A koronavírus így befolyásolhatja a Bitcoin-t Itt van miért

koronavírus

Míg a kriptopiacon jelenleg áremelkedés tapasztalható, a koronavírus az ütemszámát is gyors ütemben növelte. De hogyan befolyásolhatja ez az új vírustörzs az első számú kriptovaluta, a Bitcoin?

A befektetők rettegnek attól, hogy a koronavírus elterjedése mélyen érinti Kína főbb iparágait, például a gyártást, az anyagokat, a fogyasztási cikkeket, valamint a kriptot..

A Bitcoinnak sikerült új éves csúcsot elérnie, továbbra is bullish jeleket mutatva, mivel a kínai tőzsde éles zuhanást tapasztalt, miután újra megnyílt a hosszan tartó holdújévi szünetből..

Számos ország számos drasztikus intézkedést hajtott végre, de különösen Kína a vírus terjedésének megállítása vagy legalábbis lassítása érdekében.

Ez azt jelenti, hogy sok vállalkozás elővigyázatossági intézkedéseket hajt végre, például arra kéri az embereket, hogy távolról dolgozzanak az ember és az ember közötti érintkezés minimalizálása érdekében, mivel a vírus a tüsszögésben és a köhögésben található testanyagokon keresztül terjed. Az országok korlátozzák a határaikhoz tartozó repülőgépekhez és más közlekedési eszközökhöz való hozzáférést, sőt egyesek teljesen leállítják az összes Kínából induló járatot.

Ezekkel az intézkedésekkel lehetnek olyan hatások, amelyek előbb-utóbb tükröződnek a Bitcoin árában. Íme néhány olyan módszer, amellyel a koronavírus befolyásolhatja a Bitcoin-t.

koronavírus vs bitcoincryptoslate.com

A blockchain bányászat csökken

Nyilvánvaló, hogy világszerte gazdasági veszteség lesz, mivel Kína a piac egyik legnagyobb vállalkozásának nagy gyártója és gyártója. Még az Apple technológiai óriás is hatalmas növekedési veszteségekre számít. Egy vezető elemző kifejtette továbbá, hogy “ha nem a koronavírus lenne, a kínai teljesítmény fenntarthatóságát nem kérdőjeleznék meg … (Ez egy fontos kockázat, amelyet a befektetőknek figyelemmel kell kísérniük.”

Ez a kis- és középvállalkozásokat is érinti, mivel az ügyfelek vásárlásából származó pénzáramlás erősen csökken.

A Crypto bányászat azonban továbbra is szinte rendszeres kapacitással folytatja működését, mivel a folyamatért elsősorban a gépek felelnek.

A bányagyáraknak nincs szükségük nagyszámú alkalmazottra, ami elméletileg nem befolyásolhatja annyira a bányászati ​​folyamatot. Míg voltak olyan bányászati ​​telepek, amelyek késedelmeket szenvedtek a számítástechnikai chipek és kellékek új szállításában, a létesítmények megtanultak alkalmazkodni és továbbra is a normális paraméterek szerint működnek.

Ha a koronavírus miatt több korlátozás lép életbe, akkor az ilyen hiány valószínűleg a bányászat minden aspektusát érinti, mivel a vállalatok nem lesznek képesek frissíteni a gépeket és a hardver alkatrészeket.

Alapján BTC.top, február 4-én Jiang Zhuoer vezérigazgató bezárta egyik bányafarmját egy távoli kínai régióból, mivel a járvány miatt az összes bányagépet kénytelen volt leállítani. A kriptográfiai hardvergyártó MicroBT szintén bejelentette, hogy késleltetik a szállításokat.

Mivel a villamos energia és a bányászati ​​erőforrások olcsóbbak Hszincsiang, Belső-Mongólia, Yunnan és Szecsuán térségében, Kína a Bitcoin-bányászok egyik hatalmas piaca.

A TokenAnalyst kutatása szerint a legnagyobb öt bányavállalat székhelye Kínában van, és együttesen a Bitcoin hálózat számítási teljesítményének 50% -át irányítják..

A Bitmain és a Canaan Creative a legfontosabb bányászati ​​chipgyártó Kínában, előbbiek felelősek a világ kriptobányászati ​​hardverének 66% -áért.

A vírusjárvány miatt a Bitmain, a Kánaán és a MicroBT nyilvános közleményeket tett közzé a honlapján, amelyeken eladásokat jelentettek be értékesítés utáni szolgáltatásaikban, és kijelentették, hogy február 10-én folytatják működésüket..

bitcoin bányászattrendmicro.com

A kriptográfiai események törlése

A kripto- és blokklánc-világ számos eseménye és konferenciája szintén elhalasztotta kezdeti dátumát. A legnépszerűbb események, például a niTROn2020 Szöulban, a 2020-as hongkongi Blockchain hét és Token2049 késleltették kezdési dátumukat.

A TOKEN2049 kriptokonferenciát, amelynek a tervek szerint március 17-18-án kezdődtek és Hongkongban tartották, októberben átütemezték, a vírusra hivatkozva..

„Az elmúlt hetekben szorosan figyeltük a koronavírus körüli globális fejleményeket. Miközben Hongkong jól kezeli a helyzetet, és szigorú óvintézkedéseket tett a lehetséges hatások megfékezése érdekében, a bizonytalanság uralkodik. ”- jelentették be az esemény szervezői.

A bejegyzésben azt állították, hogy az esemény helyszíne és menetrendje ugyanaz marad, annak ellenére, hogy az időpontot áthelyezték. Új előadók már regisztráltak, ami azt jelenti, hogy a napirend változhat.

A DeFiner, a kriptográfiai hitelnyújtás indítója a koronavírus miatt a befektetőknek szóló 10 városi turnét is lemondta.

A legfőbb kriptográfia, a Binance visszavetette a vietnami Binance Blockchain Week rendezvényét, amelynek kezdetét február 29-től március 4-ig tartották a vietnami Ho Si Minh-városban..

„A Binance-nál mindenki egészségét és biztonságát kiemelten kezeljük rendezvényeink során, és e globális közegészségügyi vészhelyzet közepette elköteleztük magunkat a helyes cselekvés mellett, és megvédjük a leendő résztvevőket a nyilvános összejövetelekkel kapcsolatos egészségügyi kockázatoktól. Így el kell halasztanunk ezt az eseményt ”- írta február 3-án a csere.

A Binance nem adott ki új időpontokat az eseményükre.

Csökkentett bányászati ​​nehézség

kriptográfiamasterdc.com

Lassult a bányászati ​​nehézség, ami azt jelzi, hogy a bányászok nem tudtak új, frissített hardvert beszerezni a bányászathoz. Ez a feltételezések szerint a kínai hatóságok által bevezetett karantén közvetlen következménye, amely megakadályozta a bányászati ​​berendezések gyártóit abban, hogy hardvereiket előállítsák és szállítsák.

A bányászati ​​nehézség a matematikai egyenletek megoldásához szükséges számítási teljesítmény, így a bányász új blokkot bányászhat és megkapja a Bitcoin jutalmat. A bányászati ​​nehézséget február 11-én kiigazították, 0,52 százalékkal magasabb, mint 2 hete. Ez mutatja nagy visszaesés a január 28-án és 14-én tapasztalt növekedési szinthez képest, amely 4,67, illetve 7,08 százalék volt.

A Bitcoin bányászati ​​nehézségeket úgy programozzák, hogy körülbelül két hetente alkalmazkodjanak a blokkoló munkaterheléshez, annak alapján, hogy mekkora számítási teljesítmény van a hálózatban. Mivel egyre több bányász van a hálózaton, a nehézség fokozódik, és amikor a bányászok elhagyják a hálózatot, a nehézség csökken.

“Sok bányász kivonta a régebbi bányagépeket, és új és erősebb modelleket vásárolt, amint közelebb kerültünk a felezéshez” – mondta Jason Wu, a DeFiner kriptográfiai hitelnyújtás indító társalapítója és vezérigazgatója..

Wu szerint a bányafarmok megkezdték a régi gépek, például a Bitmain Antminer S7 és S9 korszerűsítését 2019 második felétől.

“A járvány késleltethette az átmenetet és hozzájárulhatott a bányászati ​​nehézségek lassú növekedéséhez” – jelentette ki Wu.

Bitcoin árjóslatok

Az ázsiai-csendes-óceáni régió jelenleg az első 50 kriptográfia közül húsznak ad otthont, és a 2019 első felében feldolgozott Bitcoin tranzakciók majdnem 40% -át teszi ki – derült ki a Chainalysis adataiból. A kutatócég arra a következtetésre jutott, hogy a legtöbb csereprogram Kínában található.

A deVere Group nemzetközi pénzügyi szakemberek vezérigazgatója, Nigel Green úgy véli, hogy a vírusjárványok idején a Bitcoin lesz az előnyös pénznem, nem pedig a fiat.

“A bitcoin árának folyamatos emelkedő pályája összefügg a koronavírus terjedésével” – jegyezte meg.

“Minél több egyedi esetet azonosítanak, annál több ország érinti a világot, és minél nagyobb hatással van a hagyományos pénzügyi piacokra, annál magasabbra ugrott a bitcoin ára.”

bitcoin árjósláspixabay.com

A chicagói elemző, JH Winterburn szintén potenciális növekedést lát a Bitcoin számára, mivel a diagramon a BTC már meghaladta a 10 000 dolláros ellenállási szintet.

“A kínai piac reakciója messze meghaladja azt, amit vártak, amikor a kereskedelem visszatért a Hold-szünet után” – jelentette ki.

“A súlyos és lokalizált, szinte egy országra kiterjedő egészségügyi rém mindig hatással lehet az adott ország anyaggazdaságára – a történelem ezt sokszor elmondta nekünk.”

„Láthatjuk, hogy az elmúlt napokban számos nagy felvásárlás történt a BTC-n Kínából, így nyilvánvaló, hogy mi történik, de a kriptopiacon is tapasztalunk egy törékenységet, amelyet talán ez a tevékenység is támogat..

“Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a bitcoin a bullish kilátások felé kezdett építeni hetekkel azelőtt, hogy a világ elkezdte komolyan venni a koronavírust – ez pedig kockázatos hazárdjátékká teszi az összes zsetonod elhelyezését a BTC-re, megismételve a 2017-es csúcsokat.

“A koronavírushoz hasonló események sajnos” normálisabbak “lesznek, mint a” fekete hattyúk “az elkövetkező évtizedekben” – jelentette ki Dave Balter, a Flipside Crypto vezérigazgatója. “Érezhető lesz a hatás az egyes iparágakra, de ez az új normál részévé válik.”

A Bitcoin még mindig meghaladja a 10 000 dollárt, jelenleg 10 176,92 dollár az íráskor, 1,08% -os csökkenéssel az elmúlt 24 órában.

Végső gondolatok

Ha a koronavírus-járványnak lesz következménye a Bitcoin árában, még mindig vita tárgyát képezi. Egyesek úgy vélik, hogy ez az esemény a kriptovaluták növekedését fogja befolyásolni, míg mások nem látnak szoros összefüggést más eszközökkel.

Kiemelt kép: A független

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map