoju računarsku snagu koristite za stvaranje blokova kao što su protokolarni novčići Proof of Work.

Ali za one od vas koji još uvijek žele rudariti NEM s grafičkim karticama ili ASIC-ima, postoji mogućnost miniranja drugih altcoin-a i njihovo automatsko pretvaranje u XEM po njihovom tečaju prije nego što se pošalju u novčanik.

Kako možete koristiti rudarstvo za proizvodnju NEM-a?

Stvorite XEM novčanik

Prvo ćete morati stvoriti račun novčanika koji podržava XEM pohranu i berbu. Ovdje ćete poslati svoj XEM. Trenutno je dostupno nekoliko opcija: NEM NanoWallet, NEM Mobile Wallet i NCC (NEM Community Client).

Odaberite rudar

Postoje razne softverske platforme za rudarstvo koje kopaju brojne altcoine, bilo za samostalno rudarenje, rudarenje u bazenu ili u oblaku. Neki su primjeri MinerGate, BFGMiner, EasyMiner, CGMiner itd. Potražite one koji su kompatibilni s operativnim sustavom vašeg računala, a zatim ih preuzmite i instalirajte.

Odaberite vrstu rudarstva

Postoji nekoliko opcija putem kojih se može kopati kriptovaluta. Neke su isplativije od drugih, ali morate odabrati onu koja je najprikladnija za vas i vašu situaciju.

CPU rudarstvo

U prvim danima kriptovalute mnogi su ljudi mogli koristiti CPU za rudarenje. Možete preuzeti klijent i uključiti pametnu značajku rudarenja koja će automatski iskopati novčić koji trenutno ima najviše profitabilnosti.

JavaScript rudarstvo

Ako ne želite pretrpati prostor na disku preuzimanjima, možete se odlučiti za JavaScript rudarstvo. Jednostavno morate pristupiti kartici “Web Mining” MinerGate-a i uključiti Monero mining. Utvrđeno je da je Monero najisplativija kovanica putem JavaScript rudarstva. Da biste nastavili s rudarstvom, morat ćete držati stranicu otvorenom. Ova rudarska NEM opcija i dalje koristi vaš CPU za izračunavanja.

GPU rudarstvo

GPU rudarstvo smatra se najprofitabilnijom opcijom jer su znatno moćniji u rješavanju računalnih problema od CPU-a. Ako već imate rudarsku platformu za rudarstvo Ethereuma (najviše miniranog altcoina), možete svoje rudare samo usmjeriti na Minergate. Djeluje na sljedeći način:

Ethminer: ethminer -C -F http://eth.pool.minergate.com:55751/YOUR_EMAIL –disable-submit-hashrate (GetWork)

Genoil OpenCL: ethminer -G -S eth.pool.minergate.com:45791 -O VAŠI_EMAIL (Stratum)

Genoil CUDA: ethminer -U -S eth.pool.minergate.com:45791 -O TVOJOJ E-MAIL (Stratum)

Povucite se u XEM

Nakon što ste iskopali neke novčiće, možete ih pretvoriti na burzi bazena ili ih možete premjestiti u jedan da biste ih pretvorili, a zatim poslati XEM u svoj NEM novčanik.

Sažetak

NEM ima vrlo jedinstveni sustav za generiranje blokova koji nije kompatibilan s uobičajenim POW rudarskim stilom, navikli smo vidjeti, ali postoji način da se koristi NEM za rudarstvo i dobije XEM. Jednostavniji način dobivanja XEM-a je izravnom kupnjom ili trgovanjem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map