Zašto Billfodl sadrži samo 4 slova svake riječi

Uvod

Upravo ste dobili svoj Billfodl poštom i dok ga postavljate shvatite da svaki utor sadrži samo 4 slova. “O NE!” misliš. “Ovaj Billfodl je slomljen! Ne sadrži cijelu moju frazu o sjemenu?

Ne brinite S vašim Billfodlom nema ništa loše.

Postoji vrlo dobar razlog da Billfodl sadrži samo 4 slova svake riječi, a u nastavku ćemo objasniti zašto.

Popis riječi BIP39

Billfodl je uređaj od nehrđajućeg čelika dizajniran da pohrani vašu frazu za oporavak.

Izraz za oporavak sastoji se od 12, 18, 0r 24 riječi s popisa riječi BIP39. Ovaj popis riječi sadrži 2048 riječi.

Na primjer, zadržati ključ hardverski novčanik koristi samo 12 riječi. Niz novčanika u knjizi koristi 24. Neki softverski novčanici nalaze se u sredini s 18 sigurnosnih kopija riječi.

Možda ste primijetili da neke od ovih riječi imaju i do osam znakova. Zašto vam onda Billfodl dopušta samo sigurnosna kopiranja četiri slova?

Budući da su vam potrebna samo prva četiri slova. Uvidom u popis riječi BIP39 olakšat ćete razumijevanje.

Pogledajmo riječi # 2016: pobjednik i # 2017: zima. Dijele ista prva tri slova ‘pobijediti’. Ali četvrto slovo je drugačije.

Sada pokušajte usporediti bilo koje druge dvije riječi s popisa. Otkrit ćete da ne postoje dvije riječi s ista prva četiri slova. Sve su riječi jedinstvene unutar prva četiri slova.

Mnogo ćete puta otkriti da su slova jedinstvena unutar prva tri slova. Neke riječi, poput # 1889: ružno, jedinstvene su unutar samo jednog slova.

Što će se dogoditi ako trebate oporaviti kripto novčanik?

Kada izradite novi novčanik, odabrat ćete opciju oporavka – većinu novčanike imaju ovu značajku.


Tražit će od vas da unesete frazu za oporavak.

Dok unosite prvu riječ, slovo po slovo, otkrit ćete da će novčanik umjesto vas početi automatski dopunjavati ostatak riječi. Na primjer, ako je vaša prva riječ “vrsta”, unijet ćete “t” i “y”. U ovom će vam trenutku novčanik vjerojatno pokazati “tip” i “tipično” i omogućiti vam da odaberete jedan.

Nećete morati nastaviti birati slova. Novčanik vam pokušava olakšati oporavak.

Uzmimo za primjer opet “ružno”. Čim unesete slovo “u”, vjerojatno će vas prisiliti da odaberete “ružno”, jer je to jedina riječ koja započinje s “u” na BIP39 popisu.

Zbog ove značajke BIP39, izrada sigurnosnih kopija više od prva četiri slova nije potrebna.

Zašto ipak ne napraviti sigurnosnu kopiju preostalih slova?

Postoje četiri razloga zbog kojih ne podupiremo riječi koje su ostale.

Trošak

Izrada sigurnosne kopije više slova nego što je potrebno znači da bismo trebali pružiti više pločica. Također bismo trebali povećati Billfodl.

Za to bi bilo potrebno više radne snage i više sirovina. A povećani materijali otežali bi i koštali brodarstvo. Ne dodavanjem nepotrebne radne snage i težine štedimo novac.

Stabilnost

Mali izumi poput Billfodla imaju tendenciju da se bolje zadrže u ekstremnim elementima, poput vrućine. Želimo da Billfodl zaštiti vašu frazu za oporavak u što većem broju ovih uvjeta. Što ga manje možemo učiniti, to bolje.

Jednostavnost postavljanja

Više pločica znači dulji postupak postavljanja. Istina je da postavljanje sigurnosne kopije nije zabavno. Zamorno je, bez obzira kako ga narezali. Ne bismo voljeli da vas natjeramo da na to trošite više vremena nego što je potrebno. Pogotovo kad od toga nema veće koristi.

Ponovljivost

Mala je mogućnost da je izrada sigurnosnih kopija više pisama nego što vam treba zapravo loša za sigurnosnu kopiju. Pokušali smo projektirati Billfodl tako da se brava nenamjerno otvori. Ipak to ne možemo uvijek predvidjeti.

Na primjer, ako je Billfodl u požaru kuće i na njega padne teška greda, brava bi se mogla slomiti. Kad ga idete podizati, postoji vjerojatnost da će se zasun otpustiti i pločice ispasti.

Ako se to dogodi, možda ćete biti prisiljeni sakupljati pločice i pokušati grubo forsirati frazu pomoću računala. U ovom slučaju želite što manje ‘šuma’ u signalu.

Imati dodatna slova na hrpi pločica samo će otežati ovaj postupak. To je zato što dodaje ukupnom broju različitih mogućih kombinacija.

Zaključak

Ako imate dodatnih pitanja o tome zašto vam trebaju samo četiri slova za Billfodl ili vas zanima nešto drugo, pošaljite nam e-poštu na [email protected] Rado bismo pomogli!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map