A Blockchain 3.0 projektek, amelyekre 2019-ben kell figyelni

Blockchain 3.0 projektek

Mi az a Blockchain 3.0?

A blockchain technológia 10 évvel ezelőtti megjelenését a Bitcoin megjelenése jellemezte. Néhány év múlva eljött ennek az új technológiának a második fázisa, amelyet a Ethereum és okos szerződések.

Az óriási fejlődés ellenére azonban a blokklánc-technológiának meglehetősen nagy része volt a kihívásokban. A Blockchain 3.0 projektek a technológia új generációja, amely a korábbi verzióinak sürgető problémáinak megoldására összpontosít különböző protokollok, algoritmusok és rendszerek megvalósításával. Magasabb skálázhatóság, interoperabilitás, adatvédelem és azonnali tranzakciók választják el a Blockchain 3.0-t az őseitől.

A mai cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb blockchain 3.0 projekteket, amelyek hozzájárulnak a technológia következő szintű fejlesztéséhez:

Cardano

Cardano egy egyedülálló blokklánc-projekt, amelyről úgy gondolják, hogy ez a világ első új generációs kriptovaluta, amely újszerű módon igyekszik az ipar számára skálázhatóságot, átjárhatóságot, biztonságot és megfizethetőséget biztosítani..

Ez az első, szakértők által felülvizsgált blokklánc, amely egyedülálló architektúrát és funkciókat tartalmaz, amelyeket a jelenlegi blokklánc-platformok sürgető problémáinak megoldására fejlesztettek ki. Ennek a platformnak egy másik újdonsága az önszabályozó rendszer és az a tény, hogy versenytársaival ellentétben állandó bevételáramot produkál. Ezt a pénzt újra befektetik a szakterületük legjobb embereinek összegyűjtésére annak érdekében, hogy a platform naprakész legyen a legújabb technológiai fejlődéssel.

TKapcsolódó képprojektjét Charles Hoskinson, az Ethereum egyik alkotója vezeti, aki elhagyta a projektet, hogy megteremtse vízióját egy jobb blokklánc létrehozásáról. A projekt natív kriptovalutájának, az ADA-nak 1 045 890 498 USD piaci korlátja van, és jelenleg a 12. helyen áll. CoinMarketCap.

EOS

Az EOS egy következő generációs blokklánc-projekt, amely egy delegált tétbiztosítás (DPoS) használatával fut a használhatóság növelése érdekében. Ezt a bizonyos konszenzusos algoritmust arra tervezték, hogy megoldja az Ethereum-alapú dApps-szal kapcsolatos problémákat, például a tranzakciós díjak növekedését és a tranzakciók lassú sebességét. Az EOS rendszere lehetővé teszi a hálózat minden pénztárcájának, hogy képviselőre szavazzon.

A többi Blockchain 3.0 projekthez hasonlóan az EOS is megnövelt skálázhatósággal rendelkezik, mivel hatékony optimalizálások megvalósításával képes másodpercek alatt több millió tranzakciót feldolgozni. A hálózat másik kiemelkedő jellemzője a rugalmassága. Lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy blokkgyártók segítségével fagyasszák le a hibás alkalmazást a hiba eltávolításáig, ami azt jelenti, hogy soha nem lesz szükség kemény villára, ha szoftveres problémák merülnek fel..

Az EOS érme jelenleg a 4. helyet foglalja el a CoinMarketCap-on, 2,945,059,684 USD piaci korlátozással..

IKON

Az ICON (ICX) egy másik figyelemre méltó Blockchain 3.0 projekt a listán, amely a különböző blokkláncok közötti kommunikáció és kapcsolat javítására törekszik. A platform a saját fejlesztésű „Loopchain” technológiájukkal fut, amely lehetővé teszi a tranzakciók sokkal gyorsabb végrehajtását és teljesítését. A Loopchain emellett másodpercenként több tranzakciót dolgoz fel az előző generációs társaihoz képest.

Kapcsolódó kép

Az ICON stratégiai szerződéseket kötött fontos társaságokkal és intézményekkel, köztük a Pantera Capital, a Coinsilium és a Kenetic Capital társaságokkal.

Olyan globális blokklánc-környezetet próbál létrehozni, amely összekapcsolja a hagyományos előző generációs blokkláncokat, mint például a Bitcoin és az Ethereum az új generációt. Az ICON (ICX) rangja 39 a CoinMarketCap-on, piaci felső határa pedig 126 197 USD, USD USD.

Zilliqa

A Zilliqa egy új generációs, nagy áteresztőképességű nyilvános blokklánc, amely a Scilla nevű új programozási nyelvre épül, amely várhatóan az Ethereum szilárdságának továbbfejlesztett változata lesz. A Scillát a Solidityben előforduló biztonsági hibák elhárítására tervezték.

A hálózatukban lévő csomópontok számának növelésével meg akarják akadályozni a jelenlegi skálázhatósági problémákat, amelyek a Bitcoin és az Ethereum blokkláncokat sújtják. Ha több csomópont csatlakozik a hálózathoz, ez nagyobb tranzakciós sebességhez és kevesebb késleltetéshez vezet.

Ami figyelemre méltó, hogy a Proof-of-Work (PoW) protokollt használja a potenciális Sybil támadások elrettentésére, mivel minden felhasználónak PoW-t kell végrehajtania ahhoz, hogy részt vehessen a Zilliqa hálózatában. Ezenkívül a PoW algoritmust nem azért hajtják végre, hogy konszenzust alakítson ki a hálózaton, és nem minden bányász képes részt venni az egyes blokkok bányászatában.

Zilliqa (ZIL) a CoinMarketCap 37. helyén áll, 134 168 671 USD USD felső határa miatt.

Aion

Aion egy többszintű blokklánc projekt, amelynek célja az ezen a technológián alapuló platformok skálázhatóságának, adatvédelmének és interoperabilitásának javítása. Az Aion közvetítőként szolgál, amely lehetővé teszi mind az állami, mind a magán blokkláncok számára, hogy hatékonyan kommunikáljanak egymással. Ezt a harmadik generációs nyilvános blokkláncot azért hozták létre, hogy a különböző blokkláncok kommunikálhassanak egymással, és kezelhessék saját decentralizált alkalmazásaikat..

Az Aion 103. helyezést ért el a CoinMarketCap-on, a piaci felső határa 32 983 255 USD.

Neblio

Neblio egy újabb új blockchain platform, amely főleg a vállalati és üzleti felhasználási esetekre összpontosít. A platform terve blokklánc-technológia felhasználásával növeli a decentralizált alkalmazások hatékonyságát és fejlesztését számos nyílt forráskódú szolgáltatás és API bevezetésével..Képes eredmény a Neblio icx logóra

A Neblio lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy 8 programozási nyelven készítsenek dappokat: C #, Python, GO, Javascript, Ruby, .NET, Java és NODE.JS. Ez a platformot nagyon sokoldalúvá teszi, és nem korlátozza a használatát csak a fejlesztők egy kategóriájára. A Neblio (NEBL) piaci felső határa 15 523 454 USD, amely 178-as pozícióval rendelkezik a CMC-n..

Végső gondolatok

A Blockchain 3.0 projektek magasabb színvonalat határoztak meg a skálázhatóság, az interoperabilitás és a biztonság terén, ami a mai pénzügyi szolgáltatások legkompetensebbjeit is felülmúlja. Ezeknek a kriptóknak azonban még hosszú utat kell megtenniük az örökbefogadás szempontjából, mielőtt teljes mértékben ki tudnák használni a lehetőségeiket.

Kiemelt kép: CoinSutra

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map