A Ledger Nano S és a Nano X telepítése lépésről lépésre

A Ledger Nano S, csatlakoztassa az eszközt a számítógép USB-portjához. Használhatja a dobozban található kábelt vagy bármilyen USB-micro USB adapter kábelt. A biztonság kedvéért mindig célszerű olyan általános célú kábelt használni, amelyben megbízhat.

Ledger USB csatlakozik laptophoz

A következő lépés az keresse fel a Ledger.com oldalt és töltse le a szoftvert. A képernyő bal felső sarkában megjelenik a „Letöltések” gomb. Nyomja meg, majd folytassa az Operációs rendszer Ledger Live verziójának kiválasztásával. A Ledger Live szoftver Windows, Mac és Linux rendszereken érhető el.

A Ledger Live asztali alkalmazás letöltése után folytassa a telepítést. Ez egy gyors folyamat lesz, de a szoftver nem fog működni, hacsak nem konfigurálja a Ledger Nano S.

Húzza figyelmét a hardvertárca képernyőjére. A csatlakozás után a következőket mondja: „Welcome” és „A kezdéshez nyomja meg mindkét gombot”. Folytassa és nyomja meg a gombokat.

Miután végigvitte ezt az utasításfázist, egy új üzenet jelenik meg a képernyőn. A „Konfigurálás új eszközként?” Felirat olvasható. Ha először állítja be, akkor nyomja meg a jobb gombot. Ha a “Konfiguráció visszaállítása” menübe szeretne lépni Ledger Nano S, nyomja meg a bal gombot.

Esetünkben, feltételezve, hogy ez az első telepítési folyamat, új eszközként konfiguráljuk.

ÖSSZEHASONLÍTÁS

Ledger Nano X

Contents

Ledger Nano X

 • KÉPERNYŐ:
 • Kiadva: 2019
 • ÁR: 119 dollár
 • BLUETOOTH:

VÁSÁROLJ MOST OLVASSA EL A FELÜLVIZSGÁLATOT Blockstream Jade

Blockstream Jade

 • KÉPERNYŐ:
 • Kiadva: 2021
 • ÁR: 40 USD

VÁSÁROLJ MOST OLVASSA EL A FELÜLVIZSGÁLATOT Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • KÉPERNYŐ:
 • Kiadva: 2016
 • ÁR: 59 USD

VÁSÁROLJ MOST OLVASSA EL A FELÜLVIZSGÁLATOT Trezor T modell

Trezor T modell

 • KÉPERNYŐ:
 • Kiadva: 2018
 • ÁR: 159 USD
 • ÉRINTŐKIJELZŐ:

VÁSÁROLJ MOST OLVASSA EL A FELÜLVIZSGÁLATOT

Eszköz aktiválása a Ledger Live segítségével

A ledger.com képernyőképe Ledger-Live App oldala


Az Nano X alkalmazások aktiválásához és kezeléséhez először telepítenie kell a Ledger Live szoftvert személyi számítógépére vagy mobileszközére.

Az alkalmazás örömmel frissíti a Ledger eredeti módszerét a kissé hibás Chrome beépülő modulok használatához képest.

A Ledger Live beállítása után létre kell hozni egy kódot, és a helyreállítási kezdőszavakat bemutatjuk Önnek biztonsági mentés.

Ezeket meg kell erősíteni, mielőtt bármilyen alkalmazást telepíthet vagy tranzakciókat hozhat létre.

Habár három papír-helyreállítási kártya található, ezt csak ideiglenes biztonsági mentési módnak kell tekinteni.

A helyreállítási kifejezés megfelelőbb biztosításához használja a Billfodl Termékek. Sok olyan sors fordul elő, amelyre egy darab papír kerülhet.

Miért hagyja figyelmen kívül a kockázatokat, ha a katasztrófáknak ellenálló rozsdamentes acél védi a szavakat?

1. lépés: Hozzon létre egy PIN kódot a Ledger Nano S-hez

A megerősítést követően kérést kap a PIN-kód beállítására. Nyomja meg egyszerre mindkét gombot a megerősítéshez és a folytatáshoz.

A Ledger Nano S, A PIN kódok 8 jegyűek. A telepítés ezen lépésének végrehajtásához 8 számot kell használnia 0 és 9 között. Például használhatja a 01234567 kódot. Ennek ellenére ajánlatos elkerülni a szokásos és könnyen kitalálható kódokat. Ugyanakkor ne felejtsen el kiválasztani egy kódot, amelyre emlékezni tud, és írja le.

Válassza a PIN kódot

A dobozodban Ledger Nano S talál egy csomó „Recovery Sheet” nevű kártyát is. Ezekkel felírhatja PIN-kódját, hogy ne veszítse el. De a működés biztonsága érdekében mindig jobb, ha noteszgépet vagy külön papírt használ. Ha acélra akarja írni, hogy ellenálljon a tűznek, a víznek, az ütéseknek és a hackereknek, akkor fontolóra veheti a Billfodl.

Billfodl termék

A képernyőn a Ledger Nano S, ki kell választania a 8 számot. Egyszerre választ egyet a két gomb segítségével, majd egyszerre nyomja meg mindkettőt a választás megerősítéséhez. Ez a szakasz nagy segítséget nyújt a vezérlők működésének megismerésében. A bal gombbal csökken a szám, míg a jobb gombbal növekszik.

Van egy visszalépés lehetősége is, amely segít visszatérni az előző számjegyhez. Ez segít kijavítani a hibákat és megbizonyosodni arról, hogy a megadott PIN-kódot kívánja-e megadni.

2. lépés: Erősítse meg PIN-kódját

Miután kiválasztotta PIN-kódjának 8. számát, a következő képernyőn meg kell erősíteni a PIN-kódot. Még egyszer be kell írnia a teljes kódot, pontosan ugyanazokkal a módszerekkel.

Erősítse meg a PIN kódot

Ez a lépés biztosítja, hogy ne állítson be hibás PIN-kódot, amelyre később nem emlékszik. Ledger Nano S egy nagyszerű eszköz a biztonság érdekében, amely a saját hibáival szemben is megvéd.

3. lépés: Írja le a helyreállítási kifejezést

Ha a PIN-kód az eszköz kulcsa, akkor a helyreállítási kifejezés az érmék kulcsa. Ezért különös figyelmet kell fordítania erre a lépésre, és minden szót be kell írnia a képernyőn leírtak szerint.

Ledger Nano S helyreállítási lap

Ezenkívül tartsa biztonságban a helyreállítási kifejezést és védje a lehető legjobban. Bárki, aki megtalálja a szavakat, biztonsági másolatot készíthet az Önről pénztárca egy másik eszközön, és költeni a bitcoinokat. Tehát e 24 szó biztonsága elengedhetetlen a pénzügyi szuverenitáshoz.

A helyreállítási kifejezést alkotó szavak a BIP 38 szótár. A 4096 szóból 24 egyedi permutáció jön létre az Ön számára, és ezeket egyenként kell leírnia. Generálhat annyi pénztárcát, amennyit csak akar, de a Ledger Nano S csak egyszerre férhet hozzá.

Miután minden szó megjelenik a képernyőn, le kell írnia, majd nyomja meg a jobb navigációs gombot. Ha tévedésből kihagy egy szót, a bal gomb megnyomásával visszatérhet hozzá. A 24. szó után mindkét gombot egyszerre kell megnyomnia a megerősítéshez és a következő képernyőre lépéshez.

Mentse a helyreállítási kifejezést

Ez az a rész, ahol a Ledger hardvertárca dobozában kapott helyreállítási kártyákat használhatja. De a természetes veszélyekkel szembeni ellenállás és a nagyobb magánélet érdekében a Billfodl. Ha nem kíván a papír törékenységére hagyatkozni, akkor fontolja meg a fémlemez tartalék eszközünket.

4. lépés: Erősítse meg a helyreállítási kifejezést

Ebben a részben meg kell erősítenie a 24 szó sorrendjét. A Ledger Nano S összekeveri a sorrendjüket, és a navigációs gombokkal kell megtalálni őket.

Miután megtalálta az első szót, nyomja meg egyszerre mindkét gombot a megerősítéshez. Ez a beállítás legidőigényesebb lépése, de elengedhetetlen is. Ha hibát követett el, amikor leírta a helyreállítási kifejezést, akkor most megtalálja azokat.

Állítsa be a szavakat a helyreállítási kifejezésben

Ha hibákat talál, próbálkozzon újra. De ha nem tudja kitalálni, akkor jobb visszatérni az előző menübe. Egy másik mód az, hogy kihúzza a konnektorból Ledger Nano S és csatlakoztassa még egyszer. Ez a kemény visszaállítás újraindítja a telepítési folyamatot, és másodszor is jobban odafigyelhet.

Ha minden szó helyesen ért, akkor a „Készen áll a készülék” üzenetet kapja. Most végre felkészült a következő lépésre, amely magában foglalja a Ledger Live szoftvert. Ekkor már le kellett töltenie és telepítenie kell a Ledger Live alkalmazást. Ha nem követte lépésről lépésre ezt az útmutatót, akkor meg kell tennie töltse le most.

5. lépés: Nyissa meg a Ledger Live alkalmazást

Az üzenet a képernyőn Ledger Nano S olvassa el az „Alkalmazások telepítése a Ledger eszközre a start.ledgerwallet.com utasításainak felhasználásával” című cikket. Ekkor itt az ideje megnyitni a Ledger Live szolgáltatást (amelyet már le kellett volna töltenie és telepítenie).

Ledger Live alkalmazás

Először is megjelenik egy képernyő, amely arra kéri, hogy válassza ki a téma színét. Ez a döntés csak a felhasználói élményt befolyásolja, ezért bátran válassza ki kedvencét. A világos és a sötét közötti kényelmes keveréshez válassza a „Dusk” -t. Ha a világos és jól megvilágított menüket részesíti előnyben, akkor nem tévedhet a „Light” móddal. És ha sötét módú elitista vagy, akkor a döntésnek nyilvánvalónak kell lennie az Ön számára. Miután meghozta első döntését, kattintson az „Első lépések” gombra.

A ledger.com képernyőképe Ledger.com – Az interfész első pillantása

A számítógép képernyőjén megjelenik az inicializálás menü. Inicializálhatja új eszközként, visszaállíthatja a helyreállítási kifejezést, vagy használhat egy már inicializált eszközt. Esetünkben már inicializáltuk a Ledger Nano S. Így választjuk a harmadik lehetőséget.

A Ledger Live lehetővé teszi a hardvertárca beállítását is az asztali felületről. Mégis jobb, ha a saját Ledger Nano S. Nem csak, hogy biztonságosabb a beállítás, de a kezelőszervekhez is hozzászokik. Minden tranzakciónak meg kell erősítenie az eszközt, ezért meg kell tanulnia, hogyan kell megnyomni a gombokat.

Válassza ki a hardveres pénztárca modelljét

6. lépés: Használjon már inicializált eszközt

Eleinte a Ledger Live felület megkéri, hogy válassza ki a hardveres pénztárca modelljét. Mivel Ön a Ledger Nano S, kattintson rá, és folytassa a következő menüvel.

A Ledger harware pénztárca beállítása

A folyamat második lépése egy biztonsági ellenőrzőlista. Itt meg kell erősítenie, hogy saját maga választotta ki a PIN-kódot, és elmentette a helyreállítási kifejezést. A Ledger módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy betartotta az összes lépést, és az adatokról biztonsági másolatot készít.

Az ellátási lánc támadásainak elkerülése érdekében a Ledger Live a készülék firmware-jét is ellenőrzi, hogy valódi-e. Ehhez nem kell mást tennie, mint engedélyeznie a szoftver számára az ellenőrzést. A Ledger esetében fontos ellenőrizni, hogy nem használ-e sérült eszközt. És ha a hardvereszközt hivatalos forgalmazótól vásárolta, akkor nem kell aggódnia miatta. A legvalószínűbb őszinte.

A harmadik lépés a Ledger Live jelszó beállításáról szól. Ennek semmi köze az eszközön lévő PIN-kódhoz, ez csak az asztali szoftver zárolásának egyik módja. Ha nem szeretné, hogy bárki, aki a számítógépét használja, hozzáférjen a Főkönyvi adatokhoz, állítson be erős jelszót.

A jelszó beállítása után kiválaszthatja az adatvédelmi beállításokat. A „Hibák & Analytics ”menüben meg kell választania, hogy milyen információkat oszt meg a Ledgerrel. Nem mondhat le anonim technikai adatok küldéséről, és be kell tartania a Feltételeket.

Miután rákattint a „Folytatás” gombra, végre megjelenik a Ledger Live felület. Innentől kezdve a döntésről van szó mely érmék használni szeretné.

A ledger.com képernyőképe Ledger Live App – Interfész áttekintése

7. lépés: Alkalmazások telepítése a Ledger Live alkalmazással

Az ablak bal oldalán található „Kezelő” menüben végre hozzáadhatja a kriptovalutákat a pénztárcájához. Ledger Nano S 120 kt tárhelyet kínál, ezért el kell döntenie, hogy melyik érmét használja. A csak Bitcoin-hoz szükséges beállításokhoz több mint elegendő memória áll rendelkezésre. De egy többérmés beállítás csak BTC, ETH, XRP, LTC, ETC, DASH és XMR használatát teszi lehetővé.

Főkönyv élő alkalmazáskezelő menü

A Ledger Nano S érmék százait támogatja, de egy eszköz csak maroknyi mennyiségben tárolhatja az alkalmazásokat. Ezért célszerű bölcsen kezelni a tárhelyet és meghatározni a prioritásokat.

Egy ap telepítéséhez lépjen a „Kezelő” menübe, írja be a választott érme első betűjét, majd kattintson az „Install” gombra. Tiéden Ledger Nano S, felkérést kap a telepítés megerősítésére. Ha az eszköz néhány percig tétlen volt, akkor még egyszer be kell írnia a PIN-kódot.

8. lépés: Bitcoinok és más kriptovaluták küldése és fogadása

Az alkalmazások telepítése után a Ledger Nano S, minden készen áll. Most tranzakciókat hajthat végre bitcoinokkal és az összes kedvencével kriptovaluták.

Az ablak bal oldalán található „Fiókok” menüben láthatja az összes egyenlegét. A Bitcoin esetében mind a régi címek, mind a natív SegWit. A Ledger további információkat nyújt a két típusról ebben a cikkben.

Az „Adatvédelem” fejezetben a Bitcoin fehérlapja, Satoshi Nakamoto elriasztja a cím újrafelhasználását. Ezért a Ledger minden alkalommal új címet generál, amikor bitcoinokat kap. Ne feledje, hogy a régebbi generált címek továbbra is érvényesek. Mégis, ha sok bitcoin érkezett rá, nem szabad újra felhasználnia. További információért, nézze meg a Ledger dokumentációját.

9. lépés: Ne bízzon, ellenőrizze!

Ezen a ponton célszerű elvégezni az „eredeti ellenőrzést”, amely megerősíti, hogy a Nano X jogos.

Pop-up üzenet Valódi ellenőrzés

Ez egy olyan funkció, amely a hivatalos Ledger Live szoftvert használja, és bármikor felhasználható.

A biztonsági ellenőrzőlista felugró üzenet

A Ledger Nano S előtérbe helyezi a biztonságot. Ezért minden alkalommal, amikor a címekkel foglalkozik, ellenőriznie kell azokat az eszközön. Nagyon fontos, hogy mindkét képernyőn megjelenő információk megfeleljenek. Ez megakadályozza adathalász támadások vagy emberi hibákat, amelyekben rossz címre küld.

Amikor bitcoinokat szeretne kapni, a Ledger Nano S kéri, hogy ellenőrizze érvényességét. A címeket a hardver pénztárcán generálják, és továbbítják a Ledger Live-nak. Ez azt jelenti, hogy egy rendes helyzetben, ahol minden rendben van, az információk megegyeznek.

Érmék küldésekor sokkal többet kell átnéznie, mint a címzett címét. A főkönyv arra is készteti, hogy ellenőrizze a tranzakciós díjak. Ez elengedhetetlen, mivel a figyelemre méltó hibák miatt egyes felhasználók túlfizetnek és elveszítik az alapjaikat. 2020 márciusában, valaki fizetett 82 ezer dollár egy Ethereum tranzakcióért. A ti Ledger Nano S kétszeres ellenőrzésre készteti Önt, ezért ilyen típusú hibák soha nem fordulhatnak elő.

Amikor a fizikai gombokra kattint a megerősítéshez, utasítja a biztonságos elemet az aláírásra. És ez a bonyolult biztonsági folyamat egyedülálló a Ledger számára. A vállalat biztonságos elem chipeket hozott a hardvertárcák piacára. A fizikai biztonság forradalma volt, és a mai napig egyetlen nagyobb gyártó sem használja ugyanazt a chipet. Mégis az a kompromisszum, hogy megbízni kell a Ledgerben, mint vállalatban.

A bizalom gyökere

ellentétben a Trezor, nem tudja ellenőrizni a kód minden sorát, és nem tudja, mi történik a biztonsági elemmel. A tervezés átláthatóságának ez a hiánya a Ledger legnagyobb gyengesége.

10. lépés (opcionális): Frissítse a firmware-t

A dobozból kiindulva a firmware verziója már stabil és valószínűleg biztonságos. A mai napig nagyon kevés esetben történt az ellátási lánc támadása a Ledgers ellen. Mégis rengeteg szoftverfejlesztés van, amelyet a gyártó kiad. Azokban a hónapokban, amelyek elmúltak, mióta a hardvertárca elhagyja a gyárat, és megveszi, néhány dolog megváltozik.

Bizonyos helyzetekben optimális lehet megtartani a Ledger Nano S frissítve. Különösen, ha a vállalat szörnyű hibákról vagy biztonsági résekről tájékoztatja a felhasználókat. Jó hír, hogy a Ledger Live asztali alkalmazás értesíti Önt a frissítésekről.

A frissítés varázsló arra kéri Önt, hogy tartsa csatlakoztatva a Főkönyvet, és helyezze be a PIN-kódot. Ekkor a képernyőn megjelenik egy üzenet a kábel eltávolításához. A következő lépés a Ledger bal gombjának lenyomva tartása és a kábel újbóli csatlakoztatása. Ha jól csinálja, akkor a hardver pénztárca „Bootloader” módba lép.

Innentől kezdve mindössze annyit kell tennie, hogy megvárja, és hagyja, hogy a firmware frissüljön. A frissítés befejezése után a Főkönyv újraindul, és újra meg kell adnia a PIN-kódot.

Ha szilárdabb és megbízhatóbb módra van szüksége a biztonsági másolatok tárolásához, fontolja meg a Billfodl megvásárlását.

A Ledger Nano S, vannak sajnálatos helyzetek, amikor mindez rosszul megy. Különböző tényezők miatt megsérülhet a hardver pénztárca, és „javítási” folyamatra van szüksége. A képernyőn a két leggyakoribb hiba a következő „Az MCU firmware elavult” és „az MCU firmware nem eredeti”. Ezek általában akkor fordulnak elő, ha a frissítés nem sikerül.

On-scree-hibák

Ne aggódjon: a probléma megoldásának 9 különböző módja van. És mindezeket nagyon részletesen megtalálhatja ez a cikk. A folyamat végén a Ledger Nano S újként fog működni, és a legfrissebb firmware-t is futtatja.

ÖSSZEHASONLÍTÁS

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • KÉPERNYŐ:
 • Kiadva: 2019
 • ÁR: 119 dollár
 • BLUETOOTH:

VÁSÁROLJ MOST OLVASSA EL A FELÜLVIZSGÁLATOT Blockstream Jade

Blockstream Jade

 • KÉPERNYŐ:
 • Kiadva: 2021
 • ÁR: 40 USD

VÁSÁROLJ MOST OLVASSA EL A FELÜLVIZSGÁLATOT Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • KÉPERNYŐ:
 • Kiadva: 2016
 • ÁR: 59 USD

VÁSÁROLJ MOST OLVASSA EL A FELÜLVIZSGÁLATOT Trezor T modell

Trezor T modell

 • KÉPERNYŐ:
 • Kiadva: 2018
 • ÁR: 159 USD
 • ÉRINTŐKIJELZŐ:

VÁSÁROLJ MOST OLVASSA EL A FELÜLVIZSGÁLATOT

Reset Ledger

Tervezi, hogy átadja valakinek a sajátját Ledger Nano S és fel kell készíteni a készüléket új tulajdonosának? Vagy talán csak most vásárolt egyet, és vissza szeretné állítani, mert befejezte a feltárást és el akarja kezdeni a használatát?

Mindig kellene biztonsági mentés amúgy is a helyreállítási mondatod.

Kétféle módon lehet visszaállítani a Ledger Nano S-t.

A PIN kódból

A Ledger Nano S beépített biztonsági funkcióval rendelkezik, amely alaphelyzetbe állítja az eszközt, ha egymás után háromszor rossz PIN-kódot ad meg. A Ledger Nano S visszaállításához ezzel a módszerrel tegye a következőket:

 • Kapcsolja be a készüléket úgy, hogy USB-kábellel csatlakoztatja a számítógéphez. A készülék feloldásához a PIN-kódot kéri.
 • Helytelen PIN-kódot írjon be. Ismételje meg ezt egymás után háromszor.
 • A Ledger Nano S biztonsági intézkedésként a harmadik hibás kísérlet után visszaáll.

A ledger.com képernyőképe Ledger.com – Az interfész első pillantása

A Beállítások menüből

A másik lehetőség az eszköz visszaállítása a beállítások menüből. Ezt csináld meg

 • Csatlakoztassa a Ledger Nano S-t az USB-n keresztül a bekapcsoláshoz.
 • Írja be a PIN-kódot a feloldásához
 • Az irányítópultról lépjen a Beállítások menübe, és nyomja meg a két gombot az érvényesítéshez.
 • Válassza a „Biztonság” elemet, és az érvényesítéshez nyomja meg újra mindkét gombot.
 • Válassza a „Reset all” elemet mindkét gomb megnyomásával.
 • A képernyőn egy figyelmeztetés jelenik meg. A jobb gombbal görgessen lefelé és olvassa el.
 • Az összes visszaállításához nyomja meg mindkét gombot.
 • Adja meg PIN-kódját a megerősítéshez. A Ledger Nano S törlődik.

Miután visszaállította a Ledger Nano S készülékét, biztonságosan átadhatja új tulajdonosának. Beállíthatja új eszközként, vagy visszaállíthatja régi eszközként a hozzá tartozó helyreállítási mondattal.

Elveszett főkönyv

Miután a kriptográfia a digitális hardveren biztosított biztonság legjobb gyakorlatnak tekinthető. Ez egy kiváló módja az érmék és zsetonok hosszú távú biztosításának. Ez a fő oka a Ledger Nano S és egyéb hardverek pénztárcák olyan népszerűek most. De mi történik, ha elveszíti a Ledger Nano S-t?

Ezt a kérdést az érintett felhasználók különböző fórumokon tették fel. Sajnos sok rossz információ van odakinn, amelyet el akar kerülni. Itt röviden átbeszéljük a helyes tennivalókat, ha elveszíti a Ledger Nano S-t.

1. Ne pánikoljon

A legtöbb ember, aki elveszíti a főkönyvi nanót, aggódik amiatt, hogy esetleg elvesztette az érméit.

2. Keresse meg a helyreállítási kifejezést

Könnyű helyreállítani az összes kriptográfiai készletet, amennyiben hozzáfér a 24 szavas helyreállítási maghoz.

Valószínűleg akkor írta le ezt a kifejezést egy papírra, amikor először állította be a főkönyvet.

Mi ez a helyreállítási mondat?

A hardvertárca nem igazán tárolja a kriptovalutát. Az eszközöket mind a Blockchain tárolja. Akkor arra lehet kíváncsi, hogy mit tárol a Nano S.

3. Írja be a helyreállítási kifejezést egy új pénztárcába

A helyreállítási kifejezés megkeresése után két lehetőség áll rendelkezésre:

Az első az, hogy megvárjuk, amíg kapunk egy új hardvertárcát, majd helyreállítjuk benne az eszközeinket. A második az, hogy a helyreállítási magot azonnal be kell importálni egy szoftver pénztárcába, például a blokkoló zöldbe vagy a micéliumba.

Ha azonban valaki ellopta a Nano S-t, és nem ismeri a négyjegyű PIN-kódját, akkor valószínűleg biztonságban van. A Ledger Nano S és az X egyaránt megtisztítja önmagát, ha a PIN-kódot háromszor helytelenül adta meg.

Ha nincs tartalék hardver pénztárca a közelben, megrendelheti a Ledger Nano S pótcsomagot. Érdemes megismételni, hogy nem kell visszaszereznie az érméket egy Ledger Nano S készüléken. Ehhez bármilyen pénztárca alkalmazást vagy hardver pénztárcát használhat ez.

A ledger.com képernyőképe A Ledger.com Shop szakasza

A 24 szavas helyreállítási mag biztosítása a legkritikusabb hardver-pénztárca biztonsági gyakorlat. Ez segít visszaszerezni az eszközeit és biztonságban maradhat akkor is, ha elveszíti a Ledger Nano S vagy más hardvertárcáját. Nem szabad pánikba esnie, ha elveszíti a pénztárcáját. Inkább rendeljen azonnal új pénztárcát, állítsa helyre egy másik pénztárca segítségével a kriptofelvételeket, majd hozzon létre új pénztárcát új helyreállítási mondattal.

A ledger.com képernyőképe Ledger.com – Az interfész első pillantása

A Ledger Nano X privát használata

A Ledger Nano X használatához a lehető legmagasabb és legbiztonságosabb módon néhány további lépést megtehet.

A ledger.com képernyőképe Ledger Nano X oldal a shop.ledger.com oldalon

Először is beállíthatja készülékét számítógép használata nélkül.

Ez különösen egyszerű a Nano X esetében, mert saját akkumulátorral rendelkezik (ellentétben a Nano S-vel), és részben fel van töltve a dobozból.

A ledger.com képernyőképe Főkönyv hardver pénztárca összehasonlítása

Ezen felül választhatja a Electrum Personal Server a Főkönyv csak aláíró eszközként működik.

Bár biztonságosabb, ez az opció csak haladóbb felhasználóknak tekinthető és egyéb lehetséges kockázatokat jelent.

Főkönyvének ellenőrzése a bizalom gyökérzetével

A bizalom főkönyve

Eszközének ellenőrzése a Ledger gyökérzetével egyszerű!

Így működik:

Amikor az eszközt az eszközön futtatja, a Főkönyv szerverei üzenetet küldenek az eszköznek. Az eszköz csak akkor tud válaszolni, ha rendelkezik egy saját titkos kulccsal az eszközön.

Főkönyv igazolás

Ha az eszköz nem tud válaszolni, ez azt jelenti, hogy az eszköz vagy nem eredeti, vagy sérült, ezért nem szabad használni.

GYIK

Hogyan működik a Ledger?

A Ledger Nano S úgy működik, mint bármely hardveres pénztárca. Először csatlakoztatja a számítógéphez, beállítja, majd PIN-kódot választ, hogy megvédje az eszközt a nem kívánt hozzáféréstől. Ekkor kap egy 24 szóból álló kifejezést, amely a privát kulcsa.

A Ledger Live Safe biztonságos?

A Ledger Nano S és a Ledger Nano X a Secure Element-et használja (a legbiztonságosabb chip, amely megvédi Önt a támadásoktól). Mindkét eszköz biztonságban tartja a magánkulcsot, és továbbra is biztonságban marad az online feltörések ellen.

Honnan tudom, hogy a Ledger Nano S eredeti-e?

Meg kell győződnie arról, hogy készülékét nem előzetesen konfigurálta-e olyan PIN-kóddal, amelyet nem Ön választott. Az első bekapcsoláskor a készüléken megjelenik az „Welcome to Ledger Nano S” üzenet.

Mi történik, ha a Ledger Nano S megszakad?

Rendeljen egy cserét, és használja a helyreállítási magmondatokat az új eszközbe.

Használhatja a Ledger Nano S több számítógépen?

Igen, a Ledger Live alkalmazást több eszközre (számítógépre, okostelefonra) telepítheti, figyelembe véve, hogy mindegyik eszközön be kell állítania fiókjait és beállításait.

A Ledger Nano S hideg pénztárca?

Igen, a Ledger Nano S egy hideg pénztárca, amely Bitcoin, Ethereum és más támogatott érméket tárolhat.

Hány érme fér el a Ledger Nano S-ben?

A Ledger Nano S 26 érmét és több mint 1500 zsetont támogat.

Van-e akkumulátora a Ledger Nano S-nek??

Nem, nincs akkumulátora. Automatikusan bekapcsol, ha áramforráshoz (számítógép vagy pénztárca) csatlakozik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map