Evo što smo radili od izdavanja beta verzije

To je doba mjeseca … vrijeme za ažuriranje napretka CoinFi-a!

Evo kratkog sažetka onoga što je CoinFi tim radio od početka travnja i na čemu radimo u svibnju.

Nadovezujući se na beta izdanje

Prošlo je gotovo mjesec dana od beta izdanja 6. travnja.

Sveukupno smo dobili puno pozitivne podrške. Većina zajednice CoinFi prepoznala je da je ovo izdanje samo prvi početni korak prema viziji dovođenja inteligencije za trgovanje kalibra Wall Street na kripto.

Istodobno, želimo priznati da je beta izdanje sadržavalo vrlo ograničen skup značajki, a pratilo ga je i nekoliko problema sa stabilnošću i podacima. Budite uvjereni da je tim dobro upoznat s tim problemima i naporno radimo na njihovom rješavanju u narednom izdanju.

Za drugo tromjesečje planiramo predstavljanje proizvoda koja će predstaviti nove značajke i također riješiti niz problema koji trenutno utječu na platformu, posebno u pogledu nepotpunih ili netočnih podataka.

Zahvaljujemo svima vama koji ste odvojili vrijeme da prijavite greške i predložite nove značajke. Obrađujemo sve prijave programskih pogrešaka / značajki i prema tome im postavljamo prioritete. Umjesto da svaku pogrešku ispravljamo jednu po jednu, nadogradit ćemo se na robustan cjevovod podataka nazvan Airflow (koji je razvio AirBnB i otvoren izvor) koji će poboljšati cjelovitost podataka, a koji bi trebao riješiti brojne pogreške koje su prijavljene.

Uzgoj tima CoinFi

Otkad je COFI token uvršten na Kucoin, osnivači su postavili glavni prioritet rast CoinFi tima.

Evo nekoliko ključnih mjesta u CoinFi-u koja su nedavno popunjena:

  • Glavni znanstvenik za podatke
  • Voditelj marketinga sadržaja
  • Viši menadžer portfelja s kvantitativnim istraživačkim iskustvom

Također smo dodali 2 programera punih slogova kako bi pojačali naš inženjerski tim i trenutno smo u procesu dovođenja nekih dodatnih podatkovnih inženjera i programera, kao i voditelja proizvoda.

Još uvijek želimo popuniti nekoliko mjesta u našem uredu u Hong Kongu, trenutno dostupna radna mjesta možete pogledati ovdje.

Može li CoinFi rasti brže?

Brojni članovi zajednice prate naš razvojni napredak na Githubu. Neki od vas pitali su, zašto brže ne angažiramo inženjere?

Povećavanje broja našeg inženjerskog tima glavni je prioritet tvrtke CoinFi. Međutim, mi smo također vrlo selektivni oko toga koga uvodimo u tim, tako da postupak zapošljavanja oduzima puno vremena i energije dok pronalazimo kandidate, ocjenjujemo ih i ukrcavamo one koji odgovaraju našoj visokoj ljestvici.

Tijekom tog procesa može izgledati da je razvoj usporen, ali ovo stjecanje talenta omogućuje nam bržu izgradnju u budućnosti.

Treba imati na umu da razvoj softvera uvijek uključuje kompromis između brze gradnje i ispravne gradnje. Možete skratiti kutove kako biste ubrzali vremenski okvir razvoja, ali to znači da ćete akumulirati “tehnički dug”. Dugoročno, tehnički se dug uvijek mora isplatiti.

Gradimo brzo, ali također ne želimo akumulirati tehnički dug koji će otežati skaliranje u budućnosti. Ovaj postupak također zahtijeva unaprijed određeno vrijeme za donošenje dugoročnih arhitektonskih odluka koje će utjecati na način na koji se možemo mjeriti, što može izgledati kao minimalan napredak, ali zapravo postavlja solidne temelje za budući razvoj. Srećom s rastom našeg tima, sada smo došli do faze u kojoj možemo graditi znatno brže bez žrtvovanja kvalitete koda.

Molimo nastavite da pitanja dolaze; dok osnivački tim nema vremena provesti u Telegramu onako kako smo to radili tijekom ICO-a, naši nas fantastični administratori ažuriraju nakon svake smjene Telegrama, obavještavajući nas o vašim zabrinutostima i pitanjima. Budite uvjereni da smo sve pročitali i shvatili vrlo ozbiljno, ali također moramo odvagnuti vaše zabrinutosti i uravnotežiti ih s unutarnjim razmatranjima i kompromisima koje moramo napraviti za dugoročnu dobrobit projekta.

Partnerstvo s Hybridblockom

U travnju smo najavili partnerstvo s novom trgovačkom platformom HybridBlock. Tim HybridBlock do sada je prikupio 44 milijuna USD i namjerava postati CoinBase of Asia. Vjerujemo da je njihov tim zasigurno u stanju izvršiti tu viziju.

Možda je uzbudljivija činjenica da ćemo moći iskoristiti temeljne kompetencije naše tvrtke kako bismo ubrzali naše vremenske rokove i rast. Više o ovom partnerstvu možete pročitati ovdje.

Što se događa u svibnju?

U travnju smo se nastavili fokusirati na razvoj značajki u skladu s našim putokazom.

U svibnju ćemo se usredotočiti na izgradnju izvrsnog proizvoda, kao i na proizvodnju više podataka i obrazovnih sadržaja na temelju podataka za zajednicu CoinFi.

Napomena o rokovima

Donijeli smo odluku da se više ne obvezujemo na stroge rokove za puštanje proizvoda. Razvoj softvera je iterativni proces, posebno unutar pokretanja. Cilj nam je isporučiti visokokvalitetni proizvod sa što manje bugova, a vanjsko nametnuti rokovi ne dopuštaju nam uvijek to.

Dobra vijest je da smo imali sreću da imamo lojalnu zajednicu koja nam je povjerila kao tim da se usredotočimo na dugoročno dobro projekta. Budite sigurni, imamo agresivne interne rokove koje želimo postići kako bismo što brže krenuli naprijed. Međutim, izbjegavanje čvrstih javnih rokova dat će nam fleksibilnost da se usredotočimo na isporuku kvalitetnog proizvoda.

Za one koji su zainteresirani za naš pristup upravljanju softverskim projektima, ovdje je sjajan video koji daje pregled agilnog procesa razvoja:

S tim u vezi, uvijek želimo što više održavati svoje navijače, pa pogledajmo neke značajke koje trenutno razvijamo.

Newsfeed

Početnim beta izdanjem ponudili smo dokaz koncepta za naš Newsfeed koji se kreće na tržištu prekriven ljestvicama cijena.

Ako ste pročitali CoinFi tehničku knjigu, prepoznat ćete da imamo puno ambiciozniju viziju kako će se Newsfeedov proizvod uklopiti u cjelokupnu CoinFi platformu.

Dobro napredujemo u pružanju cjelovitog CoinFi Newsfeeda. Trenutno unosimo vijesti iz širokog spektra RSS-a i društvenih feedova te razvijenog korisničkog sučelja.

Novi CoinFi Newsfeed neće djelovati samo kao samostalni proizvod, već će i hraniti podatke vijestima na stranicama CoinFi novčića, što će dovesti do znatno proširenije pokrivenosti i poboljšane točnosti.

Ovaj će proizvod činiti još jedan gradivni element za našu viziju platforme koja će biti odredište u tijeku rada svakog kripto ulagača.

Rano zavirivanje u korisničko sučelje CoinFi Newsfeeda

U početku smo ciljali početkom svibnja za izdavanje novog i poboljšanog Newsfeeda, ali na temelju trenutnih rokova vjerojatno će biti predstavljen kasnije u svibnju ili početkom lipnja. Obavezno ćemo vas obavještavati kako razvoj napreduje.

Također imamo planiran određeni sadržaj koji će pokazati kako profesionalni trgovci koriste Newsfeed za brzo prepoznavanje prilika za trgovanje događajima. Pratite nas.

Napredne ICO metrike

U prethodnim ažuriranjima razgovarali smo o nekim naprednim ICO mjernim podacima / vizualizacijama koje ćemo ugraditi u CoinFi platformu na temelju naše analize Ethereum blockchain podataka. Neki od tih mjernih podataka uključuju stopu zadržavanja žetona i grafikon raspodjele žetona.

Aktivno radimo na ugradnji ovih mjernih podataka u platformu i napredak ide dobro. Ovaj ćemo tjedan objaviti analizu koja će pogledati vlastitu stopu zadržavanja tokena u CoinFiju i usporedbu s nekim ICO-ima koji su otprilike u isto vrijeme izdali tokene kao i mi..

Guranje ovih značajki u proizvodnju i dalje će trebati riješiti nekoliko inženjerskih problema, ali na dobrom smo putu i očekujemo da će ove značajke biti ugrađene u drugom kvartalu.

Skladište tržišnih podataka

Već smo opširno pisali o CoinFi-jevom skladištu podataka o tržištu, pa ću zadržati ovaj kratki opis. Nastavljamo s testiranjem i poboljšanjem robusnosti cjevovoda podataka kako bismo skladište podataka mogli gurnuti u proizvodnju.

Kada puštamo u proizvodnju, važno je da ovaj feed podataka bude stabilan. Iako uvijek mogu biti nepredviđene prepreke, očekujemo da će CoinFi platforma do kraja drugog kvartala izvlačiti podatke iz novog skladišta podataka.

Sita za novac

Trenutno naša baza podataka o kovanicama prikazuje vrlo jednostavan popis kovanica. Međutim, dugoročna je vizija pružiti sita za prikaz novca, koji su filtri koje određuje korisnik i koji će vam omogućiti da:

  1. Utvrdite mogućnosti trgovanja
  2. Odaberite kovanice na temelju određenih tehničkih pokazatelja
  3. Brzo suzite svemir novčića

Ovi će se zasloni kontinuirano uvoditi, ali neki od zaslona kojima dajemo prioritet za početno izdanje uključuju:

Pokretni prosječni pokazatelji

Ovi pokazatelji su pokretni prosjeci cijena kojima se prethodno trgovalo. Pomični prosjeci popularna su metoda koja se koristi u tradicionalnim financijama za utvrđivanje zamaha. Pa zašto je to važno? U klasi trendovite imovine poput kriptografije, zamah je posebno koristan pokazatelj.

RSI indikatori

RSI ili indeks relativne čvrstoće koristi se zajedno s ostalim tehničkim pokazateljima da bi se pokazalo je li novčić prekupovan ili preprodan.

Ideja ovih zaslona je da vam pomognu identificirati zanimljive kovanice i da vam pomognu da utvrdite vrijeme za kupnju kovanica koje vas već zanimaju po povoljnoj cijeni.

Na primjer, ako imate portfelj od 20 kovanica, moći ćete na njima pokrenuti zaslon kako biste vidjeli koji su prekupljeni / preprodani – to će vam dati bolju ideju trebate li povećati / smanjiti veličinu svoje pozicije u danom novčiću.

Ovi (i više) probirnici su trenutno u fazi izrade i namjeravamo ih uključiti u Q2 izdanje.

Objavit ćemo i sadržaj o tome kako korisnici mogu koristiti ove zaslone za sužavanje svemira novčića i prepoznavanje profitabilnih prilika za trgovanje.

Crowdsourcing koji potiče žetone

U izvornoj tehničkoj knjizi CoinFi iznijeli smo metodu za korištenje kraudsourcinga stimuliranog tokenom za poboljšanje pristupa vijestima, podacima, kao i kvalitetno istraživanje & analiza. Ovaj sustav obuhvaćao je postupak glasovanja zajednice poticanih žetonom radi procjene kvalitete.

Kao dio naše mape puta, plan je bio u početku predstaviti značajke s centraliziranim timom, a s vremenom se preusmjeriti prema modelu koji se vrti oko kraudsourcinga poticanih tokenima.

Započeli smo s preliminarnim radovima na dizajniranju, arhitekturi i implementaciji ovog sustava, iako će on vjerojatno biti na snazi ​​tek u Q3 / Q4.

Ažuriranje arbitražnih signala

Još u studenom 2017. pokazali smo zajednici CoinFi brojne mogućnosti arbitraže koje su bile dostupne zbog nezrelosti tržišta. Tada je bilo toliko neučinkovitosti da ste mogli zaraditi gotovo bez rizika kripto izvršavajući ručnu arbitražu.

U mjesecima otkako smo objavili taj početni arbitražni video, tržište je sustizalo. Pojavili su se deseci kripto fondova, mnogi specijalizirani za automatiziranu arbitražu i raspoređujući stotine milijuna USD kapitala kako bi iskoristili mogućnosti arbitraže.

Nakon opsežnog testiranja i razvoja, odlučili smo ne objavljivati ​​arbitražni signal. U trenutnom stanju na tržištu ručno izvršavanje jednostavnih arbitražnih poslova gotovo je nemoguće obaviti u bilo kojem razumnom opsegu.

Automatizirana arbitraža je još uvijek moguća i sigurno bismo mogli pretvoriti CoinFi-jeve arbitražne signale u bota (prema našim izvornim planovima), ali jednostavna arbitraža je igra s nultim zbrojem koja će samo postati konkurentnija. Kako kripto prostor postaje sve više institucionaliziran, vjerujemo da će i dalje postajati manje izvedivo za prosječnog trgovca na malo da sudjeluje u pravim arbitražnim poslovima.

Jednostavno više ne mislimo da više ima smisla da se prosječni trgovac natječe u arbitražnom prostoru, pogotovo kada su tržišta još uvijek relativno neučinkovita i ima puno prilika za profitabilno trgovanje u drugim područjima.

Hvala što ste nam pomogli u izgradnji bolje platforme

Željeli bismo zahvaliti svima vama koji ste odvojili vrijeme da popunite naš upitnik i pomognete nam da izgradimo bolju platformu za vas.

Dobili smo puno korisnih povratnih informacija i prikupili korisne podatke o tome kako naša zajednica trguje kripto.

Nekoliko zanimljivih podataka:

Ako ga niste popunili, nije kasno, možete nam pomoći da izgradimo bolju platformu popunjavanjem upitnika ovdje.

Hvala na kontinuiranoj podršci!

Bilo je to zanimljivo putovanje koje je tek na početku. Baš smo prošlog ljeta dizali svoj početni prototip, a zatim smo sljedećih nekoliko mjeseci proveli u prodaji svojih tokena.

Iako se čini da smo to radili već neko vrijeme, ozbiljan razvoj i zapošljavanje platformi traje tek posljednja 3 mjeseca.

Iako se razvoj može činiti tromim kad pomno pratite projekt, napredak nije linearan – kako dodajemo još članova tima i nadovezujemo se na postojeće temelje koje smo postavili, ubrzati će se i stopa uvođenja novih značajki.

Dakle, iako se napredak ponekad može osjećati sporo, doseći ćemo točku previjanja na kojoj ćete vidjeti da se rast eksponencijalno ubrzava.

Očekujemo da će se ta točka preokreta dogoditi u Q2, ali ostavit ćemo vas da budete sudija toga.

Do sljedećeg mjeseca!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map